mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Motorola Defy Plus - a jól bevált recept

Motorola Defy Plus - a jól bevált recept
2012. 02. 14.
Mikor a Motorola bemutatta a Defy-t, hiánypótló terméket bocsátott a mobilpiacra. A Defy mindent magában hordozott, amit egy okostelefonnak tudnia kellett, mindemellett strapabíró kivitel is volt, de ahogy az iparágra jellemző, hamar kiöregedett.

A Motorola Defy+ a 

Vip-Phone

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.

Köszönjük!

 

Az öreg Defy-t nem is lehetne mással felváltani, hiszen karakteres darab a mobilpiacon, mindemellett időtlen a formavilága is. A Motorolánál nem is gondolkoztak külső változtatásokban, megelégedtek a régi kasztni mögötti tartalom frissítésével. Nevezetesen bivaly hardvert kapott a Defy+ az elődjéhez képest.

Kicsit nosztalgiázhattam, ugyanis a Defy+ ugyan úgy a VIP Phone-tól érkezett hozzánk, mint elődje a Defy. Mindemellett a doboza is megszólalásig hasonlít az előd kartonkuckójához. A használt színek és a nyitás mechanizmusa is maradt a régi. Csupán az a fura + karakter adhat okot némi gyanakvásra.

Motorola Defy+

Dobozbontás

A Motorola Defy+ doboza nem rejt csoda tartozékokat. Csupán egy adatkábelt, töltőfejet, sztereó fülhallgatót és egy 2 GB-os microSD-t találunk a piroskás pakkban, de ez teljesen szokványos a piacon, így hiányérzetünk se támadt.

Motorola Defy+

Külső

A Motorola Defy+ az előd dizájnját örökölte. Az előlap maradt a régi, itt található a Gorilla Glass által védett 480*854 pixeles kijelzőnk, melynek mérete 3,7 inch. A kijelző alatt kaptak helyet az érintés érzékeny Android gombok, melyeknek az elődhöz képest harsányabb a háttérvilágítása. A mobiltelefont elforgatva, jobb oldalt találjuk a hangerő gombokat, balján pedig a gumifüllel lezárt USB bemenetet. A Defy+ tetején szintén gumifül védi a jack kimenetet és itt találjuk a bekapcsoló gombot is. A hátlap alján a zár reteszét leljük, a hátlap közepén egy Motorola logó terül el. Különbség a Defy-hez képest, hogy itt már a gyártó elhagyta saját felületének, a MotoBlur-nek a piktogramját a hátlapról. A logó felett az 5 megapixeles kamerát és a hozzá tartozó LED-es fotófényt fedezhetjük fel.

Motorola Defy+

A markáns megjelenés maradt, ám aki nem ismerné az elődöt, annak röviden leírnám. A készülék körbe az előlapon egy fém keretet visel. Ez a hátlappal közös vonalban fém csavarokkal van rögzítve a készülék gumírozott hatású testéhez. Ultramasszív, már csak így ránézésre is. A hátlapot egy erős retesz tartja a helyén, anyagát tekintve szintén egy gumis hatású plasztik anyagról beszélhetünk. A jack és USB kimeneteket szilikon fülek védik a portól és a beázástól, a hátlapot levéve pedig az akku körül egy szigetelő gumicsíkot találhatunk. Nem spóroltak a mérnökök az anyagokkal, és sikerült is elérniük, hogy a Defy+ és a Defy is teljesítsék az IP67-es normát.

 

Belső

A Motorola Defy+-ban az Android 2.3.5-ös verziója dolgozik, melyre a Motorola az átgondolt és nagyon szépre átrajzolt Blur felületet húzta. Az ikonok és a menüelrendezés is sokat változtak, természetesen előnyükre. A Mobiltelefon zökkenőmentes működéséről egy erősebb hardver gondoskodik. A processzor 1 Ghz órajelű, a RAM/ROM páros mérete pedig 512 MB/1 GB. Nem kirívóan magas értékek, de a hála a jól optimalizált rendszernek hála, akadást nem észleltük.

Motorola Defy+

Az ikonokon kívül újdonság a profilba rendezhető főképernyő. Három profilunk van, egy otthoni, egy munkahelyi és egy hétvégi. Ezeken a profilokon különbözően állíthatjuk be widgeteinket és háttérképünket. A menüben is van újdonság, az alkalmazások ugyanis csoportokba rendezhetőek, ezzel könnyítve azok elérését. Csoportokat kapunk alapból is (minden alkalmazás, letöltött tartalmak, legtöbbet használt appok), de létre is hozhatunk kedvünk szerint újabbakat.

 

Multimédia

A Motorola Defy+ 5 megapixeles kamerájával maximum VGA felbontású videót rögzíthetünk, igaz azt 30 FPS-sel, no meg víz alatt, meg egyéb extrém helyeken, természetesen csak és kizárólag a saját felelősségünkre. A képek élesek, ám itt-ott kissé fakó hatást keltenek, de a gyári beállítások között lavírozva, némi idő rászánásával egész szép képeket lőhetünk Defy+ mobiltelefonunkkal.

Zenelejátszóról nem lehet újabb bőrt lehúzni, maradt a régi, egyszerű darab. A hangzást sajnos a headset minősége miatt nehéz megítélni, de nem reménytelen a helyzet. Equalizer hiányában maximum ennyit is érdemes várni egy okostelefontól.

Motorola Defy+

Összegzés

A Motorola Defy+ akkumulátora egy 1700 mAh-s telep, ehhez a gyár majdnem 390 órás készenlétet ígér. Ez sajnos maximum laboratóriumi körülmények között igaz. Rendesen használva a mobiltelefont és annak minden internetes funkcióját, a telep bizony minden este enni kér, vagy ha nem is merül le teljesen, érdemes töltőre dugni a Defy+-t, ugyanis egy újabb napot még nagy megszorítások árán se fog végigketyegni zsebünkben, pláne ha még használni is szeretnénk valamire.

A Defy egy komoly brand lett a Motorolánál, kiemelt figyelmet fordítanak a strapabíró okostelefonok fejlesztésébe az amerikai gyáróriásnál, melynek gyümölcsét folyamatosan aratják. Egyeduralkodó volt a Defy is, és most a friss hardverrel felspékelt Defy+ újult erővel csábítja majd a vásárlókat a Motorola mobilrészlegéhez.

Motorola Defy+

A Motorola Defy+ a Vip-Phone jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.14-én kártyafüggetlenül, összes tartozékkal és 2 év garanciával már 66 850,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1066 Budapest, Oktogon tér 3. alatt.

Motorola DEFY+ kapcsolódó képek

Motorola DEFY+ teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 09. 14.
A napokban megjelent a watchOS 6 GM, amely amellett, hogy az operációs rendszer kiadásra szánt változata, amiatt is izgalmas lehet, hogy...
szifon.com
2019. 09. 14.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
szifon.com
2019. 09. 13.
Nagy általánosságban elmondható, hogy az új iPhone jobb, mint a korábbi modell, de vannak néha sajnos olyan apróságok, amelyeknél ez nem...
Mobilaréna
2019. 09. 13.
Indiából futott be a közel teljes tudáslista, ami aláhúzza a korábbi értesüléseket, miszerint az olcsóbbik model lép komolyabban előre.
Mobilaréna
2019. 09. 13.
A CC9-et hozzák ezen a néven Európába, a spanyol bemutató napokon belül válik esedékessé.
Mobilaréna
2019. 09. 13.
Kár, hogy nem dolgozunk emotikonokkal, most azért nagyon felhúznánk az egyik szemöldökünket.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx