mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC Sensation – szenzáció

HTC Sensation – szenzáció
2012. 02. 28.
Legalábbis annak számított, mikor a HTC bemutatta, hiszen a gyártó, és talán a szélesebb telefonpiac első elérhető árú, kétmagos processzorral felszerelt okostelefonja a Sensation.


A HTC Sensation a 

gsmline.hu

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.
Köszönjük!

 

A HTC nagyon sokáig váratott egy olyan okostelefonnal, mellyel a konkurenciát nem csak utoléri, hanem meg is előzi. A támadható pontok általában a hardvert érintették, a régebbi HTC csúcstelefonok se processzorban se memóriában nem bővelkedtek, mindemellett a kijelző és a kamera is hagyott némi kívánni valót maga után.

Az összeszerelési minőség a HTC-nél sose volt kérdéses, a szoftver is egészen jól lett minden esetben optimalizálva, a saját Sense UI-t pedig nem érheti negatív kritika, hiszen talán a leglogikusabb felületről beszélhetünk. Ezeken nem is változtatott sokat a gyártó, de a hardvert alaposan átdolgozta.

 

Külső

A fém házban ücsörgő telefonról egyből szembetűnik mérete, eléggé felhízott a Sensation. Ez részben a kijelző javára történt, egy 4.3 inches, 540x960 pixeles S-LCD panelről van szó, melynek mérete és felbontása is tökéletesen elegendő egy mobil multimédiás eszközbe. A kijelző alatti gombok maradtak a régi HTC elrendezésben, csupán egy érintésérzékeny felületre kerültek. A Mobiltelefon oldalán csupán az USB bemenet és a hangerőszabályzó gombok kerültek, a bekapcsológomb a jack kimenet mellé, a telefon tetejére került. A hátlapon a 8 megapixeles fényképező lencséjét találjuk, felette a két LED segédfénnyel, körülötte pedig a mikrofonokkal, valamint a kihangosítóval.

HTC Sensation

A fém héjat műanyaggal vonták be a gyárban, tapintásra nagyon kellemes és kinézetre is eléggé elegáns Mobiltelefon lett a HTC Sensation. Az egyetlen probléma vele, hogy kissé gyűjti a hátlap az ujjlenyomatokat, de ez könnyen megbocsátható a mobiltelefonnak. Érdekes a burkolatban, hogy a hátlap levétele nem azt jelenti, amire az átlagos felhasználó gondol. A hátlap konkrétan a Mobiltelefon teljes burkolata, melyből gombnyomásra kifordul egy hatalmas kijelző és a nyáklap. Eszméletlenül vagány megoldás.

 

Dobozbontás

A HTC Sensation fekete dobozában a mobiltelefonon kívül egy adatkábelt, töltőadaptert, sztereó fülhallgatót valamint egy 8 GB-os microSD kártyát találtunk. Nem sok, de több tartozékot más gyártók se sűrűn adnak még az ilyen felsőbb árfekvésű mobiltelefonok mellé sem.

HTC Sensation

Belső

A tesztelt Sensation az Android 2.3.4-es rendszerével futott, ezen kapott helyet a HTC Sense 3.0. A rendszer zavartalan működéséről egy kétmagos, 1.2 GHz-es processzor, valamint 1 GB ROM és 768 MB RAM gondoskodik, tárhelyként pedig gyárilag egy 8 GB-os memóriakártyát találunk a készülékben. A rendszer futására nem lehet panasz, a HTC-nél mindig jól optimalizálták a szoftvereket, minden hardveren közel azonos felhasználói élményt nyújt ugyan az a grafikus felület, ami dicséretre méltó teljesítmény.

A frissítésen átesett Sense felület nem sok újdonsággal kecsegtet, például kimaradt belőle a mostanában nagyon divatos és ötletes kategorizálható menü. Ellenben kárpótol a gyors elérésű alkalmazásokkal, melyek a Mobiltelefon tényleges feloldása nélkül válnak használhatóvá. Az itt elhelyezett alkalmazásokat kedvünk szerint cserélhetjük mind gyári, mind utólag letöltött alkalmazásra is. Ötletes és megszokható újdonság a HTC részéről.

HTC Sensation

 

Multimédia

Mint már olvashattátok, a kamera egy 8 megapixeles modul, mely két LED-es segédfényre támaszkodik. A képeket autofókusz élesíti, akár az általunk kijelölt ponton is. Mozgókép rögzítése sztereó hanggal történik, 1080p felbontásban, 30 FPS-sel, ami közel sem rossz érték, azonban a gyári képstabilizátor ellenére is eléggé remegősre sikeredett még a legkiegyensúlyozottabban tartott videónk is.

A zenelejátszás teljesen szokványos, HTC-s. Megjelennek az albumok borítói, tudunk lejátszási módok között válogatni, valamint lejátszási listákat létrehozni, azonban equalizer nincsen. A mellékelt fülhallgatóról a zenelejátszót kedvünk szerint vezérelhetjük, hangminősége az átlagosnál jobb.

 

Összegzés

A HTC Sensation rendkívül elegáns, azonban fiatalos is. Mérete kissé meghökkentő, zsebben nem feltétlenül fér el, ellenben ennek köszönhetően jól kezelhető. A hardver minősége tökéletes, a szoftver futása pedig egyenletes. Gyönyörűen megtervezett és minőségi okostelefon a HTC minden mobilja, de amit kifejezetten a felső árszegmensbe terveznek, az minden képzeletet felülmúl. Ez történt a Sensation-nel is, sokkal több, mint egy okostelefon. Egy minőségi, elegáns, dekoratív és korrekt tudású Android rendszerű multimédiás eszköz.

HTC Sensation

 

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.
Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

HTC Sensation kapcsolódó képek

HTC Sensation teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Párizsban nyílt meg a Xiaomi legújabb márkaboltja, ami jelenleg a legnagyobb üzletük Európában.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
A hivatalos előzetes szerint már az új logóval, január 24-én mutatják be a Vivo legújabb, elvileg futurisztikus modelljét.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Az X8 és a 16th is jelentősen olcsóbb lett, ráadásul utóbbira jött egy frissítés, ami a kamerás teljesítményt javítja.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Exkluzív termék lesz, 1500 dolláros áron. Nem is fognak belőle sokat gyártani, de újra beszélhetnek majd a Motoroláról.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Valaki kitett a netre egy komplett videót a telefonról, úgyhogy semmi nem maradt titokban.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
A mobilpiac általános visszaesése ellenére is nőnek a Honor önálló eladásai, a brandnek nagy tervei vannak.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx