mobiltelefonokat épp ennyien nézik
Felhasználóbarát mobiltelefon oldal

Sony Ericsson Xperia X8 – A siker kulcsa

Sony Ericsson Xperia X8 – A siker kulcsa
2011. 05. 31.
A legeltaláltabb Sony Ericsson Xperia mobiltelefon az X8. Kedvezõ az ára, kellemes a tudása, normális a mérete. Minden bizonnyal a legjobb Android rendszerû Xperia jelenleg a Sony Ericsson kínálatában
 

biztosította. Köszönjük!

 

Sony Ericsson Xperia X8 – Bevezetõ

A Sony Ericsson csak több hónappal az X10 mini és X10 mini pro bemutatása után jelentette be az Xperia X8 mobiltelefont. Az X8-ról sejteni lehetett, hogy árban sokkal kedvezõbb választás lesz, mint a kompakt méretû Xperia X10 mini vagy éppen az Xperia X10 mini pro. A hardvertõl, amit a mobiltelefon kapott, viszont sokan féltek, hiszen nem egy bivalyerõs alapra építették az Xperia X8 mobiltelefont. Ami viszont sokakat vonzott a mobiltelefon irányába, az az ára mellett a Sony Ericsson márkanév volt, és ez a mai napig így is van. A Sony Ericsson Android rendszerû mobiltelefonjainak pozitív visszhangja miatt sokan választották az Xperia X8 mobiltelefont, mint pénztárcakímélõ és mégis megbízható okostelefont.


Sony Ericsson Xperia X8 – Külsõ


A Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefon semmiképpen sem nagy. Sõt, inkább kicsi mobiltelefon, de a nagyon kompakt Xperia X10 mini-t azért túlnõtte. Az Xperia X8 mobiltelefon 99x54x19 mm-es méretekkel és 104 gramm tömeggel van megáldva. Ezek teljesen átlagosnak mondhatóak, nem kirívóan könnyû és nem is kicsi. Talán ezt hívják pont használható kategóriának. A külsõ dizájn az Xperia X8 esetében meglehetõsen kettõs érzelmeket válthat ki, bár ez emberfüggõ. Jelenleg két színárnyalatban érhetõ el a mobiltelefon, a fekete vagy fehér alapszínekhez kedvünk szerint választhatunk színátmenetes hátlapokat. Nálunk a fehér verzió járt, talán ez a színárnyalat az elõnytelenebb az Xperia X8 számára, túl mûanyagnak és érzelemmentesnek hat. A fekete színû Xperia X8 mobiltelefon sokkal elegánsabb.
DSC_8966

Dobozbontás


Szokásos Sony Ericsson dobozban érkezett az Xperia X8 mobiltelefon. A tartozékok arzenálja se valami nagy, headset, töltõadapter és adatkábel mellé a forgalomba kerülõ Xperia mobiltelefonok kapnak még egy darab színes hátlapot. A nálunk járt sajtóverzióhoz mindegyik színárnyalatot megkaptuk. Szóval tartozékokban nem bõvelkedik az alapcsomag, de ennyi pénzért nem is kell többet várnunk.

Külsõségek


A Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefont, ha kézbe vesszük, feltûnik rendkívül tenyérbe simuló formája. Mikor már a tenyerünkben pihen, érdemes pár pillantást vetni a mobiltelefon elõlapjára. Itt találjuk a 320x480 pixeles kapacitív kijelzõt, alatta a szokásos Android billentyûket, a mobiltelefon képernyõje felett pedig a fényszenzort, az értesítõ LED-et és a hangszórót. Az Xperia X8 tetején a bekapcsológomb és a 3.5 jack kimenet mellett találjuk az USB kimenetet is, melyet a Sony Ericsson egy mûanyag lapkával takart el. Ennek kinyitása meglehetõsen nehézkes, ha az embernek nincs kicsit hosszabb körme. Az Xperia X8 mobiltelefon jobb oldalán a hangerõszabályzó gombokat és az exponáló billentyût találjuk. A mobiltelefon hátlapján a kihangosító hangszórója mellett egy Sony Ericsson felirat kapott helyet, mely a hátlap tetején található 3.2 megapixeles kameráig tart.  A mobiltelefon hátlapja alatt pihen a 2 GB-os microSD memóriakártya, ennek külön kimenete nincs. Az Xperia X8 alja és bal oldala teljesen üres.

Sony Ericsson Xperia X8 – Belsõ


A Sony Ericsson Xperia X8 hardvere nem erõs, de a mobiltelefonon az Android rendszer még így is akadásmentesen fut. Egy 600 MHz órajelû processzor dolgozik benne, 168 MB RAM és 128 MB ROM társaságában. Csak hogy tisztában legyünk a számok jelentésével, processzor és memória tekintetében közel azonos bármelyik mai Nokia Symbian készülékkel, például a nemrég tesztelt Nokia C5-03-mal. Ilyen hardveren fut el az Android 2.1-es verziója, ugyanis jelenleg ez a legfrissebb elérhetõ szoftver az Xperia X8-ra.

A mobiltelefon megkapta az Xperia X10 mini négysarkos Timescape UI kezelõfelületét, csupán nagyobb kijelzõre lett szabva, így több ikont és több sort képes megjeleníteni az Xperia X8 képernyõjén. A már említett 320x480 pixeles megjelenítõ 16 millió színárnyalat megjelenítésére képes, képátlója 3 inch. A színek szépek, a szélek pedig csöppet sem pixelesek illetve zajosak, mint az Xperia X10 mini és X10 mini pro esetében. A kijelzõ napfényben is könnyen olvasható, a fényérzékelõ szenzor a külvilág fényeinek megfelelõen változtatja a képernyõ fényerejét.
Review

A Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefon megfelel tökéletesen az Android által felállított rendszerkövetelményeknek. A szolgáltatásarzenálban megtaláljuk a 3G-t, HSDPA-t és HSUPA-t. Lokális szinten lehetõségünk van használni a Bluetooth és WiFi kapcsolatokat. Alapfeltétel még a GPS is, mely az Xperia X8 mobiltelefonban is megtalálható, fényképezésnél aktív geo-tagging funkcióval.

Ha már a fényképezésnél tartottunk, vessünk egy pillantást az Xperia X8 képalkotó funkciójára. Mint már a külsõ leírásánál szemléltetve lett, a kamera egy 3.2 megapixeles modul. Ez azonban se vakuval, se autofókusszal nem rendelkezik, így egy kisebb-nagyobb fekete pont jár a Sony Ericssonnak. Ennek ellenére a képek értékelhetõek, csak bizonyos helyzetekben nem tudjuk használni a fényképezõ funkciót. Az Xperia X8 mobiltelefon VGA videó rögzítésére képes, mindezt 30 FPS sebességgel teszi.

A multimédia másik oldala a zenelejátszás. A gyári zenelejátszó kissé butácska, de pont az egyszerûsége teszi használhatóvá. A Sony Ericsson Xperia X8 ugyanis a zenetárból a leghallgatottabb zeneszámokat összeválogatva létrehoz nekünk egy lejátszási listát, melyben csak a kedvenceink találhatók meg. Hangszínszabályzó nincs, ellenben FM rádió van. Hogy ez kit mennyire kárpótol, azt nem tudom, de a gyári fülhallgató hangzása miatt felesleges is az eqaulizer.
DSC_8952

Sony Ericsson Xperia X8 – Összegzés


A Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefont mindenkinek tudjuk ajánlani. Az eladások és a vásárlók megelégedése is mutatja, hogy saját kategóriájában verhetetlen mobiltelefon. Mérete miatt a pont használható kategóriába esik, szolgáltatásarzenálja széles rétegeket képes kielégíteni, a színes hátlapokkal a fiatalabb korosztálynak címzett mobiltelefon azonban fiataloktól kezdve egészen az idõsebbekig mindenkinek megfelelõ kommunikációs eszköz lehet.

A Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefont a Sony Ericsson Magyarország biztosította, köszönjük! A Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefont a GSM Online már 39.000 Ft-ért megkaphatod.
 
Mobiltelefon's Sony Ericsson Xperia X8 mobiltelefon képek photoset

Mobiltelefon's

Sony Ericsson Xperia X8

photoset

Sony Ericsson Xperia X8 kapcsolódó képek

Sony Ericsson Xperia X8 teszt videó

legutóbbi Mobiltelefon hírek
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 06.
Korlátlan mobilnet ajánlat 2017. szeptember 1-jétől a Telekomnál!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 09. 04.
Engedje magát lenyűgözni a multimédia élménnyel s a kettős közösségi fiókkal!
mobiltelefon sajtóközlemény
2017. 08. 25.
Alkoss szabadon a Samsung Galaxy Note8-cal!
További mobiltelefon hírek >>

további mobiltelefon hírek
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A gyártó egy rakás formatervet védetett le a Szellemi Tulajdon Világszervezeténél, ami az Infinity-O panelre épül.
Mobilaréna
2018. 11. 16.
A Google hordható eszközökre tervezett platformjának frissítésével talán új nevezéktan is indul?
szifon.com
2018. 11. 15.
Nyolc nappal az előző béták megjelenése után az Apple elérhetővé tette az iOS 12.1.1, a tvOS 12.1.1, a macOS Mojave 10.14.2 harmadik és...
szifon.com
2018. 11. 15.
Hazánkban már egy ideje elérhető a Telekom eSIM és most már igényelhetünk Telekom MultiSIM-et is. A felhasználók sajnos sokszor nincsenek...
Mobilaréna
2018. 11. 15.
A Sharp készüléke megdöbbentően picike a műfajban, ehhez képest mindent tud, amit kell. Viszont két noccs van rajta!!4!!
Mobilaréna
2018. 11. 15.
Az FCC jóvoltából már a rendszerchip pontos típusát és egy-két apróbb infót is szinte biztosan tudunk.
mobiltelefon tweetek
mobiltelefon on Facebook
GSM online TV / mobiltelefon videó
OlcsóbbatiPhoneNokiaSamsungHTC
2006-2018 © Significant Communications Zrt. Impresszum Médiaajánlat Jognyilatkozat
xx