mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

LG Optimus One - bika egy gép

LG Optimus One - bika egy gép
2011. 09. 13.
Az alsóbb kategória talán legelõnyösebb ajánlata az LG Optimus One, melynek hardvere a kulcs a folyamatos terméktámogatáshoz, és emiatt vonzó ajánlat.Az LG Optimus One mobiltelefont az

biztosította, köszönjük!

LG Optimus One - Bevezetõ

Ismét egy olcsóbb Android rendszerû okostelefon, és ismét az LG-tõl. Mióta a kisebb gyártók bebizonyították, hogy az okostelefonkra írt ingyenes rendszernek van létjogosultsága az alsóbb kategóriákban is, azóta minden gyártó ontja magából a lehetõ legolcsóbb Android rendszert futtató mobiltelefonokat, melyek már zárt rendszerû társaiknál is sokkalta olcsóbbak. Azonban vannak olyan mobiltelefonok, melyeken nem kéne Android rendszer fusson, kevés a hardveres forrás egy jól mûködõ rendszerhez. Így a minimális árú és tudású mobiltelefonoknak ugyan az lett az elõnye, mint a hátránya. Az Android elérhetõ lett mindenki számára, pénztárcától függetlenül. Ellenben annyira elterjedt rendszerré vált, és annyira könnyen hozzáférhetõek az Android rendszerû mobiltelefonok, hogy olyan felhasználókhoz is eljutnak, akik nem tudják használni ezt a fajta megoldást. Ez lehet a hardver hibája, nevezetesen túl gyenge egy ilyen volumenû rendszer futtatásához, valamint lehet a felhasználó hibája is, konkrétan még nem volt okostelefonja, és jelen pillanatban se azt birtokol, csak egy ugyan azon az operációs rendszeren futó, azonban sokkal mérsékeltebb felhasználói élményt nyújtó mobiltelefont. Nem ért hozzá, ezért elégedetlen vele. De emiatt nem kell csorba essen a felsõbb kategóriákban, aki megteheti, hogy onnan válasszon magának kommunikációs eszközt, az nem fog csalódni.

LG Optimus One gombok
 
Az LG az egyik legnagyobb pozitív csalódás számomra a mobiltelefonok világában. Androidos vonaluk, az Optimus mobiltelefonok, annyira eltalált és innovatív darabok voltak, hogy hatalmas örömöt leltem kipróbálásukban. Azonban nem tehetem meg, hogy csak prémium mobiltelefonokat próbálok ki, de nem is bánom. Sõt, tulajdonképpen örülök az alsóbb kategóriás mobiltelefonoknak is. Egyedül az szomorít el, hogy lassan olyan technológia jut el ezekbe a kategóriákba, hogy a fillérekért kapható okostelefonok miatt korszerûtlenné válik majd saját okostelefonom, ami alig egy éves.

LG Optimus One kézben
 
Visszatérve az LG-re, kaptam egy újabb Android rendszerû, belépõ szintû mobiltelefont. A neve LG Optimus One, formáját és tudásást tekintve átlagos, azonban mégis tudott meglepetést okozni. Az LG még mindig odafigyel az alsóbb kategóriákra, ahonnan elindult, annak ellenére, hogy az Optimus család legnívósabb tagjaival köszönõ viszonyban sincsenek ezek a mobiltelefonok.

LG Optimus One - Külsõ

Az LG Optimus One egy kis fekete hasáb, ami annyiban hátrány, hogy szinte egy kaptafára készül az összes hasonló árú és tudású mobiltelefon, így ember legyen a talpán, aki márkajelzés nélkül meg tudja különböztetni az LG mobiltelefonját más gyártók termékeitõl. Mondjuk igaz ez a többi gyártóra is, ennek magyarázata talán pont az árban rejlik, hiszen ennyi pénzért nem fogunk érdemleges dizájnt kapni, örüljünk, hogy hardveresen kielégítõ a legalapabb okostelefonunk.

Review
 
Az LG Optimus One elõlapján a 320x480-as kapacitív kijelzõ alatt négy gombot találunk. Ezek a gombok az Android rendszer gombjai, a középsõ kettõt egy szürke, fémes hatású panelen találjuk. A mobiltelefon jobb oldalán a hangerõszabályzó billentyûket találjuk, míg a bal oldala üres. Az okostelefon tetején a bekapcsológomb mellett az jack kimenet kapott helyet. Az LG Optimus One USB csatlakozoját a mobiltelefon alján találjuk. A hátlapon a 3 megapixeles kamera érzékelõjét találjuk, mely autofókusszal rendelkezik. Videót VGA felbontásban 18 FPS-sel rögzít.

Dobozbontás

A mobiltelefon doboza teljesen átlagos méretben és tartalomban is. Az LG Optimus One okostelefonon kívül egy sztereó headsetet, egy adatkábelt és egy töltõfejet találunk benne. A 2 GB-os memóriakártyát magában a mobiltelefonban találjuk meg. Ez a tartozákarzenál az LG Optimus One kategóriájában átlagosnak mondható.

LG Optimus One - Belsõ

Az Android 2.2-es verziója akadás nélkül teszi a dolgát az LG Optimus One mobiltelefonon. Ha ez nem lenne elég, a rendszer 2.3-as variánsára is frissíthetjük mobiltelefonunkat. A hardver éppen ezért nem mondható vészesen rossznak, a processzor 600 MHz-en pörög, ehhez társul 170 MB ROM és 512 MB RAM, melyek szintén nem a legrosszabbak a kategóriában. Szóval a legfrissebb rendszer is telepíthetõ az LG mobiltelefonjára, egyedül az akksi üzemideje fogja bánni a váltást, talán a 2.2-es rendszer kíméletesebb a teleppel.

LG Optimus One fektetve
 
A skinek és widgetek még nem a legújabb LG rajzolások, azonban egyediek. Barátságossá teszik az amúgy komor Android felületet, az ikonok rajzolata szép, a widgetek ízlésesek. Az egyetlen probléma talán a kijelzõ fizikai mérete, a parányi panel miatt ugyanis nem tökéletes a képi élmény a menüben illetve a fõképernyõn. Hiába a szépen kidolgozott felületek, ha a mobiltelefon képernyõjén elvesznek a részletek. Kár értük.

RedBull Mobile tartalmak

A nálunk járt LG Optimus One egy szolgáltatói mobiltelefon volt, nevezetes a RedBull mobile brandesített mobiltelefonja, így megragadjuk az alkalmat, hogy beszámoljunk picit a szolgáltatói tartalmakról. Az természetesen alap, hogy annyi RedBull-os hátterünk van, hogy Dunát tudnánk vele rekeszteni. Az érdekesebb részek a menüben vannak, itt találhatunk egyedi RedBull alkalmazásokat, melyekkel lehetõségünk van a szolgáltató weboldalán böngészni, a szolgáltató saját alkalmazásboltjában exkluzív RedBull mobile tartalmakat letölteni, valamint a RedBull saját kis közösségi hálójához csatlakozni és ott fórumozni a többi felhasználóval.

LG Optimus One RedBull

LG Optimus One - Összegzés

Lassan egy éves konstrukció az LG Optimus One, azonban ára most tükrözi tudását és egyediségét. A formatervvel sokat rontott a gyártó, de ezt kiküszöböli a még most is jelenlévõ terméktámogatás, a friss szoftver és a relatíve erõs hardver, mellyel az LG kiemeli saját okostelefonját az alsóbb kategóriában, annak ellenére, hogy árát továbbra is egyre csökkentik. Mindenféleképpen jó választás lehet azoknak, akik most szeretnének okostelefont venni, lehetõleg olcsón, de nem akarnak az ár miatt kompromisszumot kötni a mobiltelefonjuk minõségét illetõen.

LG Optimus One tartozékok

Az LG Optimus One mobiltelefont az LG Magyarország biztosította számunkra. A mobiltelefont a GSM Online oldalán már 37.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's LG Optimus One mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

LG Optimus One

photoset

LG Optimus One teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
szifon.com
2020. 08. 04.
Magyarországon hivatalos Apple Store nem létezik, csak Autohrized Resellerek, azaz hivatalos viszont eladók, mint például az iStyle és az...
szifon.com
2020. 08. 03.
A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága a folyamatosan aktív retina kijelző. Ezt követően az Apple további...
szifon.com
2020. 08. 03.
Az Apple már az iOS 6 óta nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és minden évben hasznos újításokat adnak ki, amikkel a tudatos...
szifon.com
2020. 08. 02.
A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már...
szifon.com
2020. 08. 01.
Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx