mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Nokia 5250 teszt – Minim”ár” Nokia

Nokia 5250 teszt – Minim”ár” Nokia
2010. 10. 26.
A Nokia gondolt egy nagyot és a dédelgetett Symbian S60 rendszerüket betették egy olcsó középkategóriás érintõképernyõs mobilba. Valljuk be, okosan döntöttek. Fõleg, hogy azóta megjelent a Symbian 3, ami a felsõsök játéka lesz.Nokia 5250 teszt – Bevezetõ

Nokia 5250 fõképernyõMi a mai trend a fiatalok között? Legyen érintõképernyõs a mobil, szép színes, kamerás, testreszabható legyen és megtudják nézni a Facebook oldalukat. Tessék: Nokia 5250. Természetesen nem csak a tinédzserek fogják megvenni ezt az olcsó mobiltelefont, persze õk az elsõszámú célközönség. Azoknak is tökéletes lehet a Nokia 5250 akik egy olcsó, de használható és stabil érintõképernyõs mobiltelefont szeretnének. Erõs akkumulátor, Gmail levelezõ rendszer, 2 megapixeles kamera, egy átlagos felhasználó igényeit kielégíti a mobiltelefon tudása.

A fiatalok körében népszerû telefon lesz, de az idõsebb korosztály sem marad majd el. Azok akik haladni akarnak a korral és olcsó érintõképernyõs mobiltelefonra vágynak, bíznak a Nokia nevében, tökéletes választás lehet.

Nokia 5250 teszt – Külsõ

Tömzsi kis feketeség. Fiatalos, lendületes külsõvel rendelkezik, de ezen kívül semmi extra. Nem sokat változtattak az elõzõ modellekhez képest, csupán hasznosították az eddig jól bevált designt. 2,8 hüvelykes érintés érzékeny TFT kijelzõt használtak a megjelenítésre, ami 16:9-es képaránnyal és 640 x 360 felbontással rendelkezik. Igazából egy ilyen méretû kijelzõn ez nagyon is szép képet ad vissza, szóval erre nem lehet panasz.

Nokia 5250 kézbenMaga az érintõképernyõ technológiája nem változott a Nokia elõzõ érintõs modelljeihez képest. Még egy ceruzával is rendelkezik a Nokia 5250, ami nagyon is jó, mert kell ám használni, mivel a méretbõl adódóan sokkal pontosabban tudjuk így kezelni.

107 grammjával és méreteivel (104 x 49 x 14 mm) nagyon kis könnyed egykezes mobiltelefon, valóban könnyû használni és szerethetõ készülék lett.

Doboz tartalma

Nokia 5250 tartozékok
A gyönyörû szép BKV kék színû dobozban nem sok mindent találunk (nem úgy, mint egyes politikusok…). Csupán töltõt és sztereó fülest találunk plusz használati utasítást. Erõsen kihagyták az adatkábelt és a microSD kártyát is. De ne felejtsük el, hogy még mindig egy olcsó középkategóriás mobiltelefonról beszélünk.


Csatlakozók, gombok

A telefon bal alsó felében találjuk a ceruzát, amit nem mindig kell használnunk, viszont számomra kényelmesebb és gyorsabb volt azzal a használat. A kijelzõ alatt 3 gomb helyezkedik el; középsõ a menü gomb, a két szélsõ a híváskezelõ gombok. Bal oldalon semmi, jobb oldalt a hangerõszabályzó gomb, alatta a recés képernyõzár gombja és végül egy dedikált kamera gomb van.

Nokia 5250 Összegzés

A Nokia 5250 tetején egy 3,5 mm-es jack csatlakozó található, mellette a microUSB kialakításával. A hátlapon csak a 2 megapixeles kamerával találkozunk. Az elõlapon a Nokia felirat mellett még találunk egy pici play érintõgombot, amely megérintésével gyorsan elõbukkan a multimédia funkció.

Összességében a Nokia 5250 egy jól összeszerelt mobiltelefon, teljes mûanyag felhasználással. Nem érezni különösebb recsegést, ropogást, ezeket sikerült jól megoldaniuk.

Nokia 5250 teszt – Belsõ

Mondhatjuk, hogy a Nokia a jól bevált belsõ technológiára ráhúzott egy Nokia 5250 külsõt. 434 MHz-es ARM 11-es processzor zörög a belsejében, 256 MB ROM-al párosítva és kb. 50 MB belsõ memória áll rendelkezésre a felhasználóknak. Nem kell megijedni, 16 GB-ig bõvíthetõ microSD kártyával.

A menü nem változott semmit; Symbian S60 v5 érintésre optimalizált változata. Annyi bõrt lehúztak már szegény operációs rendszerrõl… de végülis ha folytatják ezt a tendenciát és a hasonló olcsó alsó-középkategóriás Nokiákban fogják hasznosítani, még akár jól is elsülhet.

Nokia 5250 menü

A menü a szokásos felépítéssel rendelkezik, 12 ikonos fõmenü, 4 alap téma, a fõképernyõ 3 féleképpen szabható testre. A beépített mozgásérzékelõ viszonylag gyorsan képes elforgatni a kijelzõt.A telefonkönyv kapacitása korlátlan, szinte bármilyen adatot tudunk hozzá tudunk kapcsolni az egyes névjegyzékekhez. A kinetikus görgetés itt is, mint a menüben, ugyanúgy mûködik, nagyon jól használható. Az üzenetek szerkesztése is egyszerûen mûködik, álló helyzetben virtuális gombsorként funkciónál, fektetve virtuális QWERTY billentyûzet áll rendelkezésünkre, ami nagyon gyorsan és könnyen használható.

Nokia 5250 hátlapA Nokia 5250 mobiltelefonban egy 2 megapixeles kamerát préseltek, igazából csak azért, hogy legyen benne. Nincs vaku, se autofókusz, viszont a Symbian rendszer által rengeteg beállítási lehetõségünk van. A probléma csak az, hogy a kamera teljesítménye nem tudja azokat kihasználni. Elfogadható minõségû képeket készít nappali fényben, arra tökéletesen megfelel, hogy hirtelen rögzítsünk valamit vele. Videókat 640 x 352 pixel felbontásban készít, szintén elfogadható minõségben.

A Symbian rendszer magában nagyon multimédiabarát lenne és találkozunk is a lehetõségekkel, viszont csak GPRS és EDGE áll rendelkezésünkre ebben. Böngészésre a kijelzõ adottságaiból adódóan teljesen megfelel, de ne várjunk villámgyors kereséseket. Adatkábel hiányában Bluetooth 2.0 segít a PC csatlakozásban.

1000 mAh-os akkumulátort kapott a Nokia 5250, ami nagyon is jól húzza, nálunk 3-4 napot kibírt a teszt alatt. Ismerve az adatátviteli hiányosságokat, teljesen érthetõ és reális a 4 nap.

Nokia 5250 teszt – Összegzés

Nokia 5250 kézbenAlapjában véve egy nagyon kellemesen használható, divatos és olcsó mobiltelefont kapunk a [[link13]] személyében. Kiforrott rendszer, kiforrott technika egyenlõ biztos siker. A mai igényeket, minimális szinten, de kielégíti. [[link3]] vásárlás elõtt mindenki eldönti, hogy mire szeretné használni a mobiltelefont. Aki egy megbízható, nagy érintõkijelzõs, elegendõ multimédiás tudással rendelkezõ Nokiát szeretne és nem vár el túl sokat, akkor vegye meg ezt, mert csalódni nem fog.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Nokia 5250-et a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 37 849 Ft-ért megkaphatod.A mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente


Nokia 5250 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A gyártó egy rakás formatervet védetett le a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél, ami az Infinity-O panelre épül.
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx