mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia sorozat - Ez volt a táskában!

Sony Ericsson Xperia sorozat - Ez volt a táskában!
2011. 05. 31.
A GSM Online által kapott táska mobiltelefonokat rejt. Méghozzá nem is akármennyi mobiltelefont. Mindegyik ugyanaz a brand, ugyanaz a gyártó. Ezek a Sony Ericsson Xperia készülékei. 

biztosította. Köszönjük!
A Sony Ericssonnál az Xperia termékek azok a mobiltelefonok, melyek árfekvése magasabb a gyártó többi termékénél és a mobiltelefonokon futó rendszer alkalmassá teszi õket az okostelefon elnevezésre. A sorozat 2008 októberében indult, mikor is a HTC-vel karöltve a Sony Ericsson bemutatta az Xperia X1 mobiltelefont. A mobiltelefonon Windows rendszer futott, nevezetesen a 6.1-es verziószámú. Drága is volt, korszerûtlen is volt, ráadásul a HTC vetélytársakat is ontottl.

Totális kudarcként élte meg a Sony Ericsson a nagy várakozásokkal övezett mobiltelefon premierjét. Ám a koncepciót és az ötletet nem adták fel, így rá egy évre, 2009 szeptemberében bemutatásra került az Xperia X2, szintén Windows rendszerrel, ám most már a 6.5-ös verziójú szoftverrel. Nagy elõrelépés nem történt, a mobiltelefon megbízhatóságát és a Windows rendszer stabilságát sokan kétségbe vonták. Jogosan.


DSC_8989
A Sony Ericsson kénytelen volt új vizekre evezni, a gyártó palettájából hiányoztak az okostelefonok. A jövõt a Symbian rendszerben látták, így került bemutatásra a Satio, a Vivaz és a Vivaz pro, melyek elértek több-kevesebb sikert, ám közel sem produkáltak olyan jól a megcélzott közönségnél, hiszen a Symbian az akkori kor elvárásait üzleti szemmel már nem tudta teljesíteni. Inkább fiatalok körében találtak gazdára ezek a mobiltelefonok, így a Sony Ericsson továbbra is látott egy piaci rést, amit a termékpalettája nem tudott lefedni.

Ekkor jelent meg az Xperia sorozatban a népszerû és akkor már eléggé stabil Android rendszer. A sikerhez vezetõ út egyenes és adott volt, ám a Sony Ericsson mindenképpen újra akarta tervezni az útvonalat, amely így meglehetõsen kacskaringós lett. A mobiltelefonok Android rendszerére olyan egyedi kezelõfelületet terveztek, mely nagyban megnehezítette a szoftverfrissítéseket a bonyolult rendszer optimalizálhatósága miatt. Így hiába az Android, hiába a jó hardver, a terméktámogatás más hasonló készülékekkel szemben sokkal gyengébbre sikeredett. A szoftverfrissítések hónapokkal késõbb lettek elérhetõk a mobiltelefonokon, mint más gyártóknál.


DSC_8944

Ám ennek ellenére a Sony Ericsson mégis megtalálta a saját aranybányáját, és az utóbbi idõben ontja magából az Xperia mobiltelefonokat, feladva a bonyolult felületet, sokkal frissebb szoftverrel. Az elsõ Android rendszerû Xperia, a Sony Ericsson Xperia X10, mely 2010-ben jelent meg. Ára és hardvere meggyõzõ a mai napig, pedig az okostelefon szféra egy rendkívül gyorsan gyarapodó ágazata a mobiltelefon piacnak, gyakran fél év alatt elévül egy készülék hardvere a folytonos újdonságok miatt.


DSC_9004

Az X10 sikert hozott, ezen felbátorodva a Sony Ericsson bemutatta az Xperia X10 mini-t és az Xperia X10 mini pro-t, melyek a legkompaktabb Androidos okostelefonok a mai napig. Méretük, áruk és szolgáltatásarzenáljuk tette lehetõvé, hogy a készülékek óriási sikereket érjenek el világszerte a mobiltelefon vásárlók körében. Azonban hiába az alacsony árazás, a kompakt méret sokakat elriasztott, így 2010 végén a Sony Ericsson bemutatta legtökéletesebb ár/érték arányú Androidos Xperia mobiltelefonját, az Xperia X8-at, mely azóta is a szolgáltatók kínálatában a legkelendõbb Sony Ericsson telefon.

DSC_9021

Az Xperia család egyetlen tagja nem okostelefon, ez pedig a prémium mobiltelefonnak szánt Xperia X5 Pureness, mely egy áttetszõ képernyõvel megáldott hagyományos mobiltelefon, exkluzív anyagfelhasználással, hihetetlen minõséggel és nagyon borsos árral.

A Sony Ericsson 2011-ben is folytatja azt, amit 2010-ben elkezdett. Jönnek az új Androidos Xperiák, közülük több már meg is jelent, például a zászlóshajó Xperia arc, ata
PlayStion mobiltelefonnak titulált Xperia play, a szolid felsõkategória két versenyzõje, az Xperia neo és QWERTY billentyûzetes testvére, az Xperia pro. Az eddig sikerszériának titulált kompakt Xperiákat pedig az Xperia mini és Xperia mini pro váltják majd, újabb és fejlettebb hardver/szoftver párossal és ugyan olyan nyomott árral.

DSC_8965

A táskában az Xperia család pár darabját rejtettük el. Konkrétan az Xperia X2, Xperia X10, Xperia X10 mini, Xperia X10 mini pro és az Xperia X8 mobiltelefonokat. Ezekrõl részletes írásos tesztet olvashattok, ha cikkünk alján a mobiltelefon képére kattintotok. Minden Sony Ericsson Xperia mobiltelefon saját videóteszttel rendelkezik, a rövidfilmeket a fõ videó legvégén tudjátok kiválasztani, ha a megfelelõ mobiltelefon dobozára kattintotok.

Galériánkat minden Sony Ericsson Xperia mobiltelefon teszt végén megtekinthetitek a cikk alján.

A fotókat Bajnok Levente készítette.

A készülékeket a Sony Ericsson Magyarország biztosította számunkra, köszönjük!

Válassz telefont:

DSC_8989DSC_8965DSC_9005DSC_9022DSC_8944

Csatlakozz te is a GSM online internetes rajongótáborához a Facebook közösségi oldalon, hogy képben a legyél legfrissebb mobiltelefonok tesztjeirõl!


 
legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A gyártó egy rakás formatervet védetett le a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél, ami az Infinity-O panelre épül.
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx