mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus 3D - szemkápráztató

LG Optimus 3D - szemkápráztató
2011. 08. 06.
Az LG hatalmasat villantott az Optimus 3D mobiltelefonnal. Korszakalkotó és érdekes fejlesztés a sztereoszkópikus kijelzõ és kamera. Vajon felváltja-e majd ez a technológia a mai kijelzõket?

 
Az LG Optimus 3D mobiltelefont abiztosította.
Köszönjük!


LG Optimus 3D - Bevezetõ

A régebbi sci-fi filmekben az ezredforduló utáni életet radikális változásként mutatták be. Mindenki ûrhajóval járt, mindnekinek holografikus TV-je volt, lehetett teleportálni és már az ûrben is laktak emberek. Kissé elrugaszkodott elképzelések ezek, ám a sci-fi már csak ilyen. Így, 2011-ben azért sokkal racionálisabban látszik a jövõ, látszik a fejlõdés.

Tíz évvel ezelõtt, ha valaki azt mondta volna, hogy 2011-re az eladott mobiltelefonok túlnyomó része érintõképernyõs lesz, akkor ugyan olyan jót nevettünk volna rajta, mint a századforduló elõtti, elképzelt jövõképes mozifilmeken. Ugyanmár, hiszen ez a technológia drága és senki se fogja kifizetni.

2011 van, észre se vettük, de már majdnem mindannyian érintésérzékeny kijelzõkön pötyögjük smseinket, sõt a komplett életünket egyetlen egy kis eszközbe, a mobiltelefonunkba sûrítjük. A mobiltelefonunk processzora és RAM/ROM párosa akkora, mint pár évvel ezelõtt egy asztali számítógépé. Észre se vettük, és már a mobiltelefonok processzora is kétmagos, bár az informatikában ennél már nagyobb számoknál járunk.
LG Optimus 3D kézben 1
 
Hozzá kell szoknunk a technológia fejlõdéséhez, ami nem is szembetûnõ, csak ha végiggondoljuk, hogy nem sok év telt el azóta, hogy egymást tiportuk félhalottra a számítógép elõtt, hogy a DOS-os Super Mario-val akár csak egy percet is játszhassunk. A technológia fejlõdik és mindig van valami radikálisan új és elõremutató. Hogy ezeknek az újdonságoknak lesz-e gyakorlati haszna, lesz-e irántuk kereslet, az csak jóval a forgalmazásuk után derül ki. Addig egy ingoványos talajon állnak a fejlesztõk.

Ilyen ingoványos talajról próbál meg kilépni az LG, és a 3D sztereoszkópikus technológiával ellátott mobiltelefonjuk, az Optimus 3D. Moziban már keressük a 3D-s filmeket, az iMAX élményt, sõt már televíziónk is lehet 3D-s. Azonban mobiltelefonban ilyet még nem láttunk. Az LG elképzelte és megalkotta. Kérdéses azonban a sikere, hiszen ekkora kijelzõn nem sok értelme van, ráadásul bizonyos szinten korlátozott a 3D-s élmény. De mégis bejöhet, hiszen ha nem is a 3D miatt, de mobiltelefonként is nagyon jó választás az LG Optimus 3D.

LG Optimus 3D - Külsõ

Külsõre az LG Optimus 3D tipikus okostelefonnak mondható. A gombok száma minimális, ellenben a kijelzõ majdhogynem az egész elõlapot elfoglalja. Anyaghasználatát tekintve erõs mûanyagok dominálnak, a mobiltelefon masszívan összerakott darab. Tenyérben kicsit esetlen a méretei miatt, de könnyû használni és a gigantikus kijelzõn a gépelés is egyszerû.

LG Optimus 3D dobozzal állítva

Kicsit számszerûsítve a dolgot, az LG Optimus 3D elõlapján találjuk a 4.3 inches 480x800 pixeles érintésérzékeny sztereoszkópikus kijelzõt. A kijelzõ alatt találjuk a négy darab érintésérékeny gombot, ezek az Android funkciógombjai. A kijelzõ felett fényérzékelõ szenzor illetve videóhíváshoz szükséges kamera kapott helyet. A mobiltelefont elforgatva a jobb oldalán találjuk a hangerõszabályzó gombokat, valamint a 3D gyorsgombját is. A mobiltelefon bal oldalán találjuk a HDMI csatalakozót, valamint a micro USB kábel csatlakozóját is. Az LG Optimus 3D tetején csak a bekapcsoló gomb illetve a fülhallgató kimenete kapott helyet.
LG Optimus 3D galéria 1

Az igazi érdekesség az LG Optimus 3D hátlapján található. A hátlap alsó részén kapott helyet a hangszóró, a rácsozásától kezdve a mobiltelefon tetejéig elnyúló fémcsíkban kaptak helyet a kamerák. Mind a kettõ A fémcsíkba a 3D Stereoscopic feliratot gravírozták, a két érzékelõ pedig a sztereoszkópikus technológia miatt lényeges. Ennek mûködésérõl azonban késõbb. A két lencse között egy LED villanó kapott helyet.

Dobozbontás

A mobiltelefon piros-fekete színösszeállítású dobozban érkezett, mely két téglatest összeillesztve. A doboz fedlapján az LG Optimus 3D-t láthatjuk dombornyomott mintaként. Ötletes és szép a csomagolás. Az LG Optimus 3D esztétikus dobozában találtunk adatkábelt, USB kimenetes töltõt valamint headsetet. Se memóriakártya, se HDMI kábel nem része az alapcsomagnak. Ez egy fekete pont, amiért az érdekes doboz sem kárpótol minket.
Review

LG Optimus 3D - Belsõ

Az LG Optimus 3D mobiltelefonon az Android 2.2-es verziója fut, azonban a frissítés adott a 2.3-as verzióra is, hamarosan ez is elérhetõ lesz. Ez már csak azért is lényeges, mert az LG Optimus 3D processzora kétmagos, ezt a technológiát azonban még nem támogatja a 2.2-es rendszer. A belsõ memória 8 GB, ezen tárolhatjuk fényképeinket és dokumentumainkat. A RAM mérete 512 MB, a ROM 2 GB-os. A memóriáról érdemes megemlíteni, hogy kétcsatornás, azaz a teljesítménye 5%-kal nagyobb, mint más kétmagos processzorral megáldott mobiltelefonok esetében.
LG Optimus 3D kézben 2

Az Android 2.2-es keretrendszerre az LG saját felületét pakolta, így megannyi plusz widget közül választhatunk. A menüben az LG saját ikonjaival valamint sajátos elrendezésével találkozunk. Ugyanis a programokat kategóriák szerint tudjuk rendezni, alapból három kategóriánk van. A 3D-s alkalmazások, a Letöltések, valamint a Programok. Ezeken kívül egyéni kategóriákat is létrehozhatunk, a kategóriák sorrehttp://gsm-online.hu/ndjén pedig kedvünk szerint változtathatunk.

Multimédia

Az LG Optimus 3D hátlapján található kamerákkal két féle felvételi módra van lehetõségünk, ennek megfelelõen alakulnak a képméretek is. Sima, 2D-s felvételek esetén a képek maximális felbontása 5 megapixel, míg a videók 1080p felbontásúak. 3D üzemmód esetén a fényképeink maximális felbontása 3 megapixel, míg videóinkat 720p felbontásban rögzíthetjük. A képek mindkét esetben élesek és a színárnyalatok is megfelelõen mélyek. A 3D-s képek és videók megtekintése azonban kizárólag arra alkalmas eszközön lehetséges, illetve magán a mobiltelefonon tudjuk õket visszanézni 3D-s TV hiányában.
LG Optimus 3D két kamerája

A zenelejátszó semmi kiemelkedõt nem nyújt, azonban a gyárilag mellékelt fülhallgató kategóriájának legjobbja. A hangzása nagyon szép, nem csak az LG Optimus 3D-vel használtam, más mobiltelefonokra kötve is meglepõen jó hangzása volt.

Sztereoszkópikus 3D

Mi is az a sztereoszkópikus 3D-s technológia? Röviden és egyszerûen elmagyarázva annyit tesz, hogy a szemeinkkel észlelt két képet kissé eltoljuk, és ezt az agyunk valós idõben próbálja meg feldolgozni, és a két képet egymásra vetíve egy virtuális mélységérzetet keltve keletkezik a 3D-s kép. A két képet jelen esetben az Optimus 3D két külön kamerával készíti, ezeket a képeket pedig a kijelzõn egymásra vetíti, így kialakul a 3D-s élmény.
LG Optimus 3D galéia 2

Azonban nem csak képrögzítés esetén tudjuk kiaknázni a 3D technológiát. Az LG Optimus 3D-ben a 3D menüpont alatt a galérián és a kamerán kívül még 3D-s játékokat is találunk, melyek tökéletes és akadásmentes futásáért a kétcsatornás memória felelõs.

LG Optimus 3D - Összegzés

Az LG Optimus 3D egy jó kezdeményezés, felhívja magára a figyelmet a 3D-s képernyõ és a 3D-ben történõ rögzítés lehetõsége is. A technológiában egyelõre nincsen vetélytársa, azonban ha más gyártók is látnak fantáziát a sztereoszkópikus megjelenítésben, akkor éveken belül már minden mobiltelefon ilyesfajta megjelenítõvel és képalkotó eszközzel kerül majd forgalomba. A 3D-nek van jövõje, amennyiben ezt a nagyobb mobilgyártók is így látják, akkor éveken belül komoly harcot fognak vívni egymással a felsõbb kategóriákban a mobiltelefonok, melyeknek kamerája és kijelzõje is sztereoszkópikus. Lelkesen várjuk a folytatását ennek az izgalmas kezdeményezésnek.
LG Optimus 3D tartozékokkal
Az LG Optimus 3D mobiltelefont a GsmLine.hu jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 137.000 Ft-ért megkaphatod.
 
www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus 3D mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus 3D

photoset

 

Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

 

LG Optimus 3D kapcsolódó képek

LG Optimus 3D teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 07. 08.
Ahogy arra lehetett számítani, két héttel a WWDC után megérkeztek a második béták az Apple új operációs rendszereihez. A legtöbb...
szifon.com
2020. 07. 07.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7, a tvOS 14 és a macOS Big Sur második fejlesztői bétáit. A szoftverek a...
szifon.com
2020. 07. 07.
Mondhatni felesleges megemlíteni, hogy egy töltőkábel vagy adott esetben egy töltőadapter mennyire fogyóeszköz. Ez nyáron kifejezetten...
szifon.com
2020. 07. 07.
Az Apple minden évben egyre többet tesz azért, hogy eszközeik a lehető legtöbb ember által használhatóak legyenek és hogy segítsék a...
szifon.com
2020. 07. 06.
Először 3,5 col volt a tökéletes méret az eredeti iPhone-tól egészen az iPhone 4s-ig. Aztán a 4 col vált az új kedvenccé és az iPhone...
szifon.com
2020. 07. 06.
Úgy tűnik, mára már az országunk kezd felébredni és az emberek vissza-vissza térnek az irodáikba, útra kelnek az üzleti útjaikra,...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx