mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Omnia W teszt » W, mint WP7

Samsung Omnia W teszt » W, mint WP7
2012. 02. 04.
A Samung Omnia W a kistestvér az Samsung Omnia családban. Ahogy ezt a Samsungnál láthatjuk, (ABC végi) egy betüs telefonokat hoznak ki, hogy kompaktabb ajánlatokat adjanak. Ez most jól sikerült!

A Samsung Omnia W teszthez az

XXL GSM

biztosította a készüléket.

Köszönjük!

 

Habár a Samsung Omnia W nevében szereplő W nem a Windows alapra utal (hanem a wonder szó rövidításe, ahogy a Samsung Galaxy W-nél is láthattuk), de jól összecseng, ugyanis a Sansung Omnia W-n egy WP7, vagyis egy Windows Phone 7-es (egészen pontosan egy 7.5-ös mango fut).

Egyébként Samsungnál manapság jellemző, hogy korábbi telefonjait felfrissítve (leporolva?) egy újabb, kompaktabb telefont készítenek: kicsit kisebb méretben, de az újabb tech felszeereltséggel ellátva. Ezáltal megcélozva egy új piacot. Ez a célpiac a meglátásunk alapján a közép kategórai felső része. Optimális választás lehet, mert egy jól összerakott telefonról van szó és ~100 000.- Ft-ért megvásárolható! (Az XXL GSM-nél a egy fekete Samsung Omnia W (i8350) 2012.02.08-án 89 900,- Ft)

 

Samsung Omnia W külső

A Samung Omnia W küldeje minőségire sikerült! Méretét tekintve (115x59x11 mm) jól kézreáll, ez köszönhető főleg a 3.7"-es kijelzőnek, ami nem teszi jegyzetfüzet méretüvé, de pont olyan megjelenést biztosít, hogy minden jól látható és a gombok stabilan nyomhatóak.

Samsung Omnia W külső

A Samsung Omnia W anyaghasználata is egészen rendbe van. Mondjuk nem olyan, mint a Samsung Wave 3-é, de a hátlapján itt is van fém betét (csak kár, hogy a műanyag házba van ágyazva). Egyébként hasonlít a nagytestvérére, a Samsung Omnia 7-re (csak mintha kimosták volna és egy kicsit össze ment volna a 60°-os programban ;)

 

Samsung Omnia W Hardware

Amit korábban is említettem, hogy ennél a telefonnál egy korábbi túpust (Samsung Omnia 7) dolgoztak át a Samsung mérnökei és ahol tudtak már modernebb technikai felszerelést pakoltak bele:

  • 1,4GHz-es Scorpion CPU van benne (Qualcomm MSM8255 Snapdragon chipsettel és Adreno 205 GPU-val)
  • 3.7"-es Super AMOLED kijelzőt kapott, amin 480x800px felbontást kapunk (ami 252ppi-s pixelsűrűséget jelent. Összehasnolítási alapként az iPhone 4-es reitna display-je 330ppi). A kijelzőt Corning Gorilla Glass védi, így az előlap karcálló (inkább azt mondanám, hogy a kulcsok és a pénzérmék nem karcolják meg, de előlappal lefelé nem húznám végig egy aszfaltos úton, illetve nem simogatnám a gyámántbányász gép fúróját...)

A Samsung Omnia W memóriája 8Gb, amit nem lehet bővíteni :( Mondjuk ez nem változott, mert a Samsung Omnia 7-ben is pont ennyi volt...

Aztán szintén nem változott a kamera, mert ebben is egy (autófókuszos) 5MP-es darab van, LED villanóval. A kamera 720p@30fps-sel tud videót felvenni.

A mobiltelefonon egy microUSB nyílás van, így azon keresztül tudjuk tölteni (EU szabvány), illetve 3.5mm-es jack nyílás a headsetnek és a fül/fejhallgatónak, ha zenét szeretnénk hallgatni.

 

Samsung Omnia W szoftver » WP7.5 Mango

A Samsung Omnia termékcsaládnak a jellemzője, hogy Windows Phone operációs rendszerrel látják el, így nem meglepő, hogy a Samsung Omnia W belsejében egy WP7 vagyis egy Windows Phone 7-es, pontosabban 7.5-ös (Mango) operációs rendszer fut.

A szoftver jól illeszkedik a telefonhoz, (szerintem ugyanolyan eleganciát sukall - a szerk.) nem akad, jól kezelhető.

Samsung Omnia W wondows phone 7

A Multimédiás alkalmazásokhoz Zune player van a telefonon, így azon keresztül tudunk zenét, FM rádiót (és podcast-ot) hallgatni, videót nézni.

Mobiltelefonra optimalizált Internet Explorer van benne, mint böngésző. Ez is jól fut, flasht ez sem játsza le.

De nem tudom elégszer mondani, hogy ízlések és pofonok. Van akinek az iOS, van akinek az Android és van akinek a WP7 jön be. Az a szép az egészben, hogy különbözőek vagyunk, de mindenki megtalálja a számára megfelelő op.rendszert! :)

A WP7 valamelyest befolyásolja a külsejét is a telefonnak, mert a dedikált gomboknak (előlepon: windows-os home gomb, vissza gomb és kereső gomb; oldalt: fényképezőgép gomb, hangerő szabályozó és bekapcsoló gomb - felül) meg kell lenniük...

 

Samsung Omnia W tartozékai, doboz tartalma

A Samsung Omnia W telefonnal a következő tartozékok jöttek:
- készülék
- headset
- adatkábel
- töltő
- egy rakat leírás és papírhalmaz, pl. garancialevél és a Samsung jókívánságai ;)

Samsung Omnia W tartotzékok

 

A Samsung Omnia W az XXL GSM jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.08-án kártyafüggetlenül, 3 év garanciával már 89 900,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1066 Budapest, Teréz krt. 18. alatt.

Samsung Omnia W kapcsolódó képek

Samsung Omnia W teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
szifon.com
2020. 08. 04.
Magyarországon hivatalos Apple Store nem létezik, csak Autohrized Resellerek, azaz hivatalos viszont eladók, mint például az iStyle és az...
szifon.com
2020. 08. 03.
A tavaly megjelent Apple Watch Series 5 talán legfőbb újdonsága a folyamatosan aktív retina kijelző. Ezt követően az Apple további...
szifon.com
2020. 08. 03.
Az Apple már az iOS 6 óta nagyon komolyan veszi az adatvédelmet és minden évben hasznos újításokat adnak ki, amikkel a tudatos...
szifon.com
2020. 08. 02.
A koronavírus elleni helyes védekezésre sokféleképpen próbálják felhívni az emberek figyelmét. És mivel az arcmaszkok használata már...
szifon.com
2020. 08. 01.
Amennyiben hihetünk a pletykáknak, vagyis inkább a szivárogtatásoknak – és hát sok-sok éve abszolút hihetünk nekik –, akkor bizony...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx