mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Motorola Backflip teszt – Flip Flop kis mobil

Motorola Backflip teszt – Flip Flop kis mobil
2011. 03. 16.
A Motorola karöltve az Android platformmal virágkorát éli és megengedhették maguknak, hogy olyan extravagánsnak számító mobiltelefonokat is gyártsanak, mint a Motorola Backflip.

 

 

 


A mobiltelefont a

VIP PhoneVIP Technika

biztosította.
Köszönjük!

 

Motorola Backflip teszt – Bevezetõ

A minap a mobiltelefon beszerzõnk bejött és lerakott az asztalra egy különleges szállítmányt. Azt mondta; „na ilyeneket még nem láttatok”. Hát nem. Ebben a csomagban találtam a Motorola Backflip nevezetû mobiltelefont is. Fogtam a fejem és szörnyülködtem. A teszt végére se tudtam megbarátkozni a mobiltelefonnal, de ígérem megpróbálok majd elhatárolódni önmagamtól és viszonylag reális képet alkotni a Motorola Backflip-rõl.

A mobiltelefon érdekessége lényegében az, hogy a QWERTY billentyûzet maga a hátlap. Szeretem a QWERTY billentyûzetet, de ez az elgondolás számomra is teljesen újszerû megközelítése a hátlap és a QWERTY gombsor házasságának. A tapipadot már meg sem merem említeni, ami lényegében a kijelzõ hátlapján található, vagyis az elõlap hátulján…

Tény, hogy a Motorola nagy pácban volt, amíg elõ nem rukkoltak azzal az ötletükkel, hogy rá kellene csörögni a Google-os fiúkra. Le is ültek egy kávéra, jött a Motorola Milestone is és lám a Motorola cég végre újra toppon van. De legalábbis nincsenek túl nagy bajban.

A Motorola Backflip-ben van fantázia az tény, na most az, hogy én mit gondoltam elsõ egy percben a mobiltelefonról az az én dolgom. De azt, hogy öt embernek mutattam meg a mobiltelefont és mind az ötnek tetszett azt magam sem hittem el.

Motorola Backflip teszt – Külsõ

A Motorola mindig is híres volt a különleges kialakítású mobiltelefonjairól, de most szerintem designer válogatás lehetett a gyártónál és azt vették fel, aki a legkülönlegesebb kialakítású mobiltelefon tervével rukkolt elõ. Na azért annyira nem akarom az egekbe emelni a Motorola Bacflip mobiltelefont, hiszen van még a cégnek a tarsolyában egyéb nyalánkság is.

Összecsukva a Motorola Backflip még egy átlagos mobiltelefonnak néz ki, ebben az állapotában még nekem is elmegy. Szétnyitva tárul elénk az igazi Motorola valóság. Az esetek nagy többségében ugye a QWERTY billentyûzet a mobiltelefonok hátlapjába van építve és az elõlapot feltolva találjuk meg. Na a Motorola Bacflip-nél ezt felejtsük szépen el.

A [[link2]] méretei; 108 x 53 x 15,3 milliméter, igazából teljesen megfelelõek, nem túl nagy, de nem is kicsi. Tömege 133 gramm, ez sem túl vészes. Anyaghasználat szempontjából rendben van a Motorola Bacflip, minõségi mûanyagok jellemzik, a hátlap (a kijelzõ hátlapja) pedig fémbõl készült. Az összeszerelési minõség is megfelelõ, egyetlen probléma a hátlapnál merül fel, ugyanis elég fura technikával pattintható le, emiatt nagyon lötyögõsre sikeredett.

Csatlakozók, gombok:

Az elõlap tetején a bal felsõ sarokban a Motorola logót találjuk, mellette a mobiltelefon hangszóróját. Ezek alatt találjuk a 3,1 hüvelyk átlójú, 320 x 480 pixeles felbontású kapacitív TFT érintõkijelzõt. Képminõsége elég gyenge, halványak a színek és mattok, ráadásul nagyon pixeles. Talán itt érzékelhetõ némi spórolás. A legalsó sorban három érintésérzékeny gomb található a gyártó stílusában.

A hátlap és a QWERTY billentyûzet ugye lényegében egy és ugyanaz. Tehát összecsukott állapotban egy gombsor a [[link2]] hátlapja. Ha letesszük az asztalra nem kell attól félnünk, hogy netán elkopnak a gombjaink, mivel a hátlap kerete picit magasabban van, így csak az érintkezik a felülettel. A [[link11]] QWERTY billentyûzete nagyon jó minõségû, jó nagyok a gombok, így könnyen kezelhetõek és gyors lehet a szövegbevitel is. Egyetlen hátránya, hogy a nyomáspontja viszonylag kicsi, ez egyeseket zavarhat, de másoknak kiváltképpen tetszhet. A hátlapon, vagyis a gombsoron találjuk meg az 5 megapixeles autofókuszos kamerát is LED vakuval.

A mobiltelefon rejt még érdekességeket, mégpedig szétnyitott helyzetben az elõlap hátlapján található Trackpad-ot. Ez egy olyan érintésérzékeny felület, ami mondjuk a laptopokon is megtalálható. Ez helyettesíti lényegében a kijelzõ mellé rakott navigációs padot. Egy kézzel is egyszerû a használata, hiszen mutató ujjunkkal tudunk hátul simizni, lépkedni a menüben, okézni. A technika nagyon rendben van, tényleg könnyû a kezelése, talán még akad olyan ember is, aki ennek hasznát veszi. Megmondom õszintén, hogy én teljesen feleslegesnek tartottam, egyáltalán nem is használtam, ráadásul nekem kényelmetlen is volt a kezelése. A hátlap vagyis a QWERTY billentyûzet hátulja fém, egy gomb megnyomása után tudjuk levenni kissé nehézkesen. Így férhetünk hozzá a SIM és a microSD kártyához, valamint az akkumulátorhoz.

A Motorola Backflip tetején a bekapcsológomb és a 3,5 milliméteres jack csatlakozó található. Jobb oldalra kerültek a hangerõszabályzó gombok, a fényképezõ dedikált gombja és a microUSB csatlakozó.Motorola Backflip teszt – Belsõ

Hardverileg kicsit gondban van a Motorola Backflip, mivel egy 528 MHz-es Qualcomm MSM7201A berreg a belsejében, úgy ahogy. 256 MB RAM és 512 MB ROM lényegében rendben van, a felhasználható memória kb. 180 MB. Érdemes tehát bõvíteni.

A
mobiltelefon elég lassúcska, ez ugye köszönhetõ a processzornak és a helytelen rendszeroptimalizálásnak is. Sokszor akad a Motorola Backflip a menübe való belépéskor is, vánszorogva nyit meg programokat, szóval nem egy Schumacher. Android 1.5 fut a mobiltelefonon, valószínûleg emiatt is lassúcska, viszont 2.1-es Androidra frissíthetõ.

A
Motorola erõssége a Motoblur kezelõfelület. Ezt úgy kell elképzelni, mint a HTC Sense kezelõfelületet. A Motorola is saját stílusára írta az Androidot, de õk inkább a webes alkalmazásokban erõsek. Öt oldalra pakolhatjuk ki a widgeteinket és egy Motoblur regisztráció után folyamatosan frissíti a Happenings nevû widgetünket, amely a Facebook szinkronizációt emeli a magaslatokba. Találunk még RSS olvasót is, idõjárás elõrejelzõt és egy e-mail jelzõ ikont is. Természetesen rengeteg gyári widget is elérhetõ még.

Alkalmazások terén ne számítsunk túl sok jóra, amit az Android tartalmaz, azokat természetesen megkapjuk, de van még pluszba pár; Happenings, Quickoffice, Shazam, MySpace és Video Gallery. Aki ennél többre vágyik az látogassa meg az Android Marketet.

Multimédia:

Mint már említettem a [[link13]] esetében úgy hozta a sors, hogy az 5 megapixeles, autofókuszos kamera a QWERTY billentyûzet sarkába került. 2560 x 1920 pixel felbontású képeket képes rögzíteni, videót pedig 352 x 288 pixelben, 24 fps sebességgel. Túl sok beállítási lehetõségünk nincsen; tudunk állítani a felbontáson, berakhatunk színeffekteket, kikapcsolhatjuk a vakut és az autofókuszt. Tudunk még állítani a fehéregyensúlyon valamint a jpeg tömörítés mértékén.

A fényképek átlagos minõségûek, közel sem mondhatóak jónak. Színekben nagyon gyenge, a képek elmosódottak, zajosak.

A zenelejátszó elfogadható, lényegében Androidos cucc, elmegy. A gyári füles elég kellemesen szól, persze egy komolyabb fülessel többre is képes a
Motorola Backflip. Maga a mobiltelefon hangszórója viszont elég borzalmasan szól. Ráadásul tetõzi, hogy FM rádiót se nagyon fogunk hallgatni a Motorola Backflip-en. Sajnos nem támogatja a DivX és Xvid formátumokat és a multi-touch kezelés is hiányzik sokszor.

Adatkommunikáció, böngészés:

Ezen a téren elég erõs lett a [[link13]]. Adatátvitelre használhatunk GPRS-t, EDGE-t, UMTS-t, 7,2 Mbps-os HSDPA-t és 2 Mbps-os HSUPA-t. Rendelkezik még a mobiltelefon 802.11 b/g Wi-Fi-vel, 2,1-es Bluetooth-al és microsUSB csatlakozóval. Természetesen GPS is található a [[link13]]-ben, viszont használni csak akkor tudjuk, ha veszünk hozzá programot.

A webböngészõ átlagos teljesítményt nyújt, sajnos nem támogatja a Flash tartalmakat, viszont a YouTube videókat natív programmal képes megjeleníteni. A gépelés legalább jól mûködik, ezzel legalább nincs olyan nagy probléma.

Motorola Backflip teszt – Összegzés

A teszt végére végülis úgy ahogy megbarátkoztam a mobiltelefonnal. Nekem soha nem kellene egy ilyen, de biztosan van jó pár olyan ember, akit igenis megfog a [[link13]]. Középkategóriájú mobiltelefonként azért megkérik az árát, viszont egy nagyon jó minõségû mobiltelefont kapunk érte, ami Androiddal felszerelt, tehát ár/érték arányban megfelelõ. Mindenképpen egy érdekes konstrukció, amihez azért kell bátorság, hogy kezünkbe vegyük és használjuk. Azok a bátor emberek, akik rászánják magukat a vásárlásra, nem fognak csalódni és szerintem szeretni fogják a Motorola Blackflip-et.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Motorola Blackflip mobiltelefont a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 69.000 Ft-ért megkaphatod.

Fotó: Bajnok Levente

www.flickr.com
Mobiltelefon's Motorola Backflip mobiltelefon képek photoset Mobiltelefon's
Motorola Backflip
photoset
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx