mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Alcatel One Touch 665 - kagyló igazgyöngy nélkül

Alcatel One Touch 665 - kagyló igazgyöngy nélkül
2011. 07. 25.
Az Alcatel 2011-es modellpalettájának alján helyezkedik el a dekoratív Alcatel One Touch 665. Tudását tekintve semmi kiemelkedõt nem nyújt, a dizánj se formabontó, ennek ellenére slágercikk lesz.


Amikor a kezembe került az Alcatel One Touch 665 mobiltelefon, csak percekig forgattam és nézegettem. Melléraktam egy régebbi Sony Ericssonomat, próbáltam rájönni, hogy a közel 4 év korkülönbség miként látszik meg a mobiltelefonokon. Nem kellett sokat gondolkoznom. Árban még mindig sokkal jobban járok, ha új Alcatelt veszek, mintha régebbi Sony Ericssont. Továbbá van benne Twitter és Facebook kliensem. Mindemellett a levelezésemet is korrektebbül kezeli és az RSS és idõjárás elõrejelzés is fejlettebb szintre lépett azóta. A hab a tortán pedig a memória bõvíthetõsége illetve a szabvány jack kimenet volt.

Alcatel One Touch 665 kagyló

A különbségek sora persze nem ennyi, de ami igazán figyelemre méltó, az az Alcatel tudása az árához képest, illetve a naprakészsége, amit a friss konstrukciónak köszönhet. Mindemellett még mindig olcsóbban jutok hozzá, mint egy 4 éves, leharcolt Sony Ericssonhoz vagy éppen Samsunghoz. Az olcsóbb kifejezés pedig nem pár száz forintot jelent. Egy régebbi mobiltelefon árából két új Alcatel One Touch 665 is kijön kártyás csomagban, elõfizetéssel pedig a 0 Ft-os ajánlatok ékköve lesz.

Az Alcatel One Touch 665 haladt a korral, azonban az anyagok minõsége és a hardveres tudása maradt a régi, jól bevált konstrukció. Ami miatt megnyerõbb, mint egy használt mobiltelefon, az a szoftveres tudás. Hiszen hiába olcsó egy Mobiltelefon, ha semmit nem tudunk vele csinálni, amit a haverok a nagyobb, drágább okostelefonokkal röhögve megcsinálnak.

Alcatel One Touch 665 kinyitva gombsor

Vegyük az Alcatel One Touch 665 prospektusának borítóját. Jó sok tarka ábra, kesze-kusza, ámbár figyelemre méltó adatok. Mit tud a mobiltelefonunk pár ezer forintért? Az Alcatel mérnökei megválaszolták. Mindent. Azaz majdnem mindent, kávét ez se tud fõzni, de az Android rendszer alatt se képes még senki, bár a Google nagyon dolgozik a lakberendezési tárgyak vezetéknélküli kapcsolatán, így pár éven belül ilyen mondatokat nem tudunk majd mobiltelefon tesztekbe beleírni.

Az alap konstrukció már ismert. E köré épültek az Alcatel új mobiltelefonjai. Van egy drága HTC vagy Samsung mobiltelefonunk, elmegyünk partizni, vagy éppen kirándulni több napra. Két baj van, illetve három is. Az elsõ és legfontosabb, ha már fizettünk súlyos tízezreket a mobiltelefonunkért, akkor szeretnénk megóvni egy grillpartin vagy éppen medencés bulin számításba vehetõ sérülésektõl, mint például a gyorstalpaló búvár tanfolyam. Másod sorban ha hosszabb távra tervezünk túrát egy erdõben, több napnyi kempinggel, akkor az elsõ nap felénél már nem lesz egy deka százalék se az okostelefonunk akksijában. Ez mindegyik okostelefonra jellemzõ, túl sokat tudnak, túl sok eszközt próbálunk meg helyettesíteni velük. Így fel kellett áldozni a hosszú készenléti idõt a tudás oltárán. A harmadik pedig a közösségi hálózatokhoz kötödõ szoros érzelmi kapcsolat. Persze, van akinek még mindig nincs Twittere vagy éppen Facebookja, de idõvel mindenkit elér majd a dili és beszippant a social networking világa. Facebook elérésre pedig a fiók alján porosodó 3210-es Nokia nem alkalmas.

Alcatel One Touch 665 kinyitva hátlap

Ezekre nyújt megoldást az Alcatel One Touch 665, hiszen olcsó, így tulajdonképpen nevezhetnénk eldobható mobiltelefonnak is. Bár minõségileg ennél sokkal több, mégis ilyen mobiltelefonnal mennék bulizni, otthon hagyva az Android rendszer minden elõnyét. Ha meg az Alcatel tönkre megy, hát tönkre megy, lehet kapni másik ugyanilyen Alcatelt pár ezer forintért.

Akkumlátor szinterén jól teljesít az Alcatel One Touch 665, két napig bírta kissé intenzív használat mellett, ez jelent pár óra zenehallgatást, folyamatos Facebookozást illetve egy pár kép erejéig tartó mûvészi kibontakozást. 

És az elõzõ bekezdésben el is lõttem a harmadik problémára a megoldást. Az Alcatel One Touch 665 elõre telepítve tartalmazza a Facebook és Twitter klienseket, valamint email szinkronizációra, RSS olvasásra is képes. Mindemellett zenéinkrõl sem kell lemondanunk, hiszen más telefonunkból a microSD kártyát lazán átrakhajtuk Alcatelünkben, igaz csak 8 GB-ig kezeli az Alcatel One Touch 665 a külsõ memóriát. Fényképezõbõl csak egy 2 megapixeles érzékelõvel megáldott modult kapunk, azonban az ezzel készített közepes minõségû pillanatfelvételeket pár gombnyomással tudjuk publikálni az interneten.

Alcatel One Touch 665 review

Megéri. Már csak az ára miatt is megéri Alcatel One Touch 665 mobiltelefont venni. Olcsó kártyás csomagban és a havidíjas konstrukciót választva pedig ingyen hozzájutunk, mégis helytálló tudással rendelkezik, a high-end mobiltelefonok tulajdonosainak igényeit pedig némileg ki tudja elégíteni egy-két pár órás éjszakai használat erejéig, mondjuk egy házibuli idõtartama alatt. Hazaérve pedig a SIM kártyát áthelyezve másik telefonunkba visszarakhatjuk az Alcatel One Touch 665 mobiltelefont a fiókba a következõ ilyen alkalomig. Mert ez a mobitelefon errõl szól.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Alcatel One Touch 665 mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Alcatel One Touch 665

photosetCsatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2018. 09. 24.
Egy héttel a tvOS 12 megjelenése után az Apple kiadta a tvOS 12.0.1-et. Az új kiadás újdonságairól – szokásához híven – sajnos...
szifon.com
2018. 09. 24.
Majdnem napra pontosan egy évvel a macOS High Sierra megjelenése, két és fél hónappal a 10.13.6, valamint tizenegy béta változat és...
Mobilaréna
2018. 09. 24.
A T-Mobile G1-gyel útjára indított rendszer egészen különleges történetet tud maga mögött, mára már az okostelefonok 88%-án fut...
Mobilaréna
2018. 09. 24.
Az Xs Max Zack Nelson kezei alatt megy végig a kontrollált kínzóteszteken, persze a megjelenéssel a pottyantós videók is felbukkantak.
Mobilaréna
2018. 09. 24.
Az Android főverzió mellett az OxygenOS felület is 9.0-ra vált. A közzététel fokozatos.
szifon.com
2018. 09. 24.
Az elmúlt egy évben sorra jöttek a panaszok, hogy az iPhone X esetén az üveg nem éppen törésálló, és a karcokat sem veti meg....
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx