mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus Black - Uniform

LG Optimus Black - Uniform
2011. 08. 22.
Napjaink talán legelegánsabb megjelenésû okostelefonja az LG Optimus Black, mely az eleganciája mellé egy érdekes szolgáltatást is kapott.

Az LG Optimus Black mobiltelefont azbiztosította. Köszönjük!

LG Optimus Black - Bevezetõ

Az LG sose viccelt a formatervvel. A legszebb vonalvezetésû és legjobb minõségû mobiltelefonok mind az LG prémium mobiltelefonnak szánt készülékei közül kerültek ki. Emlékezzünk csak vissza az LG Viewty-ra vagy éppen az LG Prada-ra. Az LG Shine a mai napig a számomra legszebb szétcsúsztatható mobiltelefon lenne, ha nem követte volna kis idõvel késõbb a szintén LG gyártmányú Crystal, mely átlátszó billentyûzetével mai napig képes ámulatba ejteni.
 
LG Optimus Black kézben

Remélem, illetve tudom, hogy nem vagyok egyedül. Az LG valóban szép mobiltelefonokat gyárt, melyek anyaghasználata nem hagy kívánni valót maga után. A gyáró palettájára tekintve egybõl el is tudjuk különíteni az olcsóbb árfekvésû mobiltelefonokat a prémium szegmenstõl. Ebben a prémium szegmensben próbálkozik mostanában sokat az LG, fõleg Android rendszerû mobiltelefonokkal. Nem is rosszak ezek a próbálkozások, csak sajnos a többség nem bízik a márkában, itthon nem örvend akkora népszerûségnek.
 
LG Optimus Black dobozzal1

Pedig a prémium szegmens összes gyártójával versenybe tud szállni az LG, és pontosan ezt is teszi. Csak épp elérhetõbb árfekvéssel és mindig némi innovatív adalékkal, melyek próbálják kiemelni a mezõnybõl az amúgy abszolút nem átlagos mobiltelefonokat gyártó LG-t. Mai tesztünk alanya a legelegánsabb mobiltelefon lehet az idei évben, ha csak az LG nem licitál majd rá saját termékére. Az elegancia mellett azonban itt is vannak olyan extra funkciók, mellyel vonzóbb lehet a vásárlók számára az LG Optimus Black.

LG Optimus Black - Külsõ

Az LG Optimus Black egy teljesen fekete hasáb. Méreteit tekintve elég megtermett, azonban ezt kompenzálja vékonyságával. A hatalmas méretet ki is használja egy 480x800 pixeles LCD panellel, melyet Gorilla Glass véd. A képernyõ olyan intenzív megvilágítással rendelkezik, hogy még erõs fényben is tökéletesen olvasható mobiltelefonunk. A legvakítóbb nyári napsütés közepette járt nálunk a mobiltelefon, szabadtéren abszolút nem volt probléma az olvashatósággal. Ez egy hatalmas piros pont az LG-nek.
 
LG Optimus Black hátlapja

A kijelzõ alatti négy Android-gombot találunk, melyek érintésérzékenyek, és érintésük után pár másodpercig kéken világítanak. Ez egy hatalmas ötlet, hiszen nem kell rezdüljön a mobiltelefon, mégis kapunk visszajelzést a gombnyomásról. A mobiltelefon jobb oldala teljesen üres, míg a bal oldalon találjuk a hangerõszabályzó billentyûket valamint a Gesture button-t, utóbbiról kicsit lejebb írok majd még. A mobiltelefon alja üres, ellenben a tetején kapott helyet a bekapcsológomb, az USB-kimenet egy kis ablakkal elfedve, valamit a jack kimenet is. Az LG Optimus Black hátlapján csak az 5 megapixeles kamera kapott helyet a LED villanójával.

Dobozbontás

Az LG Optimus Black doboza egy bõrszerû bevonatot kapott, fedelét mágnes tartja a helyén zárt állapotban. Ez már nem csak elegáns, de piszkosul vagány is. Ebben a dobozban lapul a mobiltelefon, valamint a tartozékok. Kapunk töltõfejet, USB kábelt valamint agybadugós fülhallgatót, aminek hangzása hihetetlenül jó.
 
Review

LG Optimus Black - Belsõ

Az LG Optimus Black mobitelefonon az Android 2.2-es verziója fut, ám hamarosan elérhetõ lesz rá a 2.3-as variáns is. Az LG a teljesen sima Android felületre rápakolta a saját felhasználói felületét, mely animációkkal és szépen rajzolt widgetekkel teszi barátságosabbá a menüt és a fõképernyõt. Az ikonok és a widgetek letisztultak, maga a kezelés pedig abszolút nem bonyolult, mindent megtalálhatunk elsõre még jártasság nélkül is.
 
LG Optimus Black dobozon álló

Ha a kezõképernyõre az összes olyan widgetet kiraktuk, melyek számunkra a legdekoratívabbak, akkor beléphetünk a menübe, ahol kategóriákba sorolhatjuk az összes alkalmazásunkat. Az így létrehozott kategóriákat pedig sorba is rendezhetjük, így mindent elérhetünk pár kattintással. A kategórikus elrendezés egyelõre LG kuriózum, nálunk még nem járt más gyártótól olyan okostelefon, melynek menüjében az alkamazásokat ugyan ilyen kategóriába tudtuk volna rendezni.

Szenzoros vezérlés

Az LG Optimus Black oldalán találjuk a Gesture button-t, azaz a Gesztus gombot, ha magyarosan akarnánk hívni. A gombon egy G betût találunk, a gomb lenyomásával aktiváljuk a mobiltelefon szenzorait, melyek az LG Optimus Black alaphelyzetét rögzítik és az ahhoz képes érzékelt helyzetváltozásokon keresztül irányítja a mobiltelefont. Ez lehet egyszerû lapozás a kezdõképernyõk között, ám lehet hívás némítás/elutasítás, illetve ébresztõ kikapcsolása/halasztása is. Lehetõségünk van továbbá képek és weboldalak nagyítására a gomb lenyomása közben a mobiltelefon döntögetésével is. Ezen kívül a zenelejátszóban is tudunk számot váltani a Mobiltelefon rázásával illetve pöckölésével. Nem haszontalan dolog, ám egyelõre picit pontatlan.
 
LG Optimus Black gombok

Multimédia

Az LG Optimus Black hátlapján egy 5 megapixeles kamera üldögél egy LED vaku társaságában. Õk együtt készítik az élesebbnél élesebb és kontrasztosabbnál kontrasztosabb fotókat. A fényképezõ beállításait érdemes áttanulmányozni, ugyanis teljesen automata üzemmódban a képek minõsége romlik, azonban a megfelelõ fényerõ és kontraszt beállításokkal közel tökéletes a képi élmény. Sötétben a vaku ellenére is szemcsésebb képeket készít, de ez betudható a LED fényforrásnak, Xenon vakuval valószínûleg szebbek lennének az éjszakai fotók. Videót is tudunk rögzíteni 30 FPS-sel 720p felbontásban.
 
LG Optimus Black hátlap1

A zenelejátszó teljesen átlagos darab, betölti az albumképeket valamint lejátszási listákat is létrehozhatunk benne. Azonban ennek ellenére képes kiemelkedni a mezõnybõl, hála az agybadugós fülhallgatónak, melyen hangzásvilága megszégyeníti az összes gyártó gyárilag mellékelt headsetjét. Tökéletesek a mélyek, nem torz a magas. Zenész füleknél is elismerésre lelt.

LG Optimus Black - Összegzés

Az LG Optimus Black kiváló választás lehet azoknak, akik elegáns mobiltelefonra vágynak, azonban nem szeretnék ha az elegancia komolyabb tömegû fémházakban testesülne meg, inkább vágynak egy korrektül összeszerelt okostelefonra, melyet kellemes anyagokból raktak össze. Az LG Optimus Black anyaghasználata meggyõzõ, az LG saját felülete továbbra is logikus és szép. Az egyetlen hátrány talán a kamera, lehetett volna a videófelvétel 1080p felbontású, maga a modul pedig 8 megapixel. De semmi probléma, az LG megpróbál kárpótolni minden Optimus Black vásárlót a szenzoros vezérléssel, ami lesz még kifinomultabb és remélhetõleg a jövõben több funkciót is vezérelhetünk majd vele.
 
LG Optimus Black tartozékok
Az LG Optimus Black mobiltelefont az LG Magyarország biztosította tesztünkhöz. Az LG Optimus Black mobiltelefont a GSM online™ oldalán már 82.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus Black mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus Black

photoset

A fotókat Bajnok Levente készítette.


 
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 03.
A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága, a folyamatosan aktív retina kijelzőt követően az Apple további...
szifon.com
2020. 08. 03.
Az Apple már az iOS 6 óta nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és minden évben hasznos újításokat adnak ki, amikkel a tudatos...
szifon.com
2020. 08. 02.
A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már...
szifon.com
2020. 08. 01.
Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony...
szifon.com
2020. 08. 01.
Na, ilyen se volt még! Az Apple bejelentette, hogy a következő iPhone pár héttel később fog megjelenni, mint az iPhone 11 tavaly. Ez nem...
szifon.com
2020. 07. 31.
Az AirPods és AirPods Pro kiváló vezeték nélküli fülhallgatók, de ami igazán nagyszerűvé teszi őket, az a szoftveres integráció az...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx