mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Galaxy S II teszt – Egy újabb galaxis

Samsung Galaxy S II teszt – Egy újabb galaxis
2011. 06. 01.
A Samsung Galaxy S népszerû mobiltelefon volt, amely hozta a kötelezõt és még többet is, így nem csoda, hogy hatalmas ováció övezte a Samsung Galaxy S II megjelenését, amely aztán valóban odaver a jelenlegi piacnak.A Samsung Galaxy S II mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!
 

Samsung Galaxy S II teszt – Bevezetõ

A Samsung Galaxy S példaértékû mobiltelefonja volt a gyártónak, sikerült megalkotniuk egy olyan mobiltelefont, amely tudásával, megjelenésével és népszerûségével hódított. A könnyû és jól kezelhetõ Samsung Galaxy S célközönsége elég tágra nyílt, hiszen mind a fiatalok, mind a komoly üzletemberek, de még az idõsebb korosztály is szívesen választotta azt a mobiltelefont. Köszönhetõ volt ez a fiatalos, de egyben elegáns stílusnak, a nagy és kristálytiszta kijelzõnek és nem mellékesen az Android operációs rendszernek.

A Samsung cseppet sem tétlenkedett, hiszen a vásárlók a Samsung Galaxy S megjelenése után 1-2 hónappal már várták a folytatást és folyamatosan mentek a találgatások, a tippek, hogy vajon milyen lesz, vagy épp milyennek kellene lennie az új Samsung Galaxy S II-nek. Így tehát a cég bele is vágott a tervezésbe, a marketing csapatuk jelesre is vizsgázott, hiszen szinte minden héten lehetett hallani az új mobiltelefon megjelenésérõl. A felhasználók új dizájnt, gyorsabb szoftvert, erõsebb hardvereket és szebb, nagyobb, ráadásul még élesebb kijelzõt szerettek volna, mindezt egy fémházas keretbe bújtatva. A februári Mobile World Congress sok érdekességet és meglepetést hozott, ahol természetesen végre megjelent az új Samsung Galaxy S II is. Sokan várták a napot, amikor végre megjelenik a mobiltelefon, rengetegen kivártak, mert tudták, hogy érkezik és érdemes megvárni, holott a konkurens cégek, mint a HTC, az LG vagy épp a Nokia folyamatosan dobták ki a jobbnál jobb mobiltelefonokat.
 
Samsung Galaxy S II widgetek
A várakozás meghozta gyümölcsét, a Samsung Galaxy S II is ugyanúgy, mint az elõdje, hozta az elvárásokat; új dizájn, gyors szoftver, brutál erõs hardverek, nagy kijelzõ és könnyû kezelhetõség. Ugyanakkor a fém ház még mindig elmarad. Azt viszont nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Samsung Galaxy S II jelenleg a legerõsebb hardverekkel megáldott mobiltelefon és minden apró részletében a plafont verdesi.

Samsung Galaxy S II teszt – Külsõ

A legszembetûnõbb változás az, hogy a Samsung Galaxy S II szögletesebb lett, tehát elhagyták a szappantartó feelinget, viszont azért a széleket stílusosan lekerekítették. A nagy kijelzõ miatt evidens, hogy a méretei megnõttek, mégpedig 125,3 x 66,1 x 8,49 milliméterre módosultak. Igazából, csak 2-3 milliméter az eltérés az elõdtõl, viszont a karcsúságból lecsíptek, ami 9,9 milliméter volt. A 116 grammos tömeggel párosítva olyan mintha egy jól kitömött levélborítékot fognánk a kezünkben és sokszor az az érzésünk, hogy kifújja a szél a tenyerünkbõl. Kétségkívül könnyû és vékony lett a Samsung Galaxy S II, ami egyáltalán nem probléma, ez mind csak a gyártó érdemét emeli.

Megjelenés, anyagok:

Stílusában a Samsung Galaxy S II-nek sikerült azt elérnie, amit az elõd Samsung Galaxy S-nek; fiatalos lett, modern, hi-tech, elegáns, üzleties és barátságos. Bármelyik célcsoport nyugodtan választhatja a mobiltelefont, minden csak a pénztárca vastagságának a kérdése.
 
Review
A Samsung fanok és jómagam is azt vártak a második generációs mobiltelefontól, hogy majd rozsdamentes anyagokat használnak dögivel és elkápráztatnak bennünket egy gyönyörû fémházas Samsung Galaxy S II-vel. Ez nem így történt sajnos, viszont egyáltalán nem bánom. A mobiltelefon maradt a plasztik vonalon, tény, hogy mindkét anyagnak megvannak az elõnyei, de ugyanakkor a hátrányai is. Ha leejtjük a mobiltelefont, a fémházból is ugyanúgy lepattanhatnak darabok és talán még jobban meg is látszódik a sérülés, ráadásul akkor valószínûleg nehezebb is lett volna a Samsung Galaxy S II. A felhasznált mûanyagok viszont elsõ rangúak és kiváló minõségûek. Hibátlan és precíz illesztések jellemzik, sehol az égvilágon nem találkozunk recsegõ vagy ropogó hanggal és annyira masszív hatás övezi körül a mobiltelefont, hogy egyfajta teljes nyugalom áraszt el bennünket, amikor kézbe fogjuk. Sokan a hátlapot kritizálták legjobban, tény, hogy a lepattintós módszer kissé gagyi hatást tükröz, viszont ha jobban belegondolunk ez az a módszer amely a legjobban fixálja a hátlapot és bizony az soha nem meglazulni, kikopni, mozogni vagy bármi egyéb.

Dobozbontás:

A Samsung Galaxy S II annyira parányi dobozzal rendelkezik, hogyha attól egy picivel is kisebb lenne, a mobiltelefon már pont nem is férne bele. Õszinte leszek, én még soha nem láttam mobiltelefon dobozt, amelybe ennyire precízen és zsúfoltan lettek volna a tartozékok. Kapunk ugyanis microUSB adatkábelt és agybadugós sztereó headsetet, amelyek olyan szinten vannak kicsire összetekerve, hogy egyszerûen élmény ránézni. A headset gumitartozékait külön csomagolták, azt már nem tudták megoldani, hogy a kábellel együtt tekerjék össze. Van még a dobozban hálózati töltõ és természetesen a használati utasítás papírjai.

Körültekintés, külsõségek:

Az elõlapot szinte teljes egészében a 4,3 colos Super AMOLED Plus kijelzõ uralja. A felbontás maradt 480 x 800 pixel, viszont 50%-al több subpixelt tartalmaz és ugye lényegében végtelen kontrasztarányú AMOLED technológiát alkalmaz, ráadásul a fényereje is 20%-al megnõtt. Egy rossz szavunk se lehet tehát a kijelzõ minõségére, erõs napsütésben is gyönyörûen olvasható és nemes egyszerûséggel agyonveri a jelenlegi konkurenciákat. A Samsung Galaxy S II kijelzõje fölött találhatóak a szenzorok, úgy, mint a fényérzékelõ, a proximity szenzor, a giroszkóp és persze a 2 megapixeles elõlapi kamera is. Az érintõképernyõ alatt csak a középen lévõ gomb fizikai, a mellette lévõ két gomb kapacitív érintéssel mûködik. Ezek alaphelyzetben nem láthatóak, csak akkor mikor mûködik a háttérvilágításuk. Jó pont, hogy ez teljes mértékben és nagyon részletesen testre szabható.
 
Samsung Galaxy S II dobozával
A hátlap, ami ugye kiváltott egy kisebb felhördülést a lepattintós módszere miatt, viszont tényleg nagyon fekszik, baromi pontos és egyáltalán nem mozog. Ráadásul jól is néz ki a bordázott plasztiklap és az ujjlenyomatokat sem gyûjti. A hátlap alatt találjuk az 1650 mAh-ra felpumpált akkumulátort, amit szépen el is kell távolítanunk, hogy hozzáférjünk a memóriakártya foglalatához. Viszont a SIM kártya cseréjénél nem kell eltávolítani, az meg már egy másik dolog, hogy olyankor amúgy is újraindul a rendszer. A hátlap felsõ részén fekszik a 8 megapixeles kamera, legalul pedig egy fehér Samsung felirat.

A Samsung Galaxy S II bal oldalán találjuk a hangerõ-szabályozó billentyûket, jobb oldalán pedig a képernyõ lezárására illetve feloldására, valamint a ki- és bekapcsolásra szolgáló gombot. Dedikált fényképezõ gomb sajnos lemaradt. A 3,5 milliméteres jack kimenet a mobiltelefon tetején figyel, a microUSB csatlakozó pedig legalulra került, sajnos eltolható ajtócska nélkül.

Samsung Galaxy S II teszt – Belsõ

Hardverileg, szoftverileg:

Nos, a Samsung Galaxy S II-nek bizony nincs miért szégyenkeznie, sõt olyannyira nincs, hogy inkább csak dicsekednivalója van. Hiszen a Samsung megalkotta a hardverileg jelenleg legerõsebb mobiltelefont a Samsung Galaxy S II személyében. A belsejében egy duplamagos Exynos processzor ketyeg magonként 1,2 GHz-en, amelyet kisegít még egy MALI-400MP grafikus processzor, ráadásul mindezt 1 GB LP-DDR2 RAM társaságában teszik, amely az átlagosnál alacsonyabb energiafelvétellel bír. Ezek mellé hozzácsaptak még 2 GB ROM-ot és 12 GB belsõ memóriát, amelyet természetesen tovább bõvíthetünk microSD kártyával. Mondanom sem kell, hogy a teszt alatt semmiféle lassulást vagy fagyást nem észleltünk. A Samsung nem kicsit tette magasra a lécet, mind saját magukkal, mind a konkurensekkel szemben.
 
Samsung Galaxy S II Touch Wiz 4.0
A Samsung Galaxy S II mobiltelefonon természetesen Android fut, abból is a 2.3.3-as verzió, vagyis a Gingerbread. Egyelõre a szoftver még nem támogatja a kétmagos processzorokat, viszont nemsokára várhatóan megérkezik a támogatás. Ilyen hardveri képességekkel röhögve fut az operációs rendszer a mobiltelefonon, nagyon jól összehangolták a szoftvert és a hardvereket. Egyszerûen baromi gyors a használat, a rendszer felállása, a menügörgetés, a fõképernyõ lapozás, a Google Maps, a multitouch és az alkalmazások is szélsebesen indulnak el. Köszönhetõ mindez annak, hogy a Samsung mérnökei ahol tudtak, belenyúltak a rendszerbe, hogy a legtöbbet kihozhassák a processzorból. Sikerült nekik.

Android Gingerbread és a TouchWiz 4.0:

A mobiltelefonon tehát az Android rendszer legfrisebb verziója a 2.3.3-as Gingerbread fut, amelybe a Samsung mérnökök ahol csak tudtak optimalizáltak. Az alap felhasználói felületet azon nyomban le is cserélték a legújabb TouchWiz-re, szám szerint a 4.0-ra.

Az új TouchWiz sokkal kifinomultabb és áttekinthetõbb lett, mint az elõzõ verzió. Kezdjük a képernyõ feloldásánál; az eddigi csúszkás módszert felváltotta a teljes végighúzásos módszer, vagyis a beállított képet végig kell húznunk a kijelzõn és csak ekkor oldódik fel a mobiltelefon. A kijelzõvédõn több adat is megjelenítésre kerül, mégpedig az aktuális dátum és idõ valamint a nem fogadott hívások és a beérkezett üzenetek. Ezeket elhúzva rögtön megnyithatjuk.

Változott a fentrõl lehúzható panel is; ki- és bekapcsolhatjuk a Wi-Fi-t, a Bluetooth-t és a GPS-t, lenémíthatjuk a mobiltelefont, letilthatjuk a képernyõ elfordulását és a zenelejátszót is vezérelhetjük.

A készenléti képernyõ maximum hét oldalból állhat, amelynél a legelsõ lap a fõoldal valamint újfajta módon egy alsó szalagról helyezhetjük el a különbözõ widgeteket. Szép és látványos élõ háttereket állíthatunk be, amelyek halványan látszódnak akkor is, ha éppen a menüben kóválygunk. A rácsos menünézet egyébként 4x4 ikont jelenít meg, de akár listás nézet is választható, ráadásul a menü szerkesztõfelülete is megújult, így most már pl. a harmadik oldalról jobbra lapozva az elsõre is eljuthatunk.
 
Samsung Galaxy S II asztalon
A telefonkönyv is megváltozott kissé; a Névjegyek alkalmazás alatt találjuk a tárcsázót, a hívásnaplót és a kontaktjainkat. Szinkronizálni tudunk megannyi fiókunkkal: Google, Facebook, Hotmail, Yahoo!, MySpace, Linkedin valamint az Exchange ActiveSync is elérhetõ.

Az üzeneteknél nem nagyon változott semmi; választhatunk a Samsung billentyûzet és a Swype között. Mind a kettõ nagyon pontos és nagyon könnyen használható, bár én inkább a hagyományos fektetett QWERTY híve vagyok, azzal is nagyon pontosan és gyorsan lehet gépelni.

Alkalmazások, szolgáltatások:

Lényegében a Samsung átvett egy csomó Androidos alkalmazást mindenféle változtatás nélkül, pl. a Galéria teljesen ugyanaz, talán annyiban más, hogy itt is használható a mozgásszenzoros zoom, vagyis ha két ujjunkat rátesszük a kijelzõre, akkor a zoomoláshoz elég elõre-hátra döntögetni a mobiltelefont. Számomra a hagyományos multitouch sokkal jobban bejött, egyszerûbb és gyorsabb is. A Samsung Galaxy S II tartalmaz úgynevezett Hubokat, mégpedig szám szerint négyet; Social Hub (egy helyen az összes közösségi hálózat és e-mail), Readers Hub (újságokat és könyveket tölthetünk le), Game Hub (játékokat vásárolhatunk, sajnos itthon még nem) és Music Hub (amely egy zenebolt).

Extra szoftverként kapunk még egy kép- és egy videószerkesztõ alkalmazást, RDS-képes rádiót, Feladatkezelõt, Hírek és idõjárás programot, Polaris Office irodaszoftvert valamint rendelkezésünkre áll még a Lost Phone Management szolgáltatás is, amely segítségével lopott vagy elhagyott mobiltelefonunk nyomába eredhetünk, valamint zárolhatjuk és törölhetjük róla az adatainkat, mindezt a távolból.

Multimédia:

A zenelejátszót lényegében mindent tud, amit csak akarunk, valószínûleg még annál is többet. Rendelkezik hangszínszabályzóval, speciális effektekkel, virtuális 5.1 hangzással és rengeteg formátumot támogat. Mint ahogy a videólejátszó is hasonlóan teszi a dolgát, szintén lejátszik minden formátumot (Divx, Xvid, MKV stb.) és a feliratokat is kezeli.
 
Samsung Galaxy S II multimédia
A Samsung Galaxy S II már 8 megapixeles kamerát kapott LED segédfény kíséretében. Így már 3204x2448 pixel felbontásban is fotózhatunk, háromféle képminõség variáns mellett. A programot eleresztették bõven funkciókkal, van benne: érintõfókusz, makró mód, arcészlelés, mosolydetektálás, pislogásérzékelés, automata kontraszt, képstabilizálás és állítható fénymérés (középre súlyozott, pontszerû, mátrix), a fényérzékenység ISO100 és ISO800 között állítgatható, panoráma módban 8 felvételt fûz össze, az idõzítõ 2/5/10 másodperces késleltetésre képes, és persze geotagging is van ám.

A videófelvevõ Full HD-ban képes a rögzítésre, teljesen korrektül is teszi azt, pl. a konkurens LG Optimus 2x videóit leveri.

Webböngészés:

Fantasztikus érzés a Samsung Galaxy S II-vel internetezni. A nagy kijelzõ, a könnyû használat, a gyors hardverek nagyon kényelmessé teszik a böngészést. Itt is mûködik természetesen a mozgásszenzoros zoom. Flash tartalmakat röhögve jelenít meg, rettentõen gyors, egyszóval nagyon jó a böngészõje a mobiltelefonnak.

Adatkommunikáció:

Ezt a blokkot akár úgyis zárhatnám, hogy a Samsung Galaxy S II adatkommunikáció szempontjából mindent tud. Teljes viszont csak úgy lesz, ha tudjátok, hogy rendelkezik négysávos GSM modullal (850/900/1800/1900 MHz) és van benne egy négysávos UMTS chip is (850/900/1900/2100 MHz), 21 Mbps sebességû HSDPA, 5,76 Mbps sebességû HSUPA, Wi-Fi (802.11 a/b/g/n), Bluetooth 3.0 és GPS. Számítógéphez microUSB 2.0-án vagy a Kies Air-en keresztül tud csatlakozni. Képes továbbá az internet megosztására és Wi-Fi Direct-re, vagyis a Wi-Fi képes telefonok tudnak egymással kommunikálni. Elérhetõ továbbá a Samsung DLNA-kliense és az AllShare is.
Samsung Galaxy S II doboza állítva

Samsung Galaxy S II teszt – Összegzés

A Samsungnak végülis sikerült, megcsinálták a jelenleg legerõsebb és legjobb mobiltelefont, átgázoltak a konkurenseken, de még saját magukat is túlszárnyalták. A Samsung mindig képes a megújulásra, egy igazi és méltó utódot mutattak be a Samsung Galaxy S II személyében. Hogy ki mit várt az új mobiltelefontól, az a saját dolga, ez van, és bizony ezt kell megvenni. Mert bizony megéri az árát a Samsung Galaxy S II, mert lényegében minden tekintetben tökéletesre sikerült és csakis apróságokba lehet belekötni. Az erõs hardverek, a gyönyörû dizájn és a szép felhasználói felület mind a Samsung Galaxy S II mellett szól, így tehát bátran és nyugodt szívvel ajánljuk mindenkinek, aki egy igazi alfahímre vágyik az okostelefonok között.

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Samsung Galaxy S II mobiltelefont a GSMLine jóvoltából kaptuk és a GSM-online oldalán már 138.000 Ft-ért megkaphatod.

Fotók: Bajnok Levente

www.flickr.com
Mobiltelefon's Samsung Galaxy S II mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Samsung Galaxy S II

photoset

Csatlakozz te is a GSM-Online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

Samsung Galaxy S 2 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 06. 05.
Elmondható, hogy a 2020-as év tavasza borzasztóra sikerült a koronavírus miatt, és ezt mi is nagyon jól tudjuk, senkinek sem könnyű. A...
szifon.com
2020. 06. 05.
9to5Mac-en találtam rá a Concertino alkalmazásra, melynek célja, hogy egyszerűbbé tegye a klasszikus zenék keresését Apple Music-on. Az...
szifon.com
2020. 06. 04.
A 9to5Mac pár hónapja megkaparintotta az iOS 14 egy kiszivárgott változatát és azóta csepegtetik, hogy milyen újításokra számíthatunk...
szifon.com
2020. 06. 03.
Június 3-án este, tehát kettő nappal az iOS 13.5.5 és iPadOS 13.5.5, illetve a macOS Catalina 10.15.6 első bétáinak megjelenése után az...
szifon.com
2020. 06. 03.
Múlt héten megjelent a macOS Catalina 10.15.5-ös frissítése, mely hozott néhány érdekes újítást, többek közt egy kalibrálási...
szifon.com
2020. 06. 03.
Már egy ideje írják a pletykák, hogy az Apple az idei, profi iPhone-nál is elő fog rukkolni egy egyedi színnel, méghozzá a kékkel. Tavaly...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx