mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Samsung S3650 Corby teszt – Babyphone

Samsung S3650 Corby teszt – Babyphone
2011. 02. 01.
Vevõ: olcsó, alsó kategóriás érintõképernyõs mobiltelefont szeretnék.
Eladó: várjon kérem; tudom ajánlani a Samsung Corby-t. Nem tud semmit, de azt nagyon olcsón. Ja, és tud rá rakni színes hátlapot is! Parancsoljon.

 


A mobiltelefont a

VIP PhoneVIP Technika

biztosította.
Köszönjük!Samsung S3650 Corby teszt – Bevezetõ

A fenti párbeszéd jól tükrözi a jelenlegi érintõképernyõs mobiltelefonok piacát. Legyen olcsó: mert akkor megveszi a nép. Legyen érintõképernyõs: mert az kell a népnek.

A Samsung az LG-vel karöltve sorra dobja ki a hasonló tömeggyártott mobiltelefonokat. Nincs is ezzel baj, csak pont nem én vagyok a célközönség. Viszont van, aki igen. Mégpedig az általános kisiskolás lurkók és a „nekemmindegymilyentelefonomvancsakérintõképernyõslegyen” felnõttek.

A Samsung Corby megkapta a saját gyártású TouchWiz platformot. Ez nem meglepõ, ugyan mit raktak volna rá? A TouchWiz-t lehet utálni és megszokni, szeretni semmiképpen sem. Számomra nehezen kezelhetõ volt az érintõképernyõ, pontatlan és furcsa. Mint minden hasonló árkategóriában fekvõ Samsung

Talán a fiatalabbaknak jobban megy, hiszen van már olyan generáció, aki érintõképernyõs mobiltelefonokon nõ fel. Véleményem szerint az alsó kategóriás mobiltelefonok piacán az LG sokkal erõsebb, mint a Samsung. Kevés kreatív ötletük van, sokat dolgoznak sablonokból. Közép és felsõ kategóriában viszont baromi erõsek. De lássuk be, azért csak átcsúszik egy-két jó megoldás a alsósokhoz is.

A Samsung Corby szeretnivaló, fiatalos, trendi mobiltelefon lett. Mindenképpen nagy húzás volt a Samsung-tól, hogy kihozták. Hiszen igény van rá és viszik, mint a cukrot. Több nem is kell egy gyártónak.

Samsung S3650 Corby teszt – Külsõ

A mobiltelefon formavilága teljesen korrekt, nem túl hivalkodó, de nem is túl lapos. A célközönség számára teljesen megfelelõ, csinos darab. Árához képest is elég jól néz ki. A lágy meghajlított ívek keverednek az éles levágott oldalakkal. Tökéletesen kézbesimul, jó fogni és érezni a Samsung Corby-t. Olyan érzésünk lehet, mintha nem is egy alsó kategóriás Mobiltelefon lenne.

A hátlap könnyen lejön és itt van a legszuperebb momentum. Hát persze, hogy kettõ van belõle! Egy fekete és esetünkben egy rózsaszín. Többféle színben kapható a modell, de a fekete az ami mindig dominál. Mindenki megtalálhatja az egyéniségéhez passzoló variációt.

Kedvezõ méretekkel rendelkezik: 103 x 56,5 x 12 milliméter, és nagyon korrekt 92 grammal. A Mobiltelefon anyaga mûanyag, ezen nem kell csodálkozni. A Samsung mellett szól, hogy jó minõségû anyagokat használtak és hûek magukhoz, hiszen az összeszerelési minõség kifogástalan. A Samsungnál jól bánnak a mûanyaggal.

Doboz, tartozékok:

A doboza szép narancssárga, rajta magával a Samsung Corby képével. Találunk benne egy baromi jó és szép fehér agybadugós fülest, töltõt, használati utasítást és plusz egy hátlapot. Ennek színe lehet sárga, narancssárga, fehér vagy rózsaszín. Ezen kívül még mindegyik színárnyalatból létezik sima, illetve körös-mintás fajta is, mint a nálunk járt rózsaszín példány


Csatlakozók, gombok:

Az elõlapon egy 2,8 inches QVGA felbontású kapacitív érintésérzékeny kijelzõ található. Képi megjelenítésben megfelelõ, nem egy nagy durranás, de jó. Érintésvezérlésben kritikán aluli, gyenge teljesítményt nyújt, pontatlan és nehezen kezelhetõ. Talán megszokás kérdése? Alatta három gomb; a híváskezelõ gombok és közöttük a vissza gomb. Szép nagy batár, ki is emelkedik, nem lehet elvéteni.

A Samsung Corby oldalán helyezkedik el a microSD kártya retesze, tehát nem kell eltávolítanunk az akksit. A hátlap…na az gyönyörû, én legalábbis szerelembe estem. A feketét rá se raktam, csakis a rózsaszínnel villogtam. Szép körkörös formák láthatóak rajta, feldobja az egész Corby-érzést. Szépen belevájták a Samsung feliratot is. Itt lapul még a 2 megapixeles fixfókuszos kamera is.

A Mobiltelefon összességében nagyon jól néz ki, tényleg trendi, színes, szép, kellemes és nagyon jó a lakkfekete keverve valami extravagáns színnel. Kifejezetten merészeknek ajánlom, akik unják a sablon mobiltelefonokat és tényleg valami királyra vágynak!


Samsung S3650 Corby teszt – Belsõ

A Samsung Corby-n futó felület a személyes kedvencem, mégpedig a TouchWiz. Ez egy elég lassú platform, ráadásul a legidegesítõbb tulajdonsága, hogy a widgetek különbözõ méretûek és gyönyörûen egymásra csúsznak ha kipakoljuk õket.

A fõképernyõ három oldalas, háttérképnek bármi beállítható. Négyféle téma közül választhatunk, nekem személyes kedvencem a Cartoon volt. Ez még a menü ikonjait is megváltoztatta, full trendi az már egyszer biztos. Betûméret négyféle lehet.

A fõmenü is három oldalas, legalul 3 adott gomb jelenik meg állandóan, a billentyûzet, a névjegyzék és a fõképernyõre visszajuttató gomb. A telefonkönyvben 2000 bejegyzést tárolhatunk, tengernyi adatok megadásával. Üzenetkezelésnél sajnos virtuális QWERTY nincs, így nehézkes lesz a szövegbevitel.

A kamera 2 megapixeles, hát tud fényképezni. Ezt nem tudom túlragozni, jól néznek ki a képek a mobiltelefonon, de senki nem próbálja meg feltölteni gépre. Ráadásul csigalassú, hosszú az exponálás és a galéria sem egy Forrest Gump. Böngészõ van a Samsung Corby-ban csak épp az adatátvitel nem teszi feltétlenül lehetõvé a teljes kihasználását. Zenei téren elég jó a Mobiltelefon, jó a füles és van FM rádió.

Adatátvitel:

GPRS és EDGE. Ennyi. Van még Bluetooth és microSD kártya bõvítési lehetõség. Sajnálatos, hogy nincs benne WLAN, tudom, hogy sokat kérek, de a megcélzott közönség állandóan Wifizne és hát a Samsung Corby-val ez nem fog menni.

Samsung S3650 Corby teszt – Összegzés

A Samsung alapötlete nagyon jó volt. Csinálni egy fiataloknak szánt olcsó trendi mobilt. Ez sikerült. Viszont be kell látni azt is, hogy az alsó kategóriában is vannak már úgynevezett elvárások. Mégpedig a fiatalok azért szeretnének egy adatkábelt a mobiltelefonjukhoz vagy pedig egy 3,5-es jack csatlakozót, hogy a saját fülesüket használhassák. Nem volt ez sem jó lépés, hogy a saját Samsung szabványt tették a Corby-ba. Mégis egy olcsó, nagyon jól összerakott, szép designnal rendelkezõ suli udvaron villogós mobiltelefont dobtak ki, amit lehet, hogy még az idõsebb korosztály is megkedvel túlzott egyszerûsége miatt. A Mobiltelefon 3-4 napig húzta, ez egy nagy plusz pont tõlünk. Sokszor az õrületbe kergetett és volt, hogy majdnem ledobtam a hídról, de valamiért kedveltem. Aki Samsung Corby-t vásárol, jól tudja mit vesz és nem fog csalódni ezt garantálom. Megkedveli a mobiltelefont és valami rejtélyes okból kifolyólag ragaszkodik majd hozzá.

A Samsung Corby-t a VIP Phone jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 22 849 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Samsung Corby képek photoset Mobiltelefon's Samsung Corby képek photoset
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 04. 03.
A 9to5Mac-nél előző hónapban megkaparintották az iOS 14 egyik belső változatát és azóta szépen lassan szivárogtatják ki az...
szifon.com
2020. 04. 02.
A koronavírus miatt egyre több Apple Store kerül bezárásra vagy működik korlátozott nyitvatartással. Kínában, Tajvanban és Hong Kongban...
szifon.com
2020. 04. 01.
Manapság már minden futárral érkezik és futárt szeretnénk rendelni is. Sajnos ez még a következő néhány hétben, hónapban is így...
szifon.com
2020. 03. 31.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 13.4.5, az iPadOS 13.4.5, a watchOS 6.2.5, a tvOS 13.4.5 és a macOS Catalina 10.15.5 első fejlesztői...
szifon.com
2020. 03. 30.
Az elmúlt napokban felmerült pár pletyka az idén ősszel érkező Apple Watch és iPhone kapcsán, de voltak olyan jóslatok is, amik a jövő...
szifon.com
2020. 03. 28.
Az Apple Arcade indulásakor több mint 100 játékot próbálhattunk ki az 1890 Ft-os havidíj ellenében, majd később minden héten érkezett...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx