mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia X10 – Korszakalkotó

Sony Ericsson Xperia X10 – Korszakalkotó
2011. 05. 31.
A Sony Ericsson Vivaz után a gyártó az Android rendszerhez nyúlt, így született meg elsõ okostelefonja, mely egybõl az egyik legjobb hardverû mobiltelefon lett. A Sony Ericsson Xperia X10 sikerének útjába nem sok minden állhatott, de mégse lett tökéletes

 

biztosította. Köszönjük!
 

Sony Ericsson Xperia X10 – Bevezetõ


Amikor 2009 végén a Sony Ericsson háza tájáról felbukkantak az elsõ információk az Xperia X10 mobiltelefonról, az Android rendszer után érdeklõdõk nem hittek a szemüknek. Egy komoly hardveren állt az Xperia X10 rendszere, prémium gyártókat megszégyenítõ tudás és dizájn jellemezte a mobiltelefont. Azonban a félelem beárnyékolta az Xperia X10 iránt érzett örömöt. Nevezetesen mindenki attól tartott, hogy a mobiltelefon ugyanarra a sorsra jut, mint az Xperia X1. Szép és jó, kicsit mézes-mázos, de mire megjelenik a piacon, addigra abszolút nem lesz korszerû. Szerencsére ez nem így lett, a Sony Ericsson Xperia X10 nagyon hamar, már 2010 márciusában kapható volt a boltokban majdnem világszerte. Azonban még így se sikerült hatalmas sikert elérnie.
DSC_8944

A sikertelenség miértje ott rejtõzik az Xperia X10 Timescape UI felületében, mely a legkidolgozottabb és leginkább átformált Android kezelõfelület. Pont ez a könnyen használható és esztétikus felület lett a veszte a Sony Ericsson zászlóshajójának. Az Xperia X10 mobiltelefonra jelenleg az Android 2.1-es verziója érhetõ el. Ez hatalmas lemaradás a többi gyártó mobiltelefonjaihoz képest. És itt vétette el a Sony Ericsson a legnagyobb hibát. Annyira erõltették a Timescape felületet, hogy annak optimalizálása miatt hónapos lemaradásban vannak a konkurenciához képest. Azonban ez változni fog, a nemrég bejelentett Sony Ericsson Xperia arc már 2.3-as Androiddal érkezik és a gyártó felhagy a Timescape UI erõltetésével, így sokkal hamarabb lesznek elérhetõk az éppen aktuális frissítések a Sony Ericsson mobiltelefonokon. De ez az X10 karrierjére már nincs hatással.

Sony Ericsson Xperia X10 – Külsõ

A Sony Ericsson Xperia X10 a tudását és komolyságát méreteiben is hivatott hangsúlyozni, bár egyre több Androidos mobiltelefon érkezik kisebb mérettel és mégis nagyobb tudással, ilyen például a HTC Incredible S is. Az Xperia X10 119x63x13 mm-es mérete sokkal vékonyabbnak érzõdik, ez köszönhetõ az ívelt hátlapnak is. A mobiltelefon tömege 135 gramm, ez abszolút nem sok, nem húzza az ember zsebét, csupán érezzük hogy Sony Ericsson mobiltelefonunk a zsebünkben bújik meg.
Review

A Sony Ericsson Xperia X10 mobiltelefon két színben elérhetõ, a zongoralakk hatású, ujjlenyomatokat vidáman gyûjtõ fehér és a mattabb hátlappal megáldott fekete verzió közül nálunk utóbbi járt. A fekete szín uralkodó jellegét egy krómcsík hivatott oldani, mely körbefutja az egész mobiltelefont.

Dobozbontás


A Sony Ericsson Xperia X10 mobiltelefon elegáns, hosszúkás, fekete dobozban érkezett, melyben egy szétszedhetõ fülhallgatón, adatkábelen és töltõadapteren kívül mást nem nagyon találtunk. A mobiltelefonhoz persze jár memóriakártya, microSD, a pici tárhelyet azonban az Xperia X10-ben találjuk, a gyárban 8 GB méretû kártyát tolnak a készülék foglalatába, ez is az alapcsomag része.


Külsõségek


Az Xperia X10 az elõzõ év csúcsmodellje volt a Sony Ericsson kínálatában, éppen ezért a felhasznált anyagokon és az összeszerelésen is érzõdik az odafigyelés és a minõség. Kezdjük is rögtön a legelején. A mobiltelefon elejét egy 480x854 pixel felbontású, 4 inches kijelzõ foglalja el, így alig marad hely az Android szokásos gombjainak a mobiltelefon alján, illetve a hangszorónak, az információs LED-nek és a fényérzékelõnek az Xperia X10 tetején.

Az Xperia X10 jobb oldalán találjuk a már említett fémes csíkba ágyazva a kamera gyorsgombját és a hangerõszabályzó gombokat. A mobiltelefon tetején a 3.5 jack kimenet egyik oldalán a fémes hatású bekapcsoló billentyût, míg a másik oldalán a kis füllel lezárt USB csatlakozót leljük. A mobiltelefon bal oldalán a kihangosító hangszóróját találjuk, az Xperia X10 alja csupán a nyakbaakasztó lyukainak ad otthont. A Sony Ericsson Xperia X10 hátlapján a szokásos Sony Ericsson felirat és logó mellett találjuk a 8.1 megapixeles kamerát és a LED vakut.

Sony Ericsson Xperia X10 - Belsõ


A Sony Ericsson Xperia X10 mai is erõsebb vasnak számít, hiszen az elegáns burkolat alatt rendkívül kemény hardver bújik meg. Ez alatt egy 1 GHz-es processzort, 384 MB RAM-ot és 1 GB belsõ memóriát kell érteni. Mondjuk manapság már jönnek a kétmagos processzorok, de az Xperia X10 hardvere még így is képes helytállni napjaink mobiltelefonos mezõnyében.

Az Xperia X10 mobiltelefonon debütált elsõként a Sony Ericsson sajátos kezelõfelülete, a Timescape UI, mely képes volt egy diavetítésnek tûnõ idõsorba helyezni a körülöttünk zajló világ történéseit. Így rendezte ismerõseink Facebook illetve Twitter üzeneteit, email fiókunkat, hívásainkat, kameraképeinket, üzeneteinket egy nagy, elõnézeti képekkel megáldott diavetítésbe, ahol tudtunk kategórikusan váltogatni illetve akár ömlesztve is megtekinthettük a minket, illetve mobiltelefonunkat érintõ változásokat.

Újdonságnak számított még a Mediascape is, mely zenéinkrõl egy gombnyomásra az összes fellelhetõ információt megjelenítette mobiltelefonunkon, a dalszövegtõl kezdve az elõadó videoklipjein át mindent elénk tárt a lehetõ leggyorsabban.

DSC_8935
Ha már a zenelejátszásnál tartottunk, az Xperia X10 a Mediascapeben adott lehetõséget zenetárunk meghallgatására vagy éppen rendezésére. Lejátszási listákat kezelhettünk, albumaink hiányos borítóit pótolhattuk és megcsillagozhattuk kedvenc zeneszámainkat, melyekbõl létrehozott a szoftver egy lejátszási listát.

Ha már a multimédiás képességeknél járunk, érdemes kiemelni a kamerát is. Az Xperia X10 egy 8.1 megapixeles modult kapott, melyhez LED villanó is társul, így a képalkotás sötétben is lehetséges. A mobiltelefon által készített képek szépek, élesek és részletesek. A legutóbbi frissítéskor, a 2.1-es Android rendszere mellé társult be az Xperia X10 kameraszoftverének frissítése is, így ez a szoftververzió már HD minõségben és méretben (720p) is képes videóanyagok rögzítésére 30 FPS sebességgel.

Adatkommunikáció terén se marad alul az X10. A szokásos Androidos kommunikációs alternatívák fellelhetõk a mobiltelefonban. Ilyen például a HSDPA, HSUPA, 3G, valamint a lokális kommunikációban résztvevõ WiFi és Bluetooth kapcsolatok. Az Xperia X10 mobiltelefon rendelkezik GPS vevõvel is, így fotózáskor geo-taggingre, autóban használva pedig navigációra is képes megfelelõ szoftver használatával.

Sony Ericsson Xperia X10 - Összegzés


A Sony Ericsson bõ egy éve nagyon eltalálta az Xperia X10 mobiltelefont. Az idõ azóta se járt el teljesen felette, csupán megérkezett a trónörökös Xperia arc, azonban az Xperia X10 még mindig aktív tagja a mezõnynek, de szoftverfrissítéskor adódó lemaradásai miatt nem ért el hatalmas sikereket és jelenleg is ez az oka, hogy kevésbbé népszerû, mint más gyártók Android rendszerû mobiltelefonjai. A Sony Ericsson majdnem megalkotta a tökéletes telefont, de tett róla, hogy ezt mégse mondhassa el senki.

A Sony Ericsson Xperia X10 mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország biztosította, köszönjük! A Sony Ericsson Xperia X10 mobiltelefont a GSM Online már 68.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia X10 mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson X10 

photoset

Sony Ericsson X10 kapcsolódó képek

Sony Ericsson X10 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2021. 07. 28.
Tegnap este 7-kor az Apple kiadta az iOS 15 és az iPadOS 15 negyedik bétáját, melyekkel tovább csiszolják nyár elején bemutatott...
szifon.com
2021. 07. 27.
Az Apple este 7-kor elérhetővé tette az iOS 15, az iPadOS 15, a watchOS 8, a tvOS 15 és a macOS Monterey negyedik béta verzióit. Az...
szifon.com
2021. 07. 27.
Kétségtelen, hogy az Apple okostelefonjainak egyik fő húzóereje az évek alatt hatalmas fejlődésen keresztülment képalkotó egysége,...
szifon.com
2021. 07. 26.
Még nem egészen egy héttel az iPadOS 14.7 után Apple kiadta az iPadOS 14.7.1-et, ami a frissítés részletei alapján most fontos biztonsági...
szifon.com
2021. 07. 26.
Egy héttel az iOS 14.7 után az Apple kiadta az iOS 14.7.1-et, ami elsősorban azt a hibát javítja, amely miatt a Touch ID-val rendelkező...
szifon.com
2021. 07. 26.
Viszonylag régen írtunk már egyedi Apple Watch szíjakról itt az oldalon, így mikor az XPRO szólt, hogy elérhetővé váltak a Pitaka Apple...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2021 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat