mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC Sensation – szenzáció

HTC Sensation – szenzáció
2012. 02. 28.
Legalábbis annak számított, mikor a HTC bemutatta, hiszen a gyártó, és talán a szélesebb telefonpiac első elérhető árú, kétmagos processzorral felszerelt okostelefonja a Sensation.


A HTC Sensation a 

gsmline.hu

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.
Köszönjük!

 

A HTC nagyon sokáig váratott egy olyan okostelefonnal, mellyel a konkurenciát nem csak utoléri, hanem meg is előzi. A támadható pontok általában a hardvert érintették, a régebbi HTC csúcstelefonok se processzorban se memóriában nem bővelkedtek, mindemellett a kijelző és a kamera is hagyott némi kívánni valót maga után.

Az összeszerelési minőség a HTC-nél sose volt kérdéses, a szoftver is egészen jól lett minden esetben optimalizálva, a saját Sense UI-t pedig nem érheti negatív kritika, hiszen talán a leglogikusabb felületről beszélhetünk. Ezeken nem is változtatott sokat a gyártó, de a hardvert alaposan átdolgozta.

 

Külső

A fém házban ücsörgő telefonról egyből szembetűnik mérete, eléggé felhízott a Sensation. Ez részben a kijelző javára történt, egy 4.3 inches, 540x960 pixeles S-LCD panelről van szó, melynek mérete és felbontása is tökéletesen elegendő egy mobil multimédiás eszközbe. A kijelző alatti gombok maradtak a régi HTC elrendezésben, csupán egy érintésérzékeny felületre kerültek. A Mobiltelefon oldalán csupán az USB bemenet és a hangerőszabályzó gombok kerültek, a bekapcsológomb a jack kimenet mellé, a telefon tetejére került. A hátlapon a 8 megapixeles fényképező lencséjét találjuk, felette a két LED segédfénnyel, körülötte pedig a mikrofonokkal, valamint a kihangosítóval.

HTC Sensation

A fém héjat műanyaggal vonták be a gyárban, tapintásra nagyon kellemes és kinézetre is eléggé elegáns Mobiltelefon lett a HTC Sensation. Az egyetlen probléma vele, hogy kissé gyűjti a hátlap az ujjlenyomatokat, de ez könnyen megbocsátható a mobiltelefonnak. Érdekes a burkolatban, hogy a hátlap levétele nem azt jelenti, amire az átlagos felhasználó gondol. A hátlap konkrétan a Mobiltelefon teljes burkolata, melyből gombnyomásra kifordul egy hatalmas kijelző és a nyáklap. Eszméletlenül vagány megoldás.

 

Dobozbontás

A HTC Sensation fekete dobozában a mobiltelefonon kívül egy adatkábelt, töltőadaptert, sztereó fülhallgatót valamint egy 8 GB-os microSD kártyát találtunk. Nem sok, de több tartozékot más gyártók se sűrűn adnak még az ilyen felsőbb árfekvésű mobiltelefonok mellé sem.

HTC Sensation

Belső

A tesztelt Sensation az Android 2.3.4-es rendszerével futott, ezen kapott helyet a HTC Sense 3.0. A rendszer zavartalan működéséről egy kétmagos, 1.2 GHz-es processzor, valamint 1 GB ROM és 768 MB RAM gondoskodik, tárhelyként pedig gyárilag egy 8 GB-os memóriakártyát találunk a készülékben. A rendszer futására nem lehet panasz, a HTC-nél mindig jól optimalizálták a szoftvereket, minden hardveren közel azonos felhasználói élményt nyújt ugyan az a grafikus felület, ami dicséretre méltó teljesítmény.

A frissítésen átesett Sense felület nem sok újdonsággal kecsegtet, például kimaradt belőle a mostanában nagyon divatos és ötletes kategorizálható menü. Ellenben kárpótol a gyors elérésű alkalmazásokkal, melyek a Mobiltelefon tényleges feloldása nélkül válnak használhatóvá. Az itt elhelyezett alkalmazásokat kedvünk szerint cserélhetjük mind gyári, mind utólag letöltött alkalmazásra is. Ötletes és megszokható újdonság a HTC részéről.

HTC Sensation

 

Multimédia

Mint már olvashattátok, a kamera egy 8 megapixeles modul, mely két LED-es segédfényre támaszkodik. A képeket autofókusz élesíti, akár az általunk kijelölt ponton is. Mozgókép rögzítése sztereó hanggal történik, 1080p felbontásban, 30 FPS-sel, ami közel sem rossz érték, azonban a gyári képstabilizátor ellenére is eléggé remegősre sikeredett még a legkiegyensúlyozottabban tartott videónk is.

A zenelejátszás teljesen szokványos, HTC-s. Megjelennek az albumok borítói, tudunk lejátszási módok között válogatni, valamint lejátszási listákat létrehozni, azonban equalizer nincsen. A mellékelt fülhallgatóról a zenelejátszót kedvünk szerint vezérelhetjük, hangminősége az átlagosnál jobb.

 

Összegzés

A HTC Sensation rendkívül elegáns, azonban fiatalos is. Mérete kissé meghökkentő, zsebben nem feltétlenül fér el, ellenben ennek köszönhetően jól kezelhető. A hardver minősége tökéletes, a szoftver futása pedig egyenletes. Gyönyörűen megtervezett és minőségi okostelefon a HTC minden mobilja, de amit kifejezetten a felső árszegmensbe terveznek, az minden képzeletet felülmúl. Ez történt a Sensation-nel is, sokkal több, mint egy okostelefon. Egy minőségi, elegáns, dekoratív és korrekt tudású Android rendszerű multimédiás eszköz.

HTC Sensation

 

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.
Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

HTC Sensation kapcsolódó képek

HTC Sensation teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 06. 05.
Elmondható, hogy a 2020-as év tavasza borzasztóra sikerült a koronavírus miatt, és ezt mi is nagyon jól tudjuk, senkinek sem könnyű. A...
szifon.com
2020. 06. 05.
9to5Mac-en találtam rá a Concertino alkalmazásra, melynek célja, hogy egyszerűbbé tegye a klasszikus zenék keresését Apple Music-on. Az...
szifon.com
2020. 06. 04.
A 9to5Mac pár hónapja megkaparintotta az iOS 14 egy kiszivárgott változatát és azóta csepegtetik, hogy milyen újításokra számíthatunk...
szifon.com
2020. 06. 03.
Június 3-án este, tehát kettő nappal az iOS 13.5.5 és iPadOS 13.5.5, illetve a macOS Catalina 10.15.6 első bétáinak megjelenése után az...
szifon.com
2020. 06. 03.
Múlt héten megjelent a macOS Catalina 10.15.5-ös frissítése, mely hozott néhány érdekes újítást, többek közt egy kalibrálási...
szifon.com
2020. 06. 03.
Már egy ideje írják a pletykák, hogy az Apple az idei, profi iPhone-nál is elő fog rukkolni egy egyedi színnel, méghozzá a kékkel. Tavaly...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx