mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Itt az új HTC Vive Focus Plus

Itt az új HTC Vive Focus Plus
2019. 02. 28.
A HTC VIVE új VR és 5G eszközökkel is jelentkezik az MWC-n

Itt a HTC Vive új vállalati felhasználásra szánt virtuális valóság eszköze

A HTC VIVE™ bejelentette új vállalati felhasználásra szánt virtuális valóság eszközét, a HTC VIVE Focus Plus-t. A hat szabadságfokú (6DoF) Focus headset továbbfejlesztéseként a Vive Focus Plus két 6DoF kontrollerrel együtt érkezik, így a környezettel való interakció könnyű és magával ragadó. Ezekkel az újításokkal a fejlesztők egyszerűbben átültethetik meglévő, PC-re írt VR tartalmaikat az új környezetbe. A headset emellett könnyen szállítható és gyorsan használatba vehető.

“A [HTC Vive] Focus Plus-szal ismét egy lépést tettünk afelé, hogy újragondoljuk a VR világát, mind az üzleti mind pedig a lakossági felhasználók számára.” – mondta el Paul Brown, a HTC Europe igazgatója. A most bejelentett eszközzel a szimulált élethelyzetek valósághűbbek, a programok átültetése PC-ről önállóan használható headsetre pedig tovább egyszerűsödött.”

 

A HTC Vive Focus Plus használata kényelmes, 19 nyelvet támogat

A HTC Vive Focus Plus praktikus használatot és teljes támogatást biztosít. Az eszközt, kialakításának köszönhetően, hosszabb használat során is kényelmes viselni. A headset számos egyéb funkcióval érkezik, úgy, mint Kiosk Mode (korlátozott hozzáférés), Gaze Support (szemmozgással történő vezérlés) és távoli hozzáférési lehetőségek, amelyekkel egyidejűleg több headset kezelhető távolról. Az eszköz megrendelhető a www.vive.com oldalon 2019 második negyedévétől világszerte 25 országban, és összesen 19 nyelvet támogat. Az alaptermék vállalati licencet is tartalmaz. Európában a kifejezetten vállalati felhasználók számára kialakított Advantage csomagban lesz elérhető.

Az eszköz HTC VIVE WAVE platformon keresztül működik, elérhetőek rá a VIVEPORT tartalmak és a felhasználók a Viveport Infinity-hez is hozzáférést kapnak. Az első korlátlan VR előfizetéses szolgáltatással rengeteg alkalmazás és játék között válogathatunk alacsony havidíj ellenében. A Viveport Infinity kompatibilis a csúcskategóriás PC alapú VR eszközökkel, és valamennyi WAVE headsettel. A szolgáltatás indulásakor (április 2.) ezen VR eszközök egyetlen regisztrációval használhatók.

 

A HTC Vive Focus Plus új kontrollerrel rendelkezik

A HTC Vive Focus Plus két ultrahangos 6DoF kontrollerrel együtt érkezik. Az új kontrollereken nyomásérzékeny analóg gombot találunk, így a tárgyakkal való interakció természetesebb, magával ragadóbb. A WAVE platform és SDK segítségével pedig a fejlesztők egyszerűbben átültethetik tartalmaikat PC-vel működő VR eszközről a HTC Vive Focus Plus-ra.

Néhány vállalat, például a SimForHealth és az Immersive Factory, már megkezdte a HTC Vive Focus Plus gyakorlati alkalmazását saját egészségügyi képzéseik és munkabiztonsággal kapcsolatos programjaik során. A HTC Vive Focus Plus-t komplex rendszert Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile VR platform hajtja, így gyors és megbízható eszközt jelent a vállalati felhasználóknak.

“Cégünk elkötelezett a munkabiztonság iránt. A [HTC] Vive Pro-ról könnyen áttelepítettük a teljes Hazard Spotting rendszerünk.” – mondta el Olivier Pierre, az Immersive Facetory COO-ja és alapítója. “A [HTC] Vive Focus Plus valóságszerű környezetben mutatja be az adott helyzetben fontos mozdulatokat, éppen úgy, ahogy azt élőben tenni kell, így támogatva ezek berögződését. Egy professzionális felhasználására szánt, önmagában, azaz más eszköz nélkül működő headset nagyban hozzájárul a a virtuális valóság lehetőségeinek kiterjesztéséhez a munkahelyi tréningek során.”

“A HTC Vive Focus Plus a nagy teljesítményű processzoron és a 3K AMOLED kijelzőn keresztül valósághű és magával ragadó 3D körülmények között mutatja be egészségügyi és nővérképzéssel kapcsolatos szimulációinkat. Ezzel lenyűgözőbb eredményt érhetünk el, mindezt vezetékek vagy csatlakoztatott számítógépek nélkül.” – tette hozzá Olivier Gardinetti, a SimforHealth CTO-ja. “Ezenkívül a 6DoF kontrollerekkel egyszerűbben végezhetők bizonyos mozdulatok, amik a hagyományos 3DoF kontrollerekkel nem igazán lehetett megoldani. A SimforHealth szimulátorok végső soron jobb és kényelmesebb felhasználói élményt nyújtanak.”

 

A barcelonai Mobile World Congress kiállításon megtekinthető lesz a legújabb HTC Vive headset, a HTC Vive Focus Plus, valamint az új HTC Vive Pro Eye is. A különböző együttműködéseknek köszönhetően izgalmas munkabiztonsággal és egészségügyi képzésekkel kapcsolatos programokon keresztül próbálhatóak ki az eszközök, valamint a Vive Snyc, és egyéb VR és 5G termékek is megtekinthetők lesznek. Vállalati felhasználóknak további információ elérhető a https://enterprise.vive.com oldalon. 

 

A Qualcomm és a Snapdragon a Qualcomm Incorporated az Egyesült Államokban és már országokban bejegyzett védjegyei.

A Qualcomm Snapdragon a Qualcomm Technologies Inc. terméke és/vagy leányvállalata.

 

A HTC VIVE egy, a maga nemében egyedülálló, virtuális valóság platform, ami room-scale VR technológián és valósághű interakción alapul. A VIVE ígéretéhez hűen új technológiát és kiváló tartalmakat biztosít, megalkotva az egyik legerősebb VR ökoszisztémát hardveresen és szoftveresen egyaránt. A HTC VIVE ökoszisztéma a legjobb VR hardver a piacon. Ennek része a VIVE X, egy 100 millió dolláros VR-rel és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó startupoknak szóló akcelerátor program, a VIVEPORT, egy nemzetközi platform és alkalmazásbolt a világ első VR előfizetéses modelljével 60 országban, és a VIVE Studios, VR tartalomfejlesztésre és annak bemutatására biztosít teret. A HTC Vive-ról további részletek a www.vive.com weboldalon találhatók.

 

# # #

A HTC és a HTC logó a HTC Corporation védjegyei. Minden egyéb megemlített vállalat- vagy terméknév tulajdonosának bejegyzett védjegye.

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Pár hete kiveséztük a Muzix csapattal az Apple Music Lossless témát, most pedig egy cikksorozattal érkezem hozzátok a következő hetekben....
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat