mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Motorola Backflip teszt – Flip Flop kis mobil

Motorola Backflip teszt – Flip Flop kis mobil
2011. 03. 16.
A Motorola karöltve az Android platformmal virágkorát éli és megengedhették maguknak, hogy olyan extravagánsnak számító mobiltelefonokat is gyártsanak, mint a Motorola Backflip.

 

 

 


A mobiltelefont a

VIP PhoneVIP Technika

biztosította.
Köszönjük!

 

Motorola Backflip teszt – Bevezetõ

A minap a mobiltelefon beszerzõnk bejött és lerakott az asztalra egy különleges szállítmányt. Azt mondta; „na ilyeneket még nem láttatok”. Hát nem. Ebben a csomagban találtam a Motorola Backflip nevezetû mobiltelefont is. Fogtam a fejem és szörnyülködtem. A teszt végére se tudtam megbarátkozni a mobiltelefonnal, de ígérem megpróbálok majd elhatárolódni önmagamtól és viszonylag reális képet alkotni a Motorola Backflip-rõl.

A mobiltelefon érdekessége lényegében az, hogy a QWERTY billentyûzet maga a hátlap. Szeretem a QWERTY billentyûzetet, de ez az elgondolás számomra is teljesen újszerû megközelítése a hátlap és a QWERTY gombsor házasságának. A tapipadot már meg sem merem említeni, ami lényegében a kijelzõ hátlapján található, vagyis az elõlap hátulján…

Tény, hogy a Motorola nagy pácban volt, amíg elõ nem rukkoltak azzal az ötletükkel, hogy rá kellene csörögni a Google-os fiúkra. Le is ültek egy kávéra, jött a Motorola Milestone is és lám a Motorola cég végre újra toppon van. De legalábbis nincsenek túl nagy bajban.

A Motorola Backflip-ben van fantázia az tény, na most az, hogy én mit gondoltam elsõ egy percben a mobiltelefonról az az én dolgom. De azt, hogy öt embernek mutattam meg a mobiltelefont és mind az ötnek tetszett azt magam sem hittem el.

Motorola Backflip teszt – Külsõ

A Motorola mindig is híres volt a különleges kialakítású mobiltelefonjairól, de most szerintem designer válogatás lehetett a gyártónál és azt vették fel, aki a legkülönlegesebb kialakítású mobiltelefon tervével rukkolt elõ. Na azért annyira nem akarom az egekbe emelni a Motorola Bacflip mobiltelefont, hiszen van még a cégnek a tarsolyában egyéb nyalánkság is.

Összecsukva a Motorola Backflip még egy átlagos mobiltelefonnak néz ki, ebben az állapotában még nekem is elmegy. Szétnyitva tárul elénk az igazi Motorola valóság. Az esetek nagy többségében ugye a QWERTY billentyûzet a mobiltelefonok hátlapjába van építve és az elõlapot feltolva találjuk meg. Na a Motorola Bacflip-nél ezt felejtsük szépen el.

A [[link2]] méretei; 108 x 53 x 15,3 milliméter, igazából teljesen megfelelõek, nem túl nagy, de nem is kicsi. Tömege 133 gramm, ez sem túl vészes. Anyaghasználat szempontjából rendben van a Motorola Bacflip, minõségi mûanyagok jellemzik, a hátlap (a kijelzõ hátlapja) pedig fémbõl készült. Az összeszerelési minõség is megfelelõ, egyetlen probléma a hátlapnál merül fel, ugyanis elég fura technikával pattintható le, emiatt nagyon lötyögõsre sikeredett.

Csatlakozók, gombok:

Az elõlap tetején a bal felsõ sarokban a Motorola logót találjuk, mellette a mobiltelefon hangszóróját. Ezek alatt találjuk a 3,1 hüvelyk átlójú, 320 x 480 pixeles felbontású kapacitív TFT érintõkijelzõt. Képminõsége elég gyenge, halványak a színek és mattok, ráadásul nagyon pixeles. Talán itt érzékelhetõ némi spórolás. A legalsó sorban három érintésérzékeny gomb található a gyártó stílusában.

A hátlap és a QWERTY billentyûzet ugye lényegében egy és ugyanaz. Tehát összecsukott állapotban egy gombsor a [[link2]] hátlapja. Ha letesszük az asztalra nem kell attól félnünk, hogy netán elkopnak a gombjaink, mivel a hátlap kerete picit magasabban van, így csak az érintkezik a felülettel. A [[link11]] QWERTY billentyûzete nagyon jó minõségû, jó nagyok a gombok, így könnyen kezelhetõek és gyors lehet a szövegbevitel is. Egyetlen hátránya, hogy a nyomáspontja viszonylag kicsi, ez egyeseket zavarhat, de másoknak kiváltképpen tetszhet. A hátlapon, vagyis a gombsoron találjuk meg az 5 megapixeles autofókuszos kamerát is LED vakuval.

A mobiltelefon rejt még érdekességeket, mégpedig szétnyitott helyzetben az elõlap hátlapján található Trackpad-ot. Ez egy olyan érintésérzékeny felület, ami mondjuk a laptopokon is megtalálható. Ez helyettesíti lényegében a kijelzõ mellé rakott navigációs padot. Egy kézzel is egyszerû a használata, hiszen mutató ujjunkkal tudunk hátul simizni, lépkedni a menüben, okézni. A technika nagyon rendben van, tényleg könnyû a kezelése, talán még akad olyan ember is, aki ennek hasznát veszi. Megmondom õszintén, hogy én teljesen feleslegesnek tartottam, egyáltalán nem is használtam, ráadásul nekem kényelmetlen is volt a kezelése. A hátlap vagyis a QWERTY billentyûzet hátulja fém, egy gomb megnyomása után tudjuk levenni kissé nehézkesen. Így férhetünk hozzá a SIM és a microSD kártyához, valamint az akkumulátorhoz.

A Motorola Backflip tetején a bekapcsológomb és a 3,5 milliméteres jack csatlakozó található. Jobb oldalra kerültek a hangerõszabályzó gombok, a fényképezõ dedikált gombja és a microUSB csatlakozó.Motorola Backflip teszt – Belsõ

Hardverileg kicsit gondban van a Motorola Backflip, mivel egy 528 MHz-es Qualcomm MSM7201A berreg a belsejében, úgy ahogy. 256 MB RAM és 512 MB ROM lényegében rendben van, a felhasználható memória kb. 180 MB. Érdemes tehát bõvíteni.

A
mobiltelefon elég lassúcska, ez ugye köszönhetõ a processzornak és a helytelen rendszeroptimalizálásnak is. Sokszor akad a Motorola Backflip a menübe való belépéskor is, vánszorogva nyit meg programokat, szóval nem egy Schumacher. Android 1.5 fut a mobiltelefonon, valószínûleg emiatt is lassúcska, viszont 2.1-es Androidra frissíthetõ.

A
Motorola erõssége a Motoblur kezelõfelület. Ezt úgy kell elképzelni, mint a HTC Sense kezelõfelületet. A Motorola is saját stílusára írta az Androidot, de õk inkább a webes alkalmazásokban erõsek. Öt oldalra pakolhatjuk ki a widgeteinket és egy Motoblur regisztráció után folyamatosan frissíti a Happenings nevû widgetünket, amely a Facebook szinkronizációt emeli a magaslatokba. Találunk még RSS olvasót is, idõjárás elõrejelzõt és egy e-mail jelzõ ikont is. Természetesen rengeteg gyári widget is elérhetõ még.

Alkalmazások terén ne számítsunk túl sok jóra, amit az Android tartalmaz, azokat természetesen megkapjuk, de van még pluszba pár; Happenings, Quickoffice, Shazam, MySpace és Video Gallery. Aki ennél többre vágyik az látogassa meg az Android Marketet.

Multimédia:

Mint már említettem a [[link13]] esetében úgy hozta a sors, hogy az 5 megapixeles, autofókuszos kamera a QWERTY billentyûzet sarkába került. 2560 x 1920 pixel felbontású képeket képes rögzíteni, videót pedig 352 x 288 pixelben, 24 fps sebességgel. Túl sok beállítási lehetõségünk nincsen; tudunk állítani a felbontáson, berakhatunk színeffekteket, kikapcsolhatjuk a vakut és az autofókuszt. Tudunk még állítani a fehéregyensúlyon valamint a jpeg tömörítés mértékén.

A fényképek átlagos minõségûek, közel sem mondhatóak jónak. Színekben nagyon gyenge, a képek elmosódottak, zajosak.

A zenelejátszó elfogadható, lényegében Androidos cucc, elmegy. A gyári füles elég kellemesen szól, persze egy komolyabb fülessel többre is képes a
Motorola Backflip. Maga a mobiltelefon hangszórója viszont elég borzalmasan szól. Ráadásul tetõzi, hogy FM rádiót se nagyon fogunk hallgatni a Motorola Backflip-en. Sajnos nem támogatja a DivX és Xvid formátumokat és a multi-touch kezelés is hiányzik sokszor.

Adatkommunikáció, böngészés:

Ezen a téren elég erõs lett a [[link13]]. Adatátvitelre használhatunk GPRS-t, EDGE-t, UMTS-t, 7,2 Mbps-os HSDPA-t és 2 Mbps-os HSUPA-t. Rendelkezik még a mobiltelefon 802.11 b/g Wi-Fi-vel, 2,1-es Bluetooth-al és microsUSB csatlakozóval. Természetesen GPS is található a [[link13]]-ben, viszont használni csak akkor tudjuk, ha veszünk hozzá programot.

A webböngészõ átlagos teljesítményt nyújt, sajnos nem támogatja a Flash tartalmakat, viszont a YouTube videókat natív programmal képes megjeleníteni. A gépelés legalább jól mûködik, ezzel legalább nincs olyan nagy probléma.

Motorola Backflip teszt – Összegzés

A teszt végére végülis úgy ahogy megbarátkoztam a mobiltelefonnal. Nekem soha nem kellene egy ilyen, de biztosan van jó pár olyan ember, akit igenis megfog a [[link13]]. Középkategóriájú mobiltelefonként azért megkérik az árát, viszont egy nagyon jó minõségû mobiltelefont kapunk érte, ami Androiddal felszerelt, tehát ár/érték arányban megfelelõ. Mindenképpen egy érdekes konstrukció, amihez azért kell bátorság, hogy kezünkbe vegyük és használjuk. Azok a bátor emberek, akik rászánják magukat a vásárlásra, nem fognak csalódni és szerintem szeretni fogják a Motorola Blackflip-et.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Motorola Blackflip mobiltelefont a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 69.000 Ft-ért megkaphatod.

Fotó: Bajnok Levente

www.flickr.com
Mobiltelefon's Motorola Backflip mobiltelefon képek photoset Mobiltelefon's
Motorola Backflip
photoset
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2018. 07. 17.
A július 17-ére kikiáltott, nem hivatalos Emoji világnapot megragadva mutatta be az Apple a várhatóan az iOS 12-vel megjelenő új emojikat....
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Nagy meglepetés nincs, helyette van dupla hátlapi kamera, notchos előlapi kijelző és egy igen méretes, 4000 mAh kapacitású akkumulátor.
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Idén eddig 1,3 milliárd dolláros negatív nyereséget termelt a kínai ZTE, a piac mégis optimista most, hogy a vállalat ismét üzletelhet az...
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Ez az információ állítólag mobilos vezér, DJ Koh száját hagyta el Kínában, akit nem mellesleg a Note9-cel együtt kaptak lencsevégre.
Mobilaréna
2018. 07. 17.
Por- és vízálló, két Gorilla Glass 5 üveglap fogja közre és nem könnyű meghajlítani – az LG friss zászlóshajója nem vallott...
Mobilaréna
2018. 07. 17.
A bemutató még várat magára, a gigantikus Xiaomi phablet termékképei viszont már megtekinthetők.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx