mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia Arc - álarcos trónkövetelõ

Sony Ericsson Xperia Arc - álarcos trónkövetelõ
2011. 07. 02.
A Sony Ericsson új zászlóshajója, az Xperia Arc, az Xperia X10 által kitaposott ösvényen szeretne végighaladni. Azonban megnehezítette a saját dolgát.

 

biztosította. Köszönjük!
 

Sony Ericsson Xperia Arc - Bevezetõ

A Sony Ericsson az Xperia sorozattal az okostelefonok piacán szeretett volna hódítani, és ez be is jött nekik. Az elején, az Xperia X1 és Xperia X2 nem hozták meg a várt sikert, de az Android rendszer megjelenése áttörést jelentett az Xperia termékcsalád életében, és a jelen pillanatban épp leváltás alatt álló termékpaletta hatalmas karriert futott be. Nem csoda, hogy a Sony Ericsson eldöntötte, az Android rendszerû mobiltelefonok piacán õ akar lenni az elsõ számú gyártó.


DSC_2956

A termékpaletta eddigi tagjai (Xperia X10, Xperia X8, Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro) azonos formai elemekkel készültek, azonban eljárt a hardver felett az idõ, ideje volt újat alkotni. Az elsõ hírnöke az új termékcsaládnak az Xperia Arc, mely bár a régi formai jegyeket viseli, a hardvere és szoftvere teljesen új. Talán ez elég lesz a sikerhez, ám vannak hibái is a mobiltelefonnak.

Sony Ericsson Xperia Arc - Külsõ

A Sony Ericsson nem sokat változtatott a régi, jól bevált recepten. Az Xperia Arc formailag egy kissé elnyújtott Xperia X10-re emlékeztet a legjobban. Arányait tekintve a kijelzõ lett nagyobb a mobiltelefon méreteihez képest. Meghatározó, az egész elõlapot elfoglalja szinte a 4,2 inches, 480x854 pixel felbontású TFT panel, mely LED háttérvilágítást kapott. A kijelzõ a Sonytól kapott kölcsönbe egy Bravia Engine rendszert, mely a képi élményt hivatott tökéletesíteni körülményektõl függõen. Errõl egy gyári videót tudunk prezentálni, a képi élmény valóban tökéletes, de ennyire nem látványos a változás mindennapi helyzetekben használva a mobiltelefont.A kijelzõ alatt találjuk az Androidnál kötelezõ gombokat, három darabot, külön keresõgombunk nincs. Ez nem is probléma, nagyobb baj inkább, hogy más androidos mobiltelefonokhoz képest a Sony Ericsson változtatott a gombok sorrendjén. Megszokható, de aki más Android rendszerû mobiltelefonról szokik át, annak kellemetlen.

DSC_2939

Az Xperia Arc oldalán végigfutó fémes hatású mûanyag csíkban beágyazva találjuk a kamera gyorsgombját és a hangerõgombokat jobb oldalt. Ugyan itt van a micro USB csatlakozó is, a mobiltelefon felsõbb részén. Ezt semmilyen kis gumifül nem védi a porosodástól, bár esztétikailag se nyújt kielégítõ látványt. Alul a mikrofon és a nyakbaakasztó számára fentartott kis rés kapott helyet. A mobiltelefon bal oldalán van a jack kimenet, a gyári füles emiatt derékszögben hajlított a végén, azonban utólagos fülhallgató vásárlása esetén a kábel elég hamar eltörhet zsebben hordva, ha nincs az is meghajlítva. Az Xperia Arc tetején a bekapcsológombot és a HDMI kimenetet találjuk. Utóbbi kapott egy fémes hatású kis ajtót, szép, de kinyitáskor rájön az ember, hogy nagyon gagyi az anyaghasználata.

A mobiltelefon hátlapja ívelt és színátmenetes. Nálunk a Midnight Blue variáns járt, kékbõl hajlik át feketébe. Szép. Itt találjuk a 8.1 megapixeles kamerát, mellette a LED villanót. A hátlap közepét a hatalmas Xperia felirat uralja. A dekoratív hátlap alatt az akksit, SIM és memóriakártya slotot találjuk. A hátlapról érdemes tudni, hogy rendkvül érdekes az anyaghasználata, de nem a szó pozitív értelmében. A mûanyag gyenge és nagyon vékony. Könnyen törhet, hangja se meggyõzõ. Illesztésekkel amúgy nem lenne probléma, de a hátlap a mobiltelefon abszolút gyenge pontja, lötyög és nyekereg.

Dobozbontás

A Sony Ericsson szokásos dobozolásában érkezett az Xperia Arc, semmi sem utal rá, hogy egy csúcskategóriás mobiltelefonról van szó. A doboz kibontása után se tudatosítja bennünk semmi, hogy bizony súlyos pénzeket fizettünk mobiltelefonunkért és nem csak drága volt, de a tudása és a hardvere se középkategóriás. A tartozékok listája nem hosszú sajnos, ilyen kategóriában az ember kicsit többet várna. De így se szomorkodhatunk, az alap arzenál megvan. Van töltõnk, adatkábelünk, nagyon jól szóló sztereó fülhallgatónk (az agybadugós fajta) és 8 GB memóriakártyánk. Ami hiányozhat, az a HDMI kábel lehet, illetve egy elegánsabb tok.

Review

Sony Ericsson Xperia Arc - Belsõ

A Sony Ericsson legnagyobb mobiltelefonjában egy 1 GHz órajelû processzor teszi a dolgát 512 MB RAM és ROM kíséretében. Ez nem kiemelkedõen jó hardver, fõleg így a két magos processzorok korának hajnalán, azonban a normál, egy magos processzoros mobiltelefonok piacán az Xperia Arc elõrrébb jár. Az Android 2.3.3-as verziója fut a mobiltelefonon, teljesen zökkenõmentesen és akadásmentesen.

2

A Sony Ericsson egyszer már kijelentette, felhagynak a bonyolultan átültethetõ saját kezelõfelület fejlesztésével, így a Timescape és Mediascape alkalmazások már nem meghatározó elemei a mobiltelefon rendszerének. Ennek köszönhetõ a legfrissebb keretszoftver, valamint a terméktámogatás is gyorsabb lesz szoftveres téren az ígéretek szerint. Tény és való, a Timescape már csak egy widgettel rendelkezõ kis alkalmazás, mely az összes kommunikációs adatdarabkát egy felületre tömöríti diavetítés szerûen. A tartalmak persze szûrhetõk, de SMS-einktõl kezdve a hívásnaplónkon át egészen a közösségi oldalakon megjelenõ tartalmakig bármit kilistázhatunk a program segítségével.

4

A Mediascape, mint program, megszûnt, csupán a gyári zenelejátszóban találkozunk újra az Xperia X10 mobiltelefonnál már megismert fektetett nyolcassal, azaz a végtelen nemzetközi jelével. Ha erre az ikonra kattintunk, a zenelejátszó összevadássza nekünk az összes netes tartalmat, mely az általunk hallgatott zeneszámhoz kapcsolódik. Ez lehet dalszöveg, albumborító vagy éppen YouTube videó is.

Kamera

Az Xperia Arc egyik nagy erõssége a kamera. A 8.1 megapixeles érzékelõvel megáldozz képalkotó eszközünk munkáját LED villanó segíti. A videórögzítés csodálatos minõségben és HD felbontásban történik. Érdemes vele videót készíteni, bár meg kell hagyni, nem annyira ütõs a videók minõsége, mint a lassan egy éves Symbian rendszerû Sony Ericsson Vivaz esetében. De még így is szép videókról beszélhetünk.

5

A gyártó a sötétben történõ fotózásoknál megváltást ígér, azaz a Sony Ericsson Xperia Arc teljes sötétségben is értékelhetõ képeket tud majd készíteni. Próbáltuk egyszer, próbáltuk kétszer, nekünk valahogy nem jött össze. Sõt, sehogy sem jött össze. A Sony Ericsson Xperia Arc pont annyira értékelhetõ képeket lõtt sötétben, mint bármilyen más hagyományos mobiltelefon. Szépek a képek, amiket világosban csinál vele az ember, de kár volt erre a többletre támasztani a mobiltelefon kampányát, mivel nem látványos a különbség.

Sony Ericsson Xperia Arc - Összegzés

A Sony Ericsson megalkotta a közel tökéletes mobiltelefont. Az Xperia Arc nagyon komoly vas, rendkívül jó a hardveres felszereltsége, azonban sikerült elrontani a teljes sikert az anyaghasználattal. A mûanyagok minõsége zavarba ejti az embert, pedig a mobiltelefon már ránézésre is egy kívánatos darab. A gombok elrendezése szubjektív, ezért nem lehet annyira hibáztatni a Sony Ericssont, a furcsa elrendezést meg lehet szokni. Tényleg csak egy lehelletnyi odafigyelés kellett volna még az anyagok kiválasztásánál. Kár érte.

DSC_2891

A nagyméretû képekért kattintsatok a logós képekre!

A Sony Ericsson Xperia Arc mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 114.000 Ft-ért megkaphatod.
 
www.flickr.com
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia Arc mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson Xperia Arc

photoset

Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

Sony Ericsson Xperia Arc kapcsolódó képek

Sony Ericsson Xperia Arc teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A gyártó egy rakás formatervet védetett le a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél, ami az Infinity-O panelre épül.
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx