mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Galaxy S II teszt – Egy újabb galaxis

Samsung Galaxy S II teszt – Egy újabb galaxis
2011. 06. 01.
A Samsung Galaxy S népszerû mobiltelefon volt, amely hozta a kötelezõt és még többet is, így nem csoda, hogy hatalmas ováció övezte a Samsung Galaxy S II megjelenését, amely aztán valóban odaver a jelenlegi piacnak.A Samsung Galaxy S II mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!
 

Samsung Galaxy S II teszt – Bevezetõ

A Samsung Galaxy S példaértékû mobiltelefonja volt a gyártónak, sikerült megalkotniuk egy olyan mobiltelefont, amely tudásával, megjelenésével és népszerûségével hódított. A könnyû és jól kezelhetõ Samsung Galaxy S célközönsége elég tágra nyílt, hiszen mind a fiatalok, mind a komoly üzletemberek, de még az idõsebb korosztály is szívesen választotta azt a mobiltelefont. Köszönhetõ volt ez a fiatalos, de egyben elegáns stílusnak, a nagy és kristálytiszta kijelzõnek és nem mellékesen az Android operációs rendszernek.

A Samsung cseppet sem tétlenkedett, hiszen a vásárlók a Samsung Galaxy S megjelenése után 1-2 hónappal már várták a folytatást és folyamatosan mentek a találgatások, a tippek, hogy vajon milyen lesz, vagy épp milyennek kellene lennie az új Samsung Galaxy S II-nek. Így tehát a cég bele is vágott a tervezésbe, a marketing csapatuk jelesre is vizsgázott, hiszen szinte minden héten lehetett hallani az új mobiltelefon megjelenésérõl. A felhasználók új dizájnt, gyorsabb szoftvert, erõsebb hardvereket és szebb, nagyobb, ráadásul még élesebb kijelzõt szerettek volna, mindezt egy fémházas keretbe bújtatva. A februári Mobile World Congress sok érdekességet és meglepetést hozott, ahol természetesen végre megjelent az új Samsung Galaxy S II is. Sokan várták a napot, amikor végre megjelenik a mobiltelefon, rengetegen kivártak, mert tudták, hogy érkezik és érdemes megvárni, holott a konkurens cégek, mint a HTC, az LG vagy épp a Nokia folyamatosan dobták ki a jobbnál jobb mobiltelefonokat.
 
Samsung Galaxy S II widgetek
A várakozás meghozta gyümölcsét, a Samsung Galaxy S II is ugyanúgy, mint az elõdje, hozta az elvárásokat; új dizájn, gyors szoftver, brutál erõs hardverek, nagy kijelzõ és könnyû kezelhetõség. Ugyanakkor a fém ház még mindig elmarad. Azt viszont nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Samsung Galaxy S II jelenleg a legerõsebb hardverekkel megáldott mobiltelefon és minden apró részletében a plafont verdesi.

Samsung Galaxy S II teszt – Külsõ

A legszembetûnõbb változás az, hogy a Samsung Galaxy S II szögletesebb lett, tehát elhagyták a szappantartó feelinget, viszont azért a széleket stílusosan lekerekítették. A nagy kijelzõ miatt evidens, hogy a méretei megnõttek, mégpedig 125,3 x 66,1 x 8,49 milliméterre módosultak. Igazából, csak 2-3 milliméter az eltérés az elõdtõl, viszont a karcsúságból lecsíptek, ami 9,9 milliméter volt. A 116 grammos tömeggel párosítva olyan mintha egy jól kitömött levélborítékot fognánk a kezünkben és sokszor az az érzésünk, hogy kifújja a szél a tenyerünkbõl. Kétségkívül könnyû és vékony lett a Samsung Galaxy S II, ami egyáltalán nem probléma, ez mind csak a gyártó érdemét emeli.

Megjelenés, anyagok:

Stílusában a Samsung Galaxy S II-nek sikerült azt elérnie, amit az elõd Samsung Galaxy S-nek; fiatalos lett, modern, hi-tech, elegáns, üzleties és barátságos. Bármelyik célcsoport nyugodtan választhatja a mobiltelefont, minden csak a pénztárca vastagságának a kérdése.
 
Review
A Samsung fanok és jómagam is azt vártak a második generációs mobiltelefontól, hogy majd rozsdamentes anyagokat használnak dögivel és elkápráztatnak bennünket egy gyönyörû fémházas Samsung Galaxy S II-vel. Ez nem így történt sajnos, viszont egyáltalán nem bánom. A mobiltelefon maradt a plasztik vonalon, tény, hogy mindkét anyagnak megvannak az elõnyei, de ugyanakkor a hátrányai is. Ha leejtjük a mobiltelefont, a fémházból is ugyanúgy lepattanhatnak darabok és talán még jobban meg is látszódik a sérülés, ráadásul akkor valószínûleg nehezebb is lett volna a Samsung Galaxy S II. A felhasznált mûanyagok viszont elsõ rangúak és kiváló minõségûek. Hibátlan és precíz illesztések jellemzik, sehol az égvilágon nem találkozunk recsegõ vagy ropogó hanggal és annyira masszív hatás övezi körül a mobiltelefont, hogy egyfajta teljes nyugalom áraszt el bennünket, amikor kézbe fogjuk. Sokan a hátlapot kritizálták legjobban, tény, hogy a lepattintós módszer kissé gagyi hatást tükröz, viszont ha jobban belegondolunk ez az a módszer amely a legjobban fixálja a hátlapot és bizony az soha nem meglazulni, kikopni, mozogni vagy bármi egyéb.

Dobozbontás:

A Samsung Galaxy S II annyira parányi dobozzal rendelkezik, hogyha attól egy picivel is kisebb lenne, a mobiltelefon már pont nem is férne bele. Õszinte leszek, én még soha nem láttam mobiltelefon dobozt, amelybe ennyire precízen és zsúfoltan lettek volna a tartozékok. Kapunk ugyanis microUSB adatkábelt és agybadugós sztereó headsetet, amelyek olyan szinten vannak kicsire összetekerve, hogy egyszerûen élmény ránézni. A headset gumitartozékait külön csomagolták, azt már nem tudták megoldani, hogy a kábellel együtt tekerjék össze. Van még a dobozban hálózati töltõ és természetesen a használati utasítás papírjai.

Körültekintés, külsõségek:

Az elõlapot szinte teljes egészében a 4,3 colos Super AMOLED Plus kijelzõ uralja. A felbontás maradt 480 x 800 pixel, viszont 50%-al több subpixelt tartalmaz és ugye lényegében végtelen kontrasztarányú AMOLED technológiát alkalmaz, ráadásul a fényereje is 20%-al megnõtt. Egy rossz szavunk se lehet tehát a kijelzõ minõségére, erõs napsütésben is gyönyörûen olvasható és nemes egyszerûséggel agyonveri a jelenlegi konkurenciákat. A Samsung Galaxy S II kijelzõje fölött találhatóak a szenzorok, úgy, mint a fényérzékelõ, a proximity szenzor, a giroszkóp és persze a 2 megapixeles elõlapi kamera is. Az érintõképernyõ alatt csak a középen lévõ gomb fizikai, a mellette lévõ két gomb kapacitív érintéssel mûködik. Ezek alaphelyzetben nem láthatóak, csak akkor mikor mûködik a háttérvilágításuk. Jó pont, hogy ez teljes mértékben és nagyon részletesen testre szabható.
 
Samsung Galaxy S II dobozával
A hátlap, ami ugye kiváltott egy kisebb felhördülést a lepattintós módszere miatt, viszont tényleg nagyon fekszik, baromi pontos és egyáltalán nem mozog. Ráadásul jól is néz ki a bordázott plasztiklap és az ujjlenyomatokat sem gyûjti. A hátlap alatt találjuk az 1650 mAh-ra felpumpált akkumulátort, amit szépen el is kell távolítanunk, hogy hozzáférjünk a memóriakártya foglalatához. Viszont a SIM kártya cseréjénél nem kell eltávolítani, az meg már egy másik dolog, hogy olyankor amúgy is újraindul a rendszer. A hátlap felsõ részén fekszik a 8 megapixeles kamera, legalul pedig egy fehér Samsung felirat.

A Samsung Galaxy S II bal oldalán találjuk a hangerõ-szabályozó billentyûket, jobb oldalán pedig a képernyõ lezárására illetve feloldására, valamint a ki- és bekapcsolásra szolgáló gombot. Dedikált fényképezõ gomb sajnos lemaradt. A 3,5 milliméteres jack kimenet a mobiltelefon tetején figyel, a microUSB csatlakozó pedig legalulra került, sajnos eltolható ajtócska nélkül.

Samsung Galaxy S II teszt – Belsõ

Hardverileg, szoftverileg:

Nos, a Samsung Galaxy S II-nek bizony nincs miért szégyenkeznie, sõt olyannyira nincs, hogy inkább csak dicsekednivalója van. Hiszen a Samsung megalkotta a hardverileg jelenleg legerõsebb mobiltelefont a Samsung Galaxy S II személyében. A belsejében egy duplamagos Exynos processzor ketyeg magonként 1,2 GHz-en, amelyet kisegít még egy MALI-400MP grafikus processzor, ráadásul mindezt 1 GB LP-DDR2 RAM társaságában teszik, amely az átlagosnál alacsonyabb energiafelvétellel bír. Ezek mellé hozzácsaptak még 2 GB ROM-ot és 12 GB belsõ memóriát, amelyet természetesen tovább bõvíthetünk microSD kártyával. Mondanom sem kell, hogy a teszt alatt semmiféle lassulást vagy fagyást nem észleltünk. A Samsung nem kicsit tette magasra a lécet, mind saját magukkal, mind a konkurensekkel szemben.
 
Samsung Galaxy S II Touch Wiz 4.0
A Samsung Galaxy S II mobiltelefonon természetesen Android fut, abból is a 2.3.3-as verzió, vagyis a Gingerbread. Egyelõre a szoftver még nem támogatja a kétmagos processzorokat, viszont nemsokára várhatóan megérkezik a támogatás. Ilyen hardveri képességekkel röhögve fut az operációs rendszer a mobiltelefonon, nagyon jól összehangolták a szoftvert és a hardvereket. Egyszerûen baromi gyors a használat, a rendszer felállása, a menügörgetés, a fõképernyõ lapozás, a Google Maps, a multitouch és az alkalmazások is szélsebesen indulnak el. Köszönhetõ mindez annak, hogy a Samsung mérnökei ahol tudtak, belenyúltak a rendszerbe, hogy a legtöbbet kihozhassák a processzorból. Sikerült nekik.

Android Gingerbread és a TouchWiz 4.0:

A mobiltelefonon tehát az Android rendszer legfrisebb verziója a 2.3.3-as Gingerbread fut, amelybe a Samsung mérnökök ahol csak tudtak optimalizáltak. Az alap felhasználói felületet azon nyomban le is cserélték a legújabb TouchWiz-re, szám szerint a 4.0-ra.

Az új TouchWiz sokkal kifinomultabb és áttekinthetõbb lett, mint az elõzõ verzió. Kezdjük a képernyõ feloldásánál; az eddigi csúszkás módszert felváltotta a teljes végighúzásos módszer, vagyis a beállított képet végig kell húznunk a kijelzõn és csak ekkor oldódik fel a mobiltelefon. A kijelzõvédõn több adat is megjelenítésre kerül, mégpedig az aktuális dátum és idõ valamint a nem fogadott hívások és a beérkezett üzenetek. Ezeket elhúzva rögtön megnyithatjuk.

Változott a fentrõl lehúzható panel is; ki- és bekapcsolhatjuk a Wi-Fi-t, a Bluetooth-t és a GPS-t, lenémíthatjuk a mobiltelefont, letilthatjuk a képernyõ elfordulását és a zenelejátszót is vezérelhetjük.

A készenléti képernyõ maximum hét oldalból állhat, amelynél a legelsõ lap a fõoldal valamint újfajta módon egy alsó szalagról helyezhetjük el a különbözõ widgeteket. Szép és látványos élõ háttereket állíthatunk be, amelyek halványan látszódnak akkor is, ha éppen a menüben kóválygunk. A rácsos menünézet egyébként 4x4 ikont jelenít meg, de akár listás nézet is választható, ráadásul a menü szerkesztõfelülete is megújult, így most már pl. a harmadik oldalról jobbra lapozva az elsõre is eljuthatunk.
 
Samsung Galaxy S II asztalon
A telefonkönyv is megváltozott kissé; a Névjegyek alkalmazás alatt találjuk a tárcsázót, a hívásnaplót és a kontaktjainkat. Szinkronizálni tudunk megannyi fiókunkkal: Google, Facebook, Hotmail, Yahoo!, MySpace, Linkedin valamint az Exchange ActiveSync is elérhetõ.

Az üzeneteknél nem nagyon változott semmi; választhatunk a Samsung billentyûzet és a Swype között. Mind a kettõ nagyon pontos és nagyon könnyen használható, bár én inkább a hagyományos fektetett QWERTY híve vagyok, azzal is nagyon pontosan és gyorsan lehet gépelni.

Alkalmazások, szolgáltatások:

Lényegében a Samsung átvett egy csomó Androidos alkalmazást mindenféle változtatás nélkül, pl. a Galéria teljesen ugyanaz, talán annyiban más, hogy itt is használható a mozgásszenzoros zoom, vagyis ha két ujjunkat rátesszük a kijelzõre, akkor a zoomoláshoz elég elõre-hátra döntögetni a mobiltelefont. Számomra a hagyományos multitouch sokkal jobban bejött, egyszerûbb és gyorsabb is. A Samsung Galaxy S II tartalmaz úgynevezett Hubokat, mégpedig szám szerint négyet; Social Hub (egy helyen az összes közösségi hálózat és e-mail), Readers Hub (újságokat és könyveket tölthetünk le), Game Hub (játékokat vásárolhatunk, sajnos itthon még nem) és Music Hub (amely egy zenebolt).

Extra szoftverként kapunk még egy kép- és egy videószerkesztõ alkalmazást, RDS-képes rádiót, Feladatkezelõt, Hírek és idõjárás programot, Polaris Office irodaszoftvert valamint rendelkezésünkre áll még a Lost Phone Management szolgáltatás is, amely segítségével lopott vagy elhagyott mobiltelefonunk nyomába eredhetünk, valamint zárolhatjuk és törölhetjük róla az adatainkat, mindezt a távolból.

Multimédia:

A zenelejátszót lényegében mindent tud, amit csak akarunk, valószínûleg még annál is többet. Rendelkezik hangszínszabályzóval, speciális effektekkel, virtuális 5.1 hangzással és rengeteg formátumot támogat. Mint ahogy a videólejátszó is hasonlóan teszi a dolgát, szintén lejátszik minden formátumot (Divx, Xvid, MKV stb.) és a feliratokat is kezeli.
 
Samsung Galaxy S II multimédia
A Samsung Galaxy S II már 8 megapixeles kamerát kapott LED segédfény kíséretében. Így már 3204x2448 pixel felbontásban is fotózhatunk, háromféle képminõség variáns mellett. A programot eleresztették bõven funkciókkal, van benne: érintõfókusz, makró mód, arcészlelés, mosolydetektálás, pislogásérzékelés, automata kontraszt, képstabilizálás és állítható fénymérés (középre súlyozott, pontszerû, mátrix), a fényérzékenység ISO100 és ISO800 között állítgatható, panoráma módban 8 felvételt fûz össze, az idõzítõ 2/5/10 másodperces késleltetésre képes, és persze geotagging is van ám.

A videófelvevõ Full HD-ban képes a rögzítésre, teljesen korrektül is teszi azt, pl. a konkurens LG Optimus 2x videóit leveri.

Webböngészés:

Fantasztikus érzés a Samsung Galaxy S II-vel internetezni. A nagy kijelzõ, a könnyû használat, a gyors hardverek nagyon kényelmessé teszik a böngészést. Itt is mûködik természetesen a mozgásszenzoros zoom. Flash tartalmakat röhögve jelenít meg, rettentõen gyors, egyszóval nagyon jó a böngészõje a mobiltelefonnak.

Adatkommunikáció:

Ezt a blokkot akár úgyis zárhatnám, hogy a Samsung Galaxy S II adatkommunikáció szempontjából mindent tud. Teljes viszont csak úgy lesz, ha tudjátok, hogy rendelkezik négysávos GSM modullal (850/900/1800/1900 MHz) és van benne egy négysávos UMTS chip is (850/900/1900/2100 MHz), 21 Mbps sebességû HSDPA, 5,76 Mbps sebességû HSUPA, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 3.0 és GPS. Számítógéphez microUSB 2.0-án vagy a Kies Air-en keresztül tud csatlakozni. Képes továbbá az internet megosztására és Wi-Fi Direct-re, vagyis a Wi-Fi képes telefonok tudnak egymással kommunikálni. Elérhetõ továbbá a Samsung DLNA-kliense és az AllShare is.
Samsung Galaxy S II doboza állítva

Samsung Galaxy S II teszt – Összegzés

A Samsungnak végülis sikerült, megcsinálták a jelenleg legerõsebb és legjobb mobiltelefont, átgázoltak a konkurenseken, de még saját magukat is túlszárnyalták. A Samsung mindig képes a megújulásra, egy igazi és méltó utódot mutattak be a Samsung Galaxy S II személyében. Hogy ki mit várt az új mobiltelefontól, az a saját dolga, ez van, és bizony ezt kell megvenni. Mert bizony megéri az árát a Samsung Galaxy S II, mert lényegében minden tekintetben tökéletesre sikerült és csakis apróságokba lehet belekötni. Az erõs hardverek, a gyönyörû dizájn és a szép felhasználói felület mind a Samsung Galaxy S II mellett szól, így tehát bátran és nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egy igazi alfahímre vágyik az okostelefonok között.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Samsung Galaxy S II mobiltelefont a GSMLine jóvoltából kaptuk és a GSM-online oldalán már 138.000 Ft-ért megkaphatod.

Fotók: Bajnok Levente

www.flickr.com
Mobiltelefon's Samsung Galaxy S II mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Samsung Galaxy S II

photoset

Csatlakozz te is a GSM-Online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

Samsung Galaxy S 2 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 06.
A 2020-as WWDC nagy sikert aratott, ugyanis összesen több mint 22 millió néző követte online az eseményt. Az Apple egy újabb kihívással...
szifon.com
2020. 08. 06.
Az új iMac mellett az Apple egy talán nagyobb bejelentést is ütemezett kedd estére, mégpedig azt, hogy Phil Schiller többé nem az Apple...
szifon.com
2020. 08. 05.
Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy...
szifon.com
2020. 08. 05.
Tegnap, augusztus 4-én csak úgy a semmiből az Apple frissítette a 27 colos iMac-et néhány igazán izgalmas változtatással. Ahogy azt a...
szifon.com
2020. 08. 04.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS 14 negyedik fejlesztői bétáit, pár órával később pedig a macOS...
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx