mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Google Nexus S - alap

Google Nexus S - alap
2011. 08. 29.
Fapados a kezelõfelülete, hiszen a teljesen alap Android rendszer fut rajta, mellõzi a csicsás ikonokat és widgeteket. Befolyásolja vajon ez a felhasználói élményt?

 

 

biztosította. Köszönjük!Google Nexus S - Bevezetõ

Az Android platform a Google saját fejlesztése, mely egy ingyenes és nyílt operációs rendszer. E két tulajdonsága hamar népszerûvé tette a nagy mobilgyártók között és a fejlesztésekhez sokan csatlakoztak. Azonban mivel mindenki számára hozzáférhetõ a rendszer, így minden gyártó igyekezett saját kezelõfelületet építeni a saját mobiltelefonjaira.
 
Google Nexus S fektetve
 
Bár felépítésben azonos mindegyik, mégis van különbség egy Android rendszert futtató HTC és egy Sony Ericsson között. A kezelõfelület minden gyártó esetében más, még akkor is, ha éppen nagyon olcsó okostelefonról van szó, látunk valami egyedit a kezelõfelületben.
 
A Google a teljesen alap rendszert saját referenciamodelleken próbálja megjelentetni. Az elsõ ilyen mobiltelefon a Google Nexus One volt, melyet a HTC gyártott. A második mobiltelefon a Google Nexus S, ezt már azonban a Samsung gyártja a Google számára. Ezek a referenciamodellek nem rendelkeznek egyedi felülettel, azonban ezt kárpótolja az, hogy pont e miatt elsõ kézbõl elérhetõ minden rendszerfrissítés ezeken a mobiltelefonokon. Nincs optimalizálandó felület, így egyszerûen csak frissíteni kell az alap szoftvert, ami már akkor lehetséges, ahogy megjelent a legfrissebb változat.
 
Review

Google Nexus S - Külsõ

A Google Nexus S nem lett dizájndíjas, ám nem is a külsõ megjelenés az elsõdleges cél a Google számára. A Nexus S tökéletesen fekete, ha nem világítanak az érintésérzékeny billentyûk a sötétben, akkor bizony fejjel lefelé is tarthatjuk a mobiltelefont. Természetesen van más támpontunk is, rögtön az elõlapon, a kijelzõ felett, a hangszóró rácsozoása. E mellett találjuk a fényérékelõ szenzort, valamint másik oldalán a másodlagos VGA kamerát. A hangszóró alatt a 480x800 pixeles kijelzõ bújik meg, a kijelzõ alatt pedig az Android gombokat találjuk érintésérzékeny felületen, háttérvilágítással. Maga az egész elõlap amúgy hajlított, mint egy banán. Ujjunkkal annyira nem érezhetõ, ellenben oldalról látványos.
 
Google Nexus S íves elõlap

Ha már a mobiltelefon oldalánál járunk, érdemes körülnézni itt is. Bal oldalt csak a hangerõszabályzó billentyûket találjuk, míg a Google Nexus S jobbján csak a bekapcsoló gomb kapott helyet. A mobiltelefon teteje üres, az aljára lett zsúfolva az összes csatlakozási lehetõség, azaz a microUSB és a jack kimenet is. Utóbbi nagyon fura, hiszen zenehallgatás közben pont fordítva esne kézre a csatlakozó, ha mobiltelefonunk a zsebünkben van. Megszokást igényel.

A Google Nexus S hátlapján találjuk az utalást a gyártóra, azaz a Samsungra, valamint itt található egy Google felirat is. Azonban a hátlap tetején a lényeg, itt található egy LED segédfény társaságában az 5 megapixeles kamera.

Google Nexus S - Belsõ

Google Nexus S-en a 2.3.3-as Android rendszer futott. Igaz felkínálta annak lehetõségét, hogy frissítsem a 2.3.4-es variánsra, ez nem sikerült sok próbálkozás után sem. A letöltés megtörtént, azonban az újraindítást követõen a telepítés megszakadt. Ez persze valószínûleg csak a mi tesztkészülékünkre volt igaz, esetleg csak rám, mivel lehet kihagytam fontos elõkészületi lépéseket.
 
Google Nexus S gombok

Szóval be kellett érnem a 2.3.3-as rendszerrel, ennek ellenére szerelmese lettem a Google Nexus S-nek. Talán pont a teljesen sallangmentes felület és az átalakításoktól mentes rendszer miatt a legstabilabb és leggyorsabb Android rendszerû mobiltelefon a Google Nexus S. Legalábbis szerintem. Mondhat akárki akármit a kétmagos processzorokrol, hiszen pont a Nexus S az ékes példa arra, hogy mindenféle komoly processzor és gyorsító nélkül is tökéletes okostelefont lehet alkotni. Csupán nem kell instabillá tenni a rendszert komolyabb átalakításokkal.

Bár bevallom hiányzott kicsit a HTC Sense felülete, a Sony Ericsson Timescape hírfolyamja, vagy éppen az LG kategorizálható menüje. De túl lehet nélkülük élni és megannyi ingyenes widgetet és kezdõképernyõt lehet a Marketbõl letölteni, így valamennyire kárpótolva érezhetjük magunkat. Ellenben stabil mobiltelefonunk lesz.

Multimédia

A kamera 5 megapixeles, szinte nulla beállítási lehetõséggel. A képek normál fényviszonyok között szépek, azonban sötétebb környezetben elmosódnak a képek és ezen a LED vaku sem segít. A videórögzítés vicces, WVGA felbontásban történik 30 fps-sel. Értem én, hogy ez egy referenciamodell, de attól még egy HD felvételt kaphatott volna, ahogy rendes képrögzítõ szoftvert is. Ugyan ez a vonatkozik sajnos a zenelejátszóra is, minden funkciója elérhetõ, azoban hiányzik a kezelõfelület, ahonnan könnyen tudnánk irányítani. A gyári Android sajnos nem szép és nem is logikus.
 
Google Nexus S hátlapja

Google Nexus S - Összegzés

A Google Nexus S tökéletesen használható a hétköznapi életben is, annak ellenére, hogy a legfrissebb szoftver miatt elsõsorban fejlesztõk eszköze a basic Android rendszerrel megáldott okostelefon. Aki mindennapi használatra szeretne ilyen mobiltelfont vásárolni, az se tántorodjon el tõle, mivel használati értékébõl amit levon a grafikusan átdolgozott felület hiánya, azt pótolja a rendszer sebessége és stabilitása. Mérlegelni kell, melyik a fontosabb, de aki mindig elérhetõ szeretne maradni, az inkább a stabilitást válassza, és ezzel együtt a Google Nexus S-t.

Google Nexus S kézben
A Google Nexus S mobiltelefont a Samsung Magyarország biztosította számunkra. A mobiltelefont a GSM Online oldalán már 127.000 Ft-ért megvásárolhatod.
 
www.flickr.com
Mobiltelefon's Google Nexus S mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Google Nexus S

photoset

Samsung Google Nexus S kapcsolódó képek

Samsung Google Nexus S teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Pár hete kiveséztük a Muzix csapattal az Apple Music Lossless témát, most pedig egy cikksorozattal érkezem hozzátok a következő hetekben....
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat