mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus 7 - hihetetlen hetes

LG Optimus 7 - hihetetlen hetes
2011. 09. 18.
Se az LG, se a Windows nem hozza lázba különösebben a mobiltechnológia világát. Pedig a két márkanév egy közös mobiltelefonban nagyot üt, a közös gyermek neve pedig LG Optimus 7.

Az LG Optimus 7 mobiltelefont az

biztosította, köszönjük!

LG Optimus 7 - Bevezetõ

A Windows márkanév hallatán teljesen vegyes érzelmek törnek elõ bennünk. Egyfelõl ott van az asztali számítógépeken teljesítõ szoftvercsalád, ezen a rendszeren tanul mindenki informatikát. A legelterjedtebb operációs rendszer. Másfelõl ott van a kékhalál, a megannyi vírus, melyek sokat rondítanak a felhasználói élményen. Kompromisszummentes rendszer nincs, a Windowson fut a programok legnagyobb része, cserébe pár kártékony is. A Windows Phone márkanév szintén vegyes érzelmekkel operál egy hozzáértõ fejében. Egyfelõl tudni, hogy egy újabb fejlesztésrõl, egy naprakészebb rendszerrõl van szó, másfelõl félünk, mert mégis csak Windows, és a múltbéli Pocket PC-k és PDA-k nem feltétlenül mûködtek tökéletesen Windows rendszer alatt.
 
LG Optimus 7 fekteve
Ráadásul nincs is nagy számbeli különbség. Az utolsó kiadott rendszer a Windows Mobile 6.5 Professional volt, a jelenlegit pedig már Windows Phone-nak hívják, és a 7-es verziószámot viseli. Azonban mégis csak egy teljesen az alapoktól átépített rendszerrel van dolgunk, hiszen az Android villám sebességgel folytotta meg a Symbian platformot, valamint a Windows Mobile rendszerét is. A Windows Phone 7 azonban más, különc rendszer.
 
Ha a kettõs érzelmekbõl eddig nem lett volna elég, van egy harmadik is. Az általunk tesztelt prémium okostelefon egy LG. De talán ez a legkisebb hibája, csak a köztudatban kéne módosítani a koreai gyártó megítélését. Nem olyan rossz ez az LG Optimus 7. Sõt, kifejezetten jó bizonyos területeken. Hibái pedig nincsenek, csupán a kezdeti tapogatózás miatti gyermekbetegségek, de ez betudható annak, hogy az elsõ Windows Phone 7 rendszerû LG okostelefonról beszélünk.

LG Optimus 7 - Külsõ

Hihetetlen méretekkel operál az LG Optimus 7. Bár ez a számadatok alapján nem tûnik fel (125x60x11.5 mm), mégis egy hatalmas okostelefonról beszélünk. Egy kisebb tepsi jutott eszembe róla, akár 6-8 muffin is ráférne, a sütemények elrendezését a ti fantáziátokra bízom. Súlyát tekintve 157 gramm, mely érzõdik is rajta, de a kis többletre van magyarázat. 

LG Optimus 7 kézben
 
Kezdjük is el körbejárni a mobiltelefont. A kijelzõ 480x800 pixeles, Gorilla glass védi a külsõ tényezõktõl. A kijelzõ alatt három gombot találhatunk, egy vissza nyilacskát, egy gyorsgombot a keresõhöz, valamint a Windows logót, mellyel a fõmenübe léphetünk. Ha az LG Optimus 7-t forgatjuk, bal oldalán találjuk a hangerõszabályzó billentyûket, a mobiltelefon jobbján pedig a kamera exponáló billentyûje és az USB csatlakozó kapott helyet. Az LG Optimus 7 tetején találjuk a jack kimenetet, valamint a bekapcsoló billentyût is.

LG Optimus 7 félig leszedett hátlappal
 
A mobiltelefon hátlapja érdekes. Egyfelõl itt található az 5 megapixeles kamera egy fémes körben, melyben helyet kapott még egy LED villanó, valamint egy tükör az önarcképekhez. A fémes kör karimájáról olvashatjuk le, hogy az LG Optimus 7 HD felbontásban vesz fel videót, ez számszerûsítve 720p-t jelent 24 FPS-sel. Az érdekssség azonban a hátlap anyaga, mely bizony fém. Innen a többlet súly és innen a tepsi hatás. Kegyetlen jó érzés a jéghideg fémes hátlapot taperolni, minõségi érzetet ad az amúgy is tökéletesen összeszerelt LG Optimus 7-nek.

Dobozbontás

Az LG Optimus 7 doboza nagyon elegáns. Fekete szelencéjét átlátszó fedlap takajra, mely alatt egybõl ott virít maga a mobiltelefon. Ha kiemeljük helyérõl, akkor a dobozt tovább bontva bukkanunk rá a tartozékokra, jelen esetben egy headsetre, egy adatkábelre és egy töltõfejre. Memóriakártyát ne is keressünk, az LG Optimus 7 nem rendelkezik bõvíthetõ memóriával.

Review

LG Optimus 7 - Belsõ

A Windows rendszert egy elég izmos hardverre építették, az LG pedig nem tért el a rendszerkövetelményektõl. Az LG Optimus 7-ben egy 1 GHz-es processzort találhatunk, melyhez 512 MB RAM és ugyanennyi ROM társul. A belsõ felhasználói memória pedig 16 GB, ebbõl kell gazdálkodnunk bõvíthetõség hiányában. Tulajdonképpen ez annyira nem kevés, ellenben a tároló mobilitása hiányozhat sokaknak. Erre a Windows-os viszonylatban fapados hardverre telepítették a Windows Phone 7 rendszerét, mely logikáját tekintve teljesen eltér a populárisabb Android rendszertõl, mégis használhatóbb, mint az Apple által készített iOS. Azonban nehéz rangsorolni a három rendszert, tulajdoképpen felesleges is.
 
LG Optimus 7 kék menü 1
 
Az iOS egyedi, tulajdonképpen egy életérzés, amihez eszöz társul az iPhone esetében. Az Android egy teljesen szabadon felhasználható rendszer, mely elterjedté és népszerûvé teszi. A Windows Phone 7 pedig teljesen letisztult, semmihez sem hasonlítható, azok fogják szeretni, akik eddig is Windows rendszert használtak mobiltelefonjukon. Összeszedettebb és logikusabb lett a Windows Phone 7, azonban még megannyi hibája volt a tesztkészülék szoftverének. Ezeket a hiányosságokat és zavaró akadásokat a legújabb frissítés orvosolta. Mivel a Windows Phone 7 esetében nincs lehetõsége egy gyártónak se saját kezelõfelületet építeni a mobiltelefonokra, így a frissítések gyártótól függetlenül érhetõek el mindne Windows Phone 7 oksotelefonra.
LG Optimus 7 dobozzal
 
Az összes Androidon szinkronizált kontaktomat és email fiókomat kezelte az LG Optimus 7, így kompatibilitási problémáról nem beszélhetünk. Amihez hozzá kell szokni, hogy minden Windows-os, tehát az alapértelmezett keresõprogramunk a Bing, a térképszoftverünk pedig a Bing Maps. Különbség a Google hasonló szoftvereihez képes minimális. Az egyetlen dolog, ami zavaró lehet a Windows rendszerében, az a személyre szabhatóság. A háttér színét két fázisban tudjuk módosítani (fekete és fehér), míg az ikonok festése picit bõvebb, ám így is csak egy alap színskálából tudunk válogatni. Az ikonok elrendezése a fõmenüben változtatható, azonban háttérképet nem tudunk beállítani. Illetve tudunk, csak azt a mobiltelefon a képernyõzár képének fogja elmenteni, így nem egy folyton látható hátteret ad a munkaterületünknek.

Multimédia

LG mobiltelefonról lévén szó, a multimédia talán az a része az okostelefonnak, ahol teljesen mindegy, hogy milyen rendszer fut rajta, egyedül a márka a lényeg. Márpedig az LG nagyon érti a dolgát a szórakoztató elektronika piacán, ennek gyümölcseit élvezhetjük a mobiltelefonunkban is. És itt most nem az 5 megapixeles kamerára és az 720p felbontású és 24 FPS-sel rögzítõ kamerára gondolok, bár mind a képek, mind a videók minõsége kiváló. A panorámafelvétel egyenesen tökéletesre sikerült, csak a monoton beltéri fotók tudják összezavarni a képalkotó szoftvert.
LG Optimus 7 hátlap
 
Az igazi nagyágyú a zenelejátszás. Az elsõ LG tesztkészülékem óta szerelmes vagyok az LG-k hangzásába, messze a legjobb a lejátszás minõsége, fülhallgatótól függetlenül. Az agyontömörített mp3 fájlokat nem öli meg teljesen a szoftver és a headset közösen, hanem a lehetõ legszebb hangzást produkálják, így zenéink pont úgy szólnak, mint otthon a közel tökéletes hangrendszerünkbõl. 

LG Optimus 7 - Összegzés

A tesztidõszak végére megbékéltem vele, hogy az LG Optimus 7 okostelefonon nem az Android rendszere fut. Sõt, használtam is huzamosabb ideig, mert egyszerûen tetszett és érdekesnek tartottam a Windows rendszerét. Kéne nem kéne? Nekem személy szerint kéne, így ahogy van. Biztos rejlik benne megannyi lehetõség, melyeket ki lehet aknázni, biztos van rá megannyi alkalmazás, melyekkel még tökéletesebbé lehet tenni. Engem megfogott és elgondolkodtatott, bár Android rendszerû okostelefonomat nem cserélném másra. Mindezek ellenére én is belátom, hogy van létjogosultsága a Windows-nak az okostelefonok piacán, sõt eléggé fenyegetõleg hat a Windows Phone 7 rendszer az Androidra nézve. A programok közel azonosak, az áruház logikája is ugyan az. Csak az egyik Windows, a másik Google. Senki se fog lemaradni semmirõl, ha a neki inkább tetszõ rendszert választja. A letöltések úgyis majdnem ugyanazok.
 
LG Optimus 7 tartozékokkal
Az LG Optimus 7 mobiltelefont az LG Magyarország biztosította számunkra. A mobiltelefont a GSM Online oldalán már 54.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus 7 mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus 7 

photoset

LG Optimus 7 kapcsolódó képek

LG Optimus 7 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
szifon.com
2021. 07. 26.
Viszonylag régen írtunk már egyedi Apple Watch szíjakról itt az oldalon, így mikor az XPRO szólt, hogy elérhetővé váltak a Pitaka Apple...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat