mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Galaxy Mini S5570 teszt – Csillagharcos

Samsung Galaxy Mini S5570 teszt – Csillagharcos
2011. 04. 12.
A Galaxy család új taggal bõvült, megszületett a legkisebb gyermek a Samsung Galaxy Mini. Sajnos trónörökösnek egyáltalán nem mondható, viszont az olcsó ár és a komoly tudás elég jó párosításnak tûnik. Ehhez persze kellett egy Android.


A mobiltelefont a

 

VIP PhoneVIP Technika

 
biztosította.
Köszönjük!

Samsung Galaxy Mini S5570 teszt – Bevezetõ

A Samsung a barcelonai Mobile World Congress elõtt jelentette be, hogy négy új taggal bõvíti a Galaxy sorozat palettáját. A Samsung Galaxy Ace, Fit, Gio modellek mellett mi most a Samsung Galaxy Mini mobiltelefont teszteltük.

A Samsung Galaxy Mini talán a legkisebb az új tagok közül, ezt ugye neve is fémjelzi. Vannak kimondottan gyerek mobiltelefonok, babyphone-ok, ha nagyon csúnyák akarnánk lenni, sok mobiltelefont besorolhatnánk ebbe a kategóriába. A Samsung Galaxy Mini külsejével valami hasonló hatást eredményez, viszont tudásilag teljesen rácáfol erre. A GSM-online csapata korábban már tesztelte a Samsung Corby nevezetû mobiltelefont, amit nemes egyszerûséggel lebabyphoneoztunk. A Samsung Galaxy Mini is külsõre nagyon erre hajaz. A két mobiltelefon nagyon hasonlít egymásra, de ugyanakkor össze sem lehet hasonlítani õket. Szerencsénkre.

A mobiltelefon gyártók lassan kezdenek rádöbbeni, hogy nem feltétlenül a legjobb megoldás az, hogyha az Androidot ráteszik valami baromi drága mobiltelefonra, hanem igenis be kell szépen törni az olcsó piacra is. Ezt felismerte már a Huawei és a ZTE is, legutóbbinak épp nemrég teszteltük az olcsó kis mobiltelefonját, a ZTE Blade típust. Kellemes lehet szakítani ebben a kategóriában, hiszen igény van rá, ez egyértelmû.

Az a helyzet, hogy most már a csapból is Google és Android folyik. Korábbam volt egy felmérésem, amelyben azt vizsgáltam, hogy tíz emberbõl hányan ismerik az Android nevet és ebbõl mennyien tudják valóban, hogy mi az. Az akkori eredmény már régen elavult, manapság már szinte minden fiatal tisztában van az Android névvel. Azért emeltem ki most fõleg a fiatalokat, mert õk azok, akiket valójában érdekelhet a Samsung Galaxy Mini. Persze nagy érdeklõdés lehet még azok körében is, akik olcsó, de kellemes tudású mobiltelefont szeretnének vásárolni. Azokról az emberekrõl ne is beszéljünk, akik elé lényegében elétolják majd a Samsung Galaxy Mini mobiltelefont és fogalmuk se lesz róla, hogy Android fut rajta.

Samsung Galaxy Mini S5570 teszt – Külsõ

A Samsung Galaxy Mini mobiltelefon dizájnjával nem különösebben kellett sokat foglalkozni.
Valószínûleg úgy történt, hogy szóltak a Samsung Corby alkotót csapatának, hogy csináljanak valami hasonlót.
Úgy is tettek, bementek dolgozni és két Facebook bejelentkezés között egyszerûen csak átrajzolták a középsõ gombot szögletesebbre.
A mobiltelefon egy normál méretû dobozban érkezett, amolyan zöldes színûben és tartalmazta az alaptartozékokat. Igazából semmi extrát, talán a memóriakártyát lehetne kiemelni, ami azért nem rossz, hogy megtalálható. Meg persze azt tegyük hozzá, hogy a hozzánk érkezett készülék dobozából a fülest erõsen kispórolták…

Külsõségek:

A Samsung próbált egy fiatalos mobiltelefont megalkotni, végülis sikerült. Az már más kérdés, hogy számomra nem a Samsung Galaxy Mini jelenti a fiatalos mobiltelefont, de ez csak magánvélemény. Mivel egy olcsó kategóriás mobiltelefonról beszélünk, ehhez mérten munkálták meg a Samsung Galaxy Minit. Mindenképpen a Samsung mellett szól, hogy a felhasznált anyagok nagyon jó minõségûek és borzasztóan egyben van a mobiltelefon. De ezen már tényleg nem kell meglepõdni, hiszen teljesen megszokhattuk már tõlük. Kellett valami egyedi, mert ugye attól lesz fiatalos, ez lett a díszcsík. Mindenki döntse el maga, hogy mennyire tetszik neki, de azt szögezzük le, hogyha nem lenne, ez a Mobiltelefon egy semmi lenne. Összességében egy vidám kis Mobiltelefon lett a Samsung Galaxy Mini, kellemes a forma, finom a tapintása, lágyak az ívek; egyszóval pofás darab.

Az elõlapon egy 3,15 inches kijelzõ fekszik, amely QVGA felbontással rendelkezik. Mielõtt bárki is fikázni szeretné, elõször tekintse meg az árát és, hogy mit kaphat ennyi pénzért. Tény, hogy kissé pixeles és nem olyan szép, de ez talán csak nekünk mobiltelefon tesztelõknek tûnik fel, hiszen egy átlag user kezében nem biztos, hogy volt már mondjuk HTC Desire HD. Szóval a képernyõ megjelenítése megfelelõ és pont jó. A kijelzõ alatt három gomb található; az opciók, home és a vissza gombok.

Oldalt, a zöldes díszcsík körbefutja a Samsung Galaxy Minit. Baloldalt található a hangerõszabályzó páros. A mobiltelefon jobb oldalán a bekapcsológomb található és egy kis kihajtható fül alá rejtett microSD retesz. Itt keressük majd bátran a 2GB-os memóriakártyánkat. Legfelül, szintén egy kis ajtó mögött bújik meg a microUSB csatlakozó aljzata, mellette a 3,5 milliméteres jack csatlakozóval.

A hátlap könnyen lepattintható, mögötte találunk egy 1200 mAh-os akkumulátort. A hátlap elég szép, elegáns, rücskös tapintású, és nem gyûjti az ujjlenyomatokat. Felül, középen egy ezüstszínû keretben a fixfókuszos, 3,15 megapixeles kamerát fedezhetjük fel.

Kijelzõ:

Nem tudom miért, de úgy gondoltam, hogy szánok még pár mondatot magára a kijelzõre. Közelségérzékelõ és giroszkóp van a Samsung Galaxy Mini mobiltelefonban, azonban fényszenzor sajnos nincs, így a fényerõt csak manuálisan tudjuk szabályozni. A TFT technológiájú folyadékkristályos kijelzõ felbontása tehát 240x320 pixel. A 3,15 colos kapacitív képernyõ 48x64 milliméter felületet biztosít számunkra a tapizáshoz. Ez egyébként teljesen rendben van, könnyen kezelhetõ, könnyen megszokható és jó. Vertikális módban képes QWERTY billentyûzet megjelenítésére, így a gépelés sem okoz különösebb problémát. Nem akarok újra példálózni, de a Samsung Corby érintõkijelzõje pl. borzasztó volt. Igaz, ott még nem volt Android.

 

Samsung Galaxy Mini S5570 teszt – Belsõ

Hardver, adatátvitel:

A Samsung Galaxy Mini mobiltelefont elég széles tömegnek szánták így tehát nem meglepõ, hogy a processzor nem egy 1 GHz-es órajelû példány, hanem csak egy szerény 600 MHz-es ARMv6 chip, mely ettõl függetlenül abszolút nem érzõdik lassúnak. Az Adreno 200 GPU-val megspékelt platform a Neocore tesztben 44,3 fps-t produkált, a Quadrantban pedig 542 pontot ért el. A 384 MB RAM-ot felvonultató, négynormás [[link6]] egyébként maximum 7,2 Mbit/s-os letöltési sebességre képes az arra alkalmas HSDPA hálózatokban, és bizony a b/g/n szabványú Wi-Fi is nagyon jó dolog. Adott továbbá a Bluetooth 2.1, illetve a GPS-vevõ is, e tekintetben tehát abszolút nem érheti szó a ház elejét a Samsung Galaxy Mininek.

Szoftver:

A Samsung Galaxy Mini Android 2.2-es rendszert futtat és persze saját kezelõfelülettel, az úgynevezett TouchWiz 3.0-val rendelkezik. Az igaz, hogy a mobiltelefon nem annyira süvít hardverileg, viszont annyira jól optimalizálták az operációs rendszert, hogy szinte fel sem tûnik, hogy 600 MHz-es processzor berreg a Samsung Galaxy Miniben. A teszt elején említettem, hogy nem tudom milyen kategóriába lehetne sorolni a mobiltelefont; az az igazság, hogy még mindig nem tudom. Szerény véleményem szerint egyébként én talán a középosztályba helyezném, hiszen masszívan megállja ott a helyét.

Az Android 2.2.1-es (Froyo) operációs rendszert futtató készüléken természetesen elérhetõ a platform összes standard alkalmazása.
A Google Maps alaphelyzetben 4.5-ös, de ez frissíthetõ a teljesen új grafikus motort alkalmazó, immár 5.1-es kiadásra. A menüben megtaláljuk továbbá a YouTube, a Talk, a Latitude, valamint a Quickoffice 3.3.35-ös verzióját.
A Social Hub egy helyre koncentrálja a Facebook, Twitter és MySpace történéseket, ezenkívül még találunk tudományos funkciós számológépet, a diktafont, illetve egy fejlett feladatkezelõt.
A sztereó FM rádió RDS-es, az amúgy remek webböngészõ viszont a processzor limitált képességei miatt nem támogatja a Flash tartalmakat.

Az alapkijelzõn egyébként maximum hét slide-ot találunk és akár multi-touch-os zoomolást is végre lehet hajtani. A slide-ok szokás szerint könnyen telepakolhatók widgetekkel, gyorsgombokkal és mappákkal, no és persze az elmaradhatatlan élõ háttérkép funkció sem hiányzik.

Multimédia:

A zenelejátszó a szokásos funkciókat nyújtja, tehát különféle paraméterek alapján kereshetünk a fájlok között és rendelkezésre áll EQ is. A számok lejátszása közben az ID3 mezõkben található információk és az albumképek természetesen megjelennek, tudunk lejátszási listát is készíteni, amelynek sorrendjét késõbb még módosíthatjuk is. Amennyiben a lejátszási ablakban rákattintunk az adott dal címére, elõadójára vagy albumára, egy menüt kapunk, amin keresztül releváns információkra kereshetünk a neten, a YouTube-on, vagy a készüléken található többi dal között.

A videolejátszóról túl sokat nem érdemes beszélni: mûködik, és a QVGA felbontású tartalmat általában le is játssza, de ennél többet ne várjunk tõle, nincs sem DivX/XviD támogatás, sem egyéb különlegesség.

A fényképezõrõl csak annyit, hogy egy teljesen alap egységrõl van szó, a minõség és a funkciók is ennek megfelelõek. Dedikált exponáló gomb hiányában a képkészítés az érintõképernyõvel történik. Mivel nincs autofókusz, így a kép elkészítésére sem kell várnunk. A képminõség teljesen rendben van, persze csak ha nem sötétben akarunk fotózni.

Samsung Galaxy Mini S5570 teszt – Összegzés

Nos, mindent egybevetve a Samsung Galaxy Mini mobiltelefon elnyerte a szerkesztõségünk tetszését. Sikerült végre a Samsung olyan mobiltelefont alkotnia, amely az alsó árkategóriában helyezkedik el, de végre nem erõltették a saját rendszerüket, hanem igenis felpakoltak rá egy Androidot.

Ez a párosítás nyerõ ötlet és fölöttébb hasznos is, hiszen a Samsung Galaxy Mini egy olyan mobiltelefon lett, amelyet a fiatal korosztály is bátran vállalhat, nem tartja majd cikinek és totálisan kielégíti a kommunikációs vágyaikat. A kis Samsung Galaxy Mini pofás darab, tetszetõs dizájnnal, kezelhetõ felhasználói felülettel és olcsó árral rendelkezik. Talán ettõl többet nem is kell mellette szólni.

A Samsung Galaxy Mini mobiltelefont a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 42.000 Ft-ért megkaphatod.

 

Fotók: Bajnok Levente

www.flickr.com
Mobiltelefon's Samsung Galaxy Mini mobiltelefon képek photoset Mobiltelefon's Samsung Galaxy Mini mobiltelefon képek photoset
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx