mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Motorola Flipout teszt – Rubik kocka mobil

Motorola Flipout teszt – Rubik kocka mobil
2011. 03. 01.
A Motorola cég három alapvetõen sikeres tulajdonsággal ruházta fel a Motorola Flipout mobiltelefonját. Android, QWERTY és extrém külsõ. Az elsõ két hozzávaló elengedhetetlen a Motorola receptjébõl, de a külsõ felettébb érdekesre sikeredett.

 

 
A mobiltelefont a

VIP PhoneVIP Technika

biztosította.
Köszönjük!


Motorola Flipout teszt – Bevezetõ

A mobiltelefont elsõsorban amerikai piacra szánták, ezért nagy meglepetés, hogy Európában is megjelent a Motorola Flipout. A megcélzott célcsoport egyértelmûen a fiatal korosztály, fõleg az állandóan neten lógós, kommentelõs, írogatós része. Azt eltudom képzelni, hogy az amerikai suhancok nagyon is vevõk egy ilyen mobiltelefonra, de az európai kultúr fiatalság sokkal konzervatívabb ám… Viccet félretéve, a Motorola Flipout egy kimondottan olyan mobiltelefon, hogy hogyan idegesítsük szüleinket fel valamivel. Hát kérjetek ajándékba Motorola Flipout mobiltelefont és simán leesik az álluk.

Sok mindent át kell értékelni a Motorola Flipout megvásárlása elõtt. Át kell gondolni, hogy valóban bevállalunk-e egy ilyen extravagáns mobiltelefont. Tényleg felkészültünk rá? A hagyományos mobiltelefonálási szokásainkat rögtön el kell felejteni, hiszen a Motorola Flipout mobiltelefonnal az sohasem fog létrejönni. Bicskaszerû kinyitási funkciója viszonylag egyszerû, de azért megszokást igényel. Azt mindenképpen leszögezhetjük, hogy egy ilyen extrém kinézetû mobiltelefonnal nem fogunk beolvadni a környezetünkbe, mindenki megfog bámulni, az ismerõsök mind megakarják majd nyomkodni és nem lesz egy nyugodt pillanatunk sem, hála a Motorola Flipout-nak.

Elsõ benyomásra a mobiltelefon inkább egy játékszer hatását kelti, mintsem egy komoly felsõ kategóriás mobiltelefonét. Belsejében sem dúlnak komoly technikai feszültségek, de az mindenképpen elmondható, hogy az Android jól mûködik rajta és együtt, karöltve nem is olyan rossz ez a Motorola Flipout. Egyszerûen csak meg kell szokni, bár aki egy hasonló mobiltelefon vételére szánja el magát, az már valószínûleg tisztában van az ezzel járó extravagáns jellemzõkkel.

Motorola Flipout teszt – Külsõ

A Motorola gyártótól mindenképpen merész húzás ez a mobiltelefon. Azzal biztosan õk is teljesen tisztában voltak, hogy márpedig elég szûk réteg az fog Motorola Flipout-ot vásárolni. Éppen ezért tett ki magáért a Motorola és vetett be minden fegyvert annak érdekében, hogy ne lehessen sablon mobiltelefonként kezelni a Motorola Flipout-ot.

A Motorola Flipout egy kocka mobiltelefon. Szó szerint. Soka nem kellett gondolkodni az alap dizájnon, húztak négy vonalat és megvolt. Az érdekesség abban található, hogy ez a kocka, felében kettéválik és bicskaszerûen ugrik ki alulról egy QWERTY billentyûzet. A mechanika tökéletes, csupán megszokást igényel, mivel a mobiltelefon mind a négy oldala egyforma, nem mindig sikerül elsõre megtalálni, hogy honnan is kell tolni. Nem mintha erre nem gondoltak volna a Motorola mérnökei, hiszen jelezték õk apró recés pontokkal, de akkor is.

A mobiltelefon méretei (67 x 67 x 17 milliméter) elég szolidak, vagyis a Motorola Flipout egy kicsi mobiltelefon. 120 gramm és 2,8 hüvelyk átlójú a kijelzõje. Zsebben hordani olyan érzés, mint hogyha a régi kocka alakú ébresztõ óránkat hordanánk, csak kicsit vékonyabb. Híváskor egy élmény felvenni a mobiltelefont. Nagy ujjunkkal csak meglódítjuk, kiugrik, és már beszélhetünk is rajta. A fülünk is érezni fogja a változást, hiszen nem egy tipikus mobiltelefont teszünk oda, hanem kinyitott állapotban lényegében már egy téglalapot…

Körültekintés, csatlakozók, gombok:

Az elõlapon található lényegében maga a 2,8 hüvelykes képátlójú kijelzõ, amely 320 x 240 pixel felbontásban képes megjeleníteni, 262 000 színárnyalatot. Kapacitív érintéstechnológiával vértezték fel, és sajnos ez lett a mobiltelefon leggyengébb pontja. A képminõség nagyon ramaty, fakó az egész, a felbontás meg baromi kevés egy ekkora kijelzõre. Az érintéstechnológia viszont jól vizsgázott, kifejezetten jól volt használható, bár néha túl picik voltak az ikonok, de ekkor segítségül hívhattuk a QWERTY billentyûzeten található navigációs gombokat. A képernyõ alatt három darab gomb található; beállítások, home és a vissza gomb, ezek szintén érintésérzékenyek.

Ahhoz, hogy a QWERTY billentyûzet elõbukkanjon, el kell forgatni a képernyõt a jobb alsó sarok körül. Borzasztó kritikus vagyok a QWERTY billentyûzetekkel, mert ha már van QWERTY, akkor az legyen nagy és jól használható. A Motorola Flipout esetében ebbõl csak egy valósul meg, mégpedig a jól használhatóság. Mert hiába viszonylag kicsi a billentyûzet és a rajta lévõ gombok is, annyira jól kezelhetõ az egész, hogy jómagam is meglepõdtem. Nagyon bejött ez a dombos kialakítás, kissé elválnak egymástól a gombok és ettõl lesznek nagyszerûen pötyöghetõk. Csillagos ötös a Motorola Flipout billentyûzete, nagyon kényelmes, teljesen használható, senki nem fog csalódni benne.

A hátlap picit gyengéje a mobiltelefonnak, de csak abból a szempontból, hogy picit lötyögõsre sikeredett. Viszont pozitívum, hogy négyféle színû hátlapot mellékelnek, mégpedig; pirost, lilát, zöldet és feketét. Szintén jel arra, hogy a fiatalság a célcsoport, hiszen én mondjuk biztosan nem cserélgetnék különféle színûekre a hátlapomat. A hátlap jobb oldalán található a kamera és egy kis tükör a self-shotok készítésére. Középtájt a Motorola logó feszül, alul pedig a külsõ hangszóró.

A Motorola Flipout alján találjuk a microUSB csatlakozót, legfelül a hangerõszabályzó gombot. Mobiltelefonálni csak szétnyitott állapotban tudunk, így ezek a gombok ilyenkor baloldalra kerülnek. A 3,5 milliméteres jack kimenet a mobiltelefon jobb oldalán található, mellette a be- és kikapcsoló gomb van, ami egyben a képernyõlezáró gomb is.

Összességében a Motorola Flipout egy nagyon jól összeszerelt mobiltelefon, amihez jó minõségû mûanyagokat választottak. Egyáltalán nem kelt a mobiltelefon gagyi hatást, annál is inkább érezzük azt, hogy ez egy minõségi darab.Motorola Flipout teszt – Belsõ

A mobiltelefonban egy 600 MHz-es Texas Instruments OMAP3410-es chip található, ami egy nagyon olcsó kategória. 512 MB RAM és ugyanennyi ROM van a Motorola Flipout mobiltelefonban. 150 MB használható fel saját célokra, célszerû tehát bõvíteni.

A mobiltelefonon Android 2.1-es platform fut, 2.2-es verzióra frissíthetõ. Az optimalizálást nagyon jól megoldották, a fektetett kijelzõt is jól kezeli az Android. A szoftver gyors és jól mûködik, pedig igencsak át kellett szabni az egészet. Néhány gomb a fektetett megjelenítés miatt más helyre került pl. a képernyõ alján található fõ virtuális billentyûk most jobbra kerültek. A MotoBlur 1.5 hét fõképernyõt tartalmaz, ide ugyanúgy kipakolhatóak widgetek, gyorshívók, mappák stb., mint más Androidos mobiltelefonokon. Annyi bökkenõ persze van, hogy a kijelzõ felbontása meghatározza, maximum hány és milyen méretû widget fér ki. Live háttérképeket most is használhatunk.

Az egész Motorola Flipout az SNS-re van ráállva, a szoftvert is úgy alakították, hogy a felhasználó menjen és netezzen, írogasson és osszon meg mindent, amit csak tud. Alapszinten a mobiltelefon minden tud, hiszen Android fut rajta, szóval nem fogunk meglepõdni, minden alapvetõ accountunkat szinkronizálhatunk (Facebook-Google-Twitter stb.)

Az alap Androidos programok mellé nem kapunk túl sok mindent; van QuickOffice próbaverzió, Latitude, RoadSync, PhonePortal. Utóbbi felettébb hasznos szinkronizáló alkalmazás.

Adatkommunikáció, böngészés, navigáció, kamera:

A kis kocka, tényleg elég kocka lett, hiszen szinte mindent beletömtek a Motorola Flipout mobiltelefonba. Van a mobiltelefonban; Wi-Fi (802.11 b/g), microUSB, HSUPA, HSDPA, UMTS, GPRS, EDGE, Bluetooth 2.1, GPS.

A szokásos böngészõ található meg, multitouch zoom támogatással. Keserves ilyen felbontáson internetezni, túl kicsi a kijelzõ, így nagyon romlik a felhasználói élmény. Inkább az SNS támogatásra hajaz a Motorola Flipout, mintsem a böngészésre. Ezzel nincs is baj, a kis felbontású billentyûzet ellenére is jól használható pl. a Facebook vagy Twitter kliens.

A
mobiltelefonban van GPS, használatához három programot kapunk; Google Maps-ot, Navigationt és egy Placest. A GPS lényegében tökéletesen teszi a dolgát, lehet rá venni offline navigációt, amely nem igényel internetet.

A
Motorola Flipout kamerája 3.2 megapixeles, nem túl sok beállítási lehetõség van benne. Változtatható a megapixelek száma, készíthetõ vele panorámafotó és menthetõk a geotag információk, videóból maximum CIF felbontásban tud felvenni, valamint a fényképekhez van nagyítás. Se autofókusz, se vaku nem jár a kamerához. Ennek megfelelõen az elkészült fotók sem állnak a helyzet magaslatán, a színek fakók, a képek pedig zajosak.

Motorola Flipout teszt – Összegzés

A [[link19]] egy középkategóriás mobiltelefon, nekem nagyon tetszett. A [[link19]]-ban rengeteg a kreativitás. Fõleg olyan fiatalok fogják vásárolni a mobiltelefont, akik vágynak az Android nyújtotta lehetõségekre, de nem engedhetik meg maguknak, hogy annyit költsenek egy mobiltelefonra. Ezért tökéletes megoldás a [[link19]], amivel aztán mehet a „szócséplés”.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Motorola Flipout mobiltelefont a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 55.000 Ft-ért megkaphatod.

 Foto: Bajnok Levente

www.flickr.com
Mobiltelefon's Motorola Flipout mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's
Motorola Flipout
photoset

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 04. 03.
A 9to5Mac-nél előző hónapban megkaparintották az iOS 14 egyik belső változatát és azóta szépen lassan szivárogtatják ki az...
szifon.com
2020. 04. 02.
A koronavírus miatt egyre több Apple Store kerül bezárásra vagy működik korlátozott nyitvatartással. Kínában, Tajvanban és Hong Kongban...
szifon.com
2020. 04. 01.
Manapság már minden futárral érkezik és futárt szeretnénk rendelni is. Sajnos ez még a következő néhány hétben, hónapban is így...
szifon.com
2020. 03. 31.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.4.5, az iPadOS 13.4.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 első fejlesztői...
szifon.com
2020. 03. 30.
Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő...
szifon.com
2020. 03. 28.
Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx