mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Mobile Meeting 2011 - Megnéztük

Mobile Meeting 2011 - Megnéztük
2011. 04. 20.
2011. április 16-án került sor a második alkalommal a Mobile Meeting megrendezésére. A tavalyihoz képest nagyot fejlõdött a kiállítás, ezt megjelenõ gyártók és az érdeklõdõk nagy száma is mutatta.
A sokat emlegetett nagy érdeklõdés számunkra elõször a Lurdy-házban kígyózó sort szemlélve vált teljesen nyilvánvalóvá. A halvány remény a gyors bejutásról hamar eloszlott, amikor megkérdeztük az elõttünk állóktól, hogy nem akarnak-e inkább a szomszédban lévõ ásványkiállításra menni? A válasz mint sejtetük elõre, nemleges volt. Hát igen, ilyen a 21. század. A röpke fél óra után be is tudtunk jutni a rendezvény helyszínére. A szervezõk készségesek voltak, mindent megtettek, a gyors beléptetés érdekében, ezért a sor a kapunyitást követõ egy óra elteltével minimálisra csökkent.
 
Mobile Meeting 2011

A bejutás után néhány lelkes hostess gyorsan megpakolt minket mindenféle szórólappal, matricával, hûtõmágnessel. Miután ezeket fotósunk táskájába süllyesztettük, elhatároztuk, hogy még a megnyitó elõtt gyorsan felmérjük a terepet. Pár perc nézelõdés után máris ismerõsökbe botlottunk, Andromedáros barátaink ennek örömére készítettek is egy gyors interjút Kovács Lóránt kollégánkkal. A felállított 10 standon az összes nagyobb gyártó képviseltette magát, ahogy megszokhattuk, a Motorolát és a Samsungot kivéve, bár a koreai gyártó néhány készülékével a Microsoft standjánál lehetett ugyan találkozni. Megtalálhattuk a MyPhone, a Nokia, a HTC és az Alcatel standjait, de a legtöbbet az LG és a Sony Ericsson pultja kínálta. Elõbbinél autóversenyezni lehetett, az utóbbinál pedig az Xperia Arc kameráját lehetett tesztelni egy sötét dobozba fényképezve.
 
Mobile Meeting 2011

Körsétánkat hamar be kellett fejeznünk, mert kezdetét vette a rendezvény megnyitója. Bog elmondta, hogy mennyire örül a megjelenteknek, illetve levetített egy tanulságos rajzfilmet a Mobile Meeting alapításának igaz történetérõl.

Ez után a Sony Ericsson képviseletében Csanda Gergely kezdte meg az elõadását. Prezentációját, (csakúgy mint az õt követõ szinte összes gyártó képviselõje) azzal vezette be, hogy az elmúlt 2009-es év nehéz volt számukra de már 2010-ben voltak biztató jelek és a 2011-es év remélhetõleg az övék lesz.
Az elõadás további részében az Xperia sorozat bemutatásával igyekezett ezt alátámasztani, illetve azzal a - részükrõl már megszokott - érveléssel, hogy a Sony szórakozttóiparban szerzett tapasztalatai az Ericssonnal és annak telekommunikációban való jártasságával kombinálva nagyot kell hogy durranjanak. Ezt a bizonyos nagy durranást, most a sorozat tagjaitól, az Arc-tól, a Neo-tól, a Pro-tól és a Play-tõl várják. Na és pesrsze a rajtuk ketyegõ Androidtól.
 
Mobile Meeting 2011

A következõ elõadó, Parádi Attila az Alcatel újdonságairól beszélt. Náluk az idén a márkára hagyományosan jellemzõ alacsony árú belépõ típusok mellett érintõképernyõs készülékek is várható, melyekben már multi-touch támogatás is lesz. Az érintõképernyõs telefonok között androidos okostelefonok és tabletek is megtalálhatóak lesznek.

Az LG képviseletében Kenyeres Tamás beszélt új telefonjaikról, valamint a Honeycomb-ot futtató Optimus Pad-rõl. Készülékeiket három szempontból tartotta kivállónak az elõadó, ezek pedig a képernyõ, a teljesítmény és a formatervezés. Az idén a mobilokra az Android 2.3-as frissítése érkezik, pontos dátumot azonban most sem tudtunk meg. Külön kitért a készülékeken megtekinthetõ 3d-s tartalmakra, illetve a Youtube-al való együttmûködésre, melynek köszönhetõen ha minden igaz, rengeteg 3D-s videó lesz elérhetõ a közeljövõben. Emellett 3D-s játékok is szép számmal várhatóak a telefonokra. Végül, de nem utolsósorban a nyár elején megjelenõ Optimus Pad-et mutatta be.

A MyPhone elõadása az alsó kategóriás telefonokra és az idõseknek készült mobilokra fókuszált, különösen kiemelve a két SIM-kártya kezelésére is képes készülékeket. Megtudhattuk továbbá, hogy a közeljövõben egy "strapamobil" széria indítását tervezik.

A Nokia képviseletében Dankovics Tamás számolt be a Symbian rendszerre történõ fejlesztések, valamint az OVI Store statisztikáiról. Bemutatta a teljes kiosztású fizikai billentyûzettel rendelkezõ E6-os, és a multimédiás szolgáltatásokra kihegyezett X7-es készüléket, melyeken a Symbian új verziója, az Anna fog futni. Dankovics Tamás külön kitért arra, hogy hamarosan rengeteg magyar nyelvû tartalmat lesz lehetõségünk letölteni az Ovi Store-ból.
A Symbian fejlesztésekrõl, elsõsorban a QT platformról Kelényi Imre beszélt részletesebben. Kitért a QT Quick-re, mely elnevezés ugyan stilisztikailag hagy némi kívánnivalót maga után, viszont egy deklaratív nyelv és használata sokkal egyszerûbb, mint az eddigi Symbian-os nyelveké.
 
Mobile Meeting 2011

Utolsóként Molnár Zsolt a Microsoft képviselõje kapott szót. Õ a Windows Phone 7 platform nemrégibem bejelentett újdonságairól beszélt. Elõadásában kiemelte a magyar WP7 fejlesztõket, akik rengeteg jó programot raknak le az asztalra. A Microsoft saját alkalmazásboltjával kapcsolatban bejelentették, hogy Magyarország a közeljövõben teljes jogú partner lesz, azaz a fizetõs tartalmak is elérhetõek lesznek a készülékekre, valamint a fejlesztõi licenc megszerzése is lehetõvé vált.

Az elõadások végeztével a szervezõk elköszöntek a közönségtõl, iletve átadták a rendezvényen a pilisvörösvári mentõsöknek összegyûjtött csaknem 100 000 Ft-nyi adományt és ezzel véget ért idén a Mobil Meeting, mely abba az irányba halad, hogy az ország legjelentõsebb mobilkommunikációs rendezvényévé nõlje ki a magát az elkövetkezendõ években.

Fotók: Bajnok Levente
www.flickr.com
Mobiltelefon's Mobile Meeting 2011 photoset

Mobiltelefon's

Mobile Meeting 2011

photoset

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 04. 03.
A 9to5Mac-nél előző hónapban megkaparintották az iOS 14 egyik belső változatát és azóta szépen lassan szivárogtatják ki az...
szifon.com
2020. 04. 02.
A koronavírus miatt egyre több Apple Store kerül bezárásra vagy működik korlátozott nyitvatartással. Kínában, Tajvanban és Hong Kongban...
szifon.com
2020. 04. 01.
Manapság már minden futárral érkezik és futárt szeretnénk rendelni is. Sajnos ez még a következő néhány hétben, hónapban is így...
szifon.com
2020. 03. 31.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.4.5, az iPadOS 13.4.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 első fejlesztői...
szifon.com
2020. 03. 30.
Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő...
szifon.com
2020. 03. 28.
Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx