mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

A Google IO eredménye: 3.1 Honeycomb, Ice Cream Sandwich és van még

A Google IO eredménye: 3.1 Honeycomb, Ice Cream Sandwich és van még
2011. 05. 11.
A Google idén is megrendezte kétnapos fejlesztõi konferenciáját San Franciscoban, ahol több érdekes bejelentés mellett a Google által elképzelt jövõképre is vethettek egy pillantást a jelenlévõk.A Google I / O rendezvénye a lent látható HTML 5 experimenttel kezdõdött, melyben a Google termékek logói stílusosan kicsattantak az egészségtõl. A képre kattintva megnézheted:

Google Experiment


A program egybõl több fontos Androidot érintõ bejelentéssel indult, mely a tablet felhasználókat érinti, ez pedig nem más, mint a Honeycomb 3.1-es frissített kiadása. A mobiltelefon fellhasználókat érintõ bejelentés az Icecream-Sandwich változat, mely összefésüli a két jelenlegi Android vonalat, a tablet és mobiltelefon rendszereket, így egy egységes rendszert alkotva. Van is hova fejleszteni, hiszen a számok magukért beszélnek: 400 ezer Android rendszerû mobiltelefont aktiválnak naponta, összesen pedig 100 millió darab fölött van a Google rendszerét futtató mobiltelefonok száma. A napi aktiválások megduplázása kevesebb, mint egy év alatt meg fog valósulni, köszönhetõen az alig pár éves rendszer sikerének.

Az Android piac is élvezi a robbanásszerû növekedést - több mint 200.000 alkalmazás érhetõ el az Android áruházában, és már a letöltések száma összesen meghaladta a 4.5 milliárdot. Nemrég az Android Market-nek sikerült felülmúlni az App Store-t az ingyenes alkalmazások piacán, és elemzõk szerint a Google elõnye tovább fog nõni.

Android 3.1 Honeycomb

A Google-s fiúk ezután további a fontosabb dolgokat is bejelentettek, köztük az elsõ frissítést a tablet verzióhoz, az Android 3.1 verziószám kiadását, mely továbbra is a Honeycomb fantázianevet viseli, hiszen nem beszélhetünk hatalmas változásról, csupán egy kis változás lesz észlelhetõ a 3.0-s verzióhoz képest.
 

Ez többnyire chip optimalizálásban mutatkozik meg, de van több új funkció is, például a fõképernyõre kerülõ widgetek méretezhetõek lesznek, lesz USB host mód, ami lehetõvé teszi, hogy képeket tegyünk tabletünkre digitális fényképezõgéprõl vagy éppen memóriakártyáról illetve további USB kiegészítõk kezelésére ad lehetõséget. Ennek prezentálására egy Android 3.1 Honeycomb rendszerû tabletet Xbox 360 vezérlõvé alakítottak.
Az új, 3.1-es rendszer már megtalálható az amerikai Verizon kínálatában, a Motorola XOOM tableten, hamarosan újabb készülékek követik, például a Samsung Galaxy Tab 10.1 is megkapja, mielõtt a boltok polcaira kerülhetne.

Icecream-Sandwich

Míg az idei év középpontjában a Google tablet rendszere, a Honeycomb fog állni, a jövõt a cég az Icecream-Sandwich fantázianevû rendszerben látja. Ennek jelenleg nincs verziószáma, de bejelentése valamikor a negyedik negyedévben várható még idén. Az Android Ice Cream Sandwich a Google kísérleti rendszere lesz, mellyel minden rendszert szeretnének felülírni. A Honeycomb és Gingerbread rendszerek legjobb kombinációja lesz és minden készüléken megtalálható lesz – a mobiltelefonktól kezdve a tableteken át a Google TV-ig.

 

Az Ice Cream Sandwich egy új, holografikus felhasználói felülettel érkezk majdi, melyet a Google mûvészetnek nevezett, a legkorszerûbb widgeteket hozza és egy fejlett keretrendszer lesz az alapja. Ez a keretrendszer nyílt forráskódú marad, mely nézetektõl függõen lehet jó, illetve rossz hír is.

Új Android frissítés politika

A Google érzi, hogy a frissítések fontosak az Android rendszer számára, éppen ezért bejelentettek egy úgynevezett founding team-et, mely segítséget ad majd a rendszerek frissítéséhez és választ tudadni terméktámogatási kérdésekre, azaz egy Mobiltelefon vagy tablet mennyi ideig, milyen verziószámig kap majd frissítéseket.

Ennek a csapatnak a partnerei a Verizon, a HTC, a Sprint, az LG, a T-Mobile, Vodafone, a Motorola, az AT&T, a Sony Ericsson és a Samsung. A Google meghív minden gyártót és beszállítót, hogy csatlakozzanak a csapathoz. Ennek eredményeként azok az új eszközök, melyek a fouding team valamely tagja által készülnek, megkapják majd a legújabb Android frissítéseket a megjelenéstõl számított 18 hónapon keresztül, ha erre hardveresen van lehetõség.

Google Multimédia

Végezetül, a Google bejelentette az Android @ Home-t és az Android Open Accessory-t. Ez utóbbi segít a fejlesztõknek olyan hardveres kiegészítõket létrehozni, melyek kompatibilisek az Android rendszerû készülékekkel, köszönhetõen az Android Open Accessory API-nak. Ez az újítás a Gingerbread 2.3.4 és a Honeycomb 3.1 verzióktól lesz elérhetõ. Ennek részeként fogja a Google megjelentetni az ADK-készletet, mely betekintési lehetõséget ad a fejlesztõknek az új kiegészítõk világába.

Az Android @ Gome egy érdekes koncepció, mely lehetõséget biztosít arra, hogy a háztartási gépek és az Android rendszert futtató készülékek kapcsolatban legyenek egymással és kommunikáljanak. A készülékekkel lehet majd az intelligens lakások világítását és riasztóját szabályozni, zenelejátszónkat és házimozinkat irányítani. Ahogy teret nyer ez az újítás is, a felhasználási lehetõségek köre bõvülni fog.

Összegzés

Az idei év tehát túlnyomó részt a tabletekrõl fog szólni, ez lesz 2011 húzóágazata a mobilkommunikációs szférában. A Google ennek megfelelõen frissítette a Honeycomb platformot. Azonban a mobiltelefonok szerelmesei se csalódhatnak, hiszen a Gingerbread 2.3.4 frissítés után az év végére várhatják az Ice Cream Sandwich rendszert, mely az eddigiekkel ellenben teljesen új és egységes felületet fog alkotni mind mobiltelefonokon, mind pedig tableteken.

Ha kedvet kaptál és szeretnéd megnézni az elsõ napi elõadásról készült felvételt, megtehetd, ugyanis a Google elérhetõvé tette Youtube csatornáján, igaz viszonylag terjedelmes, 55 perces formában:

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 03.
A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága, a folyamatosan aktív retina kijelzőt követően az Apple további...
szifon.com
2020. 08. 03.
Az Apple már az iOS 6 óta nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és minden évben hasznos újításokat adnak ki, amikkel a tudatos...
szifon.com
2020. 08. 02.
A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már...
szifon.com
2020. 08. 01.
Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony...
szifon.com
2020. 08. 01.
Na, ilyen se volt még! Az Apple bejelentette, hogy a következő iPhone pár héttel később fog megjelenni, mint az iPhone 11 tavaly. Ez nem...
szifon.com
2020. 07. 31.
Az AirPods és AirPods Pro kiváló vezeték nélküli fülhallgatók, de ami igazán nagyszerűvé teszi őket, az a szoftveres integráció az...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx