mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung i5800 Galaxy 3 teszt – A közép galaxis reménysége

Samsung i5800 Galaxy 3 teszt – A közép galaxis reménysége
2010. 09. 07.
A Samsung Galaxy sorozat újabb tagja érkezett hozzánk. Elõször meglepõdtünk, megrökönyödtünk aztán kellemesen csalódtunk és úgy döntöttünk vissza se visszük a Galaxy 3 tesztmobilt a VIP Phone-ba.

 
biztosította.
Köszönjük!Samsung i5800 Galaxy 3 Galaktikus elõtér – Bevezetõ

Samsung Galaxy 3 kézbenA Samsung-nál megérkezett az új csillag a galaxisba, mégpedig a Samsung i5800 Galaxy 3. Legújabb kutatásunk szerint egy világméretû cumani érkezik, amely végigsöpör az egész bolygón. Okostelefon áradatnak hívják. Igen, bizton állíthatjuk, hogy okostelefonból annyi van már, hogy veszélyben vannak az egyszerû mezei kütyük. A legviccesebb az egészben, hogy lehet, hogy olyan embernél is van egy okostelcsi, aki nem is tudja mi az… Poén, nem?

Igazából nagyon is reális az állításom, hiszen olyan dömping van és akkora verseny, hogy tessék, itt egy középkategóriás androidos smartphone. Szerintem ez nagyszerû! Végre a szolgáltatók kezdik betömni a réseket és keresik az új piacot. Ez mindenkinek jó! Mi olcsón hozzájuthatunk egy mindentudó okostelcsihez, õk meg nyernek az új piacon, plusz nem kis pénzt zsebelnek be a prémiumkategóriával…

Nem egy bivalyerõs hardvert raktak bele, viszont jobb lett a szoftver, alap a Wi-Fi, GPS és 1500 mAh-os akksi került alá. Én már ennyi infó után megvenném!

Mi lapul a dobozban…

Samsung Galaxy 3 tartozékok

A szokásos tartozékokat találjuk meg, töltõt, adatkábelt, sztereó bedugós fülest plusz 1GB méretû memóriakártyát. A Galaxy 3 szinte körbevan tekerve folpack-al, viszont rögtön rájöttünk miért, ahogy leszedtük róla…Samsung i5800 Galaxy 3 Galaktikus nézet – Külsõ

Full minimalista design-t kapott, de megmondom õszintén nekem ez tetszik. Persze mindenki maga dönti el egy telefonról, hogy mi a zsánere. Az biztos, hogy a designerek nem voltak túlfizetve, viszont annyiból kihozták a legszebbet.

Úgy gondolom, semmiképpen sem egy forradalmi mobiltelefon a Samsung Galaxy 3, legalábbis ami a designt illeti. A hangsúly az egyszerûségen volt, és jól elkapták a vonalat. Kapott egy 3,2 hüvelykes kapacitív kijelzõt, ami igazából egy régóta bevált TFT, szóval ne várjunk eget rengetõ megjelenést. Felbontása kissé fura, 240X400 pixel, ritkán látni ilyet, de végülis elég. Ez egy középkategóriás telefon, ami olcsó, nem dobálhatták tele fullos cuccokkal.

Ejtsünk szót a mûanyag házról. Igen, itt jön az miért is volt befóliázva a mobiltelefon. Úgy gyûjti az ujjlenyomatot, mint óvodás gyerek a biciklisérüléseket. Szerezzetek be egy törlõkendõt, sûrûn kell majd használni.

A kijelzõ alatt 3 kezelõszervet találunk. Balról az opciókat érjük el, a középsõ gomb lényegében az OK gomb és a jobb oldali a visszalépés gombja, amit nehéz volt megszoknunk a teszt alatt. Ritkán helyezik el itt ezt a gombot, ezért volt számunkra furcsa.

A Galaxy 3 bal oldalán találjuk a hangerõszabályzó szervet, a tetején a bekapcsoló gomb, microUSB és a 3,5 mm-es jack csatlakozó van.

A hátlapon virít a 3,2 megapixeles, autofókuszos kamera, kb. középen a with Google felirat (ha már ezt látom, megnyugszom…) és legalul a Samsung felirat ékeskedik. A hátlap pattintós módszerrel kerül le, nem a legtisztább módszer, de viszonylag egyszerû levenni. A SIM kártya behelyezését nagyszerû módon oldották meg, egy nagy plusz jelet érdemelnek ezért. Nincs szükség körzõre, éles szerszámra, ceruzára, svájci bicskára, egyszerûen betoljuk és katt. Benyomjuk és már ki is jött.

A Samsung i5800 Galaxy 3 jól ül a kezükben, nagyon jó a fogású és meg is tapad. Az ujjlenyomatokkal együtt. No, de valamit valamiért, igaz?!

Samsung i5800 Galaxy 3 Galaktikus szervek – Belsõ

Egy ARM1176-os nevû 667 MHz-es processzort kapott ez a pofás középkategóriás mobiltelefon. Elég gyors ahhoz, hogy napi ügyeinket mondjuk az interneten eltudjuk intézni, képeket is viszonylag gyorsan kezel, a videó már döcögõsebb, de megfelelõ.

Android 2.1. Írjak még valami? Magyarul tud, a megszokott menüt kapjuk, a Samsung felvértezte TouchWiz 3.0-val. A grafikája ugyanúgy ízlés kérdése, mint maga a mobiltelefon. A Samsung ezt adja hozzá, nem a leggyönyörûbb kezelõfelület, de szerintem elég pofás. Mindenki döntse el maga.

3 alapképernyõs megjelenítést kapunk, amit úgy dobálunk tele widgetekkel ahogy csak akarunk. Programokat, widgeteket, klienseket marokszámra tölthetünk le az Android Market-rõl, ezzel nem lesz gondja senkinek. Úgy szabjátok szét a telefont ahogy csak akarjátok. Persze kapunk elõretelepített programokat is. A fix 4 ikonunk balról jobbra: tárcsázó, névjegyzék, üzenetek, alkalmazások (menü).

A névjegyzék Facebookkal, Google-val és Twitterrel is szinronizálható. Van fektetett QWERTY billentyûzet is, így nem lesz gond az üzenetkezelés sem. Nekem, mondjuk egy átlagos ujjakkal rendelkezõ embernek, egyszerû volt a telefon kezelése és az érintésvezérlés. A nagyobb ujjú emberek szerintem gondban lesznek. Igazán megszokható a kezelés, praktikus és kényelmes.

Multigalaktika

A 3,2 megapixeles kamerától ne várjunk sokat, fõleg, hogy egy darab vaku sincs hozzá. Autofókuszál, de sajnos nincs dedikált gomb, ezért a kijelzõn kell megnyomnunk, kissé kényelmetlennek találtam. Maga a kamerarendszer elég lassú, idõ kell neki még rendesen beindul és használni tudjuk. A képek minõsége átlagosan jó, 3,2 megapixel szóval ennyi. Persze ahogy romlanak a fényviszonyok úgy romlik a kép minõsége is. Videót QVGA felbontásban, 15 FPS sebességgel rögzít.Magától a zenelejátszótól se várjunk sokat, tud zenét lejátszani. Viszont a hangminõség szép, tiszta még kihangosítva is. A füles nagyon jól szól, ilyen full bedugósat mellékelnek hozzá, de persze cserélhetõ olyanra amilyet szeretnétek.


Galaktikus kapcsolatok

3,6 Mps sebességû HSDPA, WLAN és már Bluetooth 3.0 áll rendelkezésünkre. Figyeltetek? 3.0 igen. Mit mondjak, semmivel nem gyorsabb…Mindegy. GPS vevõ is belekerül a kis középkategóriás Galaxy 3-ba. 2-3 perc és fog mûholdat, viszont szerezzünk be rá egy rendesen használható szoftvert.

Samsung i5800 Galaxy 3 Galaktikus út vége – Zárás

Én vennék egyet! Nagyon meggyõzött minden tekintetben. Szép a design, egyszerû, de elegáns. Android fut rajta, tökéletes, kiforrott szoftver újdonságokkal. Gyors a [[link16]], lépést tart az internettel és napjainkkal. Egy átlag multis felhasználónak nagyon megfelel a [[link11]].

Kellemesen csalódtunk a teszt alatt, nem vártunk ennyi mindent egy ilyen áron mozgó mobiltelefontól.

A Samsung i5800 Galaxy 3-t a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 39.900 Ft-ért megkaphatod.


Fotó: Bajnok Levente

 
www.flickr.com/mobiltelefon
Samsung Galaxy 3 mobiltelefon teszt Mobiltelefon's Samsung Galaxy 3 teszt photoset

Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A gyártó egy rakás formatervet védetett le a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél, ami az Infinity-O panelre épül.
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx