mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Hazánkban is egyre népszerűbbek a nagy kijelzőméretű és az LTE képes okostelefonok

Hazánkban is egyre népszerűbbek a nagy kijelzőméretű és az LTE képes okostelefonok
2013. 10. 15.
Hazai kutatócégek felmérései azt mutatják, hogy az okostelefonok térnyerése tovább folytatódik, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű, LTE képes készülékek iránt.

A trendet alátámasztja a Samsung Galaxy Note család kiemelkedő népszerűsége is: az újonnan eladott 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok 99,5 százaléka is közülük került ki.

 

A GfK felmérése szerint a 2012 decembere és 2013 májusa között hazánkban vásárolt mobiltelefonok valamivel több mint fele, 50,6 százaléka okostelefon volt, és egyre növekszik a kereslet a nagyobb méretű okoskészülékek iránt. A kutatásból kiderült, hogy az 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok között a Samsung Galaxy Note család sikere elsöprő: az ebben az időszakban eladott 5 hüvelyknél nagyobb kijelzőjű okostelefonok 99,5 százaléka az első vagy a második generációs Samsung GALAXY Note-ok közül került ki.

 

„A GALAXY Note család első tagját 2011-ben mutattuk be, s egy teljesen új okoskészülék-kategóriát teremtettünk általa. A GALAXY Note tagadhatatlan sikere megerősített minket abban a hitünkben, hogy a fogyasztók minőségi funkciókat szeretnének az okoskészülékükre, s elvárják ezektől, hogy kényelemesebbé tegyék az életüket. Örömmel konstatáljuk, hogy hazánkban is egyre nagyobb a kereslet a magasabb kategóriájú, nagyobb kijelzős okos eszközök iránt. Míg a tavalyi évben még a 3 hüvelykes kijelzős belépőszintű telefonjaink voltak a legnépszerűbbek, addig idén már a 4 hüvelykes kijelzővel szerelt középkategória viszi a prímet. Ennek nem csak az az oka, hogy a nagyobb kijelzők egyre divatosabbak, hanem az is, hogy egyre többen szeretnék kihasználni a nagyobb kijelzős telefonok adta extra funkciókat és lehetőségeket” – mondta Kunos Balázs, a Samsung Magyarország informatikai és mobil divíziójának vezetője.

Érdekes tény, hogy míg hazánkban az eladott telefonkészülékek kevesebb mint 10%-a felsőkategóriás, addig Hong Kongban a teljes Mobiltelefon értékesítés 16,8 százalékát önmagában a GALAXY Note család teszi ki, ráadásul a Távol-Keleten elsősorban a nők körében népszerűbbek ezek a nagyobb, notesz jellegű okostelefonok.

„Tapasztalataink szerint csúcskategóriás készülékeknél már alapfunkció a 4G-képesség, de a gyártók  a közepes árfekvésű okostelefonokba is egyre inkább beépítik azt. Az eNET-tel 2013 szeptemberében végzett közös kutatásunk szerint Európa nyugati felén az újonnan eladott mobiltelefonok közül már minden harmadik képes 4G hálózatra kapcsolódni. Mobilszolgáltatóként mi is arra törekszünk, hogy elérhető árú, 4G-s díjcsomagok kialakításával ösztönözzük a szolgáltatás használatát. Mára megvalósult Budapest és a nagyvárosok teljes lefedése, országos viszonylatban a lakosság közel 40 százaléka számára elérhető a szolgáltatás. Bízunk benne, hogy ilyen mértékű rendelkezésre állásnál már nemcsak az innováció iránt fogékonyak, hanem a lakosság szélesebb rétegei számára is vonzóvá válik a 4G, amely ma a leggyorsabb és leginkább kompromisszummentes mobilnetezés lehetőségét kínálja” – mondta Keszég Attila, a Magyar Telekom lakossági szolgáltatásokért felelős vezérigazgató-helyettese.

 

A nagyméretű 5,7 hüvelykes, Full HD Super AMOLED kijelzőjű Samsung Galaxy Note 3-mal teljessé vált a Magyar Telekom 4G-képes Samsung okostelefon-kínálata. A készülék prémium kialakítást kapott: elődeinél könnyebb és vékonyabb is lett, továbbá puha, finom tapintású, bőrhatású, a szélén varrásokkal díszített hátlappal szerelték fel. Az időtlen stílus és a tartós kialakítás kedvelői szeretni fogják a készülék oldalának csipkézett mintázatát. A Note 3 még nagyobb teljesítményű akkumulátorral büszkélkedhet, így még hosszabb ideig áll rendelkezésre. 13 megapixeles hátsó kamerájával kiváló minőségben rögzíthetjük életünk minden pillanatát, akár rossz fényviszonyok között vagy még mozgás közben is. A Samsung Galaxy Note 3 a kategórián belüli rekordméretű, memóriával rendelkezik, így igazán nagy teljesítményt és gyorsaságot garantál.

 

Használatát a hozzá járó S Toll teszi igazán különlegessé, amely jegyzetelés mellett rajzolásra, sőt grafikai munkákra is kiválóan alkalmas. Idén ez az S Toll is megújult: a rajta található gomb megnyomásával új funkciók tárháza áll rendelkezésre, így a felhasználók számtalan újabb módon és még könnyebben fejezhetik ki önmagukat.

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2019. 07. 19.
A jövő héten érkező mobilpáros remek fotós élményt ígér, hatalmas felbontású főkamerával. Befutottak az első esti képek.
Mobilaréna
2019. 07. 19.
Az FTC után az EU is elmarasztalta a félvezető óriást, ezúttal UMTS chipjeinek versenyellenes árazása miatt. Az amerikai ügybe viszont...
Mobilaréna
2019. 07. 19.
Természetesen a Xiaomi is él a Snapdragon 855+ kínálta lehetőségekkel és upgradeli a Black Shark 2-t.
Mobilaréna
2019. 07. 19.
A teljes specifikációra és árra még várni kell, de a Vmall már előrendelhetővé tette a Honor Band új generációját.
szifon.com
2019. 07. 18.
Kezdjük egy kis történelemórával. Tudtad, hogy az Apple logója az évtizedek során már többször is le lett cserélve? A legnagyobb...
Mobilaréna
2019. 07. 18.
Önmagában ez még nem biztos, hogy hírértékű, de a megnevezés megér egy misét. Egy rövidet, de megér.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx