mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Nokia E7 teszt – E szériás ûrmobil

Nokia E7 teszt – E szériás ûrmobil
2010. 10. 19.
Kisebb felzúdulást okozott nem is olyan rég az interneten a Nokia N8 QWERTY-s változata a Nokia N9. Azóta már kiderült, hogy nem így hívják majd és be is mutatták Nokia E7 néven. Mindenesetre sikerült összekavarni a netes Nokia függõket.Nokia E7 teszt – Bevezetõ

Nokia E7 szétnyitvaElsõ benyomásunk a mobiltelefonról, hogy na gyártók most rettegjetek! Maga a Nokia E7 lényegében a Nokia N8 QWERTY-s változata. Enyhe túlzással persze. Régen nem voltam a QWERTY billentyûzet híve, de most ha mobiltelefont szeretnék vásárolni, csakis ilyet keresnék. Egy full érintõképernyõs mobiltelefon, alul pedig teljes QWERTY gombsor. Tökéletes párosítás.

Nokia E7 kézben tartva - QWERTYLevontam egy következtetést is, mégpedig azt, hogy lassan el kell felejtenem az egykezes mobiltelefonokat. Egy nagyvonalú tendencialekövetés; emlékeztek amikor hazánkba elkezdtek becsordogálni a mobiltelefonok? Simán lehetett embert ölni velük! Mind méretben és súlyban is tekintélyt parancsoltak. Természetesen akkor még nem tudtak kisebb mobiltelefonokat gyártani. De aztán divatba jöttek a minél kisebb mobiltelefonok, amik simán eltûntek a tenyerünkben. Szépen lassan, talán észre se vettük a folyamatos újra növekedést. Újra nagyobbak lettek a mobiltelefonok, persze súlyukból már faragtak erõsen. Nagyobb képernyõket kaptak, hogy nagyapa is jól lássa a betûket rajta. De amint megjelentek az érintõképernyõs telefonok…azóta mindenki újra ilyen baromi nagy telefonokkal rohangál.

Ez persze nem baj. Rohanó és változó világunkban szinte követelmény, hogy folyton „online”-ak legyünk. Nem ülhetünk állandóan számítógép elõtt, sokszor a munkát is a mobiltelefonról intézzük el. Megnézzük az e-mail fiókunkat, meg a Facebook oldalunkat, mert ezek nélkül a lakásból sem merünk kilépni. Az elérhetõség fontos. Hiszen lényegében minden ember kapcsolatban áll egymással ugye?

És itt van mindenkinek a megoldás; üzletembereknek, multimédiarajongóknak, net függõknek…a Nokia E7!!!

Nokia E7 teszt – Külsõ

Nokia E7 elõlapGyönyörû és innovatív. Ezzel a két szóval tudnám jellemezni röviden a Nokia E7-t. Anódozott alumíniumból készült a készülékház és üveglap fedi az AMOLED érintõképernyõt. Méretei: 123,7 x 62,4 x 13.6 mm. Beépített akkumulátorral 175 grammot nyom a „kicsike”. Valljuk be, nem semmi paraméterek. Nagyon elegáns és borzasztóan össze van rakva. Nem recseg, nem ropog, szétnyitva is fixen áll, egyáltalán nem mozog. Szépen visszaugrik a helyére a kijelzõ és meg se moccan. Igazi prémiumkategóriát sikerült a Nokiának összehozni, teljesen megérdemli a helyét a királyok között.

Érintõképernyõ:

Nokia E7 fõképernyõ fektetveLe a kalappal a Nokia elõtt. Hatalmasat fejlõdtek az elõzõ modellekhez képest. Fantasztikusan jól kezelhetõ a felület, nagyon felhasználóbarát, minden érintés oda megy ahova akarjuk. Enyhe rezgéssel jelez érintéskor, mintha a kijelzõ benyomódna, pedig nem. Baromi jó megoldások és könnyû kezelhetõség jellemzi a 4 hüvelykes 640 x 360 képpontos Nokia E7 AMOLED kijelzõjét.

Gombok:

Szinte alig vannak. Az elõlapon találjuk a menü gombot, ami kissé nehézkesen nyomható be, illetve inkább fura, de könnyen megszokható. Bal oldalon a képernyõzár feloldó gombja, pici visszafogott csúszka. A mobiltelefon jobb oldalán helyezhetjük bele a SIM kártyát az iPhone-tól koppintott módszerrel, annyi különbséggel, hogy normál SIM kártyát fogad be és körömmel kihúzható a retesz. Ez alatt található a hangerõszabályzó gomb, szintén kicsit fura kezelhetõséggel, de ugyanúgy könnyû hozzászokni. Számomra a legtöbb problémát a dedikált kameragomb okozta. Szuper, hogy van rajta, ez pozitívum, mert mostanában a gyártók rendszeresen lehagyják a mobiltelefonokról. Csakhogy túlságosan is érzékeny, alig észrevehetõ amikor benyomjuk. Ezzel még alapjában véve nem lenne baj, viszont a QWERTY billentyûzet kinyomásakor akaratlanul is erre a gombra áll az ujjunk és mikor felugrik a képernyõ, bekapcsol a kamera. Sokszor nyomtam be véletlenül használat közben is, akár a tenyeremmel, vagy véletlenül az ujjammal. És ilyenkor mindig belépett a kamera programjába. A Nokia E7 QWERTY billentyûzetét használva, csak annyit jegyeznék meg, hogy tényleg nagyon jól és könnyen használható. Ami problémásabb az a felsõ gombsor, azt kicsit nehezebben lehet nyomkodni, de ettõl eltekintve, egyszerû és kellemes.


Nokia E7 Összegzés

A Nokia E7 alján, csak a mikrofon és a nyakbaakasztó elõkészítése van. Bár nem tudom ki akarná ezt a mobiltelefont a nyakában hordani… Legfelül microUSB, 3,5 jack, a bekapcsoló gomb és HDMI csatlakozó van. Bizony, lehet most már a plazmára is dugosgatni a telcsit. Mindenképpen pozitívum a HDMI kimenet.

A Nokia E7 hátlapján csak a 8 megapixeles kamera árválkodik, kettõs LED vakuval.

Nokia E7 teszt – Belsõ

Nokia E7 Symbian 3Symbian 3 OS rendszer fut a Nokia E7 mobiltelefonon elméletileg 250 új funkcióval. 256 MB RAM-al és 16 GB belsõ memóriával rendelkezik, ami tovább nem bõvíthetõ.

Nálunk a mobiltelefon a teszt alatt kb 3-szor fagyott le, nem érezzük még teljesen stabilnak a Nokia E7-t. Viszont elég gyorsnak mondható, hamar megnyitja a programokat és nem okoz gondot neki az sem ha több fut egyszerre a háttérben. Az elforgatásra kicsit lassabban reagál, de talán csak ennyi kivetnivalót találunk benne.

Nokia E7 fõképernyõPozitívum, hogy 3 alap fõképernyõt kapott amit teljesen testreszabhatunk. A Symbian rendszereken megszokott módon változtathatunk témákat, ikonokat, hátteret, widgetekkel dobálhatjuk tele a kezdõképernyõt.

Teljesen támogatja a közösségi hálózatokat, ezeket a fõképernyõn is elhelyezhetjük widget-ként és folyamatosan frissül magától. Beállíthatjuk mind a személyes e-mail fiókunkat, mind akár a munkahelyi e-mail fiókunkat is, ami szintén a fõképernyõn megjeleníthetõ. Lényegében teljesen testre szabható a kommunikáció, az OVI Store-ból letölthetünk bármilyen csevegõprogramot, klienst vagy widgetet. A Symbian 3 a fantáziánkra bír mindent.

Nokia E7 naptár

A naptár az egész képernyõn elterül, köszönhetõ a 4” kijelzõnek és nem okoz gondot akármelyik napot kiválasztani és a szokásos módon beírnunk teendõinket.
Újdonság a Photo és Video editor, ezeket használva könnyedén szerkeszthetjük képeinket és videónkat, amiket azonnal a mobiltelefonról is megtudunk osztani a közösségi oldalakon és a YouTube-on.

Nokia E7 Üzenetek

Az üzenetkezelésben végre megjelent, hogy összefûzi a beszélgetéseinket, így egy mobiltelefonszám alatt láthatjuk a folyamatos SMS-einket. A virtuális QWERTY is nagyon jól használható, én fõleg a billentyûzetet használtam, nagyon megelégedetten.Nokia E7 Iroda menü
Az üzleti élethez is elengedhetetlen programokat vonultat fel a Nokia. Kapunk természetesen Quickoffice-t, Adobe PDF olvasót, Mail for Exchange programot és a World Traveler alkalmazással még a repülõgépjáratokat is kövehetjük. Természetesen az OVI Store-ban szintén találunk még hasznos alkalmazásokat.Nokia E7 kamera8 megapixeles kamerája elfogadható, szép képeket készít. Én sokkal kíváncsibb vagyok a Nokia N8 kamerájára. De hozzászokhattunk, hogy az E szériás készülékekbe nem raknak durva kamerákat. Viszont videófelvétel tekintetében elég jól áll a szénája a Nokia E7-nek. HD felbontásban készít, nagyon szép minõségû felvételeket, amiket persze rögtön meg is tekinthetünk az arra alkalmas HDMI csatlakozóval ellátott TV készülékeken.

Adatkapcsolatok terén mindent felvonultat; GPRS/EDGE, HSDPA, HSUPA, Bluetooth 3.0, HDMI, USB 2.0, WLAN és természetesen GPS, A-GPS támogatással.

A webböngészés nagyon gyors, támogat szinte minden protokollt és támogatja a FLash Lite 4 és a Flash Player 10.1 tartalmakat is.
BL-4D 1200 mAh-os beépített akkumulátor erõsíti a mobiltelefont. Igazából nem értem miért nem raktak bele erõsebbet. Nálunk max 1,5 napig bírta (tényleg) átlagos felhasználás mellett. Ha nagyon rányomtunk volna mindent, még eddig se húzta volna.

Nokia E7 teszt – Összegzés

Nokia E7 QWERTYEgy nagyon összerakott és borzasztó impozáns mobiltelefont dobtak össze a Nokiánál. Anyaghasználatban és belsõ felvonultatásban is megállja majd a helyét a prémiumban. Azt gondolom, hogy nagyon sok Nokia N97 és Nokia N97 mini tulajdonos fog Nokia E7-re váltani. És nagyon is jól fognak járni. A Nokia végre megmutatta, hogy nem kell még õket leírni és van nagyon is sok ötletük abban a bizonyos tarsolyban! Mi csak drukkolunk és várjuk a következõ csodákat.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Nokia E7-et a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán hamarosan megkaphatod.

A mobiltelefont abiztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente


 

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx