mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Nokia Asha 200 – Dual SIM-es Nokia

Nokia Asha 200 – Dual SIM-es Nokia
2012. 04. 03.
Nokia Asha 200 telefon abban másabb a többi Nokia modelltől, hogy ez DUAL SIM-es mobiltelefon. Maga az eszköz egyszerű, mint egy faék, így nagy csodát ne számítsunk tőle, de nagyot dob rajta a QWERTY billentyűzet

Nokia Asha 200

Egy kicist fura érzésem támad, amikor a Nokia Asha 200-at a kezembe veszem: olyan, mintha időutazás lenne, mert egy mai nokiára hasonlító, de belsejében korábbi típusok tudására jellemző készüléket fogok. De akkor miért is teszteljük? Azért mert dual SIM-es! És ez jó! Pláne azoknak jó, akiknek legalább 2 telefonjuk van, mert így elég eggyel kevesebbre figyelni! Határozottan állítom, hogy ez segítség! :)

(ha valakinek 4 telefonja volt, annak már elég 2, ha valakinél meg 6 telefonszám csörög, az meg maga a vízművek ügyfélszolgálatosa és az már nem mobillal mászkál :)

Jó ez a dual SIM-es móka, csak vigyázni kell vele, nehogy rossz helyről fusson ki az SMS vagy a hívás, mert én megjártam: az egyik számomat nem ismerték és nem tudta, hogy ki vagyok…

Aztán egy másik apróság: amikor nem fogadott hívásokat megnyitom látszódik hogy melyik számról hányan kerestek, de miután kilépek és ismét vissza, ez eltűnik.

Valalmint állítólag küldtek nekem SMS-eket, de nem kaptam meg… Szóval még nem 100%-os a rendszer, de erős béta állapotban van!

 

 

Nokia Asha 200 hardware

A Nokia Asha 200 külsőre olyan, mint a többi korábbi generációs QWERTY-s Nokia: felül egy kijelző, ami nem érintéképernyő (ez szokatlan volt), folyamatosan nyomkodtam, alatta funkciógombok, majd a QWERTY billentyőzet.
A QWERTY viszont nagy hasznot tesz: egyszerűbb az alkalmazásokat haszálni (pl. számológép vagy naptár, vagy jegyzetek).
Távolságot hagytak a sorok között, így könnyebb vele gépelni, szerintem még a nagyobb (szélesebb) újjú embnerek is. (Ismét egy elem, amivel a szaki teóriámat erősítem)

Nokia Asha 200

Anyaghasználat szempontjából elfogadható. Nincs a gagyi műanyag hatása (a hátlapja fényes műanyag, az előlap matt műanyag, fém elemekkel tarkítva), a mérete meg olyan, hogy kényelmesen elfér a zsebben, mégsem veszik el a kézben.

A hátlapján árválkodik egy 2MP-es kamera (ami 1600x1200px felbontásra képes). Videózás nagyon gyenge (176x144@10fps), így ez felejtős… Nincs mellette LED villanó, íg ysötétben ne is próbálkozzun kvele fotózni). A hozzá kapcsolódó szoftver is egy nagyon egyszerű változat, így ez a kamera csak arra jó, hogy lefotózzunk valamit, hogy emlékeztessük magunkat. A képe nem az élvezhető minőség, de dokumentálásra elgséges.

Más dedikált gomb nincs rajta. Egy hangerőszabályozó gomb sokszor jól jött volna. A némításhoz van egy gomb (a QWERTY sor jobb alsó sarkában), de ennyii

Hiányoltam belőle a GPS-t és a Wi-Fi-t. Néha jól jött volna, ha lett GPS, meg akinek nincs 3G-s csomagja, annak WiFi. De nincs, e nélkül kell meglennünk.

 

Nokia Asha 200

 

 

Nokia Asha 200 Szoftver

A Nokia Asha 200-as belsejében egy Symbian S40-es operációs rendszer fut (bár én az S40-esből a Volvot szeretem a legjobban :)
Ez egy nagyon egyszerű operációs rendszer, szinte a Nokia 3110-es felépítését tükrözi, ugyanis az van benne, ami egy telefonhoz szükséges. Szinte se több, se kevesebb. Ami előnye, hogy jó nagy betükkel ír ki mindent, hogy még a szemüvegesek (vagy idősebbek?) is jól lássák.

A kezdőképet valamelyest testre tudjuk szabni, mert kitehetünk névjegyeket (a sűrűn használt kontaktokat) ne kelljen a névjegyek között keresni, meg alá kedvenc alkalmazásokat (hogy egy kéznyújtásnyira / kattintásnyira legyenek).
Viszont egy kicsit bénán oldották meg a főképernyőben való navigációt, mert először bele kell lépni és úgy lehet kiválasztani (érintőképernyő hiányában). Viszont ilyenkor nem lehet használni a telefon többi alapfunkcióját (pl. menü lelérése).

Nokia Asha 200

Illetve az is hiányzott nekem, hogyha alaphelyzetben elkezdek gépelni, akkor betűk alapján nem találja meg a bejegyzéseket a névjegyek között. Ez az E71-esben vagy az Symbian Annában már megvolt, szerintem ez hasznos funkció!

Van benne zenelejátszó is. Ezt annyira nem értettem, gondoltom bennehagyták. Ugyanis ez nem egy tipikus zenemobil. Bár rádió van rajta, így tovább erősíti bennem azt a kpzetet, hogy ezt a telefont vállalkozóknak (szakiknak) találták ki

Aztán a telefonon van böngésző, meg közösségi (alkalmazás, de ezt nem sikerült már kiírni). Előnye a Dual SIM-nek, hogy ki lehet választani, hogy az adatforgalom melyik kártyáról menjen. Hátránya, hogy érintőképernyő nélkül, kis felbontásban nehéz böngészni… Én 5 perc próbálkozás után feladtam. Bár ha hirtelen szükséges valamit megkeresni, akkor arra jó lehet, de felírnám a alkalmazás felső sorába, hogy “végszükség esetén”.

Van rajta játék is, de minek!? Sem a kijelző felbontása, sem a minősége, sem a processzor sebessége (sem a célközönség) ezt nem indokolja. Szerintem egyszerűen rajta hagyták “enni nem kér” felkiáltással…

Nokia Asha 200

 

 

Nokia Asha 200 összefoglaló

Azon gondolkoztam, hogy kiknek lehet jó ez a telefon és akkor arra jöttem rá, hogy ez az igazi házmester (közuösképviselő) telefon! Úgy is több száma van, így legalább elég egy telefont vinni. A telefon meg rendelkezik minden olyan tulajdonsággal, amire szükség lehet: számológép, hangrögzítő, jegyzetek, teendők, ébresztő (emlékeztető), stopper, visszaszámláló, naptár,

Nokia Asha 200

Úgy érzem, hogy ezt a telefont sűrűn fogjuk viszontlátni kantáras nadrágokban colostok és ácsceruza mellett, valamint furgonokban. Tényleg úgy érzem, hogy ennek a teleofnnak a célcsoportja a szakemberek.

 

 

Nokia Asha további fejlesztések

Egy kicsit olyan érzésem van, mint a Nokia E5-nél: hasonló a kinézete és ez sem érintőképernyős (pedig nagyon adná magát).

A 2012-es WMC-en a Nokia bejelentette a Nokia Asha 302-őt, ami ennek a modellnek a folytatása, ugyanis továbbfejlesztett és jobb hardware-rel ellátott nagytestvére és ami a legfontosabb: azon már érintőképernyő van!

 

A Nokia Asha 200-at rendelkezésünkre bocsájtotta:

GsmLine.hu

Köszönjük!

Nokia Asha 200 kapcsolódó képek

Nokia Asha 200 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 04.
Magyarországon hivatalos Apple Store nem létezik, csak Autohrized Resellerek, azaz hivatalos viszont eladók, mint például az iStyle és az...
szifon.com
2020. 08. 03.
A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága a folyamatosan aktív retina kijelző. Ezt követően az Apple további...
szifon.com
2020. 08. 03.
Az Apple már az iOS 6 óta nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és minden évben hasznos újításokat adnak ki, amikkel a tudatos...
szifon.com
2020. 08. 02.
A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már...
szifon.com
2020. 08. 01.
Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony...
szifon.com
2020. 08. 01.
Na, ilyen se volt még! Az Apple bejelentette, hogy a következő iPhone pár héttel később fog megjelenni, mint az iPhone 11 tavaly. Ez nem...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx