mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung i9000 Galaxy S teszt – A Csillagközi romboló

Samsung i9000 Galaxy S teszt – A Csillagközi romboló
2010. 09. 30.
Amikor a Samsung Galaxy 3-at teszteltük, úgy éreztük valami kimaradt az életünkbõl. Most már tudjuk mi volt az. A Samsung Galaxy S, a SZiFon killer. Tekintélyt parancsolt óriási kijelzõjével és mi behódoltunk elõtte.

Samsung i9000 Galaxy S teszt – Bevezetõ

Samsung Galaxy S kézben tartvaÚgy néz ki, hogy a Samsung-nál, nem nagyon tudnak félrenyúlni a Galaxy telefonok piacra dobásával. Eddig mindegyik sikeres volt és hozta az elvásásokat. Nincs ez másképp a Samsung Galaxy S-nél sem, ami a Samsung Galaxy 3 elõtt jelent meg. A két mobiltelefon között kategória és méretbeli különbségek vannak. Úgy gondolom, hogy legfõképpen a kijelzõ miatt kapott a Samsung Galaxy S felsõ kategóriás besorolást. De mindenképpen megérdemelten foglal helyet az elõkelõ kategóriában.

Elsõ benyomásunk a mobiltelefonról, hogy fúú, de nagy batár… Aztán; mi ez iPhone? Aztán végül arra a megállapításra jutottunk, hogy egy iPhone 3GS-t simán megver, fõleg árban. Szép és élethû színeket ad vissza a Samsung Galaxy S kijelzõje, mint mondjuk az iPhone retina kijelzõje. Nem merek teljes felelõsségem tudatában ebben az ügyben nyilatkozni, nehogy megdobáljanak almával az iPhone rajongók de megmérném kockáztatni, hogy minimális az eltérés…

A Samsung nagyon elkapta az Android fonalat. Az Android folyamatosan növeli piaci részesedését, azt gondolom, nem véletlenül. A Google csapatának sikerült egy felhasználóbarát és szerethetõ operációs rendszert összeraknia, ami gyors, ráadásul frissíthetõ; programok, widgetek, gadgetek tölthetõek le hozzá. Itt azért zárójelben megjegyezném, hogy a Samsung saját készítésû platformmal, a Bada-val készül betörni a piacra. Kíváncsian várjuk.

A felsõkategóriás érintõképernyõs mobiltelefonok piacán azért elég nagy a verseny. Természetesen a Samsung sem maradhat ki ebbõl. A Samsung Galaxy S mobiltelefonnak vannak elõnyei amik ebbe a kategóriába emelik és vannak hátrányai, inkább azt mondanám, hogy hiányosságai, amik azért megkérdõjelezik mindezt.

Samsung i9000 Galaxy S teszt – Külsõ

Mit rejt a doboz?

Samsung Galaxy S tartozékaiElegáns, kicsi fekete dobozban kapjuk a készüléket, leszedve a tetejét, elénk tárul a Samsung Galaxy S. A telefont és a kartonágyat kiszedve találjuk ugyancsak kartonba csomagolva a papírokat és a használati utasítást. Mindezek alatt vannak a tartozékok. Itt találjuk a microUSB-s hálózati töltõt, az adatkábelt, és az agybadugós fülhallgatót. Memóriakártya nincs, hiszen elég nagy a belsõ memóriája a mobiltelefonnak.

Design

Samsung Galaxy S dobozaKicsit iPhone design. De most õszintén, manapság szinte egy-két mobiltelefon kivételével, mindegyik 3-4 hüvelyk méretû kijelzõs készülék az iPhone-ra hasonlít. A Samsung Galaxy S mobiltelefon 4 hüvelyk méretû kijelzõt kapott. Igen. Most visszaolvastátok a mondatot? Mert tényleg. Akkora batár nagy kijelzõje van, mint egy kis tévének.

A mobiltelefon szép nagy, viszont súlyra elég könnyûnek tûnhet. Elegáns, fekete, igazából nem nagyon tudom túlspirázni, nézzétek meg a galériánkat. Méretei: 122,4 x 64,2 x 9,9 mm.

Ami miatt én nem soroltam volna a felsõ kategóriába az az anyaghasználat. Tiszta ujjlenyomatgyûjtõs mûanyag az egész telefon. Az szóljon a Samsung mellett, hogy elég jó minõségû mûanyagot használtak és az összeszerelési minõség is megfelelõ. Nem recseg, ropog a mobiltelefon. Viszont elég érzékeny a felülete, könnyen karcolódik és sérül.

Az érintõkijelzõ méretét már említettem, a technológia amit használtak az a Super Amoled, 480 x 800 pixel felbontásban. Egy rossz szó sem érheti a kijelzõt, valóban gyönyörû színeket ad vissza, és az érintéstechnika is kiforrott már.

Samsung Galaxy S felülnézet


Az elõlapon találjuk a hangszórót, a másodlagos kamerát és a szenzorokat. Ugyancsak elõl, csak a mobiltelefon alján van két érintõgombok és egy benyomható gomb. Ennek a használatával térhetünk vissza akármikor a készenléti képernyõre.


A Samsung Galaxy S hátlapján egy 5 megapixeles, HD minõségû videofelvételek készítésére alkalmas kamerát találunk. Itt megint megkérdõjelezõdik a felsõkategória, hiszen hol van vaku? Sehol. Bár nem ez az elsõ mobiltelefon ebben a kategóriában, amibõl kispórolták. De, hogy miért az teljesen érthetetlen. A kamera mellett találjuk a kihangosító hangszóróját, aztán a hátlapon helyezték még el a Google és a Samsung logóját.

A mobiltelefon tetején van a 3,5 milliméteres fülhallgató kimenet, mellette a microUSB port, amit nagyon ötletesen egy eltolható kis retesszel oldottak meg. Legalul csak a mikrofon található, bal oldalt a hangerõszabályzó gombok, jobb oldalra pedig a bekapcsoló gombot helyezték. Egyáltalán nem esik kézre, pedig gyakran kell használnunk a képernyõfeloldás miatt is. Bár ezt az elõlapon található középsõ gombbal is meglehet oldani. A telefon szimmetrikusságából adódóan, gyakran nehezen találjuk meg, sötétben nem egyszer vettem kézbe fordítva a mobiltelefont.

Samsung Galaxy S Review

Samsung i9000 Galaxy S teszt – Belsõ

A Samsung Galaxy S belsejében egy saját fejlesztésû és gyártású, ARM Cortex-A8 1GHz-es órajelen berregõ mikroarchitektúrájú processzor ketyeg. Jól hangzik, nem? Ráadásul azt még nem is mondtam, hogy a Hummungbird kódnevet kapta. Kell a szufla a Samsung Galaxy S-be, hiszen meg kell világítani a 4 hüvelykes kijelzõt, aztán hajtani kell az androidot meg a multitaskingot. A teszt alatt, csak akkor tapasztaltunk egy kis lassulást, amikor több programot futtattunk egyszerre. Egyébként nagyon jól muzsikált a processzor, gyorsan betöltõdtek a menük, a programok, a galéria. A videólejátszás akadásmentes volt és szép, ez köszönhetõ a PowerVR SGX540 típusú grafikus gyorsítóchipnek.

A Samsung Galaxy S két kiszerelésben kapható (8 és 16 GB) és mindkét modellnél 512 MB RAM áll rendelkezésünkre.

Samsung Galaxy S készenléti képernyõAndroid 2.1 fut a Samsung Galaxy S mobiltelefonon, viszont egy kicsit megpróbálták átszabni a saját Bada platformjuk képére. 7 készenléti képernyõvel áldották meg a Samsung Galaxy S-t, ahová pakolhatunk widgeteket, parancsikonokat és mappákat. A kijelzõ alsó sorában 4 ikon fixen helyezkedik el; telefon, névjegyek, üzenetek, alkalmazások. A menübe az alkalmazások ikonra kattintva jutunk be, sajnos dedikált gomb ehhez nincs. A menü kicsit badás lett, viszont az almenük egészen androidosak. Az ikonok szép színesen lettek megrajzolva, a háttér fekete, ami sajnos nem állítható át.

Samsung Galaxy S menüA beépített giroszkópra is gyorsan reagál a [[link6]], ami egyébként csak egyes programokban és almenükben mûködik.
Alkalmazásokat az Andorid Market-rõl Google accounttal tölthetünk le, vagy pedig használhatjuk az inkább badás Samsung Apps-t, ahol regisztráció nélkül töltögethetünk le.

A Samsung Galaxy S az adatkommunikáció terén ötösre vizsgázott. GPRS, EDGE, UMTS, HSPA, Wi-Fi, Bluetooth 3.0 áll rendelkezésünkre. Természetesen GPS modul is megtalálható a mobiltelefonban.

Samsung Galaxy S QWERTYA telefonkönyv kapacitása végtelen, ráadásul összeköthetõ a Facebookkal és a Google-val. Ami számomra nagyon tetszett az az üzenetkezelés. Természetesen összefûzi a beszélgetéseket, ami nagyon jó, de a legjobb a QWERTY. Annyira könnyen használható és gyorsan, hogy még a nagyobb ujjú embereknek sem okozhat gondot a használata. Én fõleg fektetve használtam, mert úgy sokkal jobban kézre áll.

A webböngészõ borzasztó gyors és támogatja a Flash Lite-ot, a multi touch pedig megkönnyíti az egészet.

A videófelvételek nagyon szép minõségûek, a fotók inkább átlagosak. Fõleg akkor, ha szüksége lenne segédfényre.

Samsung Galaxy S zenelejátszó


A zenelejátszó a megszokott minõségben nagyon jól mûködik és szól. Kihangosítva is. Egyetlen gond, hogy nincs widget, tehát nem nagyon tudjuk kipakolni a fõképernyõ valamelyikére.Samsung i9000 Galaxy S teszt – Összegzés

Minket lenyûgözött a telefon. Nem mondom, hogy inkább egy ilyet vennék iPhone helyett, de az árkülönbség miatt mindenképpen rágódnék rajta. Az egész mobiltelefon megszokás kérdése, hozzá kell szokni a hatalmas kijelzõhöz és a méreteihez. Egyébként jól kézre áll, könnyû és elegáns. Gyönyörû kijelzõvel, gyors processzorral, multimédiás képességeivel könnyen szerethetõ mobiltelefont raktak össze a Samsung-nál.

Nézzétek meg a képgalériánkat és a videó tesztünket, amibõl kiderül még pár érdekesség. A videónkat HD minõségben is megtekinthetitek! A nagy felbontású képekért kattintsatok a logós képekre!

A Samsung i9000 Galaxy S-t a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 124 849 Ft-ért megkaphatod.A mobiltelefont a

biztosította.
Köszönjük!

Fotó: Bajnok Levente

 

www.flickr.com/mobiltelefon
Samsung Galaxy S mobiltelefon teszt Mobiltelefon's Samsung Galaxy S teszt photoset

 

Samsung Galaxy S teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx