mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Hazánkban is egyre népszerűbbek a nagy kijelzőméretű és az LTE képes okostelefonok

Hazánkban is egyre népszerűbbek a nagy kijelzőméretű és az LTE képes okostelefonok
2013. 10. 15.
Hazai kutatócégek felmérései azt mutatják, hogy az okostelefonok térnyerése tovább folytatódik, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű, LTE képes készülékek iránt.

A trendet alátámasztja a Samsung Galaxy Note család kiemelkedő népszerűsége is: az újonnan eladott 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok 99,5 százaléka is közülük került ki.

 

A GfK felmérése szerint a 2012 decembere és 2013 májusa között hazánkban vásárolt mobiltelefonok valamivel több mint fele, 50,6 százaléka okostelefon volt, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű okoskészülékek iránt. A kutatásból kiderült, hogy az 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok között a Samsung Galaxy Note család sikere elsöprő: az ebben az időszakban eladott 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok 99,5 százaléka az első vagy a második generációs Samsung GALAXY Note-ok közül került ki.

 

„A GALAXY Note család első tagját 2011-ben mutattuk be, s egy teljesen új okoskészülék-kategóriát teremtettünk általa. A GALAXY Note tagadhatatlan sikere megerősített minket abban a hitünkben, hogy a fogyasztók minőségi funkciókat szeretnének az okoskészülékükre, s elvárják ezektől, hogy kényelemesebbé tegyék az életüket. Örömmel konstatáljuk, hogy hazánkban is egyre nagyobb a kereslet a magasabb kategóriájú, nagyobb kijelzős okos eszközök iránt. Míg a tavalyi évben még a 3 hüvelykes kijelzős belépőszintű telefonjaink voltak a legnépszerűbbek, addig idén már a 4 hüvelykes kijelzővel szerelt középkategória viszi a prímet. Ennek nem csak az az oka, hogy a nagyobb kijelzők egyre divatosabbak, hanem az is, hogy egyre többen szeretnék kihasználni a nagyobb kijelzős telefonok adta extra funkciókat és lehetőségeket” – mondta Kunos Balázs, a Samsung Magyarország informatikai és mobil divíziójának vezetője.

Érdekes tény, hogy míg hazánkban az eladott telefonkészülékek kevesebb mint 10%-a felsőkategóriás, addig Hong Kongban a teljes Mobiltelefon értékesítés 16,8 százalékát önmagában a GALAXY Note család teszi ki, ráadásul a Távol-Keleten elsősorban a nők körében népszerűbbek ezek a nagyobb, notesz jellegű okostelefonok.

„Tapasztalataink szerint csúcskategóriás készülékeknél már alapfunkció a 4G-képesség, de a gyártók  a közepes árfekvésű okostelefonokba is egyre inkább beépítik azt. Az eNET-tel 2013 szeptemberében végzett közös kutatásunk szerint Európa nyugati felén az újonnan eladott mobiltelefonok közül már minden harmadik képes 4G hálózatra kapcsolódni. Mobilszolgáltatóként mi is arra törekszünk, hogy elérhető árú, 4G-s díjcsomagok kialakításával ösztönözzük a szolgáltatás használatát. Mára megvalósult Budapest és a nagyvárosok teljes lefedése, országos viszonylatban a lakosság közel 40 százaléka számára elérhető a szolgáltatás. Bízunk benne, hogy ilyen mértékű rendelkezésre állásnál már nemcsak az innováció iránt fogékonyak, hanem a lakosság szélesebb rétegei számára is vonzóvá válik a 4G, amely ma a leggyorsabb és leginkább kompromisszummentes mobilnetezés lehetőségét kínálja” – mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A nagyméretű 5,7 hüvelykes, Full HD Super AMOLED kijelzőjű Samsung Galaxy Note 3-mal teljessé vált a Magyar Telekom 4G-képes Samsung okostelefon-kínálata. A készülék prémium kialakítást kapott: elődeinél könnyebb és vékonyabb is lett, továbbá puha, finom tapintású, bőrhatású, a szélén varrásokkal díszített hátlappal szerelték fel. Az időtlen stílus és a tartós kialakítás kedvelői szeretni fogják a készülék oldalának csipkézett mintázatát. A Note 3 még nagyobb teljesítményű akkumulátorral büszkélkedhet, így még hosszabb ideig áll rendelkezésre. 13 megapixeles hátsó kamerájával kiváló minőségben rögzíthetjük életünk minden pillanatát, akár rossz fényviszonyok között vagy még mozgás közben is. A Samsung Galaxy Note 3 a kategórián belüli rekordméretű, memóriával rendelkezik, így igazán nagy teljesítményt és gyorsaságot garantál.

 

Használatát a hozzá járó S Toll teszi igazán különlegessé, amely jegyzetelés mellett rajzolásra, sőt grafikai munkákra is kiválóan alkalmas. Idén ez az S Toll is megújult: a rajta található gomb megnyomásával új funkciók tárháza áll rendelkezésre, így a felhasználók számtalan újabb módon és még könnyebben fejezhetik ki önmagukat.

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 14.
A formaterv alapján a készüléket háromszor kell hajtani, hogy kompakt formátumot lássunk.
Mobilaréna
2018. 11. 14.
A HMD bemutatta a Nokia 106-ot, ami tulajdonképpen öt éve létezik ezen a néven. Kicsit újabb a dizájn, de nem sok minden változott. A...
SonyEricsson hírek
2018. 11. 14.
Íme a Sony Mobile sajtóközleménye: Elindult a Sony Networks applikáció, a Sony Pictures Television közép-európai csatornáinak és a Sony...
Mobilaréna
2018. 11. 14.
Az Exynos 9 Series 9820 ketyeghet az összehajtható Samsung mobilok és a Galaxy S10 belsejében. 8K rögzítés, dedikált NPU, 2 Gbps-os...
szifon.com
2018. 11. 14.
Az Apple Watch Series 4 egyik újdonsága az EKG funkció, amely a szív működéséről ad hasznos információkat. Sajnos ezt az Apple...
Mobilaréna
2018. 11. 14.
Legalábbis néhány piacon, ahol jégkék fantázianevű, színátmenetes variáció mutatkozott be.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx