mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Nokia E7 teszt – E szériás ûrmobil

Nokia E7 teszt – E szériás ûrmobil
2010. 10. 19.
Kisebb felzúdulást okozott nem is olyan rég az interneten a Nokia N8 QWERTY-s változata a Nokia N9. Azóta már kiderült, hogy nem így hívják majd és be is mutatták Nokia E7 néven. Mindenesetre sikerült összekavarni a netes Nokia függõket.Nokia E7 teszt – Bevezetõ

Nokia E7 szétnyitvaElsõ benyomásunk a mobiltelefonról, hogy na gyártók most rettegjetek! Maga a Nokia E7 lényegében a Nokia N8 QWERTY-s változata. Enyhe túlzással persze. Régen nem voltam a QWERTY billentyûzet híve, de most ha mobiltelefont szeretnék vásárolni, csakis ilyet keresnék. Egy full érintõképernyõs mobiltelefon, alul pedig teljes QWERTY gombsor. Tökéletes párosítás.

Nokia E7 kézben tartva - QWERTYLevontam egy következtetést is, mégpedig azt, hogy lassan el kell felejtenem az egykezes mobiltelefonokat. Egy nagyvonalú tendencialekövetés; emlékeztek amikor hazánkba elkezdtek becsordogálni a mobiltelefonok? Simán lehetett embert ölni velük! Mind méretben és súlyban is tekintélyt parancsoltak. Természetesen akkor még nem tudtak kisebb mobiltelefonokat gyártani. De aztán divatba jöttek a minél kisebb mobiltelefonok, amik simán eltûntek a tenyerünkben. Szépen lassan, talán észre se vettük a folyamatos újra növekedést. Újra nagyobbak lettek a mobiltelefonok, persze súlyukból már faragtak erõsen. Nagyobb képernyõket kaptak, hogy nagyapa is jól lássa a betûket rajta. De amint megjelentek az érintõképernyõs telefonok…azóta mindenki újra ilyen baromi nagy telefonokkal rohangál.

Ez persze nem baj. Rohanó és változó világunkban szinte követelmény, hogy folyton „online”-ak legyünk. Nem ülhetünk állandóan számítógép elõtt, sokszor a munkát is a mobiltelefonról intézzük el. Megnézzük az e-mail fiókunkat, meg a Facebook oldalunkat, mert ezek nélkül a lakásból sem merünk kilépni. Az elérhetõség fontos. Hiszen lényegében minden ember kapcsolatban áll egymással ugye?

És itt van mindenkinek a megoldás; üzletembereknek, multimédiarajongóknak, net függõknek…a Nokia E7!!!

Nokia E7 teszt – Külsõ

Nokia E7 elõlapGyönyörû és innovatív. Ezzel a két szóval tudnám jellemezni röviden a Nokia E7-t. Anódozott alumíniumból készült a készülékház és üveglap fedi az AMOLED érintõképernyõt. Méretei: 123,7 x 62,4 x 13.6 mm. Beépített akkumulátorral 175 grammot nyom a „kicsike”. Valljuk be, nem semmi paraméterek. Nagyon elegáns és borzasztóan össze van rakva. Nem recseg, nem ropog, szétnyitva is fixen áll, egyáltalán nem mozog. Szépen visszaugrik a helyére a kijelzõ és meg se moccan. Igazi prémiumkategóriát sikerült a Nokiának összehozni, teljesen megérdemli a helyét a királyok között.

Érintõképernyõ:

Nokia E7 fõképernyõ fektetveLe a kalappal a Nokia elõtt. Hatalmasat fejlõdtek az elõzõ modellekhez képest. Fantasztikusan jól kezelhetõ a felület, nagyon felhasználóbarát, minden érintés oda megy ahova akarjuk. Enyhe rezgéssel jelez érintéskor, mintha a kijelzõ benyomódna, pedig nem. Baromi jó megoldások és könnyû kezelhetõség jellemzi a 4 hüvelykes 640 x 360 képpontos Nokia E7 AMOLED kijelzõjét.

Gombok:

Szinte alig vannak. Az elõlapon találjuk a menü gombot, ami kissé nehézkesen nyomható be, illetve inkább fura, de könnyen megszokható. Bal oldalon a képernyõzár feloldó gombja, pici visszafogott csúszka. A mobiltelefon jobb oldalán helyezhetjük bele a SIM kártyát az iPhone-tól koppintott módszerrel, annyi különbséggel, hogy normál SIM kártyát fogad be és körömmel kihúzható a retesz. Ez alatt található a hangerõszabályzó gomb, szintén kicsit fura kezelhetõséggel, de ugyanúgy könnyû hozzászokni. Számomra a legtöbb problémát a dedikált kameragomb okozta. Szuper, hogy van rajta, ez pozitívum, mert mostanában a gyártók rendszeresen lehagyják a mobiltelefonokról. Csakhogy túlságosan is érzékeny, alig észrevehetõ amikor benyomjuk. Ezzel még alapjában véve nem lenne baj, viszont a QWERTY billentyûzet kinyomásakor akaratlanul is erre a gombra áll az ujjunk és mikor felugrik a képernyõ, bekapcsol a kamera. Sokszor nyomtam be véletlenül használat közben is, akár a tenyeremmel, vagy véletlenül az ujjammal. És ilyenkor mindig belépett a kamera programjába. A Nokia E7 QWERTY billentyûzetét használva, csak annyit jegyeznék meg, hogy tényleg nagyon jól és könnyen használható. Ami problémásabb az a felsõ gombsor, azt kicsit nehezebben lehet nyomkodni, de ettõl eltekintve, egyszerû és kellemes.


Nokia E7 Összegzés

A Nokia E7 alján, csak a mikrofon és a nyakbaakasztó elõkészítése van. Bár nem tudom ki akarná ezt a mobiltelefont a nyakában hordani… Legfelül microUSB, 3,5 jack, a bekapcsoló gomb és HDMI csatlakozó van. Bizony, lehet most már a plazmára is dugosgatni a telcsit. Mindenképpen pozitívum a HDMI kimenet.

A Nokia E7 hátlapján csak a 8 megapixeles kamera árválkodik, kettõs LED vakuval.

Nokia E7 teszt – Belsõ

Nokia E7 Symbian 3Symbian 3 OS rendszer fut a Nokia E7 mobiltelefonon elméletileg 250 új funkcióval. 256 MB RAM-al és 16 GB belsõ memóriával rendelkezik, ami tovább nem bõvíthetõ.

Nálunk a mobiltelefon a teszt alatt kb 3-szor fagyott le, nem érezzük még teljesen stabilnak a Nokia E7-t. Viszont elég gyorsnak mondható, hamar megnyitja a programokat és nem okoz gondot neki az sem ha több fut egyszerre a háttérben. Az elforgatásra kicsit lassabban reagál, de talán csak ennyi kivetnivalót találunk benne.

Nokia E7 fõképernyõPozitívum, hogy 3 alap fõképernyõt kapott amit teljesen testreszabhatunk. A Symbian rendszereken megszokott módon változtathatunk témákat, ikonokat, hátteret, widgetekkel dobálhatjuk tele a kezdõképernyõt.

Teljesen támogatja a közösségi hálózatokat, ezeket a fõképernyõn is elhelyezhetjük widget-ként és folyamatosan frissül magától. Beállíthatjuk mind a személyes e-mail fiókunkat, mind akár a munkahelyi e-mail fiókunkat is, ami szintén a fõképernyõn megjeleníthetõ. Lényegében teljesen testre szabható a kommunikáció, az OVI Store-ból letölthetünk bármilyen csevegõprogramot, klienst vagy widgetet. A Symbian 3 a fantáziánkra bír mindent.

Nokia E7 naptár

A naptár az egész képernyõn elterül, köszönhetõ a 4” kijelzõnek és nem okoz gondot akármelyik napot kiválasztani és a szokásos módon beírnunk teendõinket.
Újdonság a Photo és Video editor, ezeket használva könnyedén szerkeszthetjük képeinket és videónkat, amiket azonnal a mobiltelefonról is megtudunk osztani a közösségi oldalakon és a YouTube-on.

Nokia E7 Üzenetek

Az üzenetkezelésben végre megjelent, hogy összefûzi a beszélgetéseinket, így egy mobiltelefonszám alatt láthatjuk a folyamatos SMS-einket. A virtuális QWERTY is nagyon jól használható, én fõleg a billentyûzetet használtam, nagyon megelégedetten.Nokia E7 Iroda menü
Az üzleti élethez is elengedhetetlen programokat vonultat fel a Nokia. Kapunk természetesen Quickoffice-t, Adobe PDF olvasót, Mail for Exchange programot és a World Traveler alkalmazással még a repülõgépjáratokat is kövehetjük. Természetesen az OVI Store-ban szintén találunk még hasznos alkalmazásokat.Nokia E7 kamera8 megapixeles kamerája elfogadható, szép képeket készít. Én sokkal kíváncsibb vagyok a Nokia N8 kamerájára. De hozzászokhattunk, hogy az E szériás készülékekbe nem raknak durva kamerákat. Viszont videófelvétel tekintetében elég jól áll a szénája a Nokia E7-nek. HD felbontásban készít, nagyon szép minõségû felvételeket, amiket persze rögtön meg is tekinthetünk az arra alkalmas HDMI csatlakozóval ellátott TV készülékeken.

Adatkapcsolatok terén mindent felvonultat; GPRS/EDGE, HSDPA, HSUPA, Bluetooth 3.0, HDMI, USB 2.0, WLAN és természetesen GPS, A-GPS támogatással.

A webböngészés nagyon gyors, támogat szinte minden protokollt és támogatja a FLash Lite 4 és a Flash Player 10.1 tartalmakat is.
BL-4D 1200 mAh-os beépített akkumulátor erõsíti a mobiltelefont. Igazából nem értem miért nem raktak bele erõsebbet. Nálunk max 1,5 napig bírta (tényleg) átlagos felhasználás mellett. Ha nagyon rányomtunk volna mindent, még eddig se húzta volna.

Nokia E7 teszt – Összegzés

Nokia E7 QWERTYEgy nagyon összerakott és borzasztó impozáns mobiltelefont dobtak össze a Nokiánál. Anyaghasználatban és belsõ felvonultatásban is megállja majd a helyét a prémiumban. Azt gondolom, hogy nagyon sok Nokia N97 és Nokia N97 mini tulajdonos fog Nokia E7-re váltani. És nagyon is jól fognak járni. A Nokia végre megmutatta, hogy nem kell még õket leírni és van nagyon is sok ötletük abban a bizonyos tarsolyban! Mi csak drukkolunk és várjuk a következõ csodákat.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Nokia E7-et a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán hamarosan megkaphatod.

A mobiltelefont abiztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente


 

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 04. 03.
A 9to5Mac-nél előző hónapban megkaparintották az iOS 14 egyik belső változatát és azóta szépen lassan szivárogtatják ki az...
szifon.com
2020. 04. 02.
A koronavírus miatt egyre több Apple Store kerül bezárásra vagy működik korlátozott nyitvatartással. Kínában, Tajvanban és Hong Kongban...
szifon.com
2020. 04. 01.
Manapság már minden futárral érkezik és futárt szeretnénk rendelni is. Sajnos ez még a következő néhány hétben, hónapban is így...
szifon.com
2020. 03. 31.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.4.5, az iPadOS 13.4.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 első fejlesztői...
szifon.com
2020. 03. 30.
Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő...
szifon.com
2020. 03. 28.
Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx