mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC Sensation – szenzáció

HTC Sensation – szenzáció
2012. 02. 28.
Legalábbis annak számított, mikor a HTC bemutatta, hiszen a gyártó, és talán a szélesebb telefonpiac első elérhető árú, kétmagos processzorral felszerelt okostelefonja a Sensation.


A HTC Sensation a 

gsmline.hu

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.
Köszönjük!

 

A HTC nagyon sokáig váratott egy olyan okostelefonnal, mellyel a konkurenciát nem csak utoléri, hanem meg is előzi. A támadható pontok általában a hardvert érintették, a régebbi HTC csúcstelefonok se processzorban se memóriában nem bővelkedtek, mindemellett a kijelző és a kamera is hagyott némi kívánni valót maga után.

Az összeszerelési minőség a HTC-nél sose volt kérdéses, a szoftver is egészen jól lett minden esetben optimalizálva, a saját Sense UI-t pedig nem érheti negatív kritika, hiszen talán a leglogikusabb felületről beszélhetünk. Ezeken nem is változtatott sokat a gyártó, de a hardvert alaposan átdolgozta.

 

Külső

A fém házban ücsörgő telefonról egyből szembetűnik mérete, eléggé felhízott a Sensation. Ez részben a kijelző javára történt, egy 4.3 inches, 540x960 pixeles S-LCD panelről van szó, melynek mérete és felbontása is tökéletesen elegendő egy mobil multimédiás eszközbe. A kijelző alatti gombok maradtak a régi HTC elrendezésben, csupán egy érintésérzékeny felületre kerültek. A Mobiltelefon oldalán csupán az USB bemenet és a hangerőszabályzó gombok kerültek, a bekapcsológomb a jack kimenet mellé, a telefon tetejére került. A hátlapon a 8 megapixeles fényképező lencséjét találjuk, felette a két LED segédfénnyel, körülötte pedig a mikrofonokkal, valamint a kihangosítóval.

HTC Sensation

A fém héjat műanyaggal vonták be a gyárban, tapintásra nagyon kellemes és kinézetre is eléggé elegáns Mobiltelefon lett a HTC Sensation. Az egyetlen probléma vele, hogy kissé gyűjti a hátlap az ujjlenyomatokat, de ez könnyen megbocsátható a mobiltelefonnak. Érdekes a burkolatban, hogy a hátlap levétele nem azt jelenti, amire az átlagos felhasználó gondol. A hátlap konkrétan a Mobiltelefon teljes burkolata, melyből gombnyomásra kifordul egy hatalmas kijelző és a nyáklap. Eszméletlenül vagány megoldás.

 

Dobozbontás

A HTC Sensation fekete dobozában a mobiltelefonon kívül egy adatkábelt, töltőadaptert, sztereó fülhallgatót valamint egy 8 GB-os microSD kártyát találtunk. Nem sok, de több tartozékot más gyártók se sűrűn adnak még az ilyen felsőbb árfekvésű mobiltelefonok mellé sem.

HTC Sensation

Belső

A tesztelt Sensation az Android 2.3.4-es rendszerével futott, ezen kapott helyet a HTC Sense 3.0. A rendszer zavartalan működéséről egy kétmagos, 1.2 GHz-es processzor, valamint 1 GB ROM és 768 MB RAM gondoskodik, tárhelyként pedig gyárilag egy 8 GB-os memóriakártyát találunk a készülékben. A rendszer futására nem lehet panasz, a HTC-nél mindig jól optimalizálták a szoftvereket, minden hardveren közel azonos felhasználói élményt nyújt ugyan az a grafikus felület, ami dicséretre méltó teljesítmény.

A frissítésen átesett Sense felület nem sok újdonsággal kecsegtet, például kimaradt belőle a mostanában nagyon divatos és ötletes kategorizálható menü. Ellenben kárpótol a gyors elérésű alkalmazásokkal, melyek a Mobiltelefon tényleges feloldása nélkül válnak használhatóvá. Az itt elhelyezett alkalmazásokat kedvünk szerint cserélhetjük mind gyári, mind utólag letöltött alkalmazásra is. Ötletes és megszokható újdonság a HTC részéről.

HTC Sensation

 

Multimédia

Mint már olvashattátok, a kamera egy 8 megapixeles modul, mely két LED-es segédfényre támaszkodik. A képeket autofókusz élesíti, akár az általunk kijelölt ponton is. Mozgókép rögzítése sztereó hanggal történik, 1080p felbontásban, 30 FPS-sel, ami közel sem rossz érték, azonban a gyári képstabilizátor ellenére is eléggé remegősre sikeredett még a legkiegyensúlyozottabban tartott videónk is.

A zenelejátszás teljesen szokványos, HTC-s. Megjelennek az albumok borítói, tudunk lejátszási módok között válogatni, valamint lejátszási listákat létrehozni, azonban equalizer nincsen. A mellékelt fülhallgatóról a zenelejátszót kedvünk szerint vezérelhetjük, hangminősége az átlagosnál jobb.

 

Összegzés

A HTC Sensation rendkívül elegáns, azonban fiatalos is. Mérete kissé meghökkentő, zsebben nem feltétlenül fér el, ellenben ennek köszönhetően jól kezelhető. A hardver minősége tökéletes, a szoftver futása pedig egyenletes. Gyönyörűen megtervezett és minőségi okostelefon a HTC minden mobilja, de amit kifejezetten a felső árszegmensbe terveznek, az minden képzeletet felülmúl. Ez történt a Sensation-nel is, sokkal több, mint egy okostelefon. Egy minőségi, elegáns, dekoratív és korrekt tudású Android rendszerű multimédiás eszköz.

HTC Sensation

 

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.
Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

HTC Sensation kapcsolódó képek

HTC Sensation teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 06.
A 2020-as WWDC nagy sikert aratott, ugyanis összesen több mint 22 millió néző követte online az eseményt. Az Apple egy újabb kihívással...
szifon.com
2020. 08. 06.
Az új iMac mellett az Apple egy talán nagyobb bejelentést is ütemezett kedd estére, mégpedig azt, hogy Phil Schiller többé nem az Apple...
szifon.com
2020. 08. 05.
Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy...
szifon.com
2020. 08. 05.
Tegnap, augusztus 4-én csak úgy a semmiből az Apple frissítette a 27 colos iMac-et néhány igazán izgalmas változtatással. Ahogy azt a...
szifon.com
2020. 08. 04.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS 14 negyedik fejlesztői bétáit, pár órával később pedig a macOS...
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx