mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus Me - minimál

LG Optimus Me - minimál
2011. 09. 05.
Az olcsóbb okostelefonok teljesen kiszorítják a piacról a hagyományos kialakítású mobiltelefonokat. De kárpótolhatja vajon egy okostelefon a régi technológia használóit?Az LG Optimus Me mobiltelefont az

biztosította, köszönjük!LG Optimus Me - Bevezetõ

A technikai újodnságoknak mindig idõ kell, mire elérhetõ árfekvésû modellekben is megjelenjenek. Egy pár éve, mikor a mobiltelefonokban megjelent a szines kijelzõ, senki sem gondolta, hogy rá lassan tíz évre elérhetõ árú mobiltelefonok alap tartozéka lesz a szines kijelzõ. Az már teljesen más tészta, hogy a gombsorok is eltûntek, és az egyetlen beviteli módunk pont a megjelenítõ maradt. Az olcsóbb árkategóriákban szépen elterjedtek a zárt rendszerû, érintõképernyõs mobiltelefonok, ezeket most felváltják a legolcsóbb okostelefonok.

LG Optimus Me asztalon
 
Az elérhetõ árú okostelefonok vásárlói köre széles, a fiatalok örülnek, hogy viszonylag olcsó mobiltelefonjukkal ugyan úgy tudnak játszani, mint a nagymenõk a felsõbb kategóriás okostelefonokkal. Az Android mára a termékpalettát teljes mértékben uralja, a prémium mobiltelefonoktól egészen a paletta legaljának számító pár forintos ajánlatokig. Különbség a rendszerben minimális, a hardverben viszont annál nagyobb. De még így is vannak átfedések, így a felhasználói élmény egyre jobban azonos a két végletnél.

LG Optimus Me jack kimenet
 
De vajon jó-e az, ha teljesen kitörli a mobilkommunikáció világából az Android a zárt rendszerû, nyomógombos mobiltelefont? Tud-e mindenki haladni a technológiával? Van-e értelme olcsóbb árú Androidos telefont venni annak, aki hallani sem akar érintésérzékeny képernyõjû mobiltelefonról? Az LG Optimus Me nagyon elgondolkoztatott, és kezd körvonalazódni az elérhetõ árú Android rendszerû okostelefonok legnagyobb hátránya is.

LG Optimus Me - Külsõ

Az LG Optimus Me nagyon kis méretû, ellenben komoly megjelenésû mobiltelefon. A kis méret fiatalossá teszi, míg a fekete elõlap komoly felnõttessé. Azonban a méret felülkerekedik a dizájnon, így ez egy fiatalos mobiltelefon, idõsebbek számára majdhogynem kezelhetetlen. Miért is? A képernyõn történõ navigáláshoz és bevitelhez az LG Optimus Me kijelzõje kicsi egy idõsebb ember számára. Az ujjak mérete és a látás romlása miatt az ilyen alsó kategóriájú okostelefonok nem feltétlenül szolgálnak ki minden olyan vásárlót, akik eddig az alsóbb kategória mobiltelefonjai közül vásárolgattak.

LG Optimus Me gombsor
 
Ha már a kijelzõrõl volt szó, egy 2.8 inches, 240x320 pixeles TFT képernyõvel van dolgunk, ami kissé kicsi egy okostelefonba, használhatósága is korlátozott, ez nagyban függ az ujjak méretétõl. A kijelzõ alatt négy darab érintésérzékeny gombot találunk, ezek az Android gombok, melyekhez társul az alattuk fekvõ hosszú mûanyag csík, benne két gombbal, a hívás fogadó és elutasító billentyûvel. Utóbbival kapcsoljuk ki és be a mobiltelefont. Körüljárva az elõlaptól a telefont, balra tekintve az USB csatlakozóját találjuk, jobbra a hangerõszabályzó gombokat. A mobiltelefon tetején kapott helyet a fülhallgató kimenet.

LG Optimus Me fektetve
 
Az LG Optimus Me hátlapján egyedül a 3 megapixeles kamerát találjuk, mely autofókusszal rendelkezik és VGA videók rögzítésére is alkalmas 24 FPS-sel. Az LG Optimus Me megannyi színárnyalatban elérhetõ, bár a szinezettség csak a hátlapot érinti. Nálunk a szürke variáns járt, mely kissé komollyá és unalmassá tette a mobiltelefon külsejét. A hátlapok öt színben elérhetõek, bár ebbõl kettõ rögtön ki is esik, a fekete és a szürke, mivel ezek nem vidám színek. Marad a piros, kék és rózsaszín, melyek közül könnyû választani, hiszen variációs lehetõségünk nincs sok.

Dobozbontás

Az LG Optimus Me kicsi dobozban érkezett, melyben a mobiltelefonon kívül megtaláljuk még a töltõt, az USB kábelt és egy headsetet. Teljesen alsó kategória a tartozékarzenál, de ez nem is probléma. Ami meglepõ volt, az a 140 MB belsõ memória kárpótlása képpen adott 2GB-os microSD kártya volt, mely szokatlan ebben a kategóriában.

Review

LG Optimus Me - Belsõ

Az LG Optimus Me az Android 2.2-es rendszerével a fedélzetén hódít. A kompakt okostelefon ugyanazt a widget és ikon garnitúrát kapta meg, mint a nagyobb LG készülékek, ezzel is komolyabb hatást sugallva. Nagyon nem lehet már ecsetelni a témát, az Android rendszer mindenhol ugyanazt nyújtja és ugyanazokra a szoftveres finomságokra képes. Azonban az LG még mindig az egyik legszimpatikusabb felülettel rendelkezik, fõleg a menüben.

LG Optimus Me kézben
 
A kategórikus elrendezés itt is megtalálható, mint bármely más LG okostelefonban. Legnagyobb ötlet a gyártótól, nagyban megkönnyíti az alkalmazások rendezését, a kategóriákba pedig azt teszünk be, amit szeretnénk, így mindent ott fogunk találni, ahol számunkra a leglogikusabb. Talán nem is a háttérképeken múlik egy mobiltelefon személyre szabása, hanem valahol itt kezdõdik, mikor a menürendszert saját magunknak tudjuk beállítani a számunkra legkedvesebb és legértelmesebb módon.
 
Az LG Optimus Me hardvere parányi, processzora csak 600 MHz-es, RAM/ROM tekintetében pedig 256 MB/140 MB áll rendelkezésünkre, ami valljuk be, nem egy csúcs konfiguráció, sõt megannyi 2.2-es program futtatásához kevéske. Ennek ellenére maga az alap szoftver tökéletesen optimalizált és a népszerûbb alkalmazások elfutnak a mobiltelefonon.

LG Optimus Me - Összegzés

Nem tudom kinek szánták és szánják az ilyen jellegû okostelefonokat. Most nem feltétlenül az LG Optimus Me-vel van baj, hiszen a mobiltelefon teljesíti és hozza azt, amiért létrehozta a gyártó. Egy olcsó Android rendszerû okostelefont akart az LG, el is készítette, magával az ötlettel és a megvalósítással sincs semmi gond. Népszerû okostelefon, ehhez semmi kétség. Kétségtelen, hogy fiataloknak készült, a kijelzõ fizikai mérete lekorlátozza a használatot csöppet. Azonban a hardvere miatt nem is egy multimédiás okostelefon, így például van pár alkalmazás, melyek csak nehezen vagy sehogysem indulnak el rajta. Így egyetlen célcsoport marad, a kisebb igényû fiatalok, akiknek nem kell hatalmas hardver, csak egy stabil mobiltelefon, melyet el tudnak vinni egy buliba, és nem fogják sajnálni, ha mondjuk összekarcolódik a zsebükben, hiszen a használati értékén nem ront, ellenben a jövõ pénteki összeröffenésen is ugyan úgy helyt fog állni. A hét többi napján pedig a SIM kártya átkerül eg másik okostelefonba, mondjuk egy szintén LG mobiltelefonba, melyre gazdája jobban vigyáz.

LG Optimus Me tartozékok

Az LG Optimus Me mobiltelefont az LG Magyarország biztosította számunkra. A mobiltelefont a GSM Online oldalán már 34.000 Ft-ért megkaphatod.
www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus Me mobiltelefo  képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus Me

photoset

LG Optimus Me kapcsolódó képek

LG Optimus Me teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
szifon.com
2021. 07. 26.
Viszonylag régen írtunk már egyedi Apple Watch szíjakról itt az oldalon, így mikor az XPRO szólt, hogy elérhetővé váltak a Pitaka Apple...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat