mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Galaxy S II hazai premier - Sajtótájékoztató

Samsung Galaxy S II hazai premier - Sajtótájékoztató
2011. 04. 29.
A Samsung Galaxy S II hazai bemutatóján jártunk, ahol az új Samsung zászlóshajó bemutatásán kívül számos újdonságról szerezhettünk tudomást, többek közt a Bada operációs rendszer, a Samsung Premium Store indulása és a Samsung Galaxy Wi-Fi playert illetõen
A sajtótájékoztató egy rövid PR-videóval indult a meghirdetett idõponthoz képest tényleg csak pár perc diferenciával. Ez egy jó pont, a hasonló rendezvényekkel szemben.
A videó nagyon jó hangulatal bírt, kellõ ráhangolódást biztosított a résztvevõknek a Samsung életérzésere.

Az elsõ etapban Kunos Balázs a Samsung Electronics Magyar Zrt. mobil-üzletágveztõje tartott egy rövid Samsung történelem órát.
Rövid bevezetõ után többek közt megtudhattuk tõle, hogy a Samsungék 1998-ban jelentek meg mobiltefonokkal Európában jelentõs hátránnyal a versenytársakkal szemben, amit mára szerinte és a közvélemyén szerint is kellõképpen ledolgoztak.
Alapvetõen hardverfókuszú üzletpolitika jellemezi a céget, sok versenytársnak szállítanak be a mai napig. Ki kell emeljem, hogy a konkurencia szó egyszer sem hangzott el, következetesen a versenytárs szót használták az elõadók, vélhetõleg elõbbiek szerint.
Az érdekes statisztikai adatok gyanánt megemlítette, hogy 68 országban, 39 helyen gyártanak és 54 országban van hasonló kategóriájú, helyi leányvállalat, mint a Samsung Electronics Magyar Zrt., valamint, hogy a világon percenként 530 mobiltelefont és 75 síkképernyõs tv-t adnak el, ami lássuk be, azért nem olyan rossz. :)

DSC_8394

 Egy rövid technikai átállás után átmadzagolódtunk a második elõadónk, Gáspár József, online marketing vezetõ prezentációjára, aki elsõsorban a Samsung saját platformjáról, a Bada operációs rendszerrõl beszélt.

Megtudhattuk tõle, hogy a Badával a Samsung nem csak a piac követésére, hanem annak irányítására, alakítására is törekszik hazánkban, valamint, hogy a rendszert a két nagyobb, nevén nem nevezett versenytárs közé helyezné itthon, mint egy harmadik alternatíva.
Mindezt az április 28-án megnyílt Bada Premium Store megjelenésére alapozta, amely a fizetõs alkalmazások forgalmazásának hivatott teret nyitni. Emellett továbbra is minden Samsung telefonra gyárilag telepített a Samsung Apps, az elnevezését tekintve Apple, felépítésében pedig az Android Marketre hajazó alkalmazástár, valamint a pc-s üzlet, a KIES, ahol inkább a szórakoztató- és játék programok találhatóak.

DSC_8429

Az új Samsung alkalmazásboltban lehetõség van a magyar nyelvû releveáns tartalmakat külön böngészni a teljes kínálaton belül, ezzel ösztönözve a hazai fejlesztõket a felület népszerûsítésére és a kínálat szélesítésére. Az áruház böngészése regisztrációhoz kötött és fizetni jelenleg még csak hitelkártyával lehet.
A regisztrációt azzal indokolta, hogy a rendszer tartalmaz egy ajánló funkciót, figyeli az egyes felhasználók érdeklõdési körét és ezeknek megfelelõen ajánl a késõbbiekben újabb tartalmakat. A store-ba becsatolták a közösségi média nyújtotta lehetõségeket, tehát egy kattintással kommentelhetjük és  értékelhetjük az egyes tartalmakat facebookon vagy Twitteren is.

Mindenzek után következett, amire a résztvevõk túlnyomó többsége várt, a Samsung Galaxy S II bemutatása 11:41-kor, ez is szintén abszolút ingerhatáron belül. Igen pozitív, hogy Samsungék jól bánnak az idõvel. :)
 
  DSC_8489

Elöljáróban megtudhattuk, hogy a Samsung Galaxy S II elõdjéhez képest erõsebb, tartósabb, tisztább, egyszerûbb, valmint vékonyabb és könnyebb is.

Erõsebb, mert a Samsung Galaxy S 1 GHz-es processzorával szemben a Galaxy S II egy 1,2 GHz-es DualCore ARM Cortex A9 processzort rejt és 16Gb belsõ memóriával rendelkezik, akkumulátora az elõd 1500 mAh-s telepével ellentétben 1650 mAh-s, a Super Amoled PLUS kijelzõ erõs fény mellet is sokkal tisztább és agresszívebb kontrasztaránnyal rendelkezik a Galaxy S Super Amoledjével szemben, ráadásul 4" helyett 4,27"-os. A Voice Solutions és a B2B Solutions jelentõsen megkönnyíti a kezelését is, valamint méretét tekintve a Galaxy S II 1,41 mm-rel vékonyabb és 3 g-mal könnyebb is, mint a korábbi 9,9 mm-es, 119 g-os Samsung zászlóshajó.

DSC_8508

User interface tekintetében nincs sok változás, a Galaxy S II is a TouchWiz felületet kapta meg, viszont a kétmagos processzor leglátványosabb és leginkább érezhetõ elõnye a multitasking érezhetõ gyorsulása, a pufferelési idõ szinte észrevehetetlen .
A készülék Wi-Fi Direct kompatibilitása révén lehetõvé teszi, hogy bármiféle router vagy hotspot nélkül kapcsolódhasson a hasonló szabvánnyal rendelkezõ eszközökhöz, továbbá DLNA szabványon keresztül is kérdés nélkül kommunikál más, szabványon belüli eszközökkel.

Elérhetõvé válik birtoklója számára az NFC is (Near Field Communication), ami egy fizetést könnyítõ alkalmazás, csak odatartjuk a mobiltelefont az érzékelõhöz és fizetünk vele.

Érdekes és hasznos funkció még a Lost Phone Management is, ami azt jelenti, hogy elcsent Galaxy S II készülékünket 12 órán keresztül 15 perces pozíciófrissítéssel GPS pontossággal bemérhetjük, átirányíthatjuk a hívásokat, felhangosíthatjuk a csengetést, hogy ha a közelben van, könnyebben megtalálhassuk, lekérdezhetjük a híváslistát és a Lock and Wipe segítségével a teljes memória törölhetõ a személyes adatok védelme érdekében.

Ezek után három humoros videóbejátszás következett. Az elsõ a Voice Translator hangérzékelõ funkciót helyezte érdekes megvilágításba egy jampec, egy csirke és egy kutya közremûködésével, "Love without Border" címmel. Az alkalmazás lényege, hogy a forrás és célnyelv kiválasztása után hang alapján lefordítja a szöveget, ami külföldi útjaink során rendkívül hasznos lehet. Elég pusztán elmutogatnunk a helyi erõnek, hogy közlendõjét a mobiltelefonunkba mondja bele, a Galaxy S II máris fordít nekünk.

A másik két videó a hangvezérlést szemléltette "Before and After Galaxy S II" címmel. Egyikben egy fagyhalál elõtt állló eszkimó próbálta egyujjas prémkesztyûjével kezelni az érintõkijelzõt kevesebb, mint inkább több sikerrel, a másikban pedig az autóvezetés közben történõ SMS írás veszélyeire igyekeztek felhívni a figyelmet, melynek káros következményeit a Galaxy S II használatával maximálisan elkerülhetjük.

Nézzük csak:

A humor után József komolyabb vizekre evez, az üzleti felhasználást megkönnyítõ újításokat elemzi.
Elsõként a KIES Air (KIES 2.0) kerül említésre, melynek lényege, hogy a Samsung számítógépes klienséhez, a KIES-hez a Galaxy S II már wifin keresztül is képes kapcsolódni, nem kell többet kábelezzünk.

A Cisco WebEx segítésgével a lehetõ legegyszerûbb módon tudunk üzleti konferenciákat lebonyolítani. Kiválóan alkalmas prezentációk közös végigkövetésére úgy, hogy a konferencia "szervezõje" teljes vezérléssel rendelkezik a "terem" fölött, a Galaxy S II tulajdonosok a szervezést, kezelést, managelést és moderálást akár hívás közben is megtehetik, bevonva a telefonkönyvben lévõ partnereiket.
A Samsung Galaxy S II, mint az elvárható az üzleti kategóriába való belépéshez, Microsoft Exchange, ActiveSync és Cisco AnyConnect kompatibilis lett, ami viszont aduász lehet a "business class" android felé orientálásában az a SYBASE integráció, mely alkalmazáson keresztül vállalatirányítási rendszerünkkel lehetünk folyamatos kapcsolatban.

A prezentáció végén arra a kérdésre, hogy az elõd, Samsung Galaxy S-bõl mennyit adtak el ezidáig Magyarországon Kunos Balázs válaszolt titokzatosan, elsõ körben jó pár 10 ezer darabot, majd további faggatózás után késõbb, egy másik mondatában 20 ezer darabot említett, ami mindenképpen szignifikáns itthon egy gyártó csúcskészülékébõl. Bízunk benne, hogy a június elejével hazánkban is kapható Samsung Galaxy S II ezeket a számokat is felül fogja múlni.

A sajtótájékoztató harmadik felvonásához Mr. Jesul Lee érkezett a dél-koreai "központból", mint a Samsung Electronics MID Sales and Marketing group Assistant managere, azzal a határozott szándékkal, hogy bemutatja a Samsung Galaxy család playerét, A Samsung Galaxy S WiFi-t, amit az iPod Touch trónfosztójának szán a Samsung.

DSC_8459

Meg kell jegyezzem, hogy Mr. Lee igazán hozhatott volna a messzi Koreából egy vezeték nélküli projektort magával (ha van ilyen a Samsungnak egyáltalán, de legjobb tudomásom szerint létezik a repertoárban), mert a kínos madzagolást itt sem kerülhették el sajnos a szervezõk és az elõadó sem. De egybõl egy még kínosabb bakival találkozhattunk, miszerint Mr. Lee prezentációját nem fordította senki ékes anyanyelvünkre. Körbenézve a teremben látszódott, hogy ez a résztvevõk egy részének gondot is okozott, õk a prezentáció képes részére igyekeztek fókuszálni. Azon mindenesetre jót derült mindeki, mikor azzal hozakodott elõ, hogy Budapestre közvetlenül Moszkvából érkezett, és azért itt "much better", mint ott.

Prezentációja elején egy statisztikából kiderül, hogy hazánkban 552.714 db hotspot üzemel, ami az ország területére kivetítve egy igencsak jó adat, még ha a puszta darabszám a középmezõnybe sorol is minket. Ezt a lefedettséget célozzák meglovagolni a Galaxy WiFivel.

A készülékrõl wifin keresztül ingyenes hang és videóhívásokat folytathatunk, filmet, zenét és webes tartalmakat menedzselhetünk, nézhetünk és hallgathatunk vele. Rendszerét tekintve természetesen Androidos, wifi 5.0 van rajta, és Mr. Lee szinte minden mondatában szerepel a "richer communication".

A VoIP videó hívást be is mutatják Qik alkalmazáson keresztül. Illetve mutatnák, de "some kind of error" miatt sajnos nem tudjuk megnézni. Természetesen Skype is üzemel a készüléken, ami állítása szerint rugalmasabban mûködik, de kéri, hogy higgyük el, nagyon jó minõségû videóhívásokra képes, hisz "richer multimedia", mondja, a Galaxy termékcsalád frissítésével minden "richer" lett. :)

A készülék két változatban lesz kapható, 4" és 5" LCD kijelzõvel, sajnos nem került bele ledes, viszont Allshare rendszerû, így a Samsung televízióival kattintásra összekacsolható. A hangzás tekintetében nincs miért panaszkodjunk, a Samsung SoundAlive hangzás olyan 3 dimenziós érzet kölcsönöz, mintha egy koncertteremben valóban ott ülnénk.

DSC_8466

Samsung
Smart TV-vel a készülék inteligens remote-ként mûködik, az eszköz funkciói láthatók a tévén, valamint a mûsor is nézhetõ a Galaxy S Wifin. Sõt, akár másik csatorna is, szóval a Samsung Galaxy Wifi felszámolja az olyan konfliktus forrásokat, amit példának okáért a Real-Barca és egy brazil szappanopera rendkívül izgalmas epizódjának egybeesése okozhat.
A készülék rendelkezik beépített GPS vevõvel is, a térkép Marketrõl való letöltése után vihetjük is magunkkal újdonsült navigációnkat.

Mr. Lee itt megköszöni és a három elõadó várja a kérdéseket, amik leginkább a Bada létjogosultságát feszegetik. Az elõadók megnyugtatnak mindenkit, van helyük az ismertebb platformok közt.

A sajtótájákoztató után meghívást kaptunk egy bõséges ebédre, amit követõen végignyomkodtuk a kiállított készülékeket. A Badás asztalon láthattuk a Samsung Wave és Wave II mobiltelefonokat, a Galaxy S és S II külön displayen volt kiállítva, a harmadik asztalon pedig a Galaxy Tab mellett a Samsung két új táblagépét, a Galaxy Tab 10.1 és a 10.1V és a Samsung Galaxy Wifiket próbálhattuk ki.


Még egy közös fotó az Andromedarosokkal, akik egy új szerkesztõ munkatárssal is bõvültek a napokban, majd jelentõs Samsung túladagolással elköszöntünk a szervezõktõl. A rendezvény lebonyolítása 10/10 pontos volt, várjuk a további újdonságokat Samsungéktól.

DSC_8527

Fotók: Bajnok Levente

Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefon hírekkel, újdonságokkal!

Samsung Galaxy S 2 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
szifon.com
2021. 07. 26.
Viszonylag régen írtunk már egyedi Apple Watch szíjakról itt az oldalon, így mikor az XPRO szólt, hogy elérhetővé váltak a Pitaka Apple...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat