mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia Neo - majdnem tökéletes

Sony Ericsson Xperia Neo - majdnem tökéletes
2011. 07. 31.
Mentõöv volt a nehéz idõkben a Sony Ericssonnak az Android rendszer. Jelen pillanatban nem is koncentrálnak másra, csak erre a platformra, így egy újabb Xperia mobiltelefont próbálhattunk ki.

  

A Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefontbiztosította, köszönjük!

Sony Ericsson Xperia Neo - Bevezetõ

A történet valahol a Walkman mobiltelefonok után, de még az Android korszak elõtt kezdõdött. A Sony Ericsson számára nem voltak kiskapuk, az eladások egyre csak csökkentek. Nagyon egyszerû magyarázata van a dolognak, nem fejlõdött a technológia, ráadásul a reklámtevékenységek is egyre kevésbé keltették fel a vásárló tömeg érdeklõdését. A Sony Ericsson mobiltelefonok ár/érték és ár/tudás aránya nagyon felemásra sikeredett. A jó minõségû mobiltelefonokat szegényes tudással árulták magas áron. Egyedül az alsó kategória legalsó szegmensében értek el sikereket, de már bontakozott ki az okostelefonok iránti érdeklõdés, egyre kevésbbé volt népszerû a gyártói zárt platform.

A Sony Ericsson saját rendszere, az UIQ eléggé hamar fejlesztõi zsákutcává vált, így nyílt platform nélkül maradt a Sony Ericsson. A Walkman és Cyber-Shot márkaneveket is egyre inkább hagyta el a svéd-japán vegyesvállalat. Már majdnem mindenki keresztet vetett a Sony Ericsson márkára, amikor megjelent a Google és beharangozta az Android platformot. A Sony Ericsson az elsõk között lépett kapcsolatba a Google embereivel és így elkezdõdhettek az Android rendszerû okostelefonok fejlesztései. A rendszerre a Sony Ericsson sajátos kezelõfelületet akart építeni, így jött létre a Timescape UI, mely a HTC Sense ellenfele is lehetne.
 
Sony Ericsson Xperia Neo kézben 2

Az elsõ Android rendszerû Sony Ericsson, az Xperia X10, sikeres lett, annak ellenére, hogy a mobiltelefon még régi szoftverrel került piacra és megannyi felhasználói élményt javító pluszt lekorlátozott a gyártó. Az Xperia X10-en bemutatott Timescape UI a frissítések útjába állt, így az optimalizálás pont annyi idõt vett igénybe a Sony Ericsson mérnökeitõl, hogy mire kiadták a frissített alapverziót, addigra a Google már hónapok óta kiadta az újabb Android rendszert.

Ez még talán ma is így lenne, de a Sony Ericsson belátta, nem kell a saját felhasználói felület, nem kell mélyen a rendszerbe ágyazni. Mindemellett látta, milyen szolgáltatásokat nyújt a konkurencia, így a Sony és az Ericsson mérnökei összedugták a fejüket, és létrehozták az ízig-vérig Sony Ericsson mobiltelefonokat, melyeket elsõként az Xperia sorozatban ismerhetünk meg. Az eltûnt Sony márkanevek helyett új Sony technológiák kerültek a mobiltelefonokba, az áruk is megfizethetõ maradt és a dizájn is elõremutató. Kellett is a változás, hiszen a Sony Ericsson szeretné uralni a világ Android piacát.
 
Sony Ericsson Xperia Neo gombok

2011-ben lecserélik a tavalyi termékpalettát, így új Xperia mobiltelefonokat mutattak be, melyek közül az Xperia Arc már megérkezett, tesztünk alanya, az Xperia Neo pedig hamarosan kapható lesz a szolgáltatók kínálatában is. Az Xperia Arc a termékpaletta csúcsa, az Xperia X10-et hivatott leváltani. Azonban az Xperia Neo-nak nincs elõdje, hiszen egy komoly tudású okostelefon, méretben és dizájnban pedig a Sony Ericsson egy másik mobiltelefonját hivatott leváltani, illetve a formáját továbbvinni. Ez pedig a Sony Ericsson Vivaz. Vajon ha annak idején a Sony Ericsson a Vivaz mobiltelefont Android rendszerrel dobja piacra, akkor lett volna esélye az akkori okostelefon piacon? Sosem derül ki, de a sikeres dizájn tovább él a Sony Ericsson Xperia Neo-ban.
 
Review

Sony Ericsson Xperia Neo - Külsõ

Külsõre a Sony Ericsson Xperia Neo nagyon hasonlít a Sony Ericsson Vivazra. Bõ egy éve, mikor a Vivaz megjelent, a lekerekített forma és a csónakszerû kialakítás még nem érett be eléggé, az átlátszó mûanyag oldallapok fiatalosítottak nagyon sokat az akkori Symbian csúcskészüléken. Jelen pillanatban a külsõre teljesen hasonló a két mobiltelefon, azonban sikerült a készülékházat a mobiltelefon tudásához méltóan komolyabbra venni. Ezt az oldalsó króm hatású betétekkel érték el, a készülékház színátmenetes festése nagyon hasonlít az Xperia Arc festésére. Konkrétan ugyan az.
 
Sony Ericsson Xperia Neo csatlakozók

A mobiltelefon elegáns formával rendelkezik, méreteit tekintve kompakt. Zsebben kényelmesen elfér, nem tepsi méretû, mint megannyi okostelefon, például az Xperia Arc is. A szép lekerekített forma tökéletesen illik a tenyérbe, fogása kellemes, súlyra is meglehetõsen könnyed a Sony Ericsson Xperia Neo. A fogdosás nyomait használat után percekig tüntethetjük el, ugyanis a készülékház meglehetõsen vonzza az ujjlenyomatokat.

A mobiltelefon teljesen letisztult, elõlapján a kijelzõ alatt csak a három Android billentyû található, pont olyan ívben, mint a Sony Ericsson Vivaz esetében. A bal oldala és az alja a mobiltelefonnak teljesen üres. A hátlapon találjuk a 8 megapixeles kamera érzékelõjét, mellette a LED vakut és a hatalmas HD feliratot. A Sony Ericsson Xperia Neo jobb oldalán találjuk a bekapcsológombot, a hangerõszabályzó billentyûket valamint a kamera exponáló gombját. Ez egy kis medret kapott, melybe mutatóujjunk pont belepasszol. A mobiltelefon tetején találjuk az összes csatlakozót, a HDMI kimenetet, az USB csatlakozót és a füllhalgatónak a jack kimenetet.
 
Sony Ericsson Xperia Neo tartozékok

Dobozbontás

A Sony Ericsson Xperia Neo a szokásos szépen dizájnolt kékes dobozban érkezett hozzánk, a dobozban pedig a mobiltelefon mellett még adatkábelt, USB-s töltõt, headsetet és memóriakártyát találtunk. Utóbbi mérete 8 GB, így teljesen megfelel a követelményeknek.

Sony Ericsson Xperia Neo - Belsõ

A Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefonon az Android 2.3-as verziója fut, rajta a kissé szolidabbra fogott Timescape felülettel, mely mára kimerül pár widgetben és szépen megrajzolt menüben. A widgeteket kedvünk szerint pakolgathatjuk a kezdõlapi képernyõinkre. Ezek között lapozással válthatunk, ha a fõoldalon pedig összecsippentjük két ujjunkkal a képet, akkor a widgetek egymás mellé csúsznak, ezzel segítve az oldalak közötti gyors váltás. Ha valamelyik gyorselérést nem tudjuk hova tettük, akkor így találjuk meg legegyszerûbben.

Sony Ericsson Xperia Neo dobozzal

A menü szokásos Sony Ericsson ikonokkal és elrendezéssel operál. Az oldalra lapozós, több oldalas menü ikonjainak sorrendje módosítható, sõt nem is kötelezõ, hogy minden oldal tele legyen ikonokkal, így nagyon könnyen rendezhetjük alkalmazásainkat, azonban ömlesztett, egy oldalas nézetre nincs lehetõségünk. Alap elrendezések között választhatunk ABC sorrendben történõ elrendezést, használat gyakorisága szerinti elrendezést valamint letöltés ideje szerinti elrendezést is.

Multimédia

A Sony Ericsson mindig is odafigyelt a kamerára, így ez most sincs másképp. A 8 megapixeles érzékelõ szép képeket készít, színhelyesek és kontrasztosak. A fotók minõségére nem lehet panasz, a zaj még sötétedéskor is minimális, bár ilyenkor már érdemes a LED vaku segítségét is igénybe venni, így sötétben is szép fotókat készíthetünk vele. A videókat HD felbontásban rögzíti a mobiltelefon, a felvételek minõsége meggyõzõ, akadásmentesen és hangelcsúszás nélkül rögzít a kamera, az élességet a folyamatos autofókusz állítja be.
 
Sony Ericsson Xperia Neo hátlapja

A zenelejátszóban lehetõségünk van albumok képeket rendelnünk, kezeli a lejátszási listákat is. A hallgatott zeneszámot egy gombnyomással tudjuk lájkolni, így az megjelenik a Facebook adatlapunkon. A zeneszámok hangszíne a beépített equalizer segítségével állítható. A hangminõségre nem lehet panasz, bár a gyári fülhallgató hagy némi kívánni valót maga után, bár lehet, hogy csak a nálunk járt darab volt kissé recsegõs és szaggató. Más, szintén Sony Ericsson fülhallgatóval a zenei élmény elfogadható minõségûvé vált.
 
Sony Ericsson Xperia Neo Green Heart bugyiban

Sony Ericsson Xperia Neo - Összegzés

A Sony Ericcson Xperia Neo egy új mobiltelefon a Sony Ericsson egyre bõvülõ termékpalettáján. A mobiltelefon ára elérhetõbbé teszi, mint a Sony Ericsson Xperia Arc-ot, azonban tudásra közel azonos a két mobiltelefon. Csupán méretben és dizájnban kell kompromisszumot kötnünk, hiszen az Xperia Neo egy számmal kisebb, mint az Xperia Arc, azonban használhatóságát így se tudjuk kétségbe vonni. Aki ilyet vesz, örömmel fogja használni. Valahogy egy ilyen mobiltelefon letesztelése után már nem tûnik annyira távolinak, hogy a Sony Ericsson Android piacelsõsségrõl álmodozik. Nem elérhetetlen, ezt bizonyítja az utóbbi két mobiltelefonjuk is, az Xperia Neo és az Xperia Arc. Mindkettõt élmény volt használni, azonban fejlõdésre még szükség van.

A nagyobb méretû fotókért kattints a képekre!

A Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 81.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia Neo mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson Xperia Neo

photosetCsatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

Sony Ericsson Xperia Neo kapcsolódó képek

Sony Ericsson Xperia Neo teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 06.
A 2020-as WWDC nagy sikert aratott, ugyanis összesen több mint 22 millió néző követte online az eseményt. Az Apple egy újabb kihívással...
szifon.com
2020. 08. 06.
Az új iMac mellett az Apple egy talán nagyobb bejelentést is ütemezett kedd estére, mégpedig azt, hogy Phil Schiller többé nem az Apple...
szifon.com
2020. 08. 05.
Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy...
szifon.com
2020. 08. 05.
Tegnap, augusztus 4-én csak úgy a semmiből az Apple frissítette a 27 colos iMac-et néhány igazán izgalmas változtatással. Ahogy azt a...
szifon.com
2020. 08. 04.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS 14 negyedik fejlesztői bétáit, pár órával később pedig a macOS...
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx