mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Blackberry Curve 8520 teszt – Egyszerû, de nagyszerû

Blackberry Curve 8520 teszt – Egyszerû, de nagyszerû
2010. 11. 03.
A szerkesztõségünkben még nem járt a kanadai RIM egy készüléke sem, ezért úgy döntöttünk, hogy mi igenis vágyunk egy Blackberry-re. Kíváncsiak voltunk, hogy miben másabb, egy Blackberry, mint egy másik mobiltelefon.Blackberry Curve 8520 teszt – Bevezetõ

Blackberry Curve 8520 kézben tartvaVannak emberek akik szerint a Blackberry egy életérzés, ugyanolyan, mint az Apple. Persze mindenki másra esküszik, mindenkinek mások az igényei, szerencsére ezért is van ennyi gyártó…! A Blackberry szolgáltatásai és megoldásai valóban egyediek, megbízhatóak, gyorsak és magukért beszélnek. A Blackberry inkább a tengerentúlon és Nyugat-Európában népszerû, itthon kis hazánkban még nem terjedt el rohamosan. Ennek oka, hogy fõleg üzletembereknek szánják kommunikációs célokból. A meglátásom az, hogy ha eddig nem tarolt nagyot, akkor valami eszméletlen nagyot kell majd a RIM-nek villantani, hogy a magyar emberek szívébe is belopja magát. A feladat nem egyszerû.

Itt is van az egyik próbálkozásuk; a Blackberry Curve 8520, amely elég jó ár/érték aránnyal került a boltokba, ráadásul QWERTY billentyûzettel rendelkezik, ami hihetetlen nagy elõnyt biztosít számára. A Blackberry háza táján a Curve belépõkategóriának számít, tehát egy gyengébb középkategória. Ez egy-két dolgon meg is látszódik, természetesen el kell viselni a hiányosságokat, ha olcsó kommunikátort szeretnénk.

Blackberry Curve 8520 teszt – Külsõ

Blackberry Curve 8520 elõlap
A Blackberry Curve mobiltelefon követi a felállított hagyományokat és stílust. Szép, könnyed, elegáns, fekete mobiltelefon. Nincs semmi csicsa, igazi üzleties megjelenést biztosít, hatalmas tudással.

Blackberry Curve 8520 hátlap
Az anyaghasználat szempontjából rögtön megmutatkozik a belépõkategória, hiszen csakis fekete mûanyagborítással rendelkezik, illetve oldalt gumírozott ami átnyúlik kicsit a hátlapba. Viszont úgy összerakták, hogy akár a centrifugába is bedobhatnánk, akkor sem lesz sok baja. Anyaghasználat elégséges, összeszerelési minõség kiváló.

Könnyen elfér a kezünkben, kis méretébõl (109 x 60 x 13,9 mm) és súlyából (106 gramm) adódóan, ráadásul briliáns megoldás a gumírozott oldalcsík, hiszen így nagyon megtapad és nem csúszik ki a kezünkbõl.

Mit rejt a doboz?

Blackberry Curve 8520 tartozékok
A doboza egy picit nagyobb a megszokottnál, viszont elegáns fekete, itt is követve a hagyományokat. Találunk egy hálózati töltõt, egy adatkábelt, egy sztereó headsetet és egy 2GB-os microSD kártyát. Sajnos itt mutatkozik meg újra a spórolás, ugyanis a bõrtok már nem fért be.


Csatlakozók, gombok

A mobiltelefon elõlapján legfelül a hangszóró és az állapotjelzõ led található. Újításként a trackpad-ot emelnénk ki, amely a gombsor közepén van, tõle balra és jobbra két funkciógomb és a híváskezdeményezõ/elutasító gomb található.

A QWERTY billentyûzet plusz pont, elõzõleg már említettem, hogy nagyon megkedveltem ezek használatát. Engem nem gyõzött meg igazán, talán a túl nagy ujjaim miatt, vagy mert máshoz szoktam. Az viszont kijelenthetõ, hogy könnyen megszokható és nagy segítség a kommunikációban. Mindenképpen szükség volt rá, hiszen egy üzleti mobiltelefon nem engedheti meg magának, hogy ne rendelkezzen akár fizikai, akár virtuális QWERTY billentyûzettel.

Blackberry Curve 8520 bemutató

A mobiltelefon hátlapján csupán a 2 megapixeles kamera árválkodik, meg persze a Blackberry logó. A Blackberry Curve 8520 tetejére 3 dedikált zenegomb került, bal oldalt microSD csatlakozó és a 3,5 mm-es jack csatlakozó található. A mobiltelefon jobb oldalára a hangerõszabályzó gombok és a dedikált fényképezõ gomb került. Legalul a mikrofon tök egyedül. Nincs meglepetés, teljesen elvárható gombok és csatlakozók, kategóriához mérten.

A Blackberry Curve 8520 egy 2,46 hüvelyk átmérõjû fektetett QVGA (320 x 240), transzmisszív TFT technológiával készült kijelzõt kapott. Nagyon szép képmegjelenítésre alkalmas, erõsebb napfényben is jól olvasható. Teljesen rendben van, talán még többet is nyújt az elvártnál.

Blackberry Curve 8520 teszt – Belsõ

Blackberry Curve 8520 menü

A mobiltelefonon a Blackberry OS 4.6-os verziója fut, amelyet az 512 MHz-es proci hajt is rendesen. Fagyással, lassulásokkal még csak hírbõl sem találkoztunk.Blackberry Curve 8520 súgó menüSzámomra bejött a Blackberry OS design, nagyon tetszetõs és átgondolt, mind a fõképernyõ, mind a fõmenü. Viszont az rejtély, hogy miért nem vált a sorok végén új sorba… Viszont az almenük förmedvényesek. Hangsúlyozom, Blackberry még nem járt nálunk, ezért kissé meg is lepõdtünk ezen, azóta tapasztalatból tudjuk, hogy szinte minden Blackberry almenüje ilyen fehér hátteres fekete betûvel. Semmi ikon, igazából egyáltalán nem felhasználó barát.

Blackberry Curve 8520 fõképernyõA fõképernyõn hat ikonból álló gyorsindító sávot találunk, amely meggyorsítja a [[link6]] használatát, így könnyebben kezelhetõbbé is válik. A funkció gombbal a fõmenübe juthatunk, itt teljes átszabhatóság áll rendelkezésünkre. Opciókból nincs hiány, nemhiába Blackberry. Profi naptár, jegyzettömb, feladatlista, számológép, office olvasók, diktafon, hangtárcsázó, jelszómegõrzõ program és még sok hasznos alkalmazás sorakozik fel. Beláttuk, hogy igenis ez egy Blackberry smartphone, amely valóban valamivel több, mint más [[link6]] társai.

Üzenetkezelésbõl a Blackberry Curve 8520 ötös. Az is biztos, hogy okosabb, mint egy ötödikes. Lehetõségünk van több postafiókot egyszerre kezelni, SMS és MMS üzeneteinket is képes külön megjeleníteni és ami igazán nyerõ dolog, hogy akár a Facebook üzeneteket is megjeleníthetjük a rendszerben. A RIM Facebook kliense eléggé ütõs, hiszen összefésülhetjük akár a Facebook kapcsolatainkat a mobiltelefonon tárolt adatainkkal is.

Adatátvitel

A mobiltelefon GPRS-t és EDGE-et képes használni adatátvitelre, emelett természetesen Wi-Fi-n is böngészhetünk és persze Bluetooth is segítségünkre lehet a csatlakozásban.

Multiberry

2 megapixeles kamerával van dolgunk, amely fixfókuszos és 1600 x 1200-as felbontásban képes képet rögzíteni. Videófelvétel 320 x 240 pixel felbontásban lehetséges. A digitális zoom-on kívül, szoftveresen nem sok a beállítási lehetõség. Alapszintû használatra megfelel a kamera, de többet ne is várjunk el tõle.

Blackberry Curve 8520 multimédia menüA multimédia menüben lehetõségünk van a képeinket nézegetni, videókat és zenét lejátszani. Maga a zenelejátszó egészen jóra sikeredett; ID3 tagek alapján szûr, megjeleníti az albumborítókat és elég erõset szól. Valószínûleg építettek is erre a Blackberry-nél, hiszen nemhiába helyezték el a dedikált zenegombokat.


Blackberry Curve 8520 teszt – Összegzés

Az akkumulátor kapacitása 1150 mAh, nálunk egy teljes feltöltéssel kihúzta a tesztidõszakot, kb. 4 napot. Nagyon is jónak mondható ez az adat.

Blackberry Curve 8520 dobozosA Blackberry számomra különc a gyártók között, olyan mint egy fekete bárány. Kitûnik a többiek közül, de fõleg pozitívumokkal. Minden megtalálható benne amire egy átlag kommunikációs igényekkel rendelkezõ személynek igénye van. Üzletemberek kedvelt telefonja a rengeteg alkalmazás felvonultatása miatt, megbízható és számíthatunk rá. Ez a [[link6]] szinte biztos, hogy sehol nem hagy minket cserben.

Nagyon elegáns külsõvel, kiváló összeszerelési minõséggel rendelkezik, értékes belsõ tulajdonságokkal megspékelve. Mindezt úgy, hogy nem igényel plusz telepítéseket, minden ott van amire szükségünk lehet.

A mobiltelefont természetesen (ára miatt is) csakis ajánlani tudjuk.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Blackberry Curve 8520-at a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 61 490 Ft-ért megkaphatod.

A mobiltelefont abiztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente

Blackberry Curve 8520 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx