mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus 2X teszt - Az elsõ kétmagos

LG Optimus 2X teszt - Az elsõ kétmagos
2011. 05. 23.
Az LG P990 Optimus 2X az egyik legjobban várt mobiltelefon mostanában. Sokan keresték a tesztet a mobiltelefonról oldalunkon, igyekeztünk a lehetõ leghamarabb bemutatni nektek az LG P990 Optimus 2X készüléket.


Az LG Optimus 2X mobiltelefont abiztosította.
Köszönjük


LG P990 Optimus 2X teszt – Bevezetõ

Nem csak maga az LG Optimus 2X mobiltelefon a rendhagyó, hanem a mobiltelefonról készült tesztünk is. Az LG Optimus 2X mobiltelefont ugyanis a Telenor biztosította partneroldalunk, az Andromedar Blog részére egy rövidke tesztelés erejéig, ehhez a készülékhez jutottunk miis. Az Andromedáros srácok egyik elsõ útja a mobiltelefonnal pedig hozzánk vezetett, ahol leforgatásra került az elsõ közös GSM Online és Andromedár Blog tesztvideó.

LG Optimus 2xMiért ennyire érdekes mobiltelefon az LG Optimus 2X? A választ szinte bárki megadhatja, aki a mobiltelefonos témákban jártas. Ez az elsõ kétmagos processzorral felszerelt mobiltelefon, melyet HDMI csatlakozási lehetõségének köszönhetõen összeköthetünk HD tévénkkel és indulhat is a játék, hála az NVIDIA Tegra2 processzornak és az NVIDIA Tegra Zone áruházból letölthetõ különféle játékszoftvereknek. Ezek száma még kevés, de idõvel biztosan bõvülni fog, ahogy a Tegra processzort használó mobiltelefonok listája is.

LG P990 Optimus 2X - Külsõ

LG Optimus 2xHa kezünkbe vesszük az LG Optimus 2X mobiltelefont egybõl elragad minket a minõségérzet. A használt anyagok kellemes tapintásúak, ráadásul az összeszerelés minõségére se lehet panasz. Az LG Optimus 2X mobiltelefonban van anyag, 139 grammot nyom. A masszív mobiltelefon rendkívül egyedi és elegáns dizájnt kapott. A mobiltelefon oldalán egy sötétszürke fém csík fut körbe, mely a sarkoknál megvastagodik. Fémet még a mobiltelefon hátlapján találhatunk egy kisebb csíkban. A kijelzõt a strapabíró Gorilla Glass üveg védi az erõsebb ütésektõl.

Dobozbontás

Az LG Optimus 2X mobiltelefonnak már a doboza is szemet gyönyörködtetõ. A csodaszép fekete dobozon nagyobbacska, fényes 2X felirat található. A dobozt szétcsúsztatva egy LG logóval ellátott lapocska alatt ott találjuk az LG Optimus 2X mobiltelefont. A doboz meglehetõsen kis méretû, ám így is elfért benne megannyi tartozék, mint például a headset, töltõfej, Adatkábel, HDMI kábel és a szokásos használati útmutatók.

Csatlakozók, gombok

LG Optimus 2xLG Optimus 2x
Az LG  Optimus 2X jobb oldalán a hangerõszabályzó gombokat találjuk, a mobiltelefon bal oldala teljesen üres. Az LG Optimus 2X tetején egy 3,5 mm-es jack csatlakozó és a bekapcsoló gomb található. Közöttük kapott helyet a HDMI csatlakozó, amely egy kis ajtót kapott, melyen olvashatjuk a HDMI feliratot, de az igazi funkció a por távoltartása a csatlakozótól. Az LG Optimus 2X alján a hangszóró kapott helyet, mely akár kettõnek is tûnhet elsõre, azonban csak egy hangszóró van a mobiltelefonban, a másik lyuk mögött a mikrofon bújuk meg. Ezek közé is beférkõzött egy csatlakozó, pont mint a mobiltelefon tetején, csak ide a szabványos microUSB csatlakozó, amit a HDMI kimenettel ellenben semmilyen kis gumi vagy plasztik ablakocska nem véd a portól. Ez szomorú. A mobiltelefon elõlapján, a kijelzõ alatt 4 darab érintésérzékeny gomb található, melyek világítása kialszik, ha nem érünk hozzájuk néhány másodpercig.

Kijelzõ

Az LG P990 Optimus 2X elején találjuk az IPS LCD technológiás kapacitív érintõkijelzõt, melynek felbontása 480×800 pixel. A kijelzõ színei mélyek, a kép kontrasztos, az IPS LCD simán felveszi a versenyt a Super Amoled megjelenítõkkel is. Az egyetlen negatívum talán az olvashatóság, amit az erõs napfény olykor-olykor megnehezített, bár ez szinte minden mobiltelefonban megemlíthetõ hiba.
LG Optimus 2x

LG P990 Optimus 2X – Belsõ

Szoftver, Android

Bekapcsolás után elénk tárul az LG által módosított felhasználói felület. A mobiltelefonon jelenleg az Android 2.2 rendszer fut, ami érthetetlen dolog egy ennyire izmos mobiltelefon esetében, de hamarosan elérhetõ lesz a 2.3-as verziószámú frissítés is.

LG Optimus 2xAz LG felülete megannyi érdekességet rejt, azonban nagyon nem tér el más gyártók által kiadott rendszerektõl. Kezdjük is rögtön az elején, a kijelzõ feloldása az elsõ dolog, ami szembeötlik bekapcsolás után. Egy virtuális üveglapot kell feltolnunk a mobiltelefon kijelzõjén. Ezek után tárul elénk az LG saját widget-arzenálja, melyek 3D hatásúak és rendkívül esztétikusak. Ezeket a widgeteket kedvünk szerint rendezgethetjük, a fontos dolog fõképernyõn történõ elhelyezésére az LG Optimus 2X hét oldalt biztosít számunkra.

A menübe lépve észlelhetjük az elsõ komolyabb változást, ugyanis az ikonokat kategóriákba sorolhatjuk, ezzel is könnyítve a navigálást az alkalmazások között. Ez rendkívül hasznos tud lenni, ötletes újítás az LG-tõl. A menüben találjuk az LG App Advisort is, ami egy alkalmazásbolt, melyet elindítva ajánlott programok várnak arra, hogy mobiltelefonunkra letöltsük õket.

LG Optimus 2xAz alap Android alkalmazásokon felül kapunk a mobiltelefonhoz egy F-Secure Mobile Security nevû antivírus programot, melynek egyelõre nem vesszük sok hasznát, remélhetõleg a jövõben se kell majd sûrûn frissíteni a vírusadatbázist. A menüben érdekesség még a Car Home nevû alkalmazás is, amivel vezetés közben egy rendkívül nagy ikonokkal operáló és ésszerûen elrendezhetõ felületet kapunk, ezzel is könnyítve a mobiltelefon autós tartóban történõ használatát. Ez is egy rendkívül hasznos plusz szolgáltatás. Találunk még megannyi alkalmazást, például Facebook és Twitter klienst, melyek az LG által lettek újrarajzolva, dokumentum-kezelõ alkalmazást a Plaris Office személyében, Smart Share média fájlmegosztót valamint tükröt, mely az LG Optimus 2X elõlapi 1.3 megapixeles kameráját használja.

Adatkommunikáció

Az LG Optimus 2X ilyen téren is hozza a várható maximumot, nevezetesen az UMTS mellett a ma már alap elvárásnak számító HSDPA és HSUPA párost. A GPS és a WiFi is teljesen alapvetõ dolgok ma már a mobiltelefonok piacán a felsõbb kategóriákban. Az LG Optimus 2X ezek mellett rendelkezik még az említett HDMI csatlakozóval, melynek egyik nagy funkciójára hamarosan fény derül.

Multimédia, Tegra Zone

Az LG Optimus 2X hátlapján a már említett fémcsík mellett megtalálható még a fõ kamera szenzora. Ez egy 8 megapixeles, autofókuszos érzékelõ, melynek munkáját sötétben LED villanó segíti. A mobiltelefon rendkívül szép képeket rögzít a környezettõl függetlenül. A képalkotást megannyi beállítás teszi minden helyzetben precízzé, a sötét helyeken készült képeket pedig a már említett vaku teszi értékelhetõvé. Természetesen van lehetõségünk videórögzítésre is, ezt LG Optimus 2X akár Full HD (1920×1088 pixel) felbontásban 24 FPS-sel teszi.

LG Optimus 2xZenehallgatásnál a minõség kiváló, az LG Optimus 2X  gyári fülhallgatója agybadugós kivitelezésû, hangzásilag nem hagy kívánni valót maga után. A zenelejátszó fektetett módban a legérdekesebb, ilyenkor 3D-s animációként jelenik meg mobiltelefonunk zenetára, ABC sorrendben rendezve. A zenelejátszóban is megannyi beállításra van lehetõségünk, 20 féle hangszín közül választhatunk, készíthetünk lejátszási listákat. A szoftver természetesen a háttérben is fut, ilyenkor a készenléti képernyõn folytathatjuk a navigálást a zeneszámok között. A mobiltelefon rendelkezik még FM rádióval is, ha valakinek kevés lenne az éppen aktuálisan feltöltött zenemennyiség.

Ha már az LG Optimus 2X rendelkezik HDMI kimenettel, csatlakoztathatjuk HD tévénkhez. A megjelenített kép gyönyörû, hihetetlenül éles. Ez nem csak a játékoknál élvezhetõ, akár filmnézéshez és internetezéshez is használható, a megjelenített kép nagyon meggyõzõ.

LG Optimus 2x játék tesztLG Optimus 2x játék tesztLG Optimus 2x játék teszt
A kétmagos processzorokra készült játékokat az NVIDIA Tegra Zone nevû alkalmazásboltból tölthetjük le, ezek kifejezetten Tegra2 processzorokra fejlesztett játékok. A 13 felkínált játék közül 5-öt ki is próbáltunk (Backbreaker, Samurai II, Dungeon Defenders, Pinball, Guerrilla Bob), a látvány lélegzetelállító. Nem csak tévére kötve, de magán a mobiltelefon kijelzõjén is hihetetlenül szép a kép, élvezetes a játék. Ugyan nem hozza napjaink konzoljainak a szintjét, de közel áll hozzájuk. Szerkesztõségünkben az Andromedar Blog szerkesztõje, Oláh Attila közel másfél órán át játszott az LG Optimus 2X mobiltelefonnal, de akárki más kaparintotta meg a mobiltelefont egy körre, mindenkinek leesett az álla. Hát itt jár a mobilkommunikáció és a mobiltechnológia 2011 tavaszán.

LG P990 Optimus 2X - Összegzés

LG Optimus 2xAz LG Optimus 2X jelenleg az elsõ 2 magos processzorral megáldott mobiltelefon, melynek hatását bizony érezni a mobiltelefon mûködésében. Sehol semmi akadozás, pedig a 2.2-es Androidra még jellemzõek itt-ott az akadás. Az NVIDIA Tegra2 processzorra fejlesztett játékok pedig egyszerûen leírhatatlanok, mobiltelefonok között mérve iszonyatosan meggyõzõek. Az LG Optimus 2X mobiltelefon esetében egy valóban erõsebb hardverrel megáldott mobiltelefonnal állunk szemben, a két mag a processzorban nem csak egy reklámfogás, hatásait érezni. Egyetlen negatívuma az akkumlátor, az 1500 mAh-s akksit naponta kell etetni még átlagos használat mellett is, de ez napjaink Android rendszerû mobiltelefonjaiban már megszokottnak mondható.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

Az LG P990 Optimus 2X mobiltelefont a Telenor jóvoltából, az Andromedar Blog közbenjárásával kaptuk és a GSM online oldalán már 103.000 Ft-ért megkaphatod.
 
www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus 2x mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus 2x

photoset


www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus 2x játék teszt photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus 2x játék teszt

photoset

Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

LG Optimus 2x teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 03.
A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága, a folyamatosan aktív retina kijelzőt követően az Apple további...
szifon.com
2020. 08. 03.
Az Apple már az iOS 6 óta nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és minden évben hasznos újításokat adnak ki, amikkel a tudatos...
szifon.com
2020. 08. 02.
A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már...
szifon.com
2020. 08. 01.
Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony...
szifon.com
2020. 08. 01.
Na, ilyen se volt még! Az Apple bejelentette, hogy a következő iPhone pár héttel később fog megjelenni, mint az iPhone 11 tavaly. Ez nem...
szifon.com
2020. 07. 31.
Az AirPods és AirPods Pro kiváló vezeték nélküli fülhallgatók, de ami igazán nagyszerűvé teszi őket, az a szoftveres integráció az...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx