mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Monte teszt – A Samsung középhegység vonulata

Samsung Monte teszt – A Samsung középhegység vonulata
2011. 01. 05.
A Samsung piacra dobott egy olyan mobiltelefont, ami igazán megállja majd a helyét a trendi, nagy tudású, fiatalos mobiltelefonok versenyében. Ez a középhegység maga alá gyûr majd elég sok buckát kiemelkedõ egyéniségével.


A mobiltelefont a

VIP PhoneVIP Technika

biztosította.
Köszönjük!

Samsung S5620 Monte teszt – Bevezetõ
Amikor elõször kezembe került a Samsung Monte, azt gondoltam, hogy ez biztos egy lebutított Samsung Galaxy 3. Külsõre is sok hasonlóságot fedeztem fel, kivéve, hogy a hátlap cserélhetõ és az oldalcsík is színes, ráadásul sikerült cuki pink színben megkapnunk… Itt most szólnék férfitársaimhoz; ha szeretitek a feltûnést és vonzani akarjátok a nõi tekinteteket, mindenképpen rózsaszínben válasszátok a Samsung Monte-t!
Tudtam, hogy a TouchWiz felturbósított változata került a Samsung Monte-ba, így reménykedtem valami egészen jóban. Nekem van egy Samsung S5230 mobiltelefonom ugyancsak TouchWiz-el felvértezve és megmondom õszintén néha kiráz tõle a hideg ha hozzá kell nyúlnom. Engem sajnos nem gyõzött meg a Samsung Monte, ugyanolyan pontatlan és nehezen kezelhetõ az érintõképernyõje. Leszögezem, csak nekem, aki Nokia N8-on, meg Samsung Galaxy S-en nevelkedett.
  
A TouchWiz platformon végzett újítások már elengedhetetlenek voltak és nagyon is jót tett a szoftvernek a vérfrissítés. Ha Samsung Monte Android platformmal jött volna ki, szerintem sokkal nagyobb népszerûséget kapott volna. Persze túl sok a „ha”. Meg akkor az ára se lett volna ennyire szemtelenül olcsó.
A Samsung Monte nem tartozik az okostelefonok táborába, viszont tudását tekintve simán beférne abba a korcsoportba. Manapság még egy átlagfelhasználó is már úgy érkezik be a boltba, hogy legyen az új mobiltelefonjában GPS, meg nagy megapixeles kamera és Facebookozni is tudjon vele. Hát a Samsung Monte most megoldást nyújt ilyen esetekre, és itt van színes köntösében és csak arra vár, hogy valakit elnavigáljon egy olyan helyre ahol szép képet készíthet és rögtön meg is oszthatja Facebookon.

Samsung S5620 Monte teszt – Külsõ
A Samsung Monte teljesen plasztikcica lett. Elsõ szemrevételkor a mobiltelefon nagyon pofásnak tûnik, csak ront az összképen, hogy anyaga mûanyag. Ezt a békát viszont le kell nyelnünk, mert egy olyan árkategóriába helyezte a Samsung, ahol ez teljesen elfogadható.
Formailag a mobiltelefon követi a Samsung vonalat, inkább könnyedséget és fiatalságot áraszt, mintsem komoly behatást. Nagyon kellemes kézbe fogni a mobiltelefont, egy kézzel is játszi könnyedséggel kezelhetõ. Bátran mondhatjuk, hogy csinos kis darabot hoztak össze a Samsung mérnökei, bár túl nagyot nem kellett agyalniuk rajta.
Jó pont, hogy a mûanyag burkolat nem gyûjti túlzottan az ujjlenyomatokat, viszont annál inkább a koszt. Szépen megbújik minden apró szösz a kis részekben.
A méreteit nagyon jól optimalizálták; 109×54×12 mm, tömege pedig 93 gramm. Egy férfi és egy nõi kézben is jól mutat, persze más más színben.
Doboz, tartozékok:
A doboz közepes méretû, amolyan Samsung-os és az alapvetõ tartozékokat tartalmazza. Töltõ, adatkábel, rengeteg papír, miniCD és egy egészen jó minõségû agybadugós fülhallgató. Belsõ memóriája a Samsung Monte-nak 200 MB, így azt gondolták memóriakártya nem kell, vegyünk magunknak.
Gombok, csatlakozók:
Elsõ feladatunk, hogy keressünk egy olyan lányt, aki háztetõkörmökkel rendelkezik és kérjük meg, hogy vegye le nekünk a hátlapot. Ha ezzel megvagyunk, az akksit felesleges kivennünk, mert a SIM kártya behelyezhetõ oldalról.
Az elõlapi fronton fekszik a 3 hüvelyk méretû 240x400 pixeles kapacitív TFT kijelzõ. Maga a kijelzõ megjelenítésû elég szép, megfelelõ ehhez a kategóriához. A Samsung kijelzõire ritkán van panasz, szinte mindig nagyon szép a képi megjelenítésük. Most sincs ez másképp. Az érintéstechnológia igaz már más kérdés; akinek volt hasonló árfekvésû Samsung-ja az nagyjából eltudja képzelni, akinek pedig nem annak azt tudom mondani, hogy kicsit nehezebb mint a hasonló kategóriás Nokia készülékeké.

 
Legfelül található egy front kamera, amit videotelefonáláshoz használhatunk. A kijelzõ alatt három gomb található, két híváskezelõ gomb és középen a visszalépés gombja. Errõl hiányoltuk kicsit a vissza nyilat; nem tehetünk róla, hogy mindent a szánkba kell rágni…
A mobiltelefon bal oldalán a hangerõállító gombokat találjuk, a tetején egy mûanyag retesz mögött a microUSB csatlakozót és a 3,5 mm-es jack csatlakozót. Jobb oldalt a microSD kártya retesze lapul, alatta a képernyõ és billentyûzet lezáró gomb és végül a dedikált fényképezõ gomb.
 
Hozzánk a mobiltelefon full rózsaszínben érkezett. Pontos szín megnevezése Romantic Pink volt. Tehát kaptunk egy csini pink gyöngyházas beütésû mobiltelefont, amitõl odáig voltunk meg vissza. A hátoldalon egyébként még a 3,15 megapixeles kamera kapott helyet, mindenféle vaku meg plusz extra nélkül. Gyönyörûen ül sajnos rajta a Samsung Monte, így kitéve a lehetséges sérüléseknek.
Összességében nagyon szép külsõvel rendelkezik a telefon, alakítható és trendi. Anyagminõsége igaz, hogy csak mûanyag, de nagyon erõs fajta, ráadásul az összeszerelési minõség csillagos ötös.
 
Samsung S5620 Monte teszt – Belsõ
A Samsung Monte a középkategóriába tartozik, viszont nagyon erõsen felvértezték tudásilag és egyáltalán nem spóroltak ezen.
De elõbb a platformról. A Samsung a hasonló kategóriákban saját rendszerét a TouchWiz-et használja. A Samsung Monte esetében ez TouchWiz 2.0 Plus nevet viseli. Belecsempésztek pár plusz dolgot, így feldobva a régi rendszert. A fõképernyõ három oldalas, a widgetek nem oldalról hanem egy kis gomb segítségével varázsolhatók elõ. Ezeket ha gondoljuk kitehetjük a fõképernyõk valamelyikére, viszont az a bökkenõ, hogy mindegyik különbözõ alakú és méretû, ráadásul egymásra csúsznak aztán elég undorítóan nézhet ki egy idõ után a képernyõnk. Valamiért az sem sikerült nekünk, hogy egyik oldalról áthúzzunk a másikra widgeteket. Ez a régi rendszeren ment.
Megszüntettek pár almappát ami azt eredményezte, hogy sokkal több ikont kapott a menü. Mindegyik ikon más és más, ezek nem változtathatóak. Mint ahogy a menü háttere is csak fekete lehet, igaz a háttérképeket persze cserélhetjük. Samsung szokás szerint a betûméret nem, csak a betûtípus változtatható.
A kapacitív érintõkijelzõ elég gyorsan reagál az érintésekre, ez mindenképpen plusz pont. Nekem a pontossággal volt bajom, az szerintem nem sokat változott.
A kinetikus görgetésen is javítottak, most már könnyebben kezelhetõ és sokkal jobban mûködik. Az SMS menüpontban viszont fektetett virtuális QWERTY sajnos nincs. Hogy miért, ez rejtély. Szerintem egyszerûen csak elfelejtették.
Túl sok programot sajnos nem futtathatunk a háttérben, csak pár alapvetõt. Sajnos nem rendelkezik akkora kapacitással, hogy ennyi mindent elbírjon. Így is nagyon szép amit produkál a mobiltelefon, hiszen valóban elég gyors.
A böngészés is kellemes a Samsung Monte-val, jól optimalizált böngészõvel rendelkezik, jól tördeli a weboldalakat és viszonylag gyors is. Jó pont, hogy támogatja a közösségi hálózatokat, így pl. van Facebook kliens is.
Adatátvitel:
A mobiltelefon a következõ adatátviteli jellemzõkkel rendelkezik: GPRS, EDGE, UMTS, 3,6 Mbps HSDPA, Bluetooth 2.1, WLAN, microUSB. A Samsung Monte rendelkezik beépített GPS-el is.
Amiért a mobiltelefon valóban közkedvelt lesz az a Wi-Fi és a GPS. Egy ilyen árú mobiltelefonba ez nagy húzás a Samsung-tól és baromi nyerõ ötlet. Like Samsung.
Egy utolsó szurkálódást azért még megejtenék. Én tényleg megtettem mindent, hogy a mobiltelefont csatakoztassam a számítógéppel. Sajnos teljes kudarcba fulladt a próbálkozásom. Pedig beraktam a mellékelt két CD-t is, összekötöttem az adatkábellel, fel is ismerte meg minden… De sajnos nem tudtam szinkronizálni. Nagy valószínûséggel én voltam a béna.

Samsung S5620 Monte teszt – Összegzés
Mindent összevetve nagy húzás volt a Samsung-tól a Monte. Foglalkoztak valamilyen szinten a külsõvel is, viszont a belsõre nagy hangsúlyt építettek. És így meg is nyerték a csatát, hiszen sikerült egy nagyon jó ár/érték arányú mobiltelefont megalkotniuk. Szerintem nagy réteget telíthet a mobiltelefon, mert fiatalos, lendületes formavilágával és nagy tudásával abszolút nyerõ lesz a fiatalabb korosztálynál, ráadásul a középkorúak szemét is felnyitja majd csábító árával. A Samsung Monte mobiltelefont csakis ajánlani tudjuk.
A Samsung Monte-t a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 36 849 Ft-ért megkaphatod.
Fotók: Bajnok Levente
www.flickr.com
Mobiltelefon's Samsung S5620 Monte photoset Mobiltelefon's
Samsung S5620 Monte
photoset

Samsung Monte teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 08. 24.
Az iOS 11 egyik újdonsága volt a teljesen megújult App Store, amiben helyet kapott a Ma fül, ahol az Apple rendszeresen összegyűjt néhány...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az Android 10-en készülő rendszerváltozat jól körvonalazza a Huawei telefonok szoftveres jövőjét: egységesebb stílus és...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lencsevégre kapták a berlini IFA-ra várt Nokia 7.2 lencserendszerét, amely egy klasszikust idéz meg.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Lu Weibing a Redmitől nem bírt magával: két képet is közzétett, amely a bejelentés előtt álló Note 8 Pro 64 megapixeles hátlapi...
Mobilaréna
2019. 08. 23.
A Samsung új csúcsmodelljei messze felülmúlják az elődmodell előrendelési számait; a készülékek ma kerülnek a boltokba.
Mobilaréna
2019. 08. 23.
Az új nevezéktan mögött komoly filozófia bontakozik ki, amihez új logó és betűtípus is jár.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx