mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Nokia E7 sajtótájékoztató

Nokia E7 sajtótájékoztató
2011. 03. 30.
Április 11-én érkezik Magyarországra a Nokia új kommunikátora, a Nokia E7. A mai napon a Nokia sajtótájékoztatót tartott, ahol bemutatták a mobiltelefont és a speciálisan a Symbian^3 operációs rendszerre írt üzleti alkalmazásokat.

Természetesen a GSM-online csapata is részt vett a bemutatón, amirõl a beszámolónkat most elolvashatjátok.

A sajtótájékoztatót Dankovics Tamás, üzletfejlesztési igazgató nyitotta meg.
Elmondta, hogy a Nokia E7 mobiltelefon a napokban jelenik meg Magyarországon és a Nokia legújabb kommunikátorát tisztelhetjük a mobiltelefonban. Egyszerûen csak Nokia Business Class-ként jellemezte az új terméküket, majd ezt követõen nagy vonalakban vázolta a Nokia E7 készülékben rejlõ újításokat.

A Nokia E7 fõbb jellemzõi:

- Magán és vállalati e-mailek könnyû elérése,
- A készülékkel az irodai alkalmazások dokumentumai létrehozhatók, szerkeszthetõk és megoszthatók, valamint az Acrobat Readerrel a PDF fájlok is megnyithatók,
- Gyors és biztonságos intranet-elérés a beépített VPN-nel,
- Nagy felbontású fotózás és HD videofelvétel a 8 megapixeles kamerával és a kettõs LED vakuval,
- A HDMI kimeneten a fájlok, videofelvételek és képek kompatibilis TV-n is megtekinthetõk,
- 16 GB belsõ memória,
- Az USB-On-The-Go technológia révén a fájlok könnyen megoszthatók a telefonhoz csatlakoztatható pendrive-val.

A készülék dönthetõ, 4” méretû, a kültéri jobb láthatóság érdekében Nokia ClearBlack technológiát alkalmazó érintõképernyõvel és teljes billentyûzettel rendelkezik. A Nokia E7 útközben is kiváló társ, 80 országban kínál autós vagy gyalogos navigációt. Az Ovi Térképek legújabb változata már megjeleníti az aluljárókat, a villamos- és vasúti közlekedést, a parkolási lehetõségeket és a benzinkutakat, a sebességkorlátozási figyelmeztetéseket, valamint továbbfejlesztett keresési és helyzetmegosztási lehetõségekkel rendelkezik.

Dankovics Tamás megjegyezte, hogy szerintük a Nokia E7 lazán helyettesít egy laptopot, tehát felejtsük el szépen azokat és hordjuk zsebben az irodánkat. Elgondolásuk szerint a Symbian^3 operációs rendszer maximális színvonalat képvisel. Szót ejtett még a Nokia és a Microsoft házasságáról is, de egyenlõre még nagy a titkolódzás.

A GSM-online csapatának már volt szerencséje a Nokia E7 mobiltelefonhoz, itt olvashatjátok, lejjebb pedig megnézhetitek a tesztünket még 2010. októberébõl.
A sajtótájékoztatót Lerch Attila a Microsoft magyarországi üzletfejlesztési igazgatója folytatta. Természetesen õ is szót ejtett a két cég együttmûködésérõl, de csakis érintõlegesen. Inkább arról beszélt, hogy mire is képes a Nokia E7 és mik azok a lehetõségek, amiket a Microsoft segítségével ki lehet hozni a mobiltelefonból.

A felhasználóknak a [[link5]] közvetlen, biztonságos és valós idejû elérést nyújt üzleti e-mail-jeikhez, naptárukhoz, névjegyeikhez, feladataikhoz és a vállalat címtárához a Microsoft Exchange szervereken keresztül. Az Office Communicator Mobile alkalmazással pedig elérhetõvé válnak a jelenléti funkciók és a vállalati azonnali üzenetküldés. Emellett a [[link5]] készülék tökéletes a Microsoft Office dokumentumok kezeléséhez, a táblázatok áttekintéséhez vagy prezentációk olvasásához, szerkesztéséhez és akár bemutatásához is a beépített HDMI csatlakozónak köszönhetõen.

Ezután Dankovics Tamás felvezette a többi prezentálót és elmondta, hogy számos új magyar alkalmazással érkezik a magyarországi üzletekbe a Nokia új üzleti okostelefonja, a Nokia E7. A Nokia E7 megjelenésével egy idõben már letölthetõek lesznek az Ovi Áruházból a legújabb a hazai tartalmak: a Bookline, a Budavár Tours, az Index.hu, a Portfolio.hu és a Tozsdezz.hu alkalmazásai. A Nokia új kommunikátorával bárki zsebre teheti irodáját, hiszen minden szolgáltatás adott, amely a zökkenõmentes mobil munkavégzéshez elengedhetetlen.

Az alkalmazások

Az alkalmazások bemutatását elõször az Index.hu kezdte, elmondták, hogy haladniuk kell a folyamatosan növekvõ mobilnetes társadalommal és éppen ezért írtak a Symbian^3 platformra egy külön alkalmazást, így sokkal könnyebb az index.hu-t böngészni, sokkal kényelmesebb és teljesen kompatibilis a Nokia E7 mobiltelefonnal. Pl.: egyszerûbb a menüpontok közötti váltás és támogatja a sötétben való olvasást is (háttér váltás).

A Bookline marketing igazgatója, Méth Barbara annyit mondott el az alkalmazásukról, hogy ezen keresztül ugyanúgy lehetõség nyílik a vásárlásra, mint honlapjukon keresztül, ugyanazokat a kényelmi és praktikai funkciókat sikerült ide is implementáln. Megjegyzése szerint egy unalmas meeting alatt akár egy karácsonyi bevásárlást is gond nélkül el lehet intézni.

Sulcz Gábor a Portfolio.hu-tól egy tõzsdei alkalmazást mutatott be, amely egy online gazdasági tartalom és teljesen a tõzsdére van kihegyezve. A fõoldalon folyamatosan pörögnek az aktuális árfolyamok és az aktuális hírek.

A Tõzsdézz.hu is hasonló alkalmazást vonultatott fel, amely ingyenesen letölthetõ és 15 perces késleltetéssel mutatja az aktuális árfolyamokat. Természetesen ha az ügyfél elõfizet, akkor megkapja a valós idejû árfolyamokat. Teljes tõzsdézés érhetõ így el, vagyis részvényeket tudunk adni-venni, 99 Ft-os brókerdíjjal. Startszámla akciójuk keretében ingyenesen tudunk számlát nyitni, ami mellé most 5000 Ft-ot kapunk ajándékba kezdõtõkének. Szóval tõzsdére fel.

A Budavár Tours alkalmazása is érdekesnek tûnt, Skáfár Balázs elmondása szerint az emberek, fõleg a Nokia E7 célcsoportja, az üzletemberek egyre türelmetlenebbek és egyre kevesebb idejük marad egyéb dolgokra. Így pl. repülõjegy foglalásra, vagy szállásfoglalásra, amiket az alkalmazásukon keresztül könnyedén megejthetnek. Tartalmaz még egy akciós ajánlatok menüpontot is, valamint egy vásárlási ajánlatok kialakítása menüpontot is az alkalmazás.

A sajtótájékoztatót Dankovics Tamás zárta annyival, hogy ezek az alkalmazások a következõ hetekben már mind elérhetõek lesznek akár a Nokia E7 mobiltelefonokon is. Kérdésekre válaszolva az Ovi Store jövõjérõl sajnos nem tudott érdemlegesen nyilatkozni, valószínûleg fogalmuk sincs mi lesz majd a Microsoft-al való együttmûködés után.

A sajtótájékoztatón készült fotókat itt tekinthetitek meg.

 Fotók: Bajnok Levente 

www.flickr.com
Mobiltelefon's Nokia E7 sajtótájékoztató photoset Mobiltelefon's Nokia E7 sajtótájékoztató photoset
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 04. 03.
A 9to5Mac-nél előző hónapban megkaparintották az iOS 14 egyik belső változatát és azóta szépen lassan szivárogtatják ki az...
szifon.com
2020. 04. 02.
A koronavírus miatt egyre több Apple Store kerül bezárásra vagy működik korlátozott nyitvatartással. Kínában, Tajvanban és Hong Kongban...
szifon.com
2020. 04. 01.
Manapság már minden futárral érkezik és futárt szeretnénk rendelni is. Sajnos ez még a következő néhány hétben, hónapban is így...
szifon.com
2020. 03. 31.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.4.5, az iPadOS 13.4.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 első fejlesztői...
szifon.com
2020. 03. 30.
Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő...
szifon.com
2020. 03. 28.
Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx