mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia X10 mini - Piacteremtõ

Sony Ericsson Xperia X10 mini - Piacteremtõ
2011. 05. 31.
A Sony Ericsson rögtön elsõ androidos mobiltelefonja megjelenése után új piaci szegmenst hozott létre ezen az ingoványos és még eléggé kezdetleges talajon. De nem ment kárba semmi, az XperiaX10 mini tökéletes siker lett.

 

biztosította. Köszönjük!

 

Sony Ericsson Xperia X10 mini - Bevezetõ


A világ legkisebb okostelefonja. A reklámszlogen adott volt, valakinek meg kellett valósítania. Erre a Sony Ericsson érezte magát a legalkalmasabbnak, így jött létre az Xperia X10 miniatûr változata, az X10 mini. A kompakt méretet újraértelmezõ mobiltelefon sikere vitathatatlan, bár ezt nem az eladások bizonyítják fõként. Hanem a miniatûrizálási mánia elindítása az okostelefonok piacán. A Sony Ericsson ügyesen ragadta meg a helyzet adta lehetõségeket, így teljesen új szegmensben lehetett egyeduralkodó, ami nem kevés bevételt hozott a gyártónak.

Sony Ericsson Xperia X10 mini - Külsõ


Az Xperia X10 mini mobiltelefon egyféle alapszínben kapható, ez pedig a fekete. Ehhez társulnak a különbözõ színes hátlapok, melyeket kedvünk szerint cserélgethetünk. A kompakt méret mellett ez a másik tulajdonsága a mobiltelefonnak, ami fiatalossá teszi. Ugyanis nem titkoltan a fiatal korosztály a mobiltelefon célcsoportja. Mivel meglehetõsen aprócska mobiltelefon az Xperia X10 mini, ezért szinte csak fiatalok kezébe való, fõként csak ott lehet ilyen mobiltelefonokat látni.

DSC_9005

Dobozbontás


A hozzánk érkezett doboz tartalma eltér a kereskedelmi forgalomban kapható doboz tartalmától. Az általunk kipróbált mobiltelefon dobozában színes hátlapokat, adatkábelt, töltõadaptert találtunk. Meg egy speciálisan X10 mini csatlakozós headsetet, melyen távirányítót is találtunk zenénk kapcsolgatásához. A kereskedelmi csomag nem tartalmaz ilyen headsetet továbbá az összes hátlap sem található meg benne.

Külsõségek


A parányi Xperia X10 mini mobiltelefon észrevehetetlenül kicsi, fizikai paraméterei miatt még mindig a legkisebb Android rendszerû okostelefon. A 83x50x16 mm-es mérethez pehelykönnyû 88 grammos tömeg társul. Talán pont ez a könnyedség teszi, hogy a minõségérzete elveszik az embernek, ha kézbe veszi a mobiltelefont. Ugyanis elsõre úgy fest, hogy a Sony Ericsson spórolt az anyaggal az Xperia X10 mini esetében, pedig ez nincs így.

Az Xperia X10 mini elõlapján nem sok hely van a 240x320 pixeles, 2.55 inches kijelzõ számára, de még sikerült alá bepréselni az Android gombokat, a kijelzõ fõlé pedig a hangszóró, információs LED és fényérzékelõ triót. A mobiltelefon jobb oldalán találjuk a hangerõszabályzó billentyûket és az exponáló gombot, a bal oldal üres. Az Xperia X10 mini mobiltelefon tetején csak a bekapcsológomb árválkodik, a 3.5 jack kimenet és az USB csatlakozó a mobiltelefon aljára lettek számûzve.
Review

Sony Ericsson Xperia X10 mini - Belsõ


Hardver tekintetében az Xperia X10 mini nem feszíti túl a húrt, de ez teljesen felesleges, hiszen nagyon szépen fut a rendszer a 600 MHz-es processzornak köszönhetõen. Elég is ez az órajel, a kijelzõ is kisebb méretû, a rendszer is visszafogottabb, nem kell izomsabb hardver egy ilyen kompakt mobiltelefonnak, csak az akksi üzemidején rontana.

Az X10 mini mobiltelefonban debütált a Sony Ericsson négysarkos Timescape UI kezelõfelülete, mely kifejezetten ilyen kompakt mobiltelefonokra lett optimalizálva, mint az X10 mini. A leggyakrabban használt négy alkalmazásunk ikonját a kijelzõ négy sarkába pakolhatjuk, innen biztosítva a közvetlen elérést. Ha pedig a menüben bóklászunk, akkor a lapokra rendezett ikonok sorrendjén is változtathatunk, ha vannak alkalmazások, melyeket elõbb szeretnénk elérni.

Az Xperia X10 mini kompakt méretei ellenére is rendelkezik a szokásos Android adatkommunikációs arzenállal, tehát megtalálható benne a 3G, a HSDPA és a HSUPA. Helyi adatkommunikációra WiFi-n és Bluetooth kapcsolaton keresztül van lehetõségünk. A parányi méret semminek sem lehet akadálya, így GPS modul is került az Xperia X10 mini mobiltelefonba, bár ennek elsõsorban geo-tagging funkcióját lehet kihasználni, mintsem a navigációs lehetõségeket.
DSC_8995
A mobiltelefon hátlapján 5 megapixeles, autofókuszos kamerát találunk, LED segédfénnyel. A képek minõsége átlagos, a LED sötétben jó szolgálatot tesz. Azonban az X10 mini videófelvételei kicsit kiemelik a kompakt mezõnyböl. Nem HD felvételekrõl van szó, csupán VGA felbontású videókról 30 FPS sebességgel, de éles és tiszta képpel és nem torz hanggal.

Multimédiás tartalmak lejátszására a gyári lehetõség a beépített zenelejátszó. Listáz elõadók vagy éppen albumok szerint, a legtöbbet játszott számokból lejátszási listát állít össze és képes albumborítók megjelenítésére. Azonban sokkal többre nem, hiszen equalizer nincs az Xperia X10 mini gyári zenelejátszójában, ahogyan lejátszási listát sem tudunk mobiltelefonunkon létrehozni, csak számítógéprõl importálni.

Sony Ericsson Xperia X10 mini - Összegzés

Fiatalos, kompakt és kategóriateremtõ mobiltelefon az Xperia X10 mini, a Sony Ericsson szabadjára engedte tervezõinek kreativitását, az eredmény pedig sikereket ért el és jelenleg is forgalomban van a mobiltelefon, így a sikerek csak tovább halmozódhatnak. Azonban közel a leváltás ideje, hamarosan piacra kerül az Xperia mini, mely sokkal fejlettebb lesz, azonban kérdéses, hogy eléri e majd ugyan azt a karriert, mint a Sony Ericsson Xperia X10 mini.

A Sony Ericsson Xperia X10 mini mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország biztosította, köszönjük! A Sony Ericsson Xperia X10 mini mobiltelefont a GSM Online már 42.000 Ft-ért megkaphatod.
 
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia X10 mini mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson Xperia X10 mini 

photoset

Sony Ericsson Xperia X10 mini kapcsolódó képek

Sony Ericsson Xperia X10 mini teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 08. 06.
A 2020-as WWDC nagy sikert aratott, ugyanis összesen több mint 22 millió néző követte online az eseményt. Az Apple egy újabb kihívással...
szifon.com
2020. 08. 06.
Az új iMac mellett az Apple egy talán nagyobb bejelentést is ütemezett kedd estére, mégpedig azt, hogy Phil Schiller többé nem az Apple...
szifon.com
2020. 08. 05.
Szerencsére Magyarországon elég jól volt kezelve a koronavírus első hulláma, reméljük, bármi is jön ezután, azt is hasonlóan jól vagy...
szifon.com
2020. 08. 05.
Tegnap, augusztus 4-én csak úgy a semmiből az Apple frissítette a 27 colos iMac-et néhány igazán izgalmas változtatással. Ahogy azt a...
szifon.com
2020. 08. 04.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7 és a tvOS 14 negyedik fejlesztői bétáit, pár órával később pedig a macOS...
szifon.com
2020. 08. 04.
Egy igen ötletes videóval hívja fel a figyelmünket az Apple az NHL visszatérésére a Shot on iPhone kampányuk keretében. A “Hockey...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx