mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC ChaCha teszt – Facebook függőknek

HTC ChaCha teszt – Facebook függőknek
2012. 04. 09.
HTC ChaCha egy olyan készülék, ami Facebook függőknek készült: a készülék jobb alján található Facebook gomb megnyomásával máris postolhatunk. Ebben segítséget nyújt a QWERTY billentyűzet is. Összességében egy nagyon korrekt készülékről van szó.


A HTC ChaCha a 

Vip-Phone

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.

Köszönjük!

 

A HTC ChaCha készülék leplezetlenül szólítja meg a facebook rajongótáborát, hogy ezzel a telefonnal könnyedén tudsz megosztani mindent a facebook-on, csak nyomd meg a készülék jobb alsó részén található (dedikált)  facebook gombot! És láss csodát:
- alapállapotban status message-et tudunk postolni
- ha képet nézünk, akkor az adott képet tudjuk feltölteni
- ha fényképezünk, akkor a fényképet tölti fel a facebookra
- ha zenét hallgatunk, akkor az aktuális zeneszámot osztja meg (legalábbis kiírja, hogy mit hallagatunk)
- ha egy weboldalt nézünk, akkor pedig kiírja az URL címét

Arra figyelni kell, hogy szinte ordít a mobilnetért, így ezt a telefont akkor tudjuk igazán kihasználni, ha van mobilnet előfizetésünk a kártyán!

HTC ChaCha kinézet


Méretében nem túl nagy, de nem is kicsi telefonról beszélünk, ami kategóriájában az átlagot hozza. Talán egy kicsit szögletesebb, mint vetélytársai, de ez cseppet sem zavaró.
Az viszont előnyére válik, hogy ha oldalról nézzük, akkor a kijelző alatt megtörik a vonalvezetése és egy nagyon lapos V betüre vagy függőlegesen egy J betüre hasonlít. Ezzel abban van segítségünkre, hogy írás közben (elvieg) jobban látjuk a kijelzőt és így kényelmesebb használni.

HTC ChaCha


Anyaghasználat szempontjából rendben van: egy gumírozott műanyag borítást kapott, így nem csúszik ki a kezünkből. Viszont az előlapon levő gombok kicsit gagyi műanyag hatásúak és mozognak – jobban, mint kéne. És itt ki is jön a készülék egyik hátránya (nem sok ilyen lesz), ugyanis a gombok nem érintkeznek tökéletesen, több gombot is erőteljesen kellett megnyomni, hogy bevegye a kívánt betüt.

HTC ChaCha hardver


HTC ChaCha egyik sajátossága, hogy nem nagy (2.6”-es) az érintőkijelzője. Ez majd a szoftveres résznél is előjön, mert az andorid megjelenítő felületét kissé át kellet szabni. Egyébként ez a TFT kijelző 320x480px felbontású  (felbontásra és színkezelésre nem lehet okunk), amit Corning Gorilla Glass véd a karcoktól.

HTC ChaCha

A QWERTY billentyűzet kialakítása csillagos ötös, mert kellő távolság van a gombok között és jó az elrendezése: vannak nyilak (jeszoké!), a billentyűkről el lehet érni egyes funkciókat (FN+space » beállítás / FN+vessző »  kamera), csak lehetne stabilabb az érintkezése… Ezen kívül van még dedikált gomb a felvételnek (amivel a telefon funkciót is elérhetjük) és a hívás  elutasításnak/letételnek (amivel a főképernyőt, illetve annak rendezését érhetjük el) És persze ott a facebook gomb (jobb alsó sarokban), meg a kijelző és a QWERTY között a felvevés/letevés gomb, illetve a képernyőn a 4 dedikált gomb, mint a többi HTC-nél.

A HTC ChaCha belsejében egy 800MHZ-es CPU muzsikál, ami nagyjából rendben van, de néhol akad (pl. skin választásnál).

HTC ChaCha szoftver


A HTC ChaCha-n egy 2.3-as Android gingerbread fut. Szép, jó, ismerjük… De van
néhány extra:

- a mérete miatt az alkalmazásokat kissé átszabták és függúőlegesen lapozhatunk benne. A csoportosítási szempontok pedig átkerült jobb oldalra (ahogy más alkalmazásoknál is – a kijelző fektetett orientációja miatt)

- a tálca lenyitva kevesebb funkciót tartalmaz, mert különben nem lenne hely az aktuális értesítések gördítéséhez

- van egy-két extra alakalmazás benne. Egyik ilyen a mirror. Ez semmi mást nem csinál, mint az előlapi VGA kamerát bekapcsolja. Cicababáknak metrón való rúzsozáshoz tökéletes! ;)

- ne feledkezzünk meg arról, hogy egy facebook addict mobiltelefonról van szó, így nem hiányozhat a natív facebook chat! Így folyamatosan online lehetünk. Ha valaki ír, nekünk akkor a HTC ChaCha egyből jelez… De ne feledkezzünk meg arról, hogy egy android van a telefonon, amit a Google fejleszt, így a GTalk sem hiányozhat róla.

HTC ChaCha

 

 

HTC ChaCha multimédia


HTC ChaCha tartalmaz minden olyan dolgot, amit egy androidos, fiataloknak készített telefontól elvárunk: zenelejátszó, videólejátszó, kamera. A böngészője meg a HTC-knél szokásos formát hozza, más gyártóktól talán abban tér el, hogy a flasht gond nélkül megjeleníti.

HTC ChaCha

 

 

HTC ChaCha összefoglaló


Ez egy vérbeli fiataloknak, vagy facebook függőknek való telefon! A dedikált facebook gomb segít a postolásban, a QWERTY billentyűzet pedig abban, hogy gyorsabban tudjunk megosztani, hogy “mi jár a fejünkben”.

Like a telefonnak!

 

HTC ChaCha

 

A HTC ChaCha a Vip-Phone jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.04.10-én kártyafüggetlenül, magyar nyelvvel, összes tartozékkal, 2 GB MicroSD kártyával és és 2 év garanciával már 45 790,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1066 Budapest, Oktogon tér 3. alatt.

HTC Cha Cha kapcsolódó képek

HTC Cha Cha teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 09. 15.
Gondolom, veled is volt már olyan, hogy az App Store-ban kerestél valamit és az Apple alkalmazásai jelentek meg, pedig egyértelműen mást...
szifon.com
2019. 09. 14.
A napokban megjelent a watchOS 6 GM, amely amellett, hogy az operációs rendszer kiadásra szánt változata, amiatt is izgalmas lehet, hogy...
szifon.com
2019. 09. 14.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
szifon.com
2019. 09. 13.
Nagy általánosságban elmondható, hogy az új iPhone jobb, mint a korábbi modell, de vannak néha sajnos olyan apróságok, amelyeknél ez nem...
Mobilaréna
2019. 09. 13.
Indiából futott be a közel teljes tudáslista, ami aláhúzza a korábbi értesüléseket, miszerint az olcsóbbik model lép komolyabban előre.
Mobilaréna
2019. 09. 13.
A CC9-et hozzák ezen a néven Európába, a spanyol bemutató napokon belül válik esedékessé.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx