mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - Tökéletesített kompakt

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - Tökéletesített kompakt
2011. 05. 31.
A Sony Ericsson az Xperia X10 minivel együtt dobta piacra az X10 mini pro készüléket is, mely a kompakt méreteit megtartva bõvült még egy QWERTY billentyûzettel is. A két mobiltelefon azonban nem csak ebben különbözõ.

biztosította. Köszönjük!

 

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - Bevezetés


A Sony Ericsson Xperia X10 mini sikere nem lett volna elég a svéd-japán gyártónak, voltak és vannak olyan hiányosságai a mobiltelefonnak, melyeket pótolni csak egy teljesen új mobiltelefon bemutatásával lehet, azonban a koncepciónak mégis ugyanannak kell maradnia. Ha a hiányosságok javításra kerülnek, akkor valószínûleg a kevésbbé tökéletes termék iránt a kereslet csökken, így a Sony Ericsson mérnökei megalkották a használható kompakt méretû Android rendszerû oksotelefont, azonban mellé kalkuláltak az árképzésnél.


Sony Ericsson Xperai X10 mini pro - Külsõ


A kompakt mobiltelefon jelzõt az Xperia X10 mini pro is magára aggathatja gond nélkül, azonban a kis méretet optikailag tovább szûkíti a fekete szín. Ellenben a sima X10 mini-vel, az X10 mini pro nem rendelkezik annyiféle árnyalatú hátlappal, mint QWERTY billentyûzetét mellõzõ testvére. Hozzánk csupán egy fekete, kellemes tapintású hátlappal érkezett. Ez egy kicsit felnõttebbé teszi a mobiltelefont, de még így is fiatalos marad.
DSC_8543


Dobozbontás


Az Xperia X10 mini pro doboza a szokásos Sony Ericsson tartozékokat rejti. Van itt USB adatkábel, töltõadapter, sztereó headset és a mobiltelefon hátlapja alatt 2 GB-os memóriakártya. Se több, se kevesebb. Ennyi tartozékot kapunk hozzá. Utólag ezt a listát persze bõvíthetjük különbözõ színû hátlapokkal vagy éppen speciálisan Xperia telefonokhoz kifejlesztett headsetekkel.


Külsõségek


Fizikai méreteit tekintve kicsit nagyobb csak a testvérmodellnél, ez számokban mérve 90x52x17 mm-t jelent. A tömege azonban 120 gramm, ami sokkal több, mint a sima X10 mini esetében, de ez betudható a mechanikának és a teljes billentyûzetnek. Az Xperia X10 mini pro elején ugyanakkora kijelzõt találunk, mint az X10 mini elõlapján. Azonban a 240x320 pixeles, 2.55 inches megjelenítõt mindkét mobiltelefonba más beszállítótól szerzik, így lehetséges az, hogy az X10 mini pro képe annyira nem szemcsés, mint az X10 mini esetében.

Az Xperia X10 mini pro kijelzõje körül a szokásos gombok, érzékelõk kaptak helyet, jobb oldalt találjuk a hangerõszabályzó gombokat és a kamera gyorsgombját. A mobiltelefon tetején a bekapcsológombot találjuk a 3.5 jack kimenet társaságában. Az Xperia X10 mini pro alja üres, jobb oldalán középen találjuk az USB csatlakozót. Ennek köszönhetõen a mobiltelefont töltés közben csak kinyitva esik kézre használni.
Review

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - Belsõ


A hardver tökéletesen ugyan az az Xperia X10 mini pro-ban, mint az X10 mini-ben. Ugyan az a 600 MHz-es processzor pörög mindkettõben, ráadásul a kijelzõ felbontása is egyezik, ennek köszönhetõen a két mobiltelefon szoftvere is ugyan az. A Timescape UI, a négysarkos kezelõfelülettel, melyet kompakt mobiltelefonokra fejlesztettek ki a Sony Ericsson mérnökei.

A két mobiltelefon adatkommunikáció terén is megegyezik, bár ez mindegyik Xperiára igaz, hiszen mindegyikben van 3G, HSDPA és HSUPA is. Ezeken kívül WiFi és Bluetooth kapcsolatra is képesek a Sony Ericsson Xperia mobiltelefonok. A GPS pedig Android követelmény, így az Xperia X10 mini pro mobiltelefonban is megtalálató.

A képalkotás is ugyan azzal a modullal történik, 5 megapixeles felbontásban, ugyanúgy LED segédfénnyel kiegészítve, mint az Xperia X10 mini esetében. A videók rögzítése szintén VGA felbontásban, 30 FPS sebességgel történik, a videók minõsége itt is tökéletes, a HD hiányának ellenére.
DSC_9009
Ha a két mobiltelefon teljesen egyezik, akkor mi az Xperia X10 mini pro apropója? A QWERTY billentyûzet, mely tökélesre sikerült. Méretét tekintve kisebb fajta, ám a gombok kellõen kitüremkednek a billentyûzet síkjából, így könnyen megtaláljuk a nyomáspontot és gépelni is egyszerûen lehet rajtuk. Sötétben a billentyûzet háttérvilágítást kap, ez teszi tökéletessé a levélírás élményét.

Sony Ericsson Xperia X10 mini pro - Összegzés


Megéri a plusz pénzt az X10 mini-hez képest? Mindenféleképpen, hiszen a QWERTY elõnyeit minden fõbb szolgáltatásnál élvezhetjük, legyen az email vagy sms vagy éppen Facebook. QWERTY nélkül is jó mobiltelefon az Xpereia X10 mini, de az X10 mini pro változaton sokat dob a billentyûzet, aki többet pötyög, mint telefonál, annak feltétlenül javasolt, hiszen az X10 mini-nél egyszerûbb a szövegbevitel.

A Sony Ericsson Xperia X10 mini pro mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország biztosította, köszönjük! A Sony Ericsson Xperia X10 mini pro mobiltelefont a GSM Online már 44.000 Ft-ért megkaphatod.
 
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia X10 mini pro mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson X10 mini pro

photoset

Sony Ericsson Xperia X10 mini Pro teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Párizsban nyílt meg a Xiaomi legújabb márkaboltja, ami jelenleg a legnagyobb üzletük Európában.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
A hivatalos előzetes szerint már az új logóval, január 24-én mutatják be a Vivo legújabb, elvileg futurisztikus modelljét.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Az X8 és a 16th is jelentősen olcsóbb lett, ráadásul utóbbira jött egy frissítés, ami a kamerás teljesítményt javítja.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Exkluzív termék lesz, 1500 dolláros áron. Nem is fognak belőle sokat gyártani, de újra beszélhetnek majd a Motoroláról.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
Valaki kitett a netre egy komplett videót a telefonról, úgyhogy semmi nem maradt titokban.
Mobilaréna
2019. 01. 18.
A mobilpiac általános visszaesése ellenére is nőnek a Honor önálló eladásai, a brandnek nagy tervei vannak.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2019 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx