mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Galaxy Ace S5830 teszt – Pokerface

Samsung Galaxy Ace S5830 teszt – Pokerface
2011. 04. 19.
A Samsung Galaxy Ace a Galaxy család egyik újabb tagja. Valószínûleg nagyon népszerû mobiltelefon válik majd belõle, hiszen a középkategóriába szánták és elég korrekt árcímkét ragasztottak rá. Természetesen Androiddal spékelték.
A mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!

Samsung Galaxy Ace S5830 teszt – Bevezetõ

Az újonnan megjelent Galaxy család tagjai közül a Samsung Galaxy Mini mobiltelefont már teszteltük, és most a Samsung Galaxy Ace-re esett a választásunk. Igazából ez a két véglet. A Samsung Galaxy Mini a „legbutább”, a Samsung Galaxy Ace a „legokosabb” a tagok közül. Természetesen számításba kell venni a mobiltelefonokban felhasznált anyagokat, minõségüket is.

http://www.flickr.com/photos/mobiltelefon/5631989801/in/set-72157626402173843/A Samsung Galaxy Ace könnyen néptelefonná válhat a középkategória Androidos vonalán. Az ok nagyon egyszerû; a Samsung Galaxy Ace, nagyon jó és minõségi anyagokból készült és belsõleg is ott van a szeren, ráadásul tudása is több mint optimális. Persze a nagy Samsung Galaxy S nyomába nem igazán érhet, viszont a legjobban úgy lehetne jellemezni a Samsung Galaxy Ace mobiltelefont, hogy ez kell a vásárlóknak. Ennyi.

Vagyis egy átlagos potenciális vásárló, aki mondjuk okostelefont szeretne magának és még egy kicsivel több pénze is van rá, annak a Samsung Galaxy Ace a legmegfelelõbb választás. Nagyon pofás darab, jól néz ki, izmos a proci, kapott elegendõ RAM-ot és a kijelzõ mérete is teljesen ideális.

A Samsung Galaxy Ace egyértelmûen a Samsung Galaxy Spica utódja. Szinte minden paraméterében jobb a Samsung Galaxy Ace, így a Samsung Galaxy Spica tulajdonosoknak most fõhet a feje, hiszen érik a csere. A mobiltelefon Android rendszert kapott, a Samsung nagyon nyomatja és ennek még egy ideig nem lesz vége. Én azonban kíváncsi lettem volna a Samsung saját operációs rendszerére, a Bada-ra, hogy vajon az mit mutatott volna a Samsung Galaxy Ace mobiltelefonon. Viszont úgy néz ki a Samsung nem olyan bevállalós, mint én és nem mertek kockáztatni, vagy talán meg sem fordult a fejükben.

Samsung Galaxy Ace S5830 teszt – Külsõ

A mobiltelefon formavilága letisztult, modern, egyedinek azonban nem mondanám. Számos Samsung mobiltelefon láttunk már hasonló dizájnnal és hát valljuk be, erõsen hajaz az iPhone 4-re is. A Samsung Galaxy Ace elõnye, hogy szinte minden korosztály kezében egészen jól mutat, ráadásul teljesen jól meg is felel. Legyen a mobiltelefon egy fiatal nõies kézben, vagy egy markáns üzletember kezében; biztos, hogy jól mutat majd.

Dobozbontás:

Egy abszolút Samsungos dobozban kapjuk meg a mobiltelefont, tehát parányi karton és jól belezsúfolva minden. Jelen esetben a minden magát a mobiltelefont jelenti, töltõt és még egy adatkábelt. Headset helyett egy 2GB-os microSD kártyával próbáltak minket levenni a lábunkról. Úgy néz ki, hogy divat lesz elhagyni a fülest…

Körültekintés, külsõségek:

http://www.flickr.com/photos/mobiltelefon/5632572722/in/set-72157626402173843/Végülis elég szép a Samsung Galaxy Ace, teljesen mindegy, hogy mire hasonlít, de nem lett csúnya és gagyi, ez a lényeg. Az a jó ebben az úgymond, minimalista dizájnban, hogy tényleg akármit bele lehet magyarázni. Lehet a mobiltelefon fiatalos, könnyed, komoly, üzleties, vagány és így tovább. A Samsung Galaxy Ace lapos, szépek a lekerekített ívek, jól mutat a fémes hatást kölcsönzõ körbefutó keret. Bár ez utóbbi igazán lehetett volna tényleg fémbõl. A felhasznált anyagok minõsége viszont teljesen megfelelõ és természetesen az összeszerelési minõségi is hozza a Samsungos papírformát, vagyis kifogástalan.

Az elõlapon a legfontosabb dolog az a 3,5 inches, 320x480 pixeles felbontású, kapacitív TFT érintõkijelzõ. A 16 millió szín megjelenítésére képes kijelzõ abszolút jól teljesít a paramétereihez képest. Méretébõl adódóan kényelmes a használata, teljesen könnyû és egyszerû, szép színeket ad vissza, túlzottan erõs napsütésben maximum a fényerõt kell egy picit feljebb húzni. A kijelzõ alatt, középre egy nagy fizikai gomb került, két oldalára pedig kettõ érintõgomb.

A mobiltelefon körül egy fémes hatású mûanyag fut körbe. A Samsung Galaxy Ace bal oldalára került a hangerõt szabályozó gomb páros, jobb oldalára pedig kijelzõt lezáró gomb, illetve a mobiltelefont ki-bekapcsoló gomb, valamint a microSD kártyát befogadó nyílás. A mobiltelefon legetején a 3,5 mm-es jack csatlakozót és egy eltolható retesz mögött megbúvó microUSB bemenetet találjuk.
A Samsung Galaxy Ace hátlapja szépre sikeredett, recés felülete megkönnyíti a fogást, így nem csúszkál a tenyerünkben. A hátlaptól lesz kissé egyedi a mobiltelefon. Bal felsõ sarkába került a kamera és a vaku, ezzel egyvonalban a jobb oldalon találjuk a hangszórót. Könnyen lepattintható, és ez egyáltalán nem ment az összeszerelési minõség kárára.

 

Samsung Galaxy Ace S5830 teszt – Belsõ

Hardver, adatátvitel:

A Samsung Galaxy Ace meglepõen gyors, azonnal reagál a parancsokra, szépen csinálja, amit elvárunk tõle. Természetesen mindezt a kategóriájának megfelelõen. Errõl egyébként egy 800 MHz-es ARM 11 processzor és egy Adreno 200 grafikai gyorsító gondoskodik. Nagyszerû párt alkotnak az Android 2.2.1-es operációs rendszerrel, amihez még segítségre van 512 MB ROM. Ugyanennyi RAM van a mobiltelefonban, amibõl 158 MB-ot használhatunk fel.

Az Android 2.2-es operációs rendszer lehetõvé teszi, hogy a Samsung Galaxy Ace Wi-Fi hotspotként is üzemeljen. A WLAN támogatja az n szabványt is, 7,2 Mbit/s HSDPA zúz a mobiltelefonban, van még DLNA, GPS és 2.1-es Bluetooth. MicroUSB csatlakozót találunk még a csatlakozásra és a memóriakártya tartalma külsõ meghajtóként látszódik.

Szoftverileg:

Mint már fentebb írtam, a Samsung Galaxy Ace Android 2.2.1-es operációs rendszert kapott, amit a Samsung megspékelt még a saját felhasználói felületével a TouchWiz 3.0-val. A Samsung Galaxy Ace és a TouchWiz 3.0 interfész teljesen jól megvannak egymással, jól használható a mobiltelefon.

Összesen hét kezdõoldalt pakolhatunk tele widgetekkel és ikonokkal és a szokásos módon, az ujjunkkal húzva lapozhatunk, két ujjunkat összehúzva pedig kicsiben váltogathatunk a lapok között. Alul a megszokott négy ikon található; a telefonálás, a névjegyzék, az üzenetek és a menü ikon.

Saját fejlesztés a Social Hub, ahonnan üzenetek írására van lehetõségünk, nem csak SMS formájában, hanem Facebook és Twitter csatornán keresztül is. Irodai munkához a ThinkFree Office teljes verziója áll rendelkezésünkre. Kapunk azonban még diktafont, jegyzettömböt, egy kettõs órát, News and Weather alkalmazást stb.

Multimédia:

FM rádió természetesen megtalálható a mobiltelefonban, azonban csak füles csatlakozásával hallgathatjuk. A zenelejátszó az elvártakat teljesíti; albumborítót jelenít meg, ismétel és háttérben is mûködik. A hangzás teljesen rendben van, szépen szól a Samsung Galaxy Ace.

A fényképezõ szoftvere Samsungos és jól használható. Jól áttekinthetõ, sok a lehetõségünk, tetszetõs. A legfontosabb beállítási lehetõségeket rejti magában, úgy, mint; fehéregyensúly, élesség, telítettség, kontraszt, iso, makro mód, mosolyérzékelés stb. Legnagyobb felbontásban 2560x1920 méretben rögzíthetünk fotókat. Fontos, hogy a kamerát jól állítsuk be, mert sajnos nem készít valami szép képeket automata módon. Persze a beállítások után se várhatunk csodát, viszont több mint a semmi. Van még autofókuszunk, ami bizony nagyon jó dolog és LED villanóval is ellátták, így esélyünk lehet sötétben is talán egy két kép rögzítésére.

A videózás nem a legerõsebb pontja a mobiltelefonnak, maximum 320x240 felbontáson 25 fps-el képes felvenni. A videók nem lélegzetelállítók, sõt elég gyengécskék.

Webböngészésre a Google beépített gyári, minimalista, webkit alapú alkalmazását használhatjuk. Kezelése egyszerû, Flash tartalmakat viszont a Samsung Galaxy Ace nem tud megjeleníteni. A böngészés elfogadható, néha a tartalmak megjelenítésekor beakad, de, mint tudjuk nem egy bivaly procit kapott.
Az Allshare funkció lehetõvé teszi azt, hogy a különféle DLNA szabványt támogató eszközökhöz csatlakozzunk, és különféle médiaállományokat osszunk meg egymás között. Így akár egy gombnyomás segítségével hálózati médialejátszóvá alakíthatjuk Samsung Galaxy Ace mobiltelefonunkat.

Samsung Galaxy Ace S5830 teszt – Összegzés

Szem elõtt kell tartanunk, hogy a Samsung Galaxy Ace egy középkategóriás mobiltelefon, amit megfizethetõ áron kínálnak. Úgy gondolom nagyon népszerû lesz, hiszen vonzó külseje elég szép kis tudással párosul. Legalábbis egy átlag felhasználó igényeinek teljesen megfelelõ. Gondolok itt azokra, akiknek nincs pénze a 100 ezer fölötti mobiltelefonokra, viszont több van, mint a lebutított 40 ezer forintos Androidos kategóriára. Nagyon jól összerakták a mobiltelefont, szép lett és hardverileg is megfelelõ. A GSM-online csapata megelégedve konstatálta a Samsung lépését és drukkolunk nekik, hogy gyártsanak még több hasonló mobiltelefont és árasszák el a népet okostelefonokkal. Mert megérdemeljük.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Samsung Galaxy Ace mobiltelefont a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 62.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Samsung Galaxy Ace mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Samsung Galaxy Ace

photoset

Samsung Galaxy Ace teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx