mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC Incredible S teszt – A hihetetlen Hulkmobil

HTC Incredible S teszt – A hihetetlen Hulkmobil
2011. 05. 03.
Európában is elérhetõ a HTC Incredible S mobiltelefon, hanyatt viszont ne dobjuk magunkat rögtön, mivel nem rendelkezik annyira hihetetlen specifikációkkal, viszont valamiért mégis jó. Talán, mert HTC.
biztosította.
Köszönjük!

 

HTC Incredible S teszt – Bevezetõ


A HTC-t, mint mobiltelefon gyártót, valljuk be, csak nemrég fogadtuk el, ismertük el és dicsõítjük. A régmúltban még Windows Mobile-os mobiltelefon gyártó cég böhöm nagy HTC-ket görgetett le a futószalagról, persze már voltak akkor is elkötelezett hívei, viszont mióta Android az Android, azóta elért a HTC egy olyan szintû minõségbeli ugrást, amely kiemelte a pórnép közül és ma már ott lehet a csúcs cégek között. Jelen esetben szó sincs arról, mint a Motorola helyzetében, hogy a céget az Android mentette volna meg, egyszerûen csak jó döntés volt és a legjobb választás.

HTC Incredible S kézbenA HTC nem kis projekteket tett le az asztalra, a HTC Desire, a HTC Legend vagy a HTC HD2 még ma is bõven megállják a helyüket a mobiltelefon piacon. A 2011-es évben viszont mintha kicsit lazítani akarnának, hiszen sorra jelentették be a régi mobiltelefonjaik megújított S betûvel megtoldott variációit. Úgy mint; HTC Desire S, HTC Wildfire S és most itt van egy HTC Incredible S. Na ezt úgy igazán nem nagyon lehet sehova tenni, viszont az teljességgel megállapítható, hogy szinte semmi újítás nincs benne, a tavalyi hardvereket vegyítve összeraktak egy átmeneti mobiltelefont kb. HTC Desire HD tudással.

Nincs ám ezekkel úgy igazából semmi baj, csak most már azért várják az emberek a nagy HTC dobást és tényleg valami újat, valami ütõset, valami olyat, ami lezúz minden mást. Ami kissé érthetetlen, hogy a HTC Desire HD olcsóbb, mint a HTC Incredible S. Na most, mind a két mobiltelefon borzasztóan jó és erõs, annyi a legszembetûnõbb dolog, hogy a HTC Incredible S kijelzõ kisebb, mint a HTC Desire HD panele. Anyaghasználatban elegánsabb a HTC Desire HD, viszont fiatalosabb és közvetlenebb a HTC Incredible S. Azt hiszem, ez mindenkinek a magán dolga lesz eldönteni, hogy melyik mobiltelefont szeretné megvásárolni; én speciel jobban értékelem a HTC Incredible S kisebb kijelzõjét.

HTC Incredible S fõképernyõNagyon jó dolog ám, hogy ha egy mobiltelefon gyártó cég szélesíti a palettáját, ha a HTC-nek ez volt a célja a HTC Incredible S bevezetésével, akkor nagyon jó lépést tettek. Mivel tudásban jórészt megegyeznek ezek a kategóriás mobiltelefonjaik, így mindenki válogathat szépen, hogy melyik HTC illik a zsebébe. Hulk zsebébe mindenképpen a HTC Incredible S mobiltelefon illik, már csak az imázs miatt is, hiszen menõ ha te is és a mobiltelefonod is hihetetlen, viszont csak remélni tudom, hogy átváltozáskor a mobiltelefon is megnõ böhöm nagy méretûre, mert ha marad 4 inch, akkor Hulk nehezen fog a virtuális QWERTY-n Facebookra postolni…
 

HTC Incredible S teszt – Külsõ


A mobiltelefon követi a HTC által megszokott dizájnvonalakat, egyszerû, letisztult és semmi újat nem mutat a HTC Incredible S. Ennyivel akár jellemezni is lehetne a mobiltelefont, de azért még pár szót érdemes ejteni róla. A HTC Incredible S teljesen fekete, az elõlapot szinte teljesen elfoglalja a kijelzõ, a hátlap meg nemes egyszerûséggel egy SIM kártyára hasonlít. Érdekessége, hogy egy mûanyagból formálták meg, ami pozitívum, ráadásul nagyon kellemes, puha tapintása van. Méreteit tekintve a HTC Incredible S pont egy jól használható mobiltelefon lett. Egyébként ahhoz képest, hogy nem erõltették meg magukat a dizájnnal kapcsolatban, végülis talán jól döntöttek, hiszen szép lett a HTC Incredible S, elegáns és egyben fiatalos is. A hátlap meg telitalálat.
 

Dobozbontás:


A HTC Incredible S doboza meglepetés lett volna ha esetleg kék színt kap, természetesen a mobiltelefonhoz alkalmazkodva fekete borítást kapott és a szokásos HTC stílusban csúszik ki a lényeg a kartonból. A lényeg maga a mobiltelefon, vagyis a HTC Incredible S, alatta azért még találunk adatkábelt, hálózati töltõ adaptert, sztereó headsetet és bónusz extraként egy 8 GB-os microSD bõvítõkártyát.
 

Körültekintés, külsõségek:


HTC Incredible S elõlapTehát a HTC Incredible S külsõre teljesen olyan, mint a többi HTC, de fõleg, mint a HTC Desire HD. Oldalról nézve mintha karcsú lenne, pedig 11,7 milliméter lett, szélessége és hosszúsága 64 x 120 mm, vagyis pont tökéletes lett a fogása a mobiltelefonnak. Súlya sem vészes, 135,5 gramm, legalább érezzük a zsebünkben, hogy még nem hagytuk el. Az illesztések tökéletesek, talán az egyik legjobb HTC, aminek nem nagyon lehet belekötni az összeszerelési minõségébe. Alumíniumházzal rendelkezik a HTC Incredible S, a kijelzõt pedig Gorilla Glass karcálló üveg védi, ami aztán nagyon pöpec egy cucc.

Az elõlapon látható a 4 inches kapacitív S-LCD panel, amely több ujjas érintést is felismer és 800 x 480 pixel felbontással rendelkezik. Betekintési szöge teljesen jó, a színek sokkal melegebbek és teltebbek, ráadásul erõs napfényben is jobban olvasható, mint mondjuk a HTC Desire HD. A kijelzõ fölött, jobb oldalra került az 1,3 megapixeles elõlapi kamera, baloldalon pedig az érzékelõket fedezhetjük fel. Legfelül középen találjuk a hangszórócsíkot, amelynek jobb szélén egy kis LED lámpácska világít össze-vissza, attól függõen, hogy éppen mi történik. Az érintõképernyõ alatti sávban húzódnak az érintõgombok, Androidra jellemzõen négy darab; kezdõképernyõ, menü, vissza és a keresés gomb.

A HTC Incredible S bal találjuk a microUSB bemenetet, felette pedig a hangerõszabályzó gombokat. Jobb oldalon az égvilágon semmi nincs, pedig igazán elfért volna egy dedikált kamera gomb. A HTC Incredible S legtetejére került a 3,5 mm-es jack és a vékonyka ki/bekapcsoló gomb.

HTC Incredible S hátlapA hátlap talán a leglényegesebb momentuma a mobiltelefonnak, hiszen ez a SIM kártyás hátlap dobja fel az egész HTC Incredible S mobiltelefont. Jó pont, hogy nem gyûjti az ujjlenyomatokat, a burkolata pedig kellemes, puha tapintást kölcsönöz. A hátlap felsõ sorában helyezkedik el a 8 megapixeles kamera objektíve, mellette a dupla LED vaku és a külsõ hangszóró. Egy darab mûanyagból öntötték ugye ki a hátlapot, ami azzal jár, hogy az egész lejön, viszont nem épp a legegyszerûbb módon. Legalul, középtájékon kell letörnünk az összes ujjunkról a körmünket, csak ezzel az áldozattal távolítható el a hátlap és ekkor férhetünk hozzá a memória és a SIM kártyához.
 

HTC Incredible S review


HTC Incredible S teszt – Belsõ


Mûszakilag, szoftverileg:


A HTC Incredible S mobiltelefon hardverileg azért nem olyan rossz, hiszen 1 GHz-es Qualcomm Snapdragon MSM8255-ös processzor zötyög benne, amit egy Adreno 205-ös GPU segít, 768 MB RAM és 1,1 GB ROM társaságában. Meg kell sajnos jegyeznem, hogy ez az összeállítás kezd lassan elavulni, mivel hasonló koncepcióval felszerelt mobiltelefonokat már sokkal olcsóbban is megkaparinthatunk, plusz jönnek a kétmagos procik, akkor viszont tényleg meszeltek az ilyen „gyenge” okostelefonoknak.

HTC Incredible S minden képrenyõValószínûleg a HTC Sense felület miatt a mobiltelefon csak az Android 2.2-es szoftvert kapta meg, késõbb elérhetõ lesz rá a 2.3-as Gingerbread is természetesen, csak hát biztos éppen nyaralnak az illetékesek. Viszont panaszra nem lehet ok, mivel a Sense kezelõfelület viszi a hátán a HTC Incredible S mobiltelefont és így hármasban az Androiddal nagyon jó kis triumvirátust alkotnak. Az egyedi ikonok, widgetek, felületmintázatok egyrészt egyedivé teszik a mobiltelefont, másrészt feldobják az Android rendszert, így nem lesz keserû senkinek a szájíze, hogy nem kapott 2.3-as Androidot a HTC Incredible S. Lehetõségünk van szinte teljesen testre szabni a mobiltelefont; módosíthatóak a felszínek, rengeteg widget áll rendelkezésünkre, amelyek többféle nézetben kipakolhatóak, sokszor teljes képernyõsek. Használhatunk élõ háttérképeket, tehát lényegében egy teljes arzenálunk van arra, hogy teljesen felhasználóbaráttá és látványossá varázsoljuk a HTC Incredible S mobiltelefonunkat.
 

Alkalmazások:


HTC Incredible S albumProgramok terén is jól áll a mobiltelefon, természetesen minden ami Google érdekeltségû, megtalálható a HTC Incredible S mobiltelefonban. Van Google Maps, YouTube kliens, keresõ, naptár és e-mail kliens. A Friendstream alkalmazás képes együtt megjeleníteni a Facebook és Twitter bejegyzéseket, de természetesen külön is elérhetõek a saját kliensükkel. A HTCsense.com weboldalon regisztrálva szinkronizálhatjuk a mobiltelefonunkat a fiókkal és használhatjuk a HTC Hub és HTC Likes menüpontokat is. Az elõbbibõl különbözõ háttereket, widgeteket tölthetünk le, az utóbbi pedig a HTC saját alkalmazásboltja, ami azért lehet érdekes, mivel elõfordulhat, hogy az Android Marketen amúgy fizetõs tartalmak, itt ingyenesen letölthetõek. Lehetõségünk nyílik tovább a mobiltelefon lokalizálására egy Google térképen, illetve a távolból letilthatjuk és különféle okosságokkal akár vissza is szerezhetjük a lopott okostelefonunkat.

Alapból találunk még a HTC Incredible S mobiltelefonon Quick Officet, Adobe Readert, MP3 Trimmert, zseblámpát, Sound Hound zenefelismerõt és olvasó progit plusz még egy csomó mindent.

Van továbbá egy navigáció programunk is, amely kissé olyan, mint a Google Maps, csak perpektívikus nézetben, azonban csupán 30 napig ingyenes.
 

Multimédia:


HTC Incredible S legördülõ menüA HTC Incredible S mobiltelefont egy 8 megapixeles kamerával látták el és dupla LED vaku van a segítségére. Sajnos dedikált fényképezõ gomb nincs a mobiltelefonon. Van viszont autofókusz és arcfelismerés, mindkettõ egészen jól mûködik. Lehetõség van idõzítõt beállítani, rendelkezik geo-tagging kiegészítéssel, kérhetünk segédvonalat, állítható az ISO és a fehéregyensúly, tovább a telítettség, az expozíció-korrekció, a kontraszt és a felbontás is. Szélesvásznú fotók rögzítésére is alkalmas a kamera. Elmondhatjuk tehát, hogy nagyon sokrétû fotózási beállítással rendelkezik a szoftver és egy átlagos felhasználó számára tökéletesen megfelelõ képeket készít. Természetes, szép színeket adnak vissza a fotók, amelyeket könnyedén nézegethetünk a képgalériában. Videót 720p-ben képes rögzíteni.

A zenelejátszó nagyon fullos, hozza a szintet, képes véletlenszerû és ismétlõ lejátszásra, kezeli a playlisteket, rendelkezik hangszínszabályzóval és SRS támogatással, így aztán elégg ütõsen szól a HTC Incredible S, zenei hangzásra nem lehet panasz. Természetesen FM rádió is van, használatához mindenképpen szükséges egy füles.

A webböngészõ tökéletesen mûködik, gyors és YouTube videók lejátszására is képes valamint a Flash állományok sem okoznak számára meglepetést. Nagyon jól tördeli a szöveget, a multi-touch használata is kellemesen mûködik.
 

Adatátvitel:


Adatkommunikációban teljesen megfelel a mai normáknak; GPRS, EDGE, 3G, HSDPA, HSUPA, Wi-Fi-bõl ismeri a b / g/ n szabványt, Bluetoothból a 2.1-es került bele. A HTC Incredible S Wi-Fi routerként is mûködik, így megoszthatjuk internet hozzáférésünket bárkivel, valamint USB kábel segítségével modemként is használható.
 

HTC Incredible S teszt – Összegzés


HTC Incredible S tartozékokkalNos, szumma szummárum a [[link18]], nem is olyan hihetetlen, mint ahogyan azt a neve fémjelzi. Megjelent, megvolt, de nem okozott különösebben nagyobb nyomot senki életében. Nem úgy, mint a [[link9]]. Azt azért mindenki várta és nagyobb felhajtás övezte. Tény, hogy egy fokkal jobb mobiltelefon a [[link18]], bár ez is attól függ, hogy milyen megközelítésbõl nézzük. Valóban sikerült egy kifogástalanul összerakott mobiltelefont gyártaniuk, a HTC Sense felület is nagyon ott van a szeren, a kijelzõ is páratlan, hardverileg viszont semmi újítás. Sõt, igazából sehol semmi újítás. Lehet, hogy a [[link18]] valakinek jobban tetszik, mint a [[link9]], de az is lehet, hogy pont fordítva esik meg. Jelenleg a [[link18]] drágább, mint a [[link9]], de eljön az az idõ, mikor kb. egy árban lesznek, vagy nagyon kevés árréssel, és akkor el lehet ám gondolkozni… Azt viszont kijelenthetjük, a [[link18]] mobiltelefon egy HTC-sen tökéletes mobiltelefon, amit ha megvásároltok, biztos, hogy nem bánjátok meg.
 

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!


A HTC Incredible S mobiltelefont a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 104.000 Ft-ért megkaphatod.

Fotók: Bajnok Levente
www.flickr.com
Mobiltelefon's HTC Incredible S mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

HTC Incredible S

photoset


Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

HTC Incredible S teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
szifon.com
2021. 07. 26.
Viszonylag régen írtunk már egyedi Apple Watch szíjakról itt az oldalon, így mikor az XPRO szólt, hogy elérhetővé váltak a Pitaka Apple...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat