mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia Play - nagy játékos

Sony Ericsson Xperia Play - nagy játékos
2011. 08. 15.
Évek óta internetes mémként éltek a képszerkesztõ programokkal gyártott PSP mobiltelefonok. Már kapni a valóságban, Xperia Play néven fut. Kezdetnek nem is rossz, sõt.

 
A Sony Ericsson Xperia Play mobiltelefont a

biztosította tesztünkhöz.
Köszönjük!
 

Sony Ericsson Xperia Play - Bevezetõ

Annak idején, mikor a Sony piacra dobta a PSP-t, az egyik legfejlettebb kézi konzolnak számított. A játékélmény hasonló volt az ötletadó PlayStation konzolokéhoz, elfért kis helyen, a kontroller billentyûk is tökéletes helyen voltak. Így a PSP több szérián is túl van mára, és a siker nem akar múlni, továbbra is az egyik vezetõ hordozható konzol.
Sony Ericsson Xperia Play kézben2

A Sony és az Ericsson házasságából több olyan mobiltelefonos brand is született, mely a Sony-hoz volt köthetõ, ilyen volt például a Walkman és a Cyber-shot. Logikus lépésnek tûnt egy PSP mobiltelefon kiadása is, melyrõl sok pletyka látott napvilágot már évekkel ezelõtt, majdhogynem havi rendszerességgel.
Sony Ericsson Xperia Play hátlapja

Azonban egy ilyen mobiltelefon megkívánja a nyílt platformot és a fejlett hardvert, ami pár éve még bizony ûrtechnikának számított a mobilkommunikációban. Azonban mára eljutottunk arra a szintre, hogy megvásárolhatjuk a világ elsõ PSP mobiltelefonját, a Sony Ericsson Xperia Play-t, és a hordozható zenelejátszók és a kompakt fényképezõgépek után egy másik olyan ágazatot is megöl majd a mobiltechnológia, ami pár éve még sikeresnek számíott. Ez pedig a hordozható konzolok piaca.

Sony Ericsson Xperia Play - Külsõ

A Sony Ericsson Xperia Play azt az új irányvonalat képviseli a dizájnban, amit már megismerhettünk a Sony Ericsson Xperia Neo kapcsán. A mobiltelefon nagyon hasonlít mind az Xperia Neo-ra, mind a régebbi Sony Ericsson Vivaz-ra. A csónakforma azonos, valamint az élek is ugyan úgy vannak meghajlítva mind a három mobiltelefon esetében. 
Sony Ericsson Xperia Play kézben1

A Sony Ericsson Xperia Play amúgy egy gigászi mobiltelefon, hatalmas méretû és kissé súlyos darab. Zsebben semmiképpen sem ajánlott hordása, egyfajta combtumornak is tûnhet akár. De kellett is a hely, hiszen a mobiltelefon szétcsúsztatása után jutunk hozzá a kontroller gombokhoz, valamint a joystick helyettesítésére kitalált érintésérzékeny panelhez.
Sony Ericsson Xperia Play hátulja kinyitva

A Sony Ericssonnál ezúttal sem variálták túl az anyagválasztást, ugyan azok a mûanyagok operálnak az Xperia Play-en, mint az Arc-on és a Neo-n is. Azonban az összeszerelés minõségén javíthattak volna, hiszen a két szétcsúsztatható panel közé feszítés nélkül fért be bármilyen plasztik kártya. Reméljük, hogy ez csak a nálunk járt, újságírók által agyon nyomorgatott mobiltelefon hibája volt és nem mindegyik Xperia Play ekkora réssel készül. A rossz összeszerelés és az odafigyelés nélkül összeválogatott anyagok teszik bóvli hatásúvá az amúgy tökéletes és innovatív mobiltelefonokat a Sony Ericsson palettáján, pedig a prémium szegmensben ennél többet várna az ember.

Dobozbontás

Sony Ericsson Xperia Play doboza teljesen szokásos Sony Ericsson doboz, melyet ha szétnyitunk, akkor az arcunkba mosolyog az Xperia Play. A mobiltelefon alatti dobozrészben eléggé szegényes tartozékarzenált találunk. Sajnos be kell érjük egy USB kábellel, egy utazótöltõvel valamint egy agybadugós Sony Ericsson headsettel. A belsõ tárhely bõvítésére gyárilag egy 8GB-os microSD kártyát helyeztek a mobiltelefonba.
Sony Ericsson Xperia Play dobozával állítva

PSP gombsor

Ha szétcsúsztattuk az Xperia Play-t, akkor láthatóvá válik a két gombkör, melyek egyenként négy gombot tartalmaznak. A bal oldaliban az irányító billentyûket, míg a jobb oldaliban a funkciókat aktiváló billentyûket találjuk. A két kör között két darab érintésérzékeny panelt találhatunk, melyek a PSP-nél megszokott joystickot helyettesítik. A Select és Start billentyûkön kívül még megtalálható itt az Android rendszerbõl ismert menügomb. A mobiltelefon hátuljára is jutott PSP gomb, itt kapott helyet két kis fül, a Left és a Right irányító gombok.
Sony Ericsson Xperia Play PSP gombok

Sony Ericsson Xperia Play - Belsõ

Az Xperia Play hardvere nem kiemelkedõ, de az Android 2.3-as rendszeréhez és a PSP játékok futtatásához pont elég. A processzor egy 1 GHz-es Snapdragon proci, ehhez társul 400 MB ROM és 512 MB RAM. A belsõ memóriát a gyárilag biztosított 8GB-os memóriakártya cseréjével tudjuk bõvíteni, egészen 32GB-ig.
Review

Az Android 2.3-as rendszere zökkenõmentesen fut a mobiltelefonon, annak ellenére, hogy a mobiltelefon nem rendelkezik kétmagos processzorral. A 2.3-as keretrendszerre ismét ráhúzták a Sony Ericsson mérnökei a Timescape felületet, rendelkezésünkre állnak a szépen megrajzolt Sony Ericsson widgetek, valamint a Timescape alkalmazás is, mely az összes hálózati alapon történõ kommunikációnkat képeslapok formájában rendszerezi. Legyen az akár Facebook üzenet, vagy éppen egy Twitter frissítés, de akár SMS is lehet, a Timescape-ben megjelenik.

Játékok

Sony Ericsson Xperia Play már a dobozán is hirdeti, hogy õ bizony ez PSP mobiltelefon. Reméljük hamarosan több mobiltelefon dobozán is ott lesz a PlayStation Certified logó. A PlayStation menübe a mobiltelefon szétcsúsztatásával léphetünk, itt egybõl megtaláljuk a gyárilag telepített alkalmazásainkat. A tesztkészüléken négy játék volt, név szerint: Bruce Lee Dragon Warrior, FIFA 10, The Sims 3 valamint Star Battalion. Ingyenesen letölthetõ alkalmazás volt az Asphalt 6 nevû autós játék, azonban nem indult el a mobiltelefonon.
Sony Ericsson Xperia Play játék közben2

Ezeken a játékokon kívül elérhetõ volt még egy úgynevezett PlayStation Pocket nevû menü is, ahonnan a Crash Bandicoot nevû játékot értük el. A játék az eredeti konzol hangulatot hozza ellenben az elõbb említett négy alkalmazással. Semmi különleges kódolása nincsen az Xperia Play játékainak, simán .apk fájlok, irányításukhoz azonban szükség van az Xperia Play kontroller billentyûire.

Multimédia

Sony Ericsson Xperia Play kamerája 5 megapixeles, az élességet autofókusz állítja, a sötétben készült fotókat pedig LED villanó próbálja megvilágosítani. Az eredmény nem rossz, kétség kívül lehetne jobb is, de ennek a mobiltelefonnak nem a kamera az apropója. Ez meg is látszik a videórögzítésen, csak WVGA felbontásban rögzít mozgóképet a Sony Ericsson Xperia Play, annak ellenére, hogy már a kompakt és olcsó Xperia mobiltelefonok is HD felbontásban rögzítik videóinkat.
Sony Ericsson Xperia Play PSP üzemmód

A zenelejátszó megszokott Sony Ericsson darab, lehetõségünk van lejátszási listák létrehozására, tudunk hangszínt változtatni valamint a Facebook integrálásnak köszönhetõen tudjuk az általunk éppen hallgatott zeneszámot lájkolni.

Sony Ericsson Xperia Play - Összegzés

A Sony Ericsson Xperia Play egy érdekes kezdeményezés, de semmiképpen sem haszontalan fejlesztés. Tény, hogy nem sikerült elsõre tökéletesre a hardver minõsége, de a következõ PlayStation modell talán tanul az Xperia Play hibáiból és jobb összeszerelési minõséggel érkezik majd. Mind játékgép, mind mobiltelefon szemszögbõl komoly tagja az okostelefonok és a szórakoztató elektronika mezõnyének, várjuk a mobiltelefonba oltott konzol következõ generációját.
Sony Ericsson Xperia Play tartozékok

 

A nagyobb méretû fotókért kattints a képekre!

A Sony Ericsson Xperia Play mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország jóvoltából kaptuk és a GSM online oldalán már 89.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia Play mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson Xperia Play

photoset


Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!

Sony Ericsson Xperia Play kapcsolódó képek

Sony Ericsson Xperia Play teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 06.
A 2020-as WWDC nagy sikert aratott, ugyanis összesen több mint 22 millió néző követte online az eseményt. Az Apple egy újabb kihívással...
szifon.com
2020. 08. 06.
Az új iMac mellett az Apple egy talán nagyobb bejelentést is ütemezett kedd estére, mégpedig azt, hogy Phil Schiller többé nem az Apple...
szifon.com
2020. 08. 05.
Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy...
szifon.com
2020. 08. 05.
Tegnap, augusztus 4-én csak úgy a semmiből az Apple frissítette a 27 colos iMac-et néhány igazán izgalmas változtatással. Ahogy azt a...
szifon.com
2020. 08. 04.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS 14 negyedik fejlesztői bétáit, pár órával később pedig a macOS...
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx