mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Google Nexus S - alap

Google Nexus S - alap
2011. 08. 29.
Fapados a kezelõfelülete, hiszen a teljesen alap Android rendszer fut rajta, mellõzi a csicsás ikonokat és widgeteket. Befolyásolja vajon ez a felhasználói élményt?

 

 

biztosította. Köszönjük!Google Nexus S - Bevezetõ

Az Android platform a Google saját fejlesztése, mely egy ingyenes és nyílt operációs rendszer. E két tulajdonsága hamar népszerûvé tette a nagy mobilgyártók között és a fejlesztésekhez sokan csatlakoztak. Azonban mivel mindenki számára hozzáférhetõ a rendszer, így minden gyártó igyekezett saját kezelõfelületet építeni a saját mobiltelefonjaira.
 
Google Nexus S fektetve
 
Bár felépítésben azonos mindegyik, mégis van különbség egy Android rendszert futtató HTC és egy Sony Ericsson között. A kezelõfelület minden gyártó esetében más, még akkor is, ha éppen nagyon olcsó okostelefonról van szó, látunk valami egyedit a kezelõfelületben.
 
A Google a teljesen alap rendszert saját referenciamodelleken próbálja megjelentetni. Az elsõ ilyen mobiltelefon a Google Nexus One volt, melyet a HTC gyártott. A második mobiltelefon a Google Nexus S, ezt már azonban a Samsung gyártja a Google számára. Ezek a referenciamodellek nem rendelkeznek egyedi felülettel, azonban ezt kárpótolja az, hogy pont e miatt elsõ kézbõl elérhetõ minden rendszerfrissítés ezeken a mobiltelefonokon. Nincs optimalizálandó felület, így egyszerûen csak frissíteni kell az alap szoftvert, ami már akkor lehetséges, ahogy megjelent a legfrissebb változat.
 
Review

Google Nexus S - Külsõ

A Google Nexus S nem lett dizájndíjas, ám nem is a külsõ megjelenés az elsõdleges cél a Google számára. A Nexus S tökéletesen fekete, ha nem világítanak az érintésérzékeny billentyûk a sötétben, akkor bizony fejjel lefelé is tarthatjuk a mobiltelefont. Természetesen van más támpontunk is, rögtön az elõlapon, a kijelzõ felett, a hangszóró rácsozoása. E mellett találjuk a fényérékelõ szenzort, valamint másik oldalán a másodlagos VGA kamerát. A hangszóró alatt a 480x800 pixeles kijelzõ bújik meg, a kijelzõ alatt pedig az Android gombokat találjuk érintésérzékeny felületen, háttérvilágítással. Maga az egész elõlap amúgy hajlított, mint egy banán. Ujjunkkal annyira nem érezhetõ, ellenben oldalról látványos.
 
Google Nexus S íves elõlap

Ha már a mobiltelefon oldalánál járunk, érdemes körülnézni itt is. Bal oldalt csak a hangerõszabályzó billentyûket találjuk, míg a Google Nexus S jobbján csak a bekapcsoló gomb kapott helyet. A mobiltelefon teteje üres, az aljára lett zsúfolva az összes csatlakozási lehetõség, azaz a microUSB és a jack kimenet is. Utóbbi nagyon fura, hiszen zenehallgatás közben pont fordítva esne kézre a csatlakozó, ha mobiltelefonunk a zsebünkben van. Megszokást igényel.

A Google Nexus S hátlapján találjuk az utalást a gyártóra, azaz a Samsungra, valamint itt található egy Google felirat is. Azonban a hátlap tetején a lényeg, itt található egy LED segédfény társaságában az 5 megapixeles kamera.

Google Nexus S - Belsõ

Google Nexus S-en a 2.3.3-as Android rendszer futott. Igaz felkínálta annak lehetõségét, hogy frissítsem a 2.3.4-es variánsra, ez nem sikerült sok próbálkozás után sem. A letöltés megtörtént, azonban az újraindítást követõen a telepítés megszakadt. Ez persze valószínûleg csak a mi tesztkészülékünkre volt igaz, esetleg csak rám, mivel lehet kihagytam fontos elõkészületi lépéseket.
 
Google Nexus S gombok

Szóval be kellett érnem a 2.3.3-as rendszerrel, ennek ellenére szerelmese lettem a Google Nexus S-nek. Talán pont a teljesen sallangmentes felület és az átalakításoktól mentes rendszer miatt a legstabilabb és leggyorsabb Android rendszerû mobiltelefon a Google Nexus S. Legalábbis szerintem. Mondhat akárki akármit a kétmagos processzorokrol, hiszen pont a Nexus S az ékes példa arra, hogy mindenféle komoly processzor és gyorsító nélkül is tökéletes okostelefont lehet alkotni. Csupán nem kell instabillá tenni a rendszert komolyabb átalakításokkal.

Bár bevallom hiányzott kicsit a HTC Sense felülete, a Sony Ericsson Timescape hírfolyamja, vagy éppen az LG kategorizálható menüje. De túl lehet nélkülük élni és megannyi ingyenes widgetet és kezdõképernyõt lehet a Marketbõl letölteni, így valamennyire kárpótolva érezhetjük magunkat. Ellenben stabil mobiltelefonunk lesz.

Multimédia

A kamera 5 megapixeles, szinte nulla beállítási lehetõséggel. A képek normál fényviszonyok között szépek, azonban sötétebb környezetben elmosódnak a képek és ezen a LED vaku sem segít. A videórögzítés vicces, WVGA felbontásban történik 30 fps-sel. Értem én, hogy ez egy referenciamodell, de attól még egy HD felvételt kaphatott volna, ahogy rendes képrögzítõ szoftvert is. Ugyan ez a vonatkozik sajnos a zenelejátszóra is, minden funkciója elérhetõ, azoban hiányzik a kezelõfelület, ahonnan könnyen tudnánk irányítani. A gyári Android sajnos nem szép és nem is logikus.
 
Google Nexus S hátlapja

Google Nexus S - Összegzés

A Google Nexus S tökéletesen használható a hétköznapi életben is, annak ellenére, hogy a legfrissebb szoftver miatt elsõsorban fejlesztõk eszköze a basic Android rendszerrel megáldott okostelefon. Aki mindennapi használatra szeretne ilyen mobiltelfont vásárolni, az se tántorodjon el tõle, mivel használati értékébõl amit levon a grafikusan átdolgozott felület hiánya, azt pótolja a rendszer sebessége és stabilitása. Mérlegelni kell, melyik a fontosabb, de aki mindig elérhetõ szeretne maradni, az inkább a stabilitást válassza, és ezzel együtt a Google Nexus S-t.

Google Nexus S kézben
A Google Nexus S mobiltelefont a Samsung Magyarország biztosította számunkra. A mobiltelefont a GSM Online oldalán már 127.000 Ft-ért megvásárolhatod.
 
www.flickr.com
Mobiltelefon's Google Nexus S mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Google Nexus S

photoset

Samsung Google Nexus S kapcsolódó képek

Samsung Google Nexus S teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A gyártó egy rakás formatervet védetett le a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél, ami az Infinity-O panelre épül.
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx