mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

HTC Sensation XE – hangverseny

HTC Sensation XE – hangverseny
2012. 03. 06.
A HTC első, igazi zenetelefonja a Sensation XE, melyet a Dr. Dre nevével fémjelzett Beats Audio eszközei egészítenek ki. Nem is okozott csalódást.


A HTC Sensation XE a 

gsmline.hu

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.
Köszönjük!

Ha pár évvel ezelőtt szóba került a zenetelefon kifejezés, egyből mindenki a Sony Ericsson Walkman mobiljaira asszociált. Azonban az Android rendszer térnyerésével a Sony Ericsson eléggé hamar elvarrta a Walkman szálat, bár kezdenek újra próbálkozni a tökéletes zenemobillal. Pedig hiába kerülnek egyre jobban muzsikáló telefonok a piacra, igazi, kifejezetten zenehallgatásra szánt mobiltelefonokról nem tudunk nyilatkozni. Már csak azért sem, mert egy kezemen meg tudom számolni, hány darab van.

Az okostelefonok mindenben jók már, zenehallgatásban, böngészésben, filmnézésben, fotózásban, online kommunikációban. Nincsenek kifejezetten egyik-másik célra fejlesztett készülékek. Pedig nem volt rossz ötlet normális hangzású mobiltelefont készíteni azoknak a zeneimádóknak, akik havi egyszer kapcsolják be mobiljuk kameráját, így az a része nem is érdekli őket. De a HTC most megpróbált nagyobb hangsúlyt fektetni a zeneéhes közönségre, nem is kisebb névvel, mint a Beats Audioval közreműködve.

HTC Sensation XE with Beats Audio

 

HTC Sensation XE Külső

A HTC Sensation XE egy az egyben megegyezik az alapmodellel, már ami a fizikai paramétereket illeti. A Sensation XE háza ugyanolyan fémes, mint a Sensation burka, ellenben koromfekete, ami ördögivé teszi az egész mobiltelefont. A gyorsgombok, a hangszórórács, a kamera szegélye pedig mind piros színben pompáznak. A piros szín azonban nem csak egy vadító dizájnelem, jelentése is van a színnek.

HTC Sensation XE with Beats Audio

A Product Red alapítvány feladatául azt tűzte ki, hogy az elmaradott régiókban megakadályozzák az AIDS terjedését, valamint az egész világon felhívják a figyelmet a betegség veszélyeire. Az alapítvány a támogatásokat prevenciós eseményekre és gyógyszerkutatásokra fordítja. Az alapítvány egyik nagykövete Bono, a U2 frontembere. És így már össze is kötöttük a karitatív tevékenységet a zeneiparral. Azonban azon kívül, hogy a Beats Audio minden termékének van piros alkotóeleme, nem csak a szín jelképezi a nemes célt, hiszen minden Dr. Dre által megálmodott és piacra dobott hangeszköz bevételéből az alapítvány is részesedik.

Visszatérve a mobiltelefonra, a Sensation XE kijelzője semmit se változott a Sensationhöz képest, maradt a 4.3 inches, 540x960 pixeles S-LCD panel. A telefon oldalán az USB bemenetet és a hangerőszabályzó gombokat találjuk, a bekapcsológombot és a jack kimenetet a telefon tetején érjük el. A hátlapon egy 8 megapixeles optikát találunk, melynek munkáját két LED segíti, a lencse körül pedig a sztereó mikrofonokat találjuk.

 

HTC Sensation XE Dobozbontás

A HTC Sensation XE fekete-piros dobozban érkezett. A piros kartont lefejtve a dobozról, egy teljesen fekete kis koporsót kapunk. Ezt felnyitva két vörös kábel között fekszik mobilunk. A kábelek végén pedig fülhallgató leledzik, a jobbik fajta, agybadugós. A headseten kontrol gombokat találunk, valamint egy cetlit, ahol megköszönik, hogy a Beats Audio termékét választottuk, majd meg is dicsérnek, hiszen életünk első, igazán sikeres lépését tettük a kiváló minőségű zenei élmények megszerzése felé.

HTC Sensation XE with Beats Audio

A dobozban különböző hullazsákokban találjuk az adatkábelt és a töltő fejegységét. Kapunk még egy kis mágnes szájú retikült, melyben gyárilag a különböző méretű headset gumiharangokat találjuk, így biztosan hermetikusan fogjuk tudni lezárni hallójáratunkat annak átmérőjétől függetlenül. A kis szütyő mellesleg a headset szakszerű, szakadásmentes tárolására szolgál. Legvégső sorban a mobiltelefonban megtalálhatjuk a 8 GB-os microSD kártyánkat is, melyre majd a zenéinket fogjuk feldobálni.

 

HTC Sensation XE Belső

A Sensation XE az Android 2.3.4-es rendszerével érkezett, rajta a HTC Sense 3.0 felhasználói felületével. Az Android rendszer zavartalan futásáról egy kétmagos, 1.5GHz-es processzor, valamint 4 GB ROM (1 GB felhasználói) és 768 MB RAM gondoskodik, külső médiatárhelyként pedig gyárilag egy 8 GB-os memóriakártyával kell megelégednünk. A bivaly hardvernek köszönhetően semmi zavar nem észlelhető a rendszer futásában, ez elsősorban a majdnem tökéletesre sikeredett szoftveroptimalizáció eredménye.

HTC Sensation XE with Beats Audio

Mivel a Sensation XE szoftvere teljesen egyezik a sima Sensation rendszerével, ezért kár róla újabb ódákat zengeni. Elég legyen annyi, hogy a Sense 3.0 egy ügyesen kitalált, hihetetlenül logikus felhasználói felület, melynek gyönyörű a grafikája és abszolút nem csicsás. Ellenben pont e konzervatív jellege miatt olyan opciók nem érhetők el a HTC mobilokban, melyek más gyártóknál már a belépő szintű okostelefonokban is megtalálhatóak. Gondolván itt a csoportosítható menüre, például.

 

HTC Sensation XE Multimédia

Beats Audio. Miért is olyan lényeges ez. Nos, a kiváló zenei élményért felel ez a márkanév, és meg is tettek mindent, hogy valóban ne essen csorba a jól felépített márka hírnevén. A Sensation XE egy úgynevezett DAC chipet kapott, mely a hang digitális javításáért felel. Tulajdonképpen egy olyan hangszín-beállítás, mint anno a Walkman mobiltelefonok equalizerének Walkman állása volt. A tökéletes, instant hangvilág. Bármilyen stílusú zeneszámhoz alkalmazkodik, az általa feljavított hangzás pedig isteni. És ez nem csak a DAC chipnek köszönhető, hanem a headsetnek is. Bár a zeneszámok feljavítása más fülhallgatókkal is elérhető, azért mégiscsak az agybadugós füles az igazi.

HTC Sensation XE with Beats Audio

A Sensation XE kamerája 8 megapixeles l, mely két LED-es segédfénnyel működik együtt. Természetesen van a telefonban autofókusz, mely akár oda is fókuszál, ahová tapicskolunk a képernyőn. Videók rögzítése sztereó hangsávval, 1080p felbontásban és 30 FPS-sel történik, mely számok hallatán kis kompakt kamerák is elpirulnak.

 

HTC Sensation XE Összegzés

A HTC Sensation XE egy tökéletesen fiatalos okostelefon. Fizikai mérete miatt inkább férfias, hiszen szűk csípőnadrágok zsebében nem férne el, sőt nagyobb része lógna ki, mint amennyi bent van. Azonban a nagy alapterület nagy kijelzőt és nagy hardvert rejt magában, melyeknek köszönhetően a Sensation XE tökéletesen és zökkenőmentesen használható okostelefonná vált. A külső színek és a különleges, Beats Audio tartozékok pedig az exkluzív mobiltelefonok közé emelik a HTC Sensation XE-t.

HTC Sensation XE with Beats Audio

A HTC Sensation a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.28-án kártyafüggetlenül  már 101 819,- Ft-ért a tiéd lehet.
Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

A HTC Sensation XE a GsmLine.hu jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.03.06-án kártyafüggetlenül  már 121 745,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1078 Budapest, István utca 20. alatt.

HTC Sensation XE kapcsolódó képek

HTC Sensation XE teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 06.
A 2020-as WWDC nagy sikert aratott, ugyanis összesen több mint 22 millió néző követte online az eseményt. Az Apple egy újabb kihívással...
szifon.com
2020. 08. 06.
Az új iMac mellett az Apple egy talán nagyobb bejelentést is ütemezett kedd estére, mégpedig azt, hogy Phil Schiller többé nem az Apple...
szifon.com
2020. 08. 05.
Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy...
szifon.com
2020. 08. 05.
Tegnap, augusztus 4-én csak úgy a semmiből az Apple frissítette a 27 colos iMac-et néhány igazán izgalmas változtatással. Ahogy azt a...
szifon.com
2020. 08. 04.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS 14 negyedik fejlesztői bétáit, pár órával később pedig a macOS...
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx