mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC Sensation – szenzáció

HTC Sensation – szenzáció
2012. 02. 28.
Legalábbis annak számított, mikor a HTC bemutatta, hiszen a gyártó, és talán a szélesebb telefonpiac első elérhető árú, kétmagos processzorral felszerelt okostelefonja a Sensation.


A HTC Sensation a 

gsmline.hu

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.
Köszönjük!

 

A HTC nagyon sokáig váratott egy olyan okostelefonnal, mellyel a konkurenciát nem csak utoléri, hanem meg is előzi. A támadható pontok általában a hardvert érintették, a régebbi HTC csúcstelefonok se processzorban se memóriában nem bővelkedtek, mindemellett a kijelző és a kamera is hagyott némi kívánni valót maga után.

Az összeszerelési minőség a HTC-nél sose volt kérdéses, a szoftver is egészen jól lett minden esetben optimalizálva, a saját Sense UI-t pedig nem érheti negatív kritika, hiszen talán a leglogikusabb felületről beszélhetünk. Ezeken nem is változtatott sokat a gyártó, de a hardvert alaposan átdolgozta.

 

Külső

A fém házban ücsörgő telefonról egyből szembetűnik mérete, eléggé felhízott a Sensation. Ez részben a kijelző javára történt, egy 4.3 inches, 540x960 pixeles S-LCD panelről van szó, melynek mérete és felbontása is tökéletesen elegendő egy mobil multimédiás eszközbe. A kijelző alatti gombok maradtak a régi HTC elrendezésben, csupán egy érintésérzékeny felületre kerültek. A Mobiltelefon oldalán csupán az USB bemenet és a hangerőszabályzó gombok kerültek, a bekapcsológomb a jack kimenet mellé, a telefon tetejére került. A hátlapon a 8 megapixeles fényképező lencséjét találjuk, felette a két LED segédfénnyel, körülötte pedig a mikrofonokkal, valamint a kihangosítóval.

HTC Sensation

A fém héjat műanyaggal vonták be a gyárban, tapintásra nagyon kellemes és kinézetre is eléggé elegáns Mobiltelefon lett a HTC Sensation. Az egyetlen probléma vele, hogy kissé gyűjti a hátlap az ujjlenyomatokat, de ez könnyen megbocsátható a mobiltelefonnak. Érdekes a burkolatban, hogy a hátlap levétele nem azt jelenti, amire az átlagos felhasználó gondol. A hátlap konkrétan a Mobiltelefon teljes burkolata, melyből gombnyomásra kifordul egy hatalmas kijelző és a nyáklap. Eszméletlenül vagány megoldás.

 

Dobozbontás

A HTC Sensation fekete dobozában a mobiltelefonon kívül egy adatkábelt, töltőadaptert, sztereó fülhallgatót valamint egy 8 GB-os microSD kártyát találtunk. Nem sok, de több tartozékot más gyártók se sűrűn adnak még az ilyen felsőbb árfekvésű mobiltelefonok mellé sem.

HTC Sensation

Belső

A tesztelt Sensation az Android 2.3.4-es rendszerével futott, ezen kapott helyet a HTC Sense 3.0. A rendszer zavartalan működéséről egy kétmagos, 1.2 GHz-es processzor, valamint 1 GB ROM és 768 MB RAM gondoskodik, tárhelyként pedig gyárilag egy 8 GB-os memóriakártyát találunk a készülékben. A rendszer futására nem lehet panasz, a HTC-nél mindig jól optimalizálták a szoftvereket, minden hardveren közel azonos felhasználói élményt nyújt ugyan az a grafikus felület, ami dicséretre méltó teljesítmény.

A frissítésen átesett Sense felület nem sok újdonsággal kecsegtet, például kimaradt belőle a mostanában nagyon divatos és ötletes kategorizálható menü. Ellenben kárpótol a gyors elérésű alkalmazásokkal, melyek a Mobiltelefon tényleges feloldása nélkül válnak használhatóvá. Az itt elhelyezett alkalmazásokat kedvünk szerint cserélhetjük mind gyári, mind utólag letöltött alkalmazásra is. Ötletes és megszokható újdonság a HTC részéről.

HTC Sensation

 

Multimédia

Mint már olvashattátok, a kamera egy 8 megapixeles modul, mely két LED-es segédfényre támaszkodik. A képeket autofókusz élesíti, akár az általunk kijelölt ponton is. Mozgókép rögzítése sztereó hanggal történik, 1080p felbontásban, 30 FPS-sel, ami közel sem rossz érték, azonban a gyári képstabilizátor ellenére is eléggé remegősre sikeredett még a legkiegyensúlyozottabban tartott videónk is.

A zenelejátszás teljesen szokványos, HTC-s. Megjelennek az albumok borítói, tudunk lejátszási módok között válogatni, valamint lejátszási listákat létrehozni, azonban equalizer nincsen. A mellékelt fülhallgatóról a zenelejátszót kedvünk szerint vezérelhetjük, hangminősége az átlagosnál jobb.

 

Összegzés

A HTC Sensation rendkívül elegáns, azonban fiatalos is. Mérete kissé meghökkentő, zsebben nem feltétlenül fér el, ellenben ennek köszönhetően jól kezelhető. A hardver minősége tökéletes, a szoftver futása pedig egyenletes. Gyönyörűen megtervezett és minőségi okostelefon a HTC minden mobilja, de amit kifejezetten a felső árszegmensbe terveznek, az minden képzeletet felülmúl. Ez történt a Sensation-nel is, sokkal több, mint egy okostelefon. Egy minőségi, elegáns, dekoratív és korrekt tudású Android rendszerű multimédiás eszköz.

HTC Sensation

 

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.
Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

HTC Sensation kapcsolódó képek

HTC Sensation teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2018. 07. 17.
A július 17-ére kikiáltott, nem hivatalos Emoji világnapot megragadva mutatta be az Apple a várhatóan az iOS 12-vel megjelenő új emojikat....
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Nagy meglepetés nincs, helyette van dupla hátlapi kamera, notchos előlapi kijelző és egy igen méretes, 4000 mAh kapacitású akkumulátor.
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Idén eddig 1,3 milliárd dolláros negatív nyereséget termelt a kínai ZTE, a piac mégis optimista most, hogy a vállalat ismét üzletelhet az...
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Ez az információ állítólag mobilos vezér, DJ Koh száját hagyta el Kínában, akit nem mellesleg a Note9-cel együtt kaptak lencsevégre.
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Por- és vízálló, két Gorilla Glass 5 üveglap fogja közre és nem könnyű meghajlítani – az LG friss zászlóshajója nem vallott...
Mobilaréna
2018. 07. 17.
A bemutató még várat magára, a gigantikus Xiaomi phablet termékképei viszont már megtekinthetők.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx