mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Live with Walkman – vissza a gyökerekhez

Sony Ericsson Live with Walkman – vissza a gyökerekhez
2012. 03. 20.
A Sony Ericsson anno 2005-ben dobta piacra első Walkman telefonját, a W800-at. Ezt sok sikeres Walkman telefon követte, majd az Android térnyerésével eltűntek a zenemobilok a Sony Ericsson kínálatából. De van még remény a visszatérésre.


A Sony Ericsson Live with Walkman a 

Vip-Phone

jóvoltából érkezett hozzánk tesztelésre.

Köszönjük!

 

Narancssárga W logó, kimagaslóan jó zenei tartozékok, hangszínszabályzó. Ezek tartoztak hozzá a Walkman élményhez, melyet 2005-ben élhettek először át a zenefanatikusok a Sony Ericsson W800 mobiltelefonján keresztül. Az első Walkman mobilt megannyi újragondolt testvér követte a legkülönbözőbb formatervekkel és az összes árkategória lefedésével. A zenei teljesítmény megkérdőjelezhetetlen volt, a Sony Ericsson képes volt a konkurencia előtt járni és egy olyan márkanevet beépíteni a mobilos közegbe, melyhez az emberek a minőségi zenelejátszást kapcsolták automatikusan.

Sony Ericsson Live with Walkman

Azonban ahogy a Sony Ericsson hanyatlott, úgy kezdtek sablonossá válni a mobiltelefonok, és ez a Walkman készülékekkel sem volt máshogy. Ugyanarra a kaptafára készült minden telefon, lett belőlük sima és Walkman variáns is, mellyel a márkanév jó hírét csorbította a Sony Ericsson. A gyártót az Android rendszer húzta ki a gödörből és tartja jelenleg is mozgásban. Azonban a Walkman telefonok teljesen kihaltak a termékpalettáról, pedig régebben voltak Walkman okostelefonok, igaz azok még az UIQ rendszerét futtatták.

Két évvel a sikerkorszak kezdete után a svéd-japán gyártó ismét felhasználta a Walkman márkanevet, immáron a népszerű Android platformon. A legelső okos-Walkman neve pedig nem más, mint Live with Walkman.

 

Sony Ericsson Live with Walkman – Külső

 

A legelső androidos Walkman kompakt Mobiltelefon, kicsiny mérete ellenére azonban nem nehézkes használata. A kijelzője 320x480 pixeles, 3.2 inches TFT ablak, mely alatt három androidos gyorsgombot találunk. A kijelző felett, a telefon tetején található a jack kimenet, mellette a lezáró/bekapcsoló és a Walkman billentyűk kaptak helyet. A Mobiltelefon jobb oldalán a hangerőszabályzó, valamint az exponáló gombokat találjuk, míg a bal oldalán csupán csak a microUSB kapott helyet. A hátlapon a kamera optikáját, a hozzá tartozó LED segédfényt, valamint egy Walkman logót találunk.

 

Sony Ericsson Live with Walkman

A készülékház anyaghasználatára nem lehet panasz, a hátlap fogása és tapintása is kellemes, gumírozott műanyag hatását kelti. A készülék két féle színárnyalatban elérhető egyelőre, mégpedig a klasszikus fehér-narancs összeállításban, illetve a nálunk járt fekete-zöld kombinációban. A színek fiatalossá teszik az amúgy komolyabb felhasználásra készült komor Android rendszerű okostelefont.

 

Sony Ericsson Live with Walkman – Dobozbontás

 

A Live with Walkman doboza a mobiltelefonon kívül töltőfejet, adatkábelt, 2 GB-os memóriakártyát, valamint sztereó fülhallgatót tartalmaz. Kis csalódást okozott sajnos a headset kivitelezése, ugyanis nem a korábbi, Walkman telefonoktól megszokott, passzos kis agybadugós változatot találtuk a dobozban, hanem egy teljesen egyszerű, puritán változatot, viszont hazudnék, ha azt mondanám, hogy ezáltal nem az elfogadható hangminőséget produkálja a felszerelés.

Sony Ericsson Live with Walkman

 

Sony Ericsson Live with Walkman – Belső

 

A hardverre nem lehet panasz még, hiszen átlagosnak, de semmiképp sem elavultnak tekinthető az 1 GHz-es processzor az 512 MB RAM-mal. Felhasználói memória gyanánt 320 MB-ot kapunk. A Walkman okostelefonon az Android 2.3.5-ös rendszere fut, elviekben elérhető lesz majd a 4.0 verziószámú rendszer is.  Erre az alapra ültette a Sony Ericsson a saját kezelőfelületét, melyet már az Xperia X8 óta jól ismerhetünk.

Sony Ericsson Live with Walkman

A főképernyő négy sarkában egy-egy alkalmazást helyezhetünk el a gyorsabb elérés érdekében. A főképernyők között a szokásos oldalra tologatós navigáción kívül a használni kívánt widget kiválasztásával is barangolhatunk. Csupán össze kell csippentenünk a kijelzőt, az így kapott widget-tengeren pedig kiválasztani az általunk épp használni kívánt ikont, és rákattintva a kívánt oldal jelenik meg.

A menüben az ikonok 3x4-es csoportokban vannak elrendezve, a csoportok között oldalra lapozva váltogathatunk. Az ikonokat elrendezhetjük ABC sorrendben vagy éppen a használat intenzivitásának mértékében, de lehetőségünk van egyedi elrendezésre is.

 

Sony Ericsson Live with Walkman – Multimédia

 

A Walkman telefonnak az apropója a zenelejátszó, a Live with Walkman azonban a gyári Android zenelejátszót előre beállított hangszínekkel próbálja felspékelni. A lista rövid sajnos és egyedi beállításra nem ad módot. Ellenben próbál minket kárpótolni az ’infinite’ gomb, mellyel az aktuális zeneszám minden adatát megtekinthetjük. Legyen az klip, Wikipédiás szócikk vagy éppen dalszöveg. A multimédiához tartozik még a kamera is, jelen esetben egy 5 megapixeles modulról van szó, melyhez egy LED vaku társul. Videót 720p felbontásban tudunk rögzíteni, meggyőző eredménnyel.

Sony Ericsson Live with Walkman

 

Sony Ericsson Live with Walkman – Összegzés

 

A Sony Ericsson Live with Walkman egy jó kezdeményezés, azonban a zenei élményt nem teljesen sikerült a múltban elért eredmények színvonalára emelni. Van még mit dolgozni a zenelejátszón és illene ezt a szoftvert más, nagyobb Sony Ericssonokra, illetve már csak Sony mobilokra ráhúzni, hátha a szélesebb termékpaletta lesz az aduász a Walkman újabb terjedésének történetében. A kezdeményezés mindenesetre díjazandó és pompás, csak a zenei élmény már nem a régi sajnos. De mint minden hiba, ez is orvosolható. Várjuk a folytatást!

Sony Ericsson Live with Walkman

A Sony Ericsson Live with Walkman a Vip-Phone jóvoltából érkezett hozzánk, ahol 2012.03.20-án kártyafüggetlenül, magyar nyelvvel, összes tartozékkal és 2 év garanciával már 51 990,- Ft-ért a tiéd lehet.

Megtalálod őket a 1066 Budapest, Oktogon tér 3. alatt.

Sony Ericsson Live with Walkman kapcsolódó képek

Sony Ericsson Live with Walkman teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2019. 01. 16.
Az idén bemutatott Apple Watch Series 4 egyik érdekessége a benne lévő fejlett giroszkóp, amely képes érzékelni, ha elesünk. Ilyenkor...
Mobilaréna
2019. 01. 16.
A kialakítás és megjelenés valószínűleg marad, de a kamerát és a lapkakészletet is cseréli a Xiaomi az erősebb modell esetében.
szifon.com
2019. 01. 16.
Karácsonykor annyira sokan kerestek hazánkban AirPods-ot, hogy még az Apple oldalán is 2-3 hetes szállítás volt látható. Rengetegen vettek...
Mobilaréna
2019. 01. 16.
És kiterjesztett ujjelnyomat-olvasó felület. Készülék még nincs hozzá, a technológiát az MWC-n prezentálják.
Mobilaréna
2019. 01. 16.
Ez sokszorosa a korábbi évek számainak, az akkumulátor-csere programot sokkal több felhasználó választotta az új eszköz helyett.
szifon.com
2019. 01. 16.
Tim Cook, az Apple vezérigazgatója egy dolgozóknak írt levelében felfedte, hogy 2018-ban 9-10 millióval több akkumulátort cseréltek az...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx