mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

iPhone 4 teszt – Ez nem (almás)pite! ;)

iPhone 4 teszt – Ez nem (almás)pite! ;)
2010. 09. 22.
Végre megkaptuk a nagy antennabotrányos AlmaPhone-t, a várva várt Apple iPhone 4-et. Nagy lázba jöttünk, megkaptuk a kis dobozkát, benne a batár nagy iPhone 4 mobiltelefonnal. Láttunk már róla képeket, de élõben sokkal szebb, higgyétek el!iPhone 4 teszt – Bevezetõ

A megjelenését nagy vihar követte, hiszen a felhasználók panaszkodtak az antennára, mivel ha rossz helyen érintik meg a mobiltelefont, a térerõ elvész. Egy hétig teszteltük a mobiltelefont, de sajnos csak az utolsó napra sikerült microSIM-et szereznünk.

iPhone 4 kézbenPersze lehet, hogy butaság amit gondolok, de azért egy kisebb összegben fogadnék arra, hogy nem véletlen volt az „elvesztéses” ügy és mondok még nagyobbat is. Szerintem az antennaproblémát is direkt találták ki, hiszen a negatív reklám is reklám, ráadásul ingyenes. Fõleg az Apple elég gyengécske marketinget képvisel, hát gondoltak egy nagyot. Persze, tudom, hogy nem érdekük, de azért gondoljunk csak bele…

Azt is beláthatjuk, hogy az Apple-nek nincs is nagy szüksége különbözõ hirdetési csatornákra, hiszen Steve Jobs kiáll õrültködni pár órát és a tömeg máris ujjong, aztán tele van vele a média.
No, de végre megérkezett hozzánk az iPhone 4, el is kezdtük nyúzni, össze is kaptunk rajta, hogy kinél mikor legyen. Mindenki kapott egy cikket az almából, testvériesen beosztottuk.

iPhone 4 teszt – Külsõ

iPhone 4 doboz tartalmaKezdjük a doboz tartalmával. Teljesen minimál design a doboz. Full egyszerû, jó minõségû papírból készült kis doboz, amibe épphogy belefér az [[link3]]. Tartalmaz egy hálózati töltõt, amibe az USB kábelt kell beledugni és egy fülest. Ezek mind szép fehérek, a [[link5]] meg full black. Számomra ez nem fér össze, de ízlés kérdése.

A mobiltelefon szakít az eddig formatervekkel és szappantartóról átváltottak tepsire. Nem vagyok hozzászokva az ilyen nagy telefonokhoz, bár úgy néz ki a trend megköveteli lassan, hogy így tegyek. Azt is be kell látni, hogy a 3,5 hüvelykes kijelzõnek azért kell hely.

iPhone 4 jobbra döntveBennem azt az érzést keltette, hogy te jó ég, hova fogom én tenni ezt a mobiltelefont?! Annyira érzékenynek tûnik a telefon, hogy pamutba csomagolnám és párnák közé tenném. Viszont kézbe fogva robosztus és erõs jellemet sugároz és rögtön úgy tûnik, hogy semmi baja sem lehet ennek a mobiltelefonnak. Lekerekített sarkai kissé élesnek tûnhetnek, de így szép az [[link3]], ahogy van. Akinek volt már Apple iPhone mobiltelefonja azok könnyen megszokják majd a 4. mobiltelefonjukat is. Mind az elõlap, mind a hátlap teljesen sima, ezért aztán nagyon is jól fekszik akár mindkét oldalán az asztalon. Így kapta tõlünk a papírnehezék jelzõt, no meg persze tekintélyes súlya miatt. (137 gramm)

Méretben nem sokat változott elõdeihez képest; 115,2 x 58,6 x 9,3 milliméter lett az iPhone 4. A full fémház erõs tartás kölcsönöz a mobiltelefonnak, egyáltalán nem vicceltek az Apple-nél. Ráadásul saválló is, de minek…? Bár most, hogy belegondolok James Bond-nak még jól jöhet.

iPhone 4 elõlapSpeciális üveg kijelzõt kapott, ami természetes karcálló és hajlékony, no meg persze 30X erõsebb, mint az eddigi mûanyagok. Ez a kijelzõ egy IPS panel, ami ebben a méretben a legjobb felbontású kijelzõ, mégpedig 640 x 960. Bizony, nem írtam el. Lélegzetelállító élmény nyújt, gyönyörû színeket jelenít meg, szinte már valóságnak tûnik ami rajta van. Erõs napsütésben is jól látható és bármilyen szögbõl is nézünk rá, látni fogjuk. De aminek a gazdák örülni fognak, hogy kapnak egy újabb ujjlenyomatgyûjtõ mobiltelefont.

Természetesen az iPhone 4 most sem szedhetõ szét, csakis a microSIM kártyát tudjuk belehelyezni. Nálunk a 32 GB-os változat járt, tehát nem hiszem, hogy még kellene bele memóriakártya. Az akkumulátor beépített, 1420 mAh-os Li-Polimeres, nálunk a mobiltelefon egy töltéssel 2 napot bírt ki.

Az iPhone 4 tetején:
- a bekapcsoló gomb
- 3,5 mm-es jack csatlakozó

bal oldalon:
- a két hangerõszabályzó gomb
- a némító gomb

legalul:
- 30 pines csatlakozó

jobb oldalon:
- a microSIM kártya behelyezés
található.

iPhone 4 bemutató

iPhone 4 teszt – Belsõ

iPhone 4 balra döntveAz elõzõ iPhone-ok egymásra vertek folyamatosan processzor ügyileg. Most sem történt ez másképp, az [[link3]]-ben 1 GHz-es A4-es (ARM Cortex A8) processzor zötyköldõdik. A reakcióidõ minimális, a betöltések is gyorsak, egyáltalán nem lehet panasz a belsõ mûködésre. A nagyobb akku és a proci együtt 40%-al dobta meg a beszélgetési idõt; 14 óra beszélgetési idõ, 6 óra 3G-s böngészés, 10 óra wifi-s böngészés, 10 óra videózás, 40 óra zenehallgatás és 300 óra készenléti idõ állhat rendelkezésünkre. Választható eddig 16 és 32 GB-os háttértárral a [[link5]].

A telefonnal egyidõben mutatták be az iOS4-et, amiben bõvültek a lehetõségek és új fejlesztések is születtek. Az iPhone 4 megkapta a multitaskingot, cserélhetõvé vált a háttérkép és mappákba lehet rendezni az alkalmazásokat. Az én véleményem az, hogy talán most lett okostelcsi az iPhone 4, hiszen mondjuk a symbian rendszerekben már régóta megvannak ezek a lehetõségek.

Finomítottak a giroszkópon is, ez a játékélménynél érzékelhetõ majd. Alulra dupla mikrofon került, ami a beszédminõség javulását eredményezi.

iPhone 4 QWERTY fekveA virtuális QWERTY sor egészen kényelmes, akár állítva, akár döntve használjuk a telefont. Még a nagy ujjú emberek is eltalálják azt a betût amit szeretnének. Persze ez köszönhetõ nagyban a tökéletes érintõ kijelzõnek is.

iPhone 4 naptárA naptárral is ugyanaz a helyzet, mint a virtuális QWERTY-vel. Hasonlóan kényelmes használni, létrehozhatunk a bejegyzéseknek nevet, helyet, kezdési pontot, végét, ismétlõdést, riasztást, megjegyzés rovatot.

Az iPhone 4-ben természetesen GPS vevõ is van. Alapprogramnak a Google Maps áll rendelkezésünkre, sajnos csak korlátozottan használhatjuk navigálásra. Viszont brutál módon jól néz ki ezen a kijelzõn. A mobiltelefon a környezõ WLAN és GSM hálózatok adataiból is dolgozik, ha tud, ezért is baromi gyorsan talál jelet.

A rendszerben debütál az iBook alkalmazás is, valamint az iBook store elérhetõ lesz iPhone-ról is, tehát olvasgathatunk a mobiltelefonunkról is. Újdonság a FaceTime alkalmazás is, ami egyelõre csak Wi-Fi-n keresztül elérhetõ és csak iPhone 4-es mobiltelefonok között tud kommunikálni. Ez egy ingyenes videó hívás alkalmazás, aminek a használata pofon egyszerû.

Multimédia

iPhone 4 Hõsök tereA mobiltelefont 5 megapixeles, ötszörös digitális zoommal, érintõs fókusszal és LED-es villanófénnyel vértezték fel. Nagyon jó minõségû képeket készít és a videókat is HD (720p) minõségben vehetünk fel. (Képeket és próbavideót a videó tesztünkben találtok.)

A mobiltelefonra megírták az iMovie iPhone-os változatát is, így akár videóinkat még a készüléken megvághatjuk, szerkeszthetjük, effektekkel, animációkkal láthatjuk el. Természetesen a programért fizetnünk kell.

Az iPhone 4-ben is található online piactér, pontosabban az App Store. Itt ingyenes programok közül válogathatunk és persze pénzért komolyan alkalmazásokat is letölthetünk a mobiltelefonunkra.

iPhone 4 teszt – Összegzés

Apple iPhone 4. Kell mást itt említeni? Az ára természetesen kissé riasztó lehet, de ezt már megszokhattuk az Apple-tõl. Újra nagyot villantottak, megmutatták, hogy igen, megint kitudnak hozni egy piacvezetõ mobiltelefont. Lehet, hogy az Apple sokmindenben korlátozza a felhasználókat, de ettõl mûködik hibátlanul a mobiltelefon. A hatalmas médiacirkuszok ellenére is viszik, mint a cukrot, hiszen aki valamit is ad a megjelenésre, rögtön beszeret egyet, márcsak azért is, hogy megmutathassa, van egy ilyenem.

iPhone 4 hátlapNyíltan ki lehet jelenteni, hogy akinek iPhone-ja van, mindenki megakarja majd nézni és fogni. Ez olyan, mint ha egy Ferrarija lenne valakinek. Kétségkívül a mobiltelefonok Ferrarijává nõtte ki magát az iPhone.

Nagyon eltalálták a designt, jó a formaterv, baromi erõs anyagokból rakták össze, prémium feletti az összeszerelési minõség és 100%-ban felhasználóbarát a mobil. Természetesen csak ajánlani tudjuk a mobiltelefont, teljesen megvoltunk vele elégedve. Jómagam nem vagyok iPhone párti, talán ez kicsit meg is látszódott. De a teszt végére igenis szerelmes lettem és úgy határoztam; nekem kell egy ilyen! És nektek?

Az Apple iPhone 4-et a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 287 849 Ft-ért megkaphatod. 


A mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente

www.flickr.com/mobiltelefon
iPhone 4 mobiltelefon teszt Mobiltelefon's iPhone 4 teszt photoset

 legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx