mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Itt a Huawei P30 széria

Itt a Huawei P30 széria
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait

A Huawei Fogyasztói Üzletága bemutatta a P széria legújabb zászlóshajó-termékeit. A Huawei P30 Pro a világ első okostelefonja, amelynek hátlapi kameráit a gyártó a legújabb szenzortechnológiákkal látta el. A készülék x5 optikai, x10 hibrid, valamint x50 digitális zoommal rendelkezik, így a felhasználó az apró részleteket megjelenítő, professzionális fotókat készíthet, akár éjszaka is.

A Huawei P30 széria okostelefonjaival stúdióminőségű videófelvételek is rögzíthetők: A mesterséges intelligenciának köszönhetően a hátlapi lencsék egyszerre több nagy felbontású felvételt is készítenek, majd kombinálják azokat. Az idén április elejétől megvásárolható Huawei P30 Pro mellé a Huawei két héten keresztül legújabb okosóráját adja ajándékba. 

„A Huawei P30 széria áttörést jelent a digitális kameratechnológia évtizedes fejlődésében, újraírja a szabályokat és újraformálja a felhasználók elképzeléseit a mobilkészülékes fényképezésről” – mondta Richard Yu, a Huawei Fogyasztói Üzletágának elnöke. „A SuperSpectrum szenzorhoz és a SuperZoom lencséhez hasonló innovációkkal nemcsak a fényképezés határait feszegetjük tovább, hanem a videók készítését is, amely terület már jócskán megérett a fejlesztésre. A Huawei P30 széria diktálja az iramot az okostelefonok elkövetkező generációi számára”.

Huawei P30, P mint professzionális fotózás

A Huawei P30 Pro a gyártó legújabb Leica Quad kamerarendszerét kapta.

A készülék hátlapi lencséit a legújabb szenzortechnológiák támogatják: A 40 MP-es kamera SuperSpectrum szenzora az éjszakai fotózásért, a 20 MP-es lencse pedig az ultraszéles látószögért felel, a 8 MP-es telefotó lencse mellett pedig – szemben a P30 okostelefonnal – egy Time of Flight (ToF) technológiával felszerelt kamera is helyet kapott, amely a 3D-modellezést és a mélységérzékelést segíti elő. A Huawei a P30 esetében egy 8 MP-es telefotó-, egy 16 MP-es ultraszéles látószögű, valamint egy 40 MP-es széles látószögű kamerát helyezett el a készülék hátoldalán, valamint x3 optikai, x5 hybrid, valamint x30 digitális zoomal látta el azt.

A Huawei P30 (Pro) 1/1.7 hüvelykes SuperSpectrum RYYB szenzora a szokásos RGGB érzékelőktől eltérően nagyobb pixeleket eredményez, valamint a zöld színű képszemcséket sárgákkal helyettesíti, így a Huawei P30 elérheti akár a 204,800, a Huawei P30 Pro pedig a 409,600 ISO értéket is. A nagyobb pixeleknek is köszönhető, hogy P széria legújabb készülékeivel tűéles, részletgazdag fotók és videók készíthetők fényviszonytól és beállítástól függetlenül is. A 20 MP-es ultraszéles látószögű lencsével panorámaszerű képeket örökíthet meg a felhasználó. A Huawei P30 Pro RYYB szenzora és az optikai, illetve a mesterséges intelligencia-vezérelt képstabilizációs technológia biztosítja, hogy a telefon tulajdonosa a nap bármelyik szakában, bármilyen megvilágításban éles és megfelelően fényelt fotókat készíthessen. A Huawei P30 Pro SuperZoom lencséje x5 optikai, x10 hibrid, valamint x50 digitális zoommal rendelkezik, amelyhez periszkópos kialakítást használ. A telefotó kameraprizmája úgy töri meg a fényt, hogy maximalizálja a fókusztávolságot, miközben a lehető legjobban lecsökkenti a kameramagasságot.

A Huawei P30 Pro egyedülálló Time of Flight (ToF) szenzora kiváló térérzékelést biztosít, így a fotókon a legapróbb részletek is jól kivehetővé válnak. Az okostelefon pontosan meghatározza a kép alanyának távolságát, ami lehetővé teszi, hogy a fotón szereplő alak ne mosódjon el és jól elkülönüljön a fénykép hátterétől. A Huawei AI HDR+ funkciónak köszönhetően az elő- és hátlapi kamera is képes több, gyors egymásutánban készített fényképet összekombinálni a lehető legjobb eredmény elérése érdekében, ezzel elkerülve a túlexponált vagy hátulról megvilágított szelfik készítését.

A gyártó legújabb csúcskészüléke a Huawei történetének legerősebb előlapi kamerájával rendelkezik. A Huawei P30 Pro 32 MP-es lencséje a Super Portrait Mode-ban a legapróbb részleteket is képes megörökíteni, így akár az arcszőrzet szálai és a legapróbb szeplők is jól láthatóvá válnak.

Huawei P30 széria: A videók királya

A Huawei P30 széria bevezeti a felhasználót a professzionális mobilvideó-készítés korszakába. A SuperSpectrum szenzor lehetővé teszi az alacsony fényviszonyú helyzetek megörökítését, így az éjszakai felvételek is kristálytisztán jelennek meg. Az OIS (optikai) és AIS (mesterséges intelligencia-vezérelt) képstabilizációs technológiának köszönhetően akár mozgás közben, 4K-s felbontású videók rögzítésekor is stabil marad a kép, mialatt a SuperZoom lencse éles közeliket készít.

A Dual-View módban - amely egy későbbi frissítés telepítése után lesz elérhető - a készülékek két lencséje párhuzamosan működik: egyszerre készítenek ultraszéles szögben távoli, valamint közeli videófelvételt. Ilyen esetben az osztott képernyő egyik oldalán a panorámafelvétel, míg a másikon egy közeli kép jelenik meg, amelyek ezt követően összekombinálhatók.

Huawei P30: Kép és hang egy helyen

A Huawei P30-at 6,1 hüvelykes OLED, a Huawei P30 Prot pedig 6,47 hüvelykes FHD+ (2340x1080) Dewdrop kijelzővel szerelte fel a Huawei, amelyeken az előlapi kamera a széria legkisebb notch-ában helyezkedik el. A majdnem teljesen kávamentes előlapi üveg alatt kapott helyet a képernyőbe épített ujjlenyomat-olvasó is, amely gyors és biztonságos azonosítást tesz lehetővé. A formabontó Huawei Acoustic Display technológia használatával a Huawei P30 Pro esetében a kiváló hangzást a kijelzőbe épített maglev hangszóró biztosítja, amelynek köszönhetően az audiótartalmak a képernyőn keresztül, egy kiváló fülhallgató minőségében szólalnak meg.

Huawei P30: Csúcsteljesítmény és biztonságos gyorstöltés

A Huawei P30 és a Huawei P30 Pro erejét a 7nm-es, Dual-NPU Kirin 980 processzor biztosítja, ezzel garantálva például a gyorsabb képfelismerést. A készülékeken a legújabb EMUI 9.1. operációs rendszer fut.

A Huawei P30 Pro támogatja a 40W-os gyors és a visszatöltési, míg a Huawei P30 a 22,5 W-os SuperCharge technológiát is. Előbbi esetében a 4200 mAh-s, utóbbi esetében pedig a 3650 mAh-s teljesítményű akkumulátor garantálja, hogy a készülékek intenzív használat mellett is zavartalanul működjenek, akár 24 órán át. A Huawei P30 sorozat tagjainak grafénalapú hűtőrendszere hatékonyan kezeli a telefonok hőmérsékletét, ezért a felhasználónak nem kell tartania a nagy teljesítmény okozta túlmelegedéstől. A Huawei P30 Pro sikeresen szerepelt a DxOMark tesztjén is, a gyártó készüléke történetének legmagasabb pontszámát (112 pontot) érte el, felülmúlva ezzel a tavalyi Huawei P30 Pro sikerét is.

Huawei P30: Erőssége az adatávitel

A Huawei P30 széria tagjainak további előnye a készülékek fejlett vezeték nélküli adatátviteli teljesítménye. A gyártó a piacon elérhető legerősebb Bluetooth-szal szerelte fel a Huawei P30-at és a Huawei P30 Pro-t, így azok a másodperc tört része alatt képesek kapcsolatba lépni egymással, és más okoseszközökkel is. A Huawei Share OneHop segítségével, egy frissítést követően a fájlmegosztás zökkenőmentesen lebonyolítható a gyártó okostelefonjai és PC-i között, mindössze egy érintéssel. A Huawei P30 sorozat okostelefonjai támogatják továbbá a Dual SIM és a Dual VoLTE kapcsolatokat is.

A Huawei P30 és a Huawei P30 Pro ára

Huawei P30 6+128 GB

bruttó 229,990 Ft

Huawei P30 Pro 6+128 GB

bruttó 299,990 Ft

Huawei P30 Pro 8+256 GB

bruttó 329,990 Ft

A Huawei P30 széria készülékei Magyarországon április elejétől a klasszikus Éjfekete árnyalat mellett Auróra kék és Jégkristály kék színben, valamint a Huawei P30 Pro kizárólag a Huawei Experience Store kínálatában Naplemente színben is kapható lesz. A gyártó április 1-jétől 14-ig tartó különleges ajánlatának részeként a Huawei P30 Pro okostelefont megvásárló felhasználóknak a Huawei Watch GT sorozat legújabb okosóráját adja ajándékba.

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2022. 01. 19.
Emlékszem, gyerekkoromban mennyire elvarázsoltak a Windows képernyőkímélői, kis túlzással órákig tudtam nézni, ahogy azok a csövek...
szifon.com
2022. 01. 19.
Nemrég Mark Gurman, a Bloomberg újságírója elejtett néhány pletykát, melyek szerint az Apple márciusban vagy áprilisban egy virtuális...
szifon.com
2022. 01. 18.
Még tavaly november 28-án jelentettek egy hibát a WebKit, azaz a Safarit működtető böngészőmotor kódjában. A hiba fő aspektusa...
szifon.com
2022. 01. 16.
Ahogy már mi is beszámoltunk róla, az Apple és az Epic Games között felettébb elmérgesedett a viszony. A konfliktus az úgynevezett In-App...
szifon.com
2022. 01. 15.
Az elmúlt hónapok során számos pletyka látott napvilágot amely tudni véli, hogy az Apple a tervei szerint lemond az idén ősszel megjelenő...
szifon.com
2022. 01. 13.
Múlt év végén voltam az iKiegészítős srácoknál, hogy megbeszéljük a karácsonyi dolgokat, és akkor láttam az asztalukon az alábbi...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2022 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat