mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia X2 – Sajnálatos kudarc

Sony Ericsson Xperia X2 – Sajnálatos kudarc
2011. 05. 31.
A Sony Ericsson jónak gondolta a Windows rendszert, kétség kívül a Symbian platformnál több lehetõséget nyújt. De amennyi ideig optimalizálták, addigra elévült a sikerkészüléknek titulált Xperia X2.
 

biztosította. Köszönjük!

 

Sony Ericsson Xperia X2 - Bevezetõ


A Sony Ericsson Xperia X2 már a HTC segítsége nélkül készült, szemben az elsõ Xperia mobiltelefonnal, az Xperia X1-gyel. A túlzott csúszások és a rendszer lehetetlensége miatt nem hozta a várt eladási számokat a Sony Ericsson Xperia X1, így a HTC-vel szakítva a Sony Ericsson a saját lábára állt fejlesztés és gyártás terén is. A HTC-re csak a tajvani gyártó tapasztalatai miatt volt szükség, azonban az Xperia X1 bukása miatt a Sony Ericsson már nem tartott igényt a segítségre.

A Sony Ericsson hazai képviselete nagyot nézett, mikor beállítottam, és elkértem az Xperia X2-t is, mondták, hogy ez kész öngyilkosság, ez az Xperia mobiltelefon egy rémálom, pont mint a hasonló Sony Ericsson telefonok, melyeket Windows rendszerrel szereltek fel a gyárban. Egyik mobiltelefon se sikerült úgy, ahogy azt várta tõlük a Sony Ericsson. Legújabb szárnypróbálgatásuk a Sony Ericsson Aspen volt, melyen szintén Windows 6.5-ös rendszer fut, a Green Heart mobiltelefon lényege azonban az újrahasznosított anyagokban rejlik, mivel a Sony Ericsson Aspen egy környezetbarát mobiltelefon. Kár a Windows rendszerért, és ezzel nem csak a felhasználók vannak így, a Sony Ericsson maga is belátta a tévedéseit.

DSC_8991
A Sony Ericsson Xperia X2 mindezek ellenére nem vészes mobiltelefon. Hiába rossz, hiába optimalizálatlan és korszerûtlen, maga az ötlet rendkívül példás. A fejlesztés elhúzódása miatt lett csak kudarc az Xperia X2, maguk az ötletek megállták volna a helyüket, mondjuk nem 2009 végén, hanem egy jó évvel elõbb.

Sony Ericsson Xperia X2 – Külsõ

A Sony Ericsson Xperia X2 mobiltelefon esetében egy teljesen átlagos érintõképernyõs mobiltelefonról beszélhetünk, mely rendelkezik egy kicsúsztatható QWERTY billentyûzettel. Ennek ellenére megannyi meglepetést rejt maga a mobiltelefon, már a külsején is.

Mikor elõször kézbe vettem, feltûnõ volt a masszív fogása és a súlya. Nem véletlen. Az Xperia X2 hátlapja fém, az összeszerelés minõsége kiváló. Nem lötyögött a mobiltelefon csúszó mechanikája, nem recsegett-ropogott. Egy tömör fémdarabot tartottam a kezemben.

Ha körbejárjuk az Xperia X2-t, az elõlapon találjuk a 480x800 pixeles, 3.2 inches kijelzõjét, alatta az érintésérzékeny navigációs gombbal valamint a funkciógombokkal. Az elõlap tetején videóhívó kamera és a hangszóró mellett egy fényszenzor is helyet kapott. A mobiltelefon jobb oldalán található a kamera exponáló gombja és a hangerõszabályzó billentyûk is itt kaptak helyet. Bal oldalt az USB csatlakozó és az akkufedõ retesze találhatók. A mobiltelefon alja üres, tetején a 3.5 jack foglalat terpeszkedik a bekapcsológomb társaságában. A hátlapon felül találjuk a stylust, rögtön mellette pedig a 8.1 megapixels kamera optikáját és a hozzá tartozó LED villanót.

Dobozbontás


A Mobiltelefon dobozában nincs sok minden, csupán egy sztereó headset, memóriakártya (4 GB), töltõadapter, Adatkábel és TV kábel.
Review

Sony Ericsson Xperia X2 - Belsõ


A Sony Ericsson Xperia X2-n egy régi, Windows 6.5 rendszer fut, a hardver alatta eléggé gyengécske. Illetve nem gyenge, mert más modellekben is megtalálható hasonló hardver, azonban a Windows rendszert nem lehet kellõen optimalizálni, mindig fagyni és akadozni fog, ahogy teszi ezt az Xperia X2 esetében is. Maga a Windows teszi tönkre a Sony Ericsson Xperia X2-t, hiszen maga a mobiltelefon egy rendkívül érdekes és jó minõségû telekommunikációs eszköz.

Azonban a Windows teszi tönkre, így ez a rész meglehetõsen rövid lesz, hiszen nincs mit bemutatnom. Hiába a 8.1 megapixeles kamera, ha nem tudunk vele képet készíteni, mert sokszor a telefon kifagy. Pedig szép képeket csinál. Hiába a jobb fajta fülhallgató, ha a zenetár frissítésébe belefagy a mobiltelefon.

Akkor mire jó mégis? Annak idején jó alternatíva lett volna, de ma már mindenképpen késõ ilyen készüléket még csak bemutatni is, nem hogy használni. Az új Windows, az iOS és az Android is sokkal jobb alternatívák, mint anno a Windows mellett a Symbian volt.

Ma már csak egy szép elmék egy jó kacaj tárgya, hiszen a Sony Ericsson megalkotta saját paneles elrendezését a Windows rendszerre, mely az egész fagyásos kalamajkák forrása volt és az is a mai napig. Aki nem gyártói szoftverrel használja Xperia X2 mobiltelefonját, talán még örömét is lelheti benne.

Mert amúgy az 528 MHz-es processzor nem rossz, ahogyan a 256 MB RAM és 512 MB ROM sem. Csak a rendszer rossz rajta. Mert amúgy a mobiltelefon se lenne vészes, fõleg az érintésérzékeny, valószínûleg optikai navigációsbillentyûvel, a 8.1 megapixeles kamerával, az erõs akksival. De el lett rontva a Windows rendszerével. Ami olyan régi konstrukció, hogy használhatatlan már-már.
DSC_8984
A legjobb része az Xperia X2-nek viszont kétségtelenül a QWERTY billentyûzete, háttérvilágítása egyenletes, nyomáspontja kiváló, pont kézreáll az egész. Nagyon jól el lett találva.
 

Sony Ericsson Xperia X2 - Összegzés


A Sony Ericsson Xperia X2mobiltelefon. Lenne, ha 2008 vége felé járnánk. Napjainkban már rendkívül elavultnak számít, semmi élvezeti értéke nincs, pedig lehetne, de a Windows rendszer kiöli a mobiltelefon felhasználójából a használat okozta örömöt, így csak kín és szenvedés egy Xperia X2 tulajdonosának lenni. Legalábbis a gyári szoftverrel sajnos mindenképpen.

A Sony Ericsson Xperia X2 mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország biztosította, köszönjük! A Sony Ericsson Xperia X2 mobiltelefont a GSM Online már 67.000 Ft-ért megkaphatod.

www.flickr.com
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia X2 mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson Xperia X2

photoset

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 06. 17.
Idén negyedszerre szerepel a Huawei a BrandZ Top 50 legjobbja között
mobiltelefon sajtóközlemény
2019. 03. 27.
A Huawei P30 Pro kameraképességeivel újraírja a mobilfotózás szabályait
mobiltelefon tartozékok
2019. 02. 28.
A maga nemében egyedülálló HTC 5G Hub otthon, munkahelyen és persze útközben is biztosítja az 5G gyorsaságát
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
szifon.com
2020. 07. 08.
Ahogy arra lehetett számítani, két héttel a WWDC után megérkeztek a második béták az Apple új operációs rendszereihez. A legtöbb...
szifon.com
2020. 07. 07.
Az Apple elérhetővé tette az iOS 14, az iPadOS 14, a watchOS 7, a tvOS 14 és a macOS Big Sur második fejlesztői bétáit. A szoftverek a...
szifon.com
2020. 07. 07.
Mondhatni felesleges megemlíteni, hogy egy töltőkábel vagy adott esetben egy töltőadapter mennyire fogyóeszköz. Ez nyáron kifejezetten...
szifon.com
2020. 07. 07.
Az Apple minden évben egyre többet tesz azért, hogy eszközeik a lehető legtöbb ember által használhatóak legyenek és hogy segítsék a...
szifon.com
2020. 07. 06.
Először 3,5 col volt a tökéletes méret az eredeti iPhone-tól egészen az iPhone 4s-ig. Aztán a 4 col vált az új kedvenccé és az iPhone...
szifon.com
2020. 07. 06.
Úgy tűnik, mára már az országunk kezd felébredni és az emberek vissza-vissza térnek az irodáikba, útra kelnek az üzleti útjaikra,...
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2020 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx