mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus GT540 -régi motoros

LG Optimus GT540 -régi motoros
2011. 10. 03.
Az LG Optimus GT540 egy idõsebb konstrukció, azonban mindenképpen iranymutatónak számít, hiszen az LG eme készülékének köszönhetjük olcsó okostelefonjainkat. Az LG új irányzatának köszönhetõen jelenleg is majdhogynem teljesen õ uralj a ezt a szegmenst.

 

biztosította, köszönjük!LG Optimus GT540 - Bevezetõ

Egyre több cikkünk jelent meg olcsóbb árfekvésû Androidos mobiltelefonokkal kapcsolatban. Ez a mai is ilyen, hiszen tesztünk alanya nem titkoltan egy nagyon olcsó Android rendszerû okostelefon szeretett volna lenni már bõ egy évvel ezelõtt is, mikor bemutatásra került. Használt ára jelenleg alig pár éves Symbian rendszerû okostelefonok értékével vetekszik, az LG Optimus GT540 elõnye azonban nagy, hála az Android rendszernek. Azonban az LG Optimus GT540 még az elsõ olyan mobiltelefonok között volt, melyek olcsó Androidos ajánlatként robbantak be a köztudatba, így vannak hiányosságai, vagy éppen hibái.
LG Optimus GT540 fektetve
 
Az öregedõ hardver és a régebbi rendszer mellett egyéb kompromisszumokat is kell kötnünk, ha az Optimus GT540-et választjuk mobiltelefonunknak, azoban szemünk elõtt kell lebegjen a tudat, hogy a 2010-es bejelentés óta eltelt 1 év sokat számít, fõleg a mobilkommunikáció piacán, ahol a pár hónapos mobiltelefonok is elavulnak egyik pillanatról a másikra, hiszen az iparág lendületét a folytonos fejlesztések adják.

LG Optimus GT540 - Külsõ

A kompakt kategória határát súrolja az LG Optimus GT540, hiszen külsõre már sokkal kisebb méretû okostelefonokat is találunk a piacon, azonban a közepes méretû tenyértelefonoktól távol áll. Közepes méretét ki is használja teljesen. Elõlapján egy 320x480 pixeles, 3 inches, rezisztív érintõképernyõt találunk. A rezisztív technológia miatt a többujjas vezérlést elfelejthetjük, ellenben körömmel és mûkörömmel is tökéletesen használható az okostelefon, így bármilyen korosztály és réteg tudja tapicskolni a virtuális QWERTY billentyûzetet. A kijelzõ alatt két érintésérzékeny billentyût és három nyomógombot találunk. Elõbbiek Android gombok, utóbbiak híváskezelõ és fõmenü gombok. A mobiltelefon jobb oldalán találjuk az USB csatlakozót, a filekeresõ billentyût, valamint a kamera exponáló billentyûjét. Az Optimus GT540 bal oldalán kapott helyet a hangerõszabályzás, a fülhallgatónkat a mobiltelefon tetejébe dughatjuk. A mobiltelefon hátlapján egy 3 megapixeles érzékelõt találunk, melynek munkáját autofókusz segíti. Videórögzítést VGA felbontásban 17 FPS-sel eszközölhetünk.
LG Optimus GT540 gombok

Dobozbontás

Az LG Optimus GT540 doboza csupán headsetet, adatkábelt és egy töltõfejet rejt. Több minden nem is férne el a mobiltelefon parányi dobozában.

LG Optimus GT540 - Belsõ

Az Optimus GT540 még az 1.6-os verziószámú Android rendszerrel a fedélzetén került a boltok polcaira, azonban már a 2.1-es variáns is elérhetõ a mobiltelefonra, így elmondhatjuk bátran, hogy a terméktámogatás nem rossz. A hardver azonban nem bír sokkal többet, annak ellenére, hogy a processzor 600 MHz-es órajellel büszkélkedhet, a RAM/ROM páros pedig 156/139 MB-os méreteket ölt. A rendszer zökkenõmentes futtatásához elég, komoly grafikai és számítási feladatokat ne adjunk az Optimus GT540-nek, a hardver korlátot szab a rendszernek.
 
Review
 
Alapvetõ programok futtatására természetesen így is van lehetõségünk, a legtöbb alkalmazás és játék kompatibilis az LG idõsödõ okostelefonjával, azonban a vezérlésnél a többujjas mûveleteket el kell felejtenünk. Ezt leszámítva tényleg minden elvárásnak megfelel, már amilyen elvárásokat egy ilyen árkategóriájú és korú okostelefonnak illik felállítani a józan ész függvényében.
 
LG Optimus GT540 fekvõ

Bátran lehet rá tallózni egyéni tartalmakat a Marketrõl, hiszen nagy valószínûséggel futni fog rajta minden. Hiába a kor, a 2.1-es rendszer annyira nem régi, így ha a legújabb szoftverek nem is, de az alapvetõ és népszerû Android alkalmazások biztosan el fognak indulni a mobiltelefonon. Az alkalmazások sebességérõl viszont nem érdemes nyilatkozni, teljesen változó, hogy mennyire éli fel egy friss alkalmazás a mobiltelefon belsõ tartalékait.

Multimédia

Az LG Optimus GT540 kamreája 3 megapixeles, autofókusz segíti az élesség tökéletes beállítását. Ha ez kész, akkor hagyatkozhatunk az arcfelismerésre, de akár saját magunk is ellõhetjük a fotót. A fényképek geocimkét is kaphatnak, ezzel lesz teljes a szolgáltatásarzenál. Videózni is tudunk, VGA felbontásban, 17 FPS-sel. Nem valami kielégítõ.

LG Optimus GT540 - Összegzés

Aki nem szeretne sokat költeni használt okostelefonra, annak az LG Optimus GT540 a tökéletes választás. Tény és való, hogy nem egyszerû a döntés, hiszen sok olcsóbb ajánlat van a piacon, hasonló tudású okostelefonokat fillérekért el lehet hozni a szolgáltatók raktárából akár kártyás ajánlatként is. Azonban az LG Optimus GT540 még akkor is megéri, hiszen nem egy idénytelefonnak lett tervezve, hanem rendes használati tárgynak.
 
LG Optimus GT540 tartozékok

Az LG Optimus GT540 mobiltelefont az LG Magyarország biztosította számunkra, köszönjük. A mobiltelefont a GSM Online oldalán már 32.000 Ft-tól megvásárolhatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus GT540 mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus GT540

photoset

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Némileg átszabott rendszervariációra frissült a Honor Magic 2. Felbukkant a Honor 10 Lite a TENAA-nál, hivatalosan 21-én mutatkozik be.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx