mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung i9000 Galaxy S teszt – A Csillagközi romboló

Samsung i9000 Galaxy S teszt – A Csillagközi romboló
2010. 09. 30.
Amikor a Samsung Galaxy 3-at teszteltük, úgy éreztük valami kimaradt az életünkbõl. Most már tudjuk mi volt az. A Samsung Galaxy S, a SZiFon killer. Tekintélyt parancsolt óriási kijelzõjével és mi behódoltunk elõtte.

Samsung i9000 Galaxy S teszt – Bevezetõ

Samsung Galaxy S kézben tartvaÚgy néz ki, hogy a Samsung-nál, nem nagyon tudnak félrenyúlni a Galaxy telefonok piacra dobásával. Eddig mindegyik sikeres volt és hozta az elvásásokat. Nincs ez másképp a Samsung Galaxy S-nél sem, ami a Samsung Galaxy 3 elõtt jelent meg. A két mobiltelefon között kategória és méretbeli különbségek vannak. Úgy gondolom, hogy legfõképpen a kijelzõ miatt kapott a Samsung Galaxy S felsõ kategóriás besorolást. De mindenképpen megérdemelten foglal helyet az elõkelõ kategóriában.

Elsõ benyomásunk a mobiltelefonról, hogy fúú, de nagy batár… Aztán; mi ez iPhone? Aztán végül arra a megállapításra jutottunk, hogy egy iPhone 3GS-t simán megver, fõleg árban. Szép és élethû színeket ad vissza a Samsung Galaxy S kijelzõje, mint mondjuk az iPhone retina kijelzõje. Nem merek teljes felelõsségem tudatában ebben az ügyben nyilatkozni, nehogy megdobáljanak almával az iPhone rajongók de megmérném kockáztatni, hogy minimális az eltérés…

A Samsung nagyon elkapta az Android fonalat. Az Android folyamatosan növeli piaci részesedését, azt gondolom, nem véletlenül. A Google csapatának sikerült egy felhasználóbarát és szerethetõ operációs rendszert összeraknia, ami gyors, ráadásul frissíthetõ; programok, widgetek, gadgetek tölthetõek le hozzá. Itt azért zárójelben megjegyezném, hogy a Samsung saját készítésû platformmal, a Bada-val készül betörni a piacra. Kíváncsian várjuk.

A felsõkategóriás érintõképernyõs mobiltelefonok piacán azért elég nagy a verseny. Természetesen a Samsung sem maradhat ki ebbõl. A Samsung Galaxy S mobiltelefonnak vannak elõnyei amik ebbe a kategóriába emelik és vannak hátrányai, inkább azt mondanám, hogy hiányosságai, amik azért megkérdõjelezik mindezt.

Samsung i9000 Galaxy S teszt – Külsõ

Mit rejt a doboz?

Samsung Galaxy S tartozékaiElegáns, kicsi fekete dobozban kapjuk a készüléket, leszedve a tetejét, elénk tárul a Samsung Galaxy S. A telefont és a kartonágyat kiszedve találjuk ugyancsak kartonba csomagolva a papírokat és a használati utasítást. Mindezek alatt vannak a tartozékok. Itt találjuk a microUSB-s hálózati töltõt, az adatkábelt, és az agybadugós fülhallgatót. Memóriakártya nincs, hiszen elég nagy a belsõ memóriája a mobiltelefonnak.

Design

Samsung Galaxy S dobozaKicsit iPhone design. De most õszintén, manapság szinte egy-két mobiltelefon kivételével, mindegyik 3-4 hüvelyk méretû kijelzõs készülék az iPhone-ra hasonlít. A Samsung Galaxy S mobiltelefon 4 hüvelyk méretû kijelzõt kapott. Igen. Most visszaolvastátok a mondatot? Mert tényleg. Akkora batár nagy kijelzõje van, mint egy kis tévének.

A mobiltelefon szép nagy, viszont súlyra elég könnyûnek tûnhet. Elegáns, fekete, igazából nem nagyon tudom túlspirázni, nézzétek meg a galériánkat. Méretei: 122,4 x 64,2 x 9,9 mm.

Ami miatt én nem soroltam volna a felsõ kategóriába az az anyaghasználat. Tiszta ujjlenyomatgyûjtõs mûanyag az egész telefon. Az szóljon a Samsung mellett, hogy elég jó minõségû mûanyagot használtak és az összeszerelési minõség is megfelelõ. Nem recseg, ropog a mobiltelefon. Viszont elég érzékeny a felülete, könnyen karcolódik és sérül.

Az érintõkijelzõ méretét már említettem, a technológia amit használtak az a Super Amoled, 480 x 800 pixel felbontásban. Egy rossz szó sem érheti a kijelzõt, valóban gyönyörû színeket ad vissza, és az érintéstechnika is kiforrott már.

Samsung Galaxy S felülnézet


Az elõlapon találjuk a hangszórót, a másodlagos kamerát és a szenzorokat. Ugyancsak elõl, csak a mobiltelefon alján van két érintõgombok és egy benyomható gomb. Ennek a használatával térhetünk vissza akármikor a készenléti képernyõre.


A Samsung Galaxy S hátlapján egy 5 megapixeles, HD minõségû videofelvételek készítésére alkalmas kamerát találunk. Itt megint megkérdõjelezõdik a felsõkategória, hiszen hol van vaku? Sehol. Bár nem ez az elsõ mobiltelefon ebben a kategóriában, amibõl kispórolták. De, hogy miért az teljesen érthetetlen. A kamera mellett találjuk a kihangosító hangszóróját, aztán a hátlapon helyezték még el a Google és a Samsung logóját.

A mobiltelefon tetején van a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet, mellette a microUSB port, amit nagyon ötletesen egy eltolható kis retesszel oldottak meg. Legalul csak a mikrofon található, bal oldalt a hangerõszabályzó gombok, jobb oldalra pedig a bekapcsoló gombot helyezték. Egyáltalán nem esik kézre, pedig gyakran kell használnunk a képernyõfeloldás miatt is. Bár ezt az elõlapon található középsõ gombbal is meglehet oldani. A telefon szimmetrikusságából adódóan, gyakran nehezen találjuk meg, sötétben nem egyszer vettem kézbe fordítva a mobiltelefont.

Samsung Galaxy S Review

Samsung i9000 Galaxy S teszt – Belsõ

A Samsung Galaxy S belsejében egy saját fejlesztésû és gyártású, ARM Cortex-A8 1GHz-es órajelen berregõ mikroarchitektúrájú processzor ketyeg. Jól hangzik, nem? Ráadásul azt még nem is mondtam, hogy a Hummungbird kódnevet kapta. Kell a szufla a Samsung Galaxy S-be, hiszen meg kell világítani a 4 hüvelykes kijelzõt, aztán hajtani kell az androidot meg a multitaskingot. A teszt alatt, csak akkor tapasztaltunk egy kis lassulást, amikor több programot futtattunk egyszerre. Egyébként nagyon jól muzsikált a processzor, gyorsan betöltõdtek a menük, a programok, a galéria. A videólejátszás akadásmentes volt és szép, ez köszönhetõ a PowerVR SGX540 típusú grafikus gyorsítóchipnek.

A Samsung Galaxy S két kiszerelésben kapható (8 és 16 GB) és mindkét modellnél 512 MB RAM áll rendelkezésünkre.

Samsung Galaxy S készenléti képernyõAndroid 2.1 fut a Samsung Galaxy S mobiltelefonon, viszont egy kicsit megpróbálták átszabni a saját Bada platformjuk képére. 7 készenléti képernyõvel áldották meg a Samsung Galaxy S-t, ahová pakolhatunk widgeteket, parancsikonokat és mappákat. A kijelzõ alsó sorában 4 ikon fixen helyezkedik el; telefon, névjegyek, üzenetek, alkalmazások. A menübe az alkalmazások ikonra kattintva jutunk be, sajnos dedikált gomb ehhez nincs. A menü kicsit badás lett, viszont az almenük egészen androidosak. Az ikonok szép színesen lettek megrajzolva, a háttér fekete, ami sajnos nem állítható át.

Samsung Galaxy S menüA beépített giroszkópra is gyorsan reagál a [[link6]], ami egyébként csak egyes programokban és almenükben mûködik.
Alkalmazásokat az Andorid Market-rõl Google accounttal tölthetünk le, vagy pedig használhatjuk az inkább badás Samsung Apps-t, ahol regisztráció nélkül töltögethetünk le.

A Samsung Galaxy S az adatkommunikáció terén ötösre vizsgázott. GPRS, EDGE, UMTS, HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 áll rendelkezésünkre. Természetesen GPS modul is megtalálható a mobiltelefonban.

Samsung Galaxy S QWERTYA telefonkönyv kapacitása végtelen, ráadásul összeköthetõ a Facebookkal és a Google-val. Ami számomra nagyon tetszett az az üzenetkezelés. Természetesen összefûzi a beszélgetéseket, ami nagyon jó, de a legjobb a QWERTY. Annyira könnyen használható és gyorsan, hogy még a nagyobb ujjú embereknek sem okozhat gondot a használata. Én fõleg fektetve használtam, mert úgy sokkal jobban kézre áll.

A webböngészõ borzasztó gyors és támogatja a Flash Lite-ot, a multi touch pedig megkönnyíti az egészet.

A videófelvételek nagyon szép minõségûek, a fotók inkább átlagosak. Fõleg akkor, ha szüksége lenne segédfényre.

Samsung Galaxy S zenelejátszó


A zenelejátszó a megszokott minõségben nagyon jól mûködik és szól. Kihangosítva is. Egyetlen gond, hogy nincs widget, tehát nem nagyon tudjuk kipakolni a fõképernyõ valamelyikére.Samsung i9000 Galaxy S teszt – Összegzés

Minket lenyûgözött a telefon. Nem mondom, hogy inkább egy ilyet vennék iPhone helyett, de az árkülönbség miatt mindenképpen rágódnék rajta. Az egész mobiltelefon megszokás kérdése, hozzá kell szokni a hatalmas kijelzõhöz és a méreteihez. Egyébként jól kézre áll, könnyû és elegáns. Gyönyörû kijelzõvel, gyors processzorral, multimédiás képességeivel könnyen szerethetõ mobiltelefont raktak össze a Samsung-nál.

Nézzétek meg a képgalériánkat és a videó tesztünket, amibõl kiderül még pár érdekesség. A videónkat HD minõségben is megtekinthetitek! A nagy felbontású képekért kattintsatok a logós képekre!

A Samsung i9000 Galaxy S-t a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 124 849 Ft-ért megkaphatod.A mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente

 

www.flickr.com/mobiltelefon
Samsung Galaxy S mobiltelefon teszt Mobiltelefon's Samsung Galaxy S teszt photoset

 

Samsung Galaxy S teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A HTC VIVE új VR és 5G eszközökkel is jelentkezik az MWC-n
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 03. 18.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 12.2, a watchOS 5.2, a tvOS 12.2 és a macOS Mojave 10.14.4 hatodik fejlesztői bétáit. Az iOS 12.2 beta 6...
Mobilaréna
2019. 03. 18.
A Xiaomi alá tartozó, második generációs gamer telefon nyomásérzékelős kijelzőt vet be a játékokhoz, elérhető 12/256 GB-os kivitelben...
szifon.com
2019. 03. 18.
Az Apple magyar idő szerint ma kora délután két új iPadet jelentett be egy sajtóközlemény kiadásával és az online Apple bolt...
Mobilaréna
2019. 03. 18.
A Xiaomi-féle, most már önálló márkaként működő Redmi ismét megmutatja, hogy mennyire jól felszerelt mobil fér bele ma egy 100...
szifon.com
2019. 03. 18.
Emlékszem, hogy mikor az Apple bemutatta az első generációs Apple Watch-ot, mennyire menő is volt a nyomásérzékeny kijelző a Force Touch...
Mobilaréna
2019. 03. 18.
Egyelőre csak a formatervet és a koncepciót ismerjük, de nem lenne meglepő, ha csúcskategóriás készülékről lenne szó.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx