mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Új zászlóshajó: Huawei P10 és P10 Plus

Új zászlóshajó: Huawei P10 és P10 Plus
2017. 02. 28.
A Huawei bemutatta a P10 és a P10 Plus okostelefonját

 

2017. február 26-án a Huawei a barcelonai Mobile World Congress (MWC) kiállításon bemutatta legújabb prémium okostelefonjait, a Huawei P10-et és P10 Plus-t. Az új zászlóshajó készülékek a Leicával közösen fejlesztett elő- és hátlapi kamerával, valamint 3D arcfelismerő funkcióval érkeznek.
„A kultúra és a technológia egyre inkább összekapcsolódik manapság, ez utóbbi pedig lassan jelen lesz életünk minden részében. Ezért a célunk, hogy olyan készülékeket alkossunk, amelyek megkönnyítik és jobbá teszik az emberek mindennapjait” – mondta el Richard Yu, a Huawei fogyasztói üzletágának vezérigazgatója. „A HUAWEI P10 és P10 Plus okostelefonjainkat ezért olyan kivételes új funkciókkal terveztük meg, amelyek tovább fokozzák a felhasználói élményt.” 

Fotóstudió a kézben

A HUAWEI P10-et a legújabb Leica Dual-Kamera 2.0-val, a P10 Plus-ot Leica Dual-Kamera 2.0 Pro Edition-nel szerelte fel a gyártó: a hátlapi kamera egy 12 megapixeles RGB szenzorral és egy 20 megapixeles monokróm lencsével, valamint a színes és a monokróm képet összekombináló, második generációs fúziós algoritmusokkal érkezik. A HUAWEI P10 és P10 Plus emellett precíz 3D arcfelismerő funkciót is kínálnak felhasználóiknak, amely részletgazdagabb azonosítást tesz lehetővé. A telefon előlapi Leica kamerája 8MP-es, F/1.9-es rekeszértékkel érkezik, valamint egy olyan, új szenzorral, amely több fényt képes rögzíteni. A portrékészítő funkciók ezen az előlapi kamerán is elérhetőek, hogy a felhasználók kiváló minőségű selfie-ket készíthessenek vele. Emellett a HUAWEI P10 és P10 Plus kamerája érzékeli, hogy a felhasználó normál szelfit, vagy „groufie”-t, csoportos szelfit készít-e, és utóbbi esetében automatikusan széles látószögre vált. Mindkét telefonnal készíthető színes és fekete-fehér bokeh effektusos fotó is. A HUAWEI Plus hátlapi kamerája az új Leica Dual-Kamera 2.0 Pro Edition, amely új Leica SUMMILUX-H lencsékkel, és nagyobb, F/1.8-as rekeszértékkel érkezik.

Számos különleges fejlesztés

A HUAWEI P10 és P10 Plus erőteljes Kirin 960 processzorral és új felhasználói felülettel, az EMUI 5.1-el érkeznek. Ez utóbbi különleges fejlesztéseket kínál felhasználóinak, többek között a Machine Learning algoritmust, amely képes megtanulni a felhasználó szokásait. A Machine Learning-gel a készülék elemzi, hogy hogyan használja a felhasználó a telefont, és ez alapján optimalizálja az alkalmazásokat, azaz azokra az appokra, tárhelyekre és folyamatokra összpontosítja az erőforrásokat, amelyek a legtöbbet vannak használatban. Ezáltal a készülék Android rendszere hónapok után sem lassul le.
A HUAWEI P10-et 3200 mAh-s, a P10 Plus-t 3750 mAh-s akkumulátorral és HUAWEI Szupergyors töltővel (SuperCharge) szállítják. Ez utóbbit az úgynevezett 5-gate védő mechanizmussal látta el a gyártó, amely folyamatosan, valós időben méri és elemzi az elektromos feszültség, az áram és a hőmérséklet szintjét, így teljesen biztonságos töltést garantál.
A Kirin 960 és az EMUI 5.1 párosa még jobb hálózati kapcsolódást tesz lehetővé. A HUAWEI P10 Plus egy 4x4-es MIMO antenna rendszert tartalmaz, amely 4.5G támogatottságú. A HUAWEI P10 és a HUAWEI P10 Plus is 2x2-es Wi-Fi MIMO antenna rendszerrel érkezik.
A gyors és precíz ujjlenyomat olvasó mindkét telefonon az előlapra került, ahol a navigációs sávot helyettesíti. A HUAWEI P10 egy elegáns, mindössze 6,98mm vékony készülék, képernyője 5,1 hüvelykes. Nagytestvére, a P10 Plus 5,5 hüvelykes és nagyobb felbontású, 2K-s kijelzővel érkezik.

Egyedi színek, együttműködés a Pantone Color Intézettel és a Leica Camerával

A HUAWEI P10 és P10 Plus színverzióit a vállalat a Pantone Color Intézettel együttműködésben tervezte: a készülék Dazzling Blue (kék) és a Pantone által a 2017-es év színének választott Greenery (zöld) színekben is kapható lesz. Magyarországon várhatóan csak a kék verzió lesz elérhető. Magyarországon a Huawei P10 szürke, ezüst, valamint várhatóan kék és arany színekben kerül az üzletekbe, utóbbi két verzió hyper gyémánt csiszolással megmunkált hátlapot kap. A Huawei P10 Plus pedig fekete és ezüst színekben érkezik.
A Leica Camerával és a Pantone-nal történő hosszú távú együttműködései mellett a Huawei a londoni Saatchi Galleryvel is partneri megállapodást kötött, valamint a Londoni Művészeti Egyetem Central Saint Martins nevű művészeti és design központjával is együttműködik. Ennek keretében az intézmény hatvan diákját kérték fel arra, hogy a HUAWEI P10 számára kiegészítőket tervezzenek. Emellett a híres divatmárka, a Ricostru mögött álló tehetség, Rico Machit Au is tervezett exkluzív kiegészítőket a készülékhez. A Huawei és a Vogue pedig egy olyan projekt keretében egyesítette erőit, amely tíz ikonikus fotót alkotna újra az új HUAWEI P10 okostelefonnal fotózva. A képek Pekingben, az Ullens Kortárs Művészeti Központban (Ullens Center for Contemporary Art, UCCA) kerülnek kiállításra.

Milyen áron és hol dobja piacra a Huawei?

A Huawei P10 és P10 Plus márciustól lesz elérhető többek között olyan országokban, mint Ausztrália, Ausztria, Franciaország, Finnország, Németország, vagy az Egyesült Királyság, számos más piac mellett. Ára várhatóan 649 és 799 € közé fog esni.

 

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
szifon.com
2021. 07. 26.
Viszonylag régen írtunk már egyedi Apple Watch szíjakról itt az oldalon, így mikor az XPRO szólt, hogy elérhetővé váltak a Pitaka Apple...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat