mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung Omnia W teszt » W, mint WP7

Samsung Omnia W teszt » W, mint WP7
2012. 02. 04.
A Samung Omnia W a kistestvér az Samsung Omnia családban. Ahogy ezt a Samsungnál láthatjuk, (ABC végi) egy betüs telefonokat hoznak ki, hogy kompaktabb ajánlatokat adjanak. Ez most jól sikerült!

A Samsung Omnia W teszthez az

XXL GSM

biztosította a készüléket.

Köszönjük!

 

Habár a Samsung Omnia W nevében szereplő W nem a Windows alapra utal (hanem a wonder szó rövidításe, ahogy a Samsung Galaxy W-nél is láthattuk), de jól összecseng, ugyanis a Sansung Omnia W-n egy WP7, vagyis egy Windows Phone 7-es (egészen pontosan egy 7.5-ös mango fut).

Egyébként Samsungnál manapság jellemző, hogy korábbi telefonjait felfrissítve (leporolva?) egy újabb, kompaktabb telefont készítenek: kicsit kisebb méretben, de az újabb tech felszeereltséggel ellátva. Ezáltal megcélozva egy új piacot. Ez a célpiac a meglátásunk alapján a közép kategórai felső része. Optimális választás lehet, mert egy jól összerakott telefonról van szó és ~100 000.- Ft-ért megvásárolható! (Az XXL GSM-nél a egy fekete Samsung Omnia W (i8350) 2012.02.08-án 89 900,- Ft)

 

Samsung Omnia W külső

A Samung Omnia W küldeje minőségire sikerült! Méretét tekintve (115x59x11 mm) jól kézreáll, ez köszönhető főleg a 3.7"-es kijelzőnek, ami nem teszi jegyzetfüzet méretüvé, de pont olyan megjelenést biztosít, hogy minden jól látható és a gombok stabilan nyomhatóak.

Samsung Omnia W külső

A Samsung Omnia W anyaghasználata is egészen rendbe van. Mondjuk nem olyan, mint a Samsung Wave 3-é, de a hátlapján itt is van fém betét (csak kár, hogy a műanyag házba van ágyazva). Egyébként hasonlít a nagytestvérére, a Samsung Omnia 7-re (csak mintha kimosták volna és egy kicsit össze ment volna a 60°-os programban ;)

 

Samsung Omnia W Hardware

Amit korábban is említettem, hogy ennél a telefonnál egy korábbi túpust (Samsung Omnia 7) dolgoztak át a Samsung mérnökei és ahol tudtak már modernebb technikai felszerelést pakoltak bele:

  • 1,4GHz-es Scorpion CPU van benne (Qualcomm MSM8255 Snapdragon chipsettel és Adreno 205 GPU-val)
  • 3.7"-es Super AMOLED kijelzőt kapott, amin 480x800px felbontást kapunk (ami 252ppi-s pixelsűrűséget jelent. Összehasnolítási alapként az iPhone 4-es reitna display-je 330ppi). A kijelzőt Corning Gorilla Glass védi, így az előlap karcálló (inkább azt mondanám, hogy a kulcsok és a pénzérmék nem karcolják meg, de előlappal lefelé nem húznám végig egy aszfaltos úton, illetve nem simogatnám a gyámántbányász gép fúróját...)

A Samsung Omnia W memóriája 8Gb, amit nem lehet bővíteni :( Mondjuk ez nem változott, mert a Samsung Omnia 7-ben is pont ennyi volt...

Aztán szintén nem változott a kamera, mert ebben is egy (autófókuszos) 5MP-es darab van, LED villanóval. A kamera 720p@30fps-sel tud videót felvenni.

A mobiltelefonon egy microUSB nyílás van, így azon keresztül tudjuk tölteni (EU szabvány), illetve 3.5mm-es jack nyílás a headsetnek és a fül/fejhallgatónak, ha zenét szeretnénk hallgatni.

 

Samsung Omnia W szoftver » WP7.5 Mango

A Samsung Omnia termékcsaládnak a jellemzője, hogy Windows Phone operációs rendszerrel látják el, így nem meglepő, hogy a Samsung Omnia W belsejében egy WP7 vagyis egy Windows Phone 7-es, pontosabban 7.5-ös (Mango) operációs rendszer fut.

A szoftver jól illeszkedik a telefonhoz, (szerintem ugyanolyan eleganciát sukall - a szerk.) nem akad, jól kezelhető.

Samsung Omnia W wondows phone 7

A Multimédiás alkalmazásokhoz Zune player van a telefonon, így azon keresztül tudunk zenét, FM rádiót (és podcast-ot) hallgatni, videót nézni.

Mobiltelefonra optimalizált Internet Explorer van benne, mint böngésző. Ez is jól fut, flasht ez sem játsza le.

De nem tudom elégszer mondani, hogy ízlések és pofonok. Van akinek az iOS, van akinek az Android és van akinek a WP7 jön be. Az a szép az egészben, hogy különbözőek vagyunk, de mindenki megtalálja a számára megfelelő op.rendszert! :)

A WP7 valamelyest befolyásolja a külsejét is a telefonnak, mert a dedikált gomboknak (előlepon: windows-os home gomb, vissza gomb és kereső gomb; oldalt: fényképezőgép gomb, hangerő szabályozó és bekapcsoló gomb - felül) meg kell lenniük...

 

Samsung Omnia W tartozékai, doboz tartalma

A Samsung Omnia W telefonnal a következő tartozékok jöttek:
- készülék
- headset
- adatkábel
- töltő
- egy rakat leírás és papírhalmaz, pl. garancialevél és a Samsung jókívánságai ;)

Samsung Omnia W tartotzékok

 

A Samsung Omnia W az XXL GSM jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.02.08-án kártyafüggetlenül, 3 év garanciával már 89 900,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1066 Budapest, Teréz krt. 18. alatt.

Samsung Omnia W kapcsolódó képek

Samsung Omnia W teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 03. 28.
Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett...
szifon.com
2020. 03. 27.
Google Stadia, Nvidia GeForce NOW, Microsoft xCloud – mi a közös bennük? Mind streaming-alapú, előfizetéses játékszolgáltatások,...
szifon.com
2020. 03. 27.
Ming-Chi Kuo, a TF International Securities elemzője már évek óta szinte pontosan meg tudja mondani, hogy az Apple mire készül. Időnként...
szifon.com
2020. 03. 26.
Megszokhattuk már, hogy amint egy új készülék megjelenik, az iFixit darabokra szedi, ezzel nem csak felbecsülhetetlen információhoz...
szifon.com
2020. 03. 26.
Magyarországon még nem rendelték el a kijárási tilalmat a koronavírus miatt, de ez valószínűleg csak idő kérdése. Az utcákon...
szifon.com
2020. 03. 25.
Jóformán heti szinten futunk bele abba, hogy az Apple milyen drágán adja a készüléket, és halomra keresi magát rajta. Többek között az...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx