mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC A8181 Desire teszt – Vágyaink tükre

HTC A8181 Desire teszt – Vágyaink tükre
2010. 08. 25.
A HTC A8181 Desire-t hasonlíthatjuk a HTC Legendhez is, de leginkább ez a telefon olyan, mint egy Google Nexus One. Szinte kiráz a hideg a hasonlóságtól, mintha ikrek lennének.
HTC Desire mobiltelefon

A HTC Legend és a HTC Desire egy árkategóriában mozog jelenleg, külsõben nehéz megvernie, de tudásban máris diadalmaskodott a Desire. A kezdetektõl fogva a HTC a Microsoft-al állt szoros együttmûködésben, most mégis úgy néz ki, hogy sikerül az androidnak tarolnia, mégpedig 50%-ot.


HTC Desire - bevezetõ

A felhasználók körében egyre népszerûbbek lesznek az androidos telefonok, valószínûleg ezért próbálja meglovagolni ezt az irányvonalat a HTC is. A Microsoft eléggé le van maradva a Windows Mobile fejlesztésével, bár ígértek egy nagy durranást, hát várjuk.

A HTC Desire egy vékony elegáns szépség, átgondolt belsõvel, igazi smartphone a javából.HTC Desire doboza

A doboz is nagyon elegáns, puha, kicsike, rajta a telefon fényképével és minden szójatintás a zöldek kedvéért. Találunk a kis dobozban töltõ-microUSB kábel kombót, sztereó mikrofon-fülest, miniCD-t és használati útmutatót.


HTC Desire - szívvel-lélekkel

A
HTC Desire méretre majdnem egyezik az ikertesóval, a Google Nexus One-al: 119X60X11,9 mm lett. Nagyon tetszetõs külsõt öltött magára, tényleg csinos telefont készítettek a mérnökök.
HTC Desire átlósanA kijelzõ körül fém keret van, eleganciát kölcsönözve így a telefonnak, a többi felhasznált anyag mûanyag, viszont prémium mûanyag. Nyoma sincs hanyagságnak, mikor elõször kezembe vettem, azt hittem soha nem teszem majd le.
Fogása kellemes, puha, nagyon tudnak a HTC-nél külsõt készíteni, teljesen meglepõdtem. Volt már a kezemben HTC Mobiltelefon, de a Desire-nél elfogott a döbbenet. Jó értelemben. Ezzel a visszafogott, letisztult külsõvel hódít a HTC Desire, vágyaink netovábbja. Ne hasonlítsuk a HTC Legendhez, mert akkor ez a kialakult kép sajnos könnyen összeomolhat…

HTC Desire h?tuljaA hátlapon helyezkedik el a kamera, kiemelkedve kissé, így ezen támaszkodhat letéve a készülék. Mellette a segédfény és a hangszóró. Alattuk az ezüstös [[link2]] logó, legalul a már megszokott „WITH HTC SENSE” felirat. Kicsit velúros hatású hátlap tényleg nagyon jó fogást és tapintást ad, ráadásul nem marad semmi zsírfolt az ujjunkról.

HTC Desire kijelz?A kijelzõ egy 3,7 hüvelykes 480X800-as AM-OLED technika. Sajnos fenn áll a veszélye annak, hogy ha egyszer ránézünk egy ilyen kijelzõre, más telefont nem is nagyon akarunk nézegetni többet. Csúcskategóriás a megjelenés, ez nem vita tárgya. Méreteiben pont ideális, ez az a határ ami pont elég egy ilyen PDA-forma smartphone-ba. Kristálytiszta képet kapunk, viszont sajnos erõs napsütésben nem a legjobban látható a kijelzõ. Az alsó sorban a gombsort találhatjuk, ami a vezérléshez szükséges. Az érdekessége az optikai joystick, amely benyomható, pl. a fényképeket ezzel rögzíthetjük.
HTC Desire oldala
A Mobiltelefon jobb oldalán semmi nincs, bal oldalt is csak a hangerõszabályzót találjuk. Alul a microUSB csatlakozó van, felül pedig a bekapcsoló gomb.


HTC Desire - belsõség

1GHz-es Snapdragon processzor berreg a készülékben, 576 MB RAM és 512 MB Flash ROM kíséretében. Az android 2.1 verziójában csak a Flash ROM-ra telepíthetõek a letöltött programok a microSD kártyára nem.

Kapcsolat szempontjából jót hoz a HTC Desire; 7,2/2 Mbps-os HSPA adapter, Bluetooth, WLAN és FM-rádió áll rendelkezésünkre, ezen kívül a telefonban van GPS vevõ is. 5 Megapixeles kamerája autofókuszos, videót pedig legfeljebb 800X480 pixeles felbontással és 24 fps-sel tud rögzíteni. A rögzítési minõség persze nagyban függ a fényviszonyoktól, de lélegzetelállító képeket készít, mint társa a HTC Legend.


HTC Desire - multimédia

HTC Desire A8181 d?ntveAndroidos telefonról beszélünk tehát a lehetõségeink számosak. A social network csatolás alapból megoldott, üzenetkezelése kiforrott, a böngészés eszméletlen gyors. Maga a telefon is gyors, minden akadás mentesen megy végbe, nagyításkor, forgatáskor…stb. Panaszunk nem lehet a [[link4]]-re. Teljesen testre szabhatjuk a telefont az Android Market-en keresztül, számtalan program áll rendelkezésünkre, így mindenféle hackelés nélkül úgy alakítjuk ahogy csak szeretnénk. Elõre telepített programból és alkalmazásból is bõven van a [[link4]]-n. Szépen kidolgozott óra, ébresztõ, stopper, világóra, idõzítõ, naptár, számológép áll készenlétben.


HTC Desire Összegzés

HTC Desire áttekintés

Tényleg különítsük el a HTC Legendtõl! A HTC Desire önmagában egy káprázatos telefon, és aki egy mindentudó smartphone-ra vágyik, annak most már nem csak a vágyaiban létezhet, meg is kaphatja. A lehetõ legjobbat. Egy olyan készüléket kap a vevõ, amely ár-érték szempontjából jeles és mind üzleti vagy multimédiás felhasználásra is szánják, bõven helyt áll. Hátránya, hogy az 1400 mAh-os akkumulátor nem is fogja, csak egy napig bírni annyi nyomkodás melett…

Teljesüljön minden vágyad… Desire!

A HTC A8181 Desire-t a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM Online oldalán már 119 849 Ft-ért megkaphatod!


A telefont abiztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente


www.flickr.com/mobiltelefon
HTC Desire mobiltelefon teszt Mobiltelefon's HTC Desire teszt photoset
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 01. 20.
Szinte nincs olyan ismert személyiség, celeb, akinek ne lett volna szüksége legalább egyszer az életében testőrök vagy biztonsági...
szifon.com
2019. 01. 20.
Több cikkben láthattátok már a macskámat, Steve-et (tudom, tudom…), aki 4 éve tagja már a Szifon.com csapatnak. Mi leginkább meséket...
szifon.com
2019. 01. 19.
A Polaroid szót talán mindenki ismeri, bár a mai digitális világban már egyáltalán nem használunk ilyen gépeket, inkább csak...
Mobilaréna
2019. 01. 19.
Lake Havasutól San Diegóig több esőfüggönybe is belefutottunk, de azért Kaliforniában előbb-utóbb mindig kisüt a nap, amihez remek...
szifon.com
2019. 01. 19.
A Samsung idén február 20-án fogja kiadni a Samsung Galaxy S10-et, de ahogy a telefon formavilága, úgy mostanra már a Geekbench értéke is...
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Párizsban nyílt meg a Xiaomi legújabb márkaboltja, ami jelenleg a legnagyobb üzletük Európában.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx